Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 06:49   #3211
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
monka, to celowałabym w apteczne-La roche posay (dla dzieci jest seria dermo pediatrics, różne wersje-mleczko, spray), Klorane dla dzieci (też różne), Nivea baby 50+ mleczko, uriage dla dzieci, avene, bioderma.
A ta babka co analizowała filtry dla dzieci pod kątem składu poleca filtry firmy soltan-ponoć w UK łatwo dostępne. Ja osobiście nie znam

aneczka, ja mam od lat zwykłego mopa płaskiego z lidla (ale one wszędzie są). Takiego bez farfocli mam (znaczy nakładka).Nie mam do niego żadnego super wiadra wyciskającego-nie mam miejsca na takie rzeczy. Wyciskam łapkami

pop, brawa dla nataszki .
Buciki zamówiłam w tym sklepie co linki dawałam
Jeszcze nie doszły.
ja muszę dzisiaj kupić i to migiem jakiś krem, może coś z tej listy uda mi sie dostać w moim zadupkowiua te buciki co wstawiałaś są u mnie w dzieciowym po 29 zł wzwyż

Witam z rana, ja już dawno na nogach mimo, ze do szkoły mam na 10.40 od północy gniotłam się z kubusiem na jego łóżku, bo znowu był ryk "boję się robaczkaaaaa" o ludzie, co noc to samo od kilku tygodni! nie wiem co on sobie ubzdurał, żadne tłumaczenia, nie pomagają! Boi sie robaczka i koniecnosz kurde, właśnie wstał

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Muszę się rozejrzeć za sandałkami dla Kubusia, macie coś na oku???

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 07:21   #3212
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

My zastanawialiśmy sie czy ten viledy czy Jana. Wygrał Jan bo łatwo można kupić te wymienne mopy. Łatwo tez je sie pierze.
Mamy tez viledy płaski i taki zwykły. Ale ich nie używamy od dawna.

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Mrowka - ile koty mogą żyć? Był u nas weterynarz i dziwił sie ze Igor jeszcze żyje. W maju bedzie miał 16 urodziny. Ja założyłem ze tak przeżyje około 30.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 07:27   #3213
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra to cięzko mi będzie dzieci od trawy odpędzić, jak to 90% naszej działkiNo ale trudno postaram sie

Bao mój miał etap paniki z robakami to mu kupiliśmy takie gumowe robactwo i się w zabawie z nimi oswoił. Ale troche szał jest jak zobaczy nawet biedronke, pisk i panika, a już bąk to całe osiedle wieMoże załuz mu moskitiere nad łóżkiem i powiedz że przez to robaki nie przechodzą, albo jakieś cudo do kontaktu, żeby widział że ma przed tym jakąś ochrone. Ja włanczałam taką lampe z drucikami z prądem przed spaniem, i mówiłam mu że wszystkie robaczki wybija.

Mój młodszy dłużej dzisiaj pośpi bo wczoraj dopiero o 22 poszedł spać. To mam czas na spokojną kawkę.

Co do mopów, to ja nie mam dywanów i mieszkanie po całości myję, ale mam małe mieszkanieOstatnio kupowałam mopa i się zastanawiałam nad tym okrągłym, ale u mnie płaski się sprawdza, bo za jednym razem też nim zamiatam. Z wymianą wody nie ma problemu, bo przy tych metrach co mam to najczęściej na jednym moczeniu całe mieszkanie objade. Mam taktykę, najpierw gościnny, później sypialnia i pokój chłopców, kuchnia korytarz, więc tam gdzie najbardziej się brudzi na koniec :P
W łazience podłogę myję przy jej sprzątaniu tymi chusteczkami do czyszczenia łazienek.

A polecacie jakiś płyn do mycia paneli? Coś co zostawia ładny zapach i połysk?Ja nie mogę trafić w ideał, kiedyś coś miałąm, ale nie pamiętam co i nie mogę trafić

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowka - ile koty mogą żyć? Był u nas weterynarz i dziwił sie ze Igor jeszcze żyje. W maju bedzie miał 16 urodziny. Ja założyłem ze tak przeżyje około 30.
Ja stoje przed zakupem kota, to czytałam że 14 lat
Nie mogę się zdecydować na rase, teraz szukam maine cona w okolicy :/Jak się wkurzę to pojadę do schroniska i wezmę dachowca

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

wikipedia mówi że koty żyją 20 lat max

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

w księdze ginesa jest kotka co dożyła 38

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:49   #3214
aneczkkaa
Zakorzenienie

madzia piękne są maine coona, a jaki kolor byś chciała ? ja długo szukałam dla siebie kota , mimo to że brałam zwykłego koniecznie musiał być ruda kotka(akurat nigdzie nie było rudych) , pojechaliśmy po nią jakieś 50 km, ale warto było , jest świetna, nie żałuję tej decyzji
ze schroniska koleżanka brała dwa szczeniaki i oba po dwóch tygodniach zdechły miały parwowirozę , czy jakoś tak

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

38 lat i 3 dni hehehhe
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:58   #3215
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra to cięzko mi będzie dzieci od trawy odpędzić, jak to 90% naszej działkiNo ale trudno postaram sie

Bao mój miał etap paniki z robakami to mu kupiliśmy takie gumowe robactwo i się w zabawie z nimi oswoił. Ale troche szał jest jak zobaczy nawet biedronke, pisk i panika, a już bąk to całe osiedle wieMoże załuz mu moskitiere nad łóżkiem i powiedz że przez to robaki nie przechodzą, albo jakieś cudo do kontaktu, żeby widział że ma przed tym jakąś ochrone. Ja włanczałam taką lampe z drucikami z prądem przed spaniem, i mówiłam mu że wszystkie robaczki wybija.

Mój młodszy dłużej dzisiaj pośpi bo wczoraj dopiero o 22 poszedł spać. To mam czas na spokojną kawkę.

Co do mopów, to ja nie mam dywanów i mieszkanie po całości myję, ale mam małe mieszkanieOstatnio kupowałam mopa i się zastanawiałam nad tym okrągłym, ale u mnie płaski się sprawdza, bo za jednym razem też nim zamiatam. Z wymianą wody nie ma problemu, bo przy tych metrach co mam to najczęściej na jednym moczeniu całe mieszkanie objade. Mam taktykę, najpierw gościnny, później sypialnia i pokój chłopców, kuchnia korytarz, więc tam gdzie najbardziej się brudzi na koniec :P
W łazience podłogę myję przy jej sprzątaniu tymi chusteczkami do czyszczenia łazienek.

A polecacie jakiś płyn do mycia paneli? Coś co zostawia ładny zapach i połysk?Ja nie mogę trafić w ideał, kiedyś coś miałąm, ale nie pamiętam co i nie mogę trafić

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Ja stoje przed zakupem kota, to czytałam że 14 lat
Nie mogę się zdecydować na rase, teraz szukam maine cona w okolicy :/Jak się wkurzę to pojadę do schroniska i wezmę dachowca

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

wikipedia mówi że koty żyją 20 lat max

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

w księdze ginesa jest kotka co dożyła 38
madzia, wiesz co, on nie boi się robaków "na żywo" biedronka go cieszy, mrówka, mucha też więc tu nie ot ot chodzi chyba, mój ojciec mu kiedyś powiedział (dawno już), "bo cię robak ugryzie" , że ma niby czegoś nie ruszać bo go ugryzie robak - a żadnego robaka przecież nigdzie nie było, i on to sobie zapamiętał i co noc jest płacz, bo boi sie robaczka nie wiem jak mu to z głowy wybić nie chodzi o prawdziwe robaki - to napewno, tylko jakieś wymyślone, nie wiem sama

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:01   #3216
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no własnie a ja nie chce zwykłego , chciałabym kupić coś lepszego żebym rąk nie musiała moczyć hehe jak to śmiesznie zabrzmiało
koleżanka ma takiego mopa -też płaski, ale sam się wyciska
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ANECZKA ja mam ten zwykly vileda ( nie otworzyła mi sie strona )
A co do mycia paneli używacie ? Jakie środki , płyny ?
ja myję panele wodą z płynem uniwersalnym (ajax, cif). Kurze też takim :"roztworem" wycieram

bao,
ale poszukaj najpierw filtrów lirene dla dzieci lub sorayi-są przyjemniejsze w obejściu i dużo taniej wychodzą. A też fotostabilne i porządne

z kapciami ładna przebitka

też się za sandałkami rozglądam, ale w ccc same plastikowe . Takie fajniejsze to tylko do rozmiaru 24. Musze się gdzieś dalej wypuścić

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:04   #3217
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
madzia piękne są maine coona, a jaki kolor byś chciała ? ja długo szukałam dla siebie kota , mimo to że brałam zwykłego koniecznie musiał być ruda kotka(akurat nigdzie nie było rudych) , pojechaliśmy po nią jakieś 50 km, ale warto było , jest świetna, nie żałuję tej decyzji
Mi się podobają szare albo ew.tricolorki. Ale musi być kotka, żeby choć jedna baba prucz mnie była w domu
U mnie nie ma parcia w czasie, też nie chce brać pierwszego lepszego kota, to jest jednak decyzja nawet na 38lat i 3 dni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 10:12   #3218
monka23
Zakorzenienie

Witam .

8.44 zerwalam sie jak strzala , w locie małego przebieralam , w ręku kinder kanapkę na szybko wmucil i do szkoły wyruszył - kuwka zaspalam , młody mi telefon zabrał na dół i nie miało co mnie obudzić , dopiero mały wstał o 8.44 a ja przy okazji luknelam na tableta, która godzina , raz dwa ich obrobilam , śniadanie na szybko w ręce i heja banana do szkoły z rana.

MADZIA ooo moje to by skakali ze szczęścia jakbym im kotka kupiła , bardzo lubią .

EVI danke

ANIA a ja tez byłam ciekawa jak ten mop , który chcialas kupic i myśle , oka kupi i zda relacje a ty mi sie juz na inny przeżucas , wlasnie sprawdź jeszcze czy jest łatwo dostępny u ciebie żebyś nie musiała szukać

BAO ja ci tylko napisze ze to chwilowka , taki etap , minie . Możesz spróbować przepedzic tego robaka różnymi sposobami , tak zeby mały uwierzył a jak nie to pocieszaj i czekaj , minie .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:32   #3219
fatass
Zadomowienie

Dzień Dobry Dziewczyny

Przepraszam że się wtrącam, ale mam pytanko i wiem, że nikt jak Wy mnie nie poratuje
Jak sobie radzicie z objawami alergicznymi Waszych dzieci? Mój młody (kwiecień 2010) strasznie to znosi. Rano kaszel, wieczorem kaszel i temperatura, z nosa się leje. Dostaliśmy wziewy w zeszłym roku, ale jakoś teraz nie widzę po nich super poprawy... . Chociaż niby Panie w żłobku mówią że w ciągu dnia kaszel raczej sporadyczny... .
Podpowiecie coś? Proszę?
Stary 2013-04-26, 11:34   #3220
Edzia400
Zakorzenienie

Laski bede zyla. Tak w skrocie. Refluks polekowy ale dodatkowo znalazl jakas cyste torbielke do obserwacji powiedzial ze nie mam co sie denerwowac. Bo to nic groznego

nigdy wiecej gastroskopiii bosze jakie to okrutne bleeee

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:38   #3221
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witaj Fatass ja niestety nie pomogę bo mąły nie ma takiej alergii i z tego co wiem to u nas akurat takich alergików nie ma,Madzia i Libra może coś podpowie

Sara ale masakra z tym chłopczykiem

Madzia jest taka gra na telefon,ze robaki latają a on musi je palcami rozgniatać,mój czasami w aucie ma takie zajęcie

a odnośnie sprzętów to jestem w szoku jak 3 latek sobie radzi,Daniel śmiaga na komputerze niesamowicie,nawet mnie uczy którym klawiszem w którym momencie trzeba działać,czasmi tylko krzyczy-mama wpisz moje imię(jak nie może sie zalogować)telefony też nie mają żadnych przeszkód,sam internet włącza i muszę uważać żeby mi płatnych rzeczy nie naściągał

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-04-26 o 11:47
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:48   #3222
fatass
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Witaj Fatass ja niestety nie pomogę bo mąły nie ma takiej alergii i z tego co wiem to u nas akurat takich alergików nie ma,Madzia i Libra może coś podpowie

Sara ale masakra z tym chłopczykiem

Madzia jest taka gra na telefon,ze robaki latają a on musi je palcami rozgniatać,mój czasami w aucie ma takie zajęcie
Dzięki, to czekam jeszcze na dziewczyny

Co do tej gry na telefon - miałam - pokazałam - żałuję . Teraz jesteśmy na etapie "dlaczego nie wolno zabijać żyjątek"

Mój kiedyś bał się potworów i smoków to zrobiłam pozę Pudziana, napięłam wszystkie mięśnie (nawet te o których istnieniu dotąd nie wiedziałam) i powiedziałam, że potwory i smoki nie przyjdą bo boją się mamy! ... podziałało. Tylko teraz dziecko straszy mną inne dzieci
Stary 2013-04-26, 11:48   #3223
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Laski bede zyla. Tak w skrocie. Refluks polekowy ale dodatkowo znalazl jakas cyste torbielke do obserwacji powiedzial ze nie mam co sie denerwowac. Bo to nic groznego

no to barzdo dobrze

właśnie też powinnam się wybrac na gastro
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:50   #3224
fatass
Zadomowienie

Cytat:
a odnośnie sprzętów to jestem w szoku jak 3 latek sobie radzi,Daniel śmiaga na komputerze niesamowicie,nawet mnie uczy którym klawiszem w którym momencie trzeba działać,czasmi tylko krzyczy-mama wpisz moje imię(jak nie może sie zalogować)telefony też nie mają żadnych przeszkód,sam internet włącza i muszę uważać żeby mi płatnych rzeczy nie naściągał
Stary 2013-04-26, 12:02   #3225
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez fatass Pokaż wiadomość
Przepraszam że się wtrącam, ale mam pytanko i wiem, że nikt jak Wy mnie nie poratuje
Jak sobie radzicie z objawami alergicznymi Waszych dzieci? Mój młody (kwiecień 2010) strasznie to znosi. Rano kaszel, wieczorem kaszel i temperatura, z nosa się leje. Dostaliśmy wziewy w zeszłym roku, ale jakoś teraz nie widzę po nich super poprawy... . Chociaż niby Panie w żłobku mówią że w ciągu dnia kaszel raczej sporadyczny... .
Podpowiecie coś? Proszę?
U młodszego alergia to tylko niekończący się katar. Za to starszy miał podobnie jak u Ciebie. Musieliśmy się pozbyć z domu dywanów firanek, kwiatów(ich ziemia bardzo alergizuje, a raczej grzyby i roztocza w tej ziemi)Zmiana klimatu choć na jeden dzień wyjazd nad morze i było lepiej. Wziewy codziennie, oklepywanie, i tabletki, syropy.Aby do 5-tego roku życia potem jakoś się uspokoiło, teraz sezonowo ma kaszel i katar, ale bez tragedi.
Wczoraj byłam z nim u pumnologa, dostał nowe wziewy w dysku, bardzo łatwe w obyciu, tabletki na katar ma takie ziołowe co ja na zatoki brałam, a po sezonie pylenia jeszcze raz testy alergiczne(wrzesień)i będziemy i jednego i drugiego odczulać
Na kota był badany i uczulenia nie ma
Cytat:
Mój w to grał w zeszłym roku, wszystkich w rodzinie wciągała ta gra

Stary 2013-04-26, 12:12   #3226
Kinqaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
Miałam się udzielać... no i zacznę, spróbuję

My męczymy się 6 dzień ze skakającą gorączką. Dzisiaj niby już lepiej ale nie wiadomo co to jest. Byłam w przychodni i pielęgniarka stwierdziła,że infekcja gardła i żebym kontynuowała paracetamol / ibuprofen , bo antybiotyku nie da
Może to i lepiej, bo powoli już przechodzi (mam nadzieję ).

ania p a czemu wyrywaliście??? Nie znam historii, mogłabyś przybliżyć? bo mam podobny problem chyba

A ta gra z robaczkami wiecie jak się nazywa?????? chętnie bym zobaczyła

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:17   #3227
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ta gra to po polsku zgniatacz mrówek "ant smasher"na androidzie

Stary 2013-04-26, 12:19   #3228
fatass
Zadomowienie

Cytat:
U młodszego alergia to tylko niekończący się katar. Za to starszy miał podobnie jak u Ciebie. Musieliśmy się pozbyć z domu dywanów firanek, kwiatów(ich ziemia bardzo alergizuje, a raczej grzyby i roztocza w tej ziemi)Zmiana klimatu choć na jeden dzień wyjazd nad morze i było lepiej. Wziewy codziennie, oklepywanie, i tabletki, syropy.Aby do 5-tego roku życia potem jakoś się uspokoiło, teraz sezonowo ma kaszel i katar, ale bez tragedi.
Wczoraj byłam z nim u pumnologa, dostał nowe wziewy w dysku, bardzo łatwe w obyciu, tabletki na katar ma takie ziołowe co ja na zatoki brałam, a po sezonie pylenia jeszcze raz testy alergiczne(wrzesień)i będziemy i jednego i drugiego odczulać
Na kota był badany i uczulenia nie ma
Dzięki madzia . My mamy dość małe mieszkanko, straszny tam grajdoł niestety :/ ... Postaram się to jakoś ogarnąć, żeby było bardziej "sterylnie" Pluszaki rozumiem OUT?
Młody ma na pleśnie, kurz, większość pyłków, kota i ... sama już nie pamiętam na co jeszcze. Kwiatki mamy słownie d w a w domu, ale jeden na wymarciu już, więc można powiedzieć że nie mamy, bo ten co został to kaktus jakiś
Stary 2013-04-26, 12:19   #3229
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
ta gra to po polsku zgniatacz mrówek "ant smasher"na androidzie
dzięki już patrzę w tel

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 12:42   #3230
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
no to barzdo dobrze

właśnie też powinnam się wybrac na gastro
A ja powinnam kolonoskopie zrobić. to dopiero fajne.

Ale mam dzisiaj fajny dzien. Jedno dziecko w przedszkolu. Po drugie przyszła sąsiadka i zabrała. Dom sie sam sprząta i prasuje a ja siedzę na tarasie i pije zielona herbatę zrobiona przez brata Tz.

Właśnie wysluchalam premiera: matki pierwszego kwartału tez bedą miały roczny urlop. Dodatkowo bedą tanie przedszkola. Będziemy płacili tylko 1 za godzinę - w państwowych. Na koniec jeszcze usłyszałam to co mnie najbardziej interesuje a więc iż prawdopodobnie 6 po urodzone po od września nie bedą miały obowiązku szkolnego. Więc moja Oliwka być moze nie bedzie musiała iść dwa lata wcześniej do szkoły tylko rok wcześniej.
My sie teraz zastanawiamy czy zostawić Oliwke w grupie 3 latków czy dopiero w 4 latkach ja przytrzymac.
Evi, Ania - jak Wy robicie? Wasze dzieci tez juz są w 3 latkach w przedszkolu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:06   #3231
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

to dobrze ,kuruj się teraz
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
koleżanka ma takiego mopa -też płaski, ale sam się wyciska
miałam go jest rewelacyjny ,troszkę inny taki http://www.redcoon.pl/B240895-Leifhe...?refId=nokaut# z tej samej firmy ,kupiłam go kiedyś w niemczech a później zapomniałam jak się nazywa i nie mogłam go już kupić ,dzięki za przypomnienie
Cytat:
Dzień Dobry Dziewczyny

Podpowiecie coś? Proszę?
u nas alergia moja i mojego syna starszego objawia się tylko katarem ,żadne tabletki na alergię nam nie pomagają nei było żadnej poprawy więc daliśmy sobie spokój z ich braniem ,katar nie jest z takich lejących ,da się z nim zyć trzeba mieć tylko chusteczki zawsze przy sobie.
Mały jakoś na razie odpukać spokój od kilku miesięcy.
Alergia na kurz to chyba najgorsza bo nie da się go całkiem pozbyć niestety ,na pewno tak jak pisała Madzia wszystkie pluszaki,dywaniki,koce,za słony do wyrzucenia ,na grzyby i pleśnie to kwiatki na pewno też do wywalenia i odradzam zabawy w piachu niestety bo to wszystko w ziemi siedzi.
Też mam na grzyby i pleśnie i wtedy mi z nosa leci jak ryję w ogrodzie ale to najgorzej jesienią ,teraz jakoś mniej.
Jeśli po lekach nie ma poprawy to być może jedynie odczulanie was ratuje ,my nigdy tego nie robilismy więc nie wiem na 100% jak to pomaga

Jeszcze co do mycia podłóg to ja nie używam żadnych płynów typowo do podłóg bo na moich zasranych panelach z połyskiem każdy płyn zostawia smugi albo jakiś taki nalot.Wlewam trochę płynu do naczyń fairy albo dobry jest też płyn do szyb ze spirytusem ,ja kupuję z froscha spryskuję nim podłogę i później czystym mopem zamoczonym w samej wodzie ścieram ,wtedy nie ma smug.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:07   #3232
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Fatass z pluszakow nie musisz rezygnowac. Wystarczy czesciej prac,i np raz w tyg na dzien lub na noc w worku foliowym wlozyc do zamrazalnika. Przy alergi na kurz i roztocza odkurzaj czesto materace.

P0P ja bym chetnie malego dala do 4-rolatkow,bo on glownie ze starszyni dziecmi bawi,w jego wieku lub mlodsze to bardziej chce sie opiekowac.

Stary 2013-04-26, 13:07   #3233
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja powinnam kolonoskopie zrobić. to dopiero fajne.

Ale mam dzisiaj fajny dzien. Jedno dziecko w przedszkolu. Po drugie przyszła sąsiadka i zabrała. Dom sie sam sprząta i prasuje a ja siedzę na tarasie i pije zielona herbatę zrobiona przez brata Tz.

Właśnie wysluchalam premiera: matki pierwszego kwartału tez bedą miały roczny urlop. Dodatkowo bedą tanie przedszkola. Będziemy płacili tylko 1 za godzinę - w państwowych. Na koniec jeszcze usłyszałam to co mnie najbardziej interesuje a więc iż prawdopodobnie 6 po urodzone po od września nie bedą miały obowiązku szkolnego. Więc moja Oliwka być moze nie bedzie musiała iść dwa lata wcześniej do szkoły tylko rok wcześniej.
My sie teraz zastanawiamy czy zostawić Oliwke w grupie 3 latków czy dopiero w 4 latkach ja przytrzymac.
Evi, Ania - jak Wy robicie? Wasze dzieci tez juz są w 3 latkach w przedszkolu.
Pop ale Ci dobrze

moja Zosia też jest w 3 latkach i chyba dalej będzie w rok starszej grupie. Pani stwierdziła że nie ma sensu aby znowu była w 3 latkach bo nic nowego się nie nauczy.

Aneczka ja mam takiego mopa i też jestem zadowolona http://allegro.pl/mop-obrotowy-360-s...161674171.html

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:20   #3234
fatass
Zadomowienie

Dziewczyny, ślicznie Wam dziękuję za odzew
Wiedziałam, że na mamusie marcowo-kwietniowe ( i Pop grudniowa, pamiętam ) zawsze można liczyć
Udanego weekendu!
Stary 2013-04-26, 13:41   #3235
anakazar
Zakorzenienie

co do mopa to ja mam płaskiego,który wyciska się sam-viledy.Rąk nawet nie mocze.Problemów z zakupem wkładów nie mam żadnego,na all zamawiam po 5 sztuk i tyle
A przerabiałam już parowe,obrotowe i póki co najbardziej podszedł mi ten.Tż też mówi,że najlepiej mu się nim myję.

Sara straszne o tych paluszkach

u nas ciepło,a nawet gorąco już najchętniej w mysią dziurę bym się schowała.Za zimno zle,za ciepło też zleMała na krótki rękawek lata,a jej dwie koleżanki,które do niej przyszły w bluzach pozapinane z kapturem i grubych wełnianych getrach

co do tego ile koty żyją to moja kotka pobiję rekord,bo cały czas jej powtarzam,że ma żyć chociaż te 50 lat

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:48   #3236
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Podpisaliśmy umowę w przedszkolu i Zosia jest przydzielona do grupy nieśpiących 3/4-ro latków. Już się bawiła z dzieciakami na placyku przedszkolnym a później był ryk bo dzieci szły na obiad a ona do domu. Najchętniej już by została. Rajku ale mam duże dziecko
Włączyłam myślenie Mrówki że przedszkole jest ważne dla dziecka ... itd. ale będę miała ze sobą problem

Zaliczyłyśmy też okulistę i okularów dalej nie musimy nosić. To mówię ja, która z okularami u dzieci nie ma problemu. Mam zalecenie zakrywać po jednym oku na pół godz. dziennie, najlepiej przy rysowaniu. 3 dni jedno oczko, 3 dni drugie a niedziela wolna. Dipotrie na tym samym poziomie i teraz oczka trzeba zmusić do wysiłku. W sierpniu kontrola.
Poryczałam się w poczekalni. Przyszła babeczka z dziewczynką z bardzo poważną wadą genetyczną. Nie pamiętam jak to się nazywa ale dziewczynka miała bardzo dużą główkę jakby "przewiązaną" w połowie (taka ściśnięta) i płaską twarz, paluszki u rączek zrośnięte w kikut. Wygląd mnie tak nie poruszył, Zosia się z nią fajnie bawiła, ale mała strasznie płakała przy badaniu . To był taki zupełnie mi nieznany płacz. Ja wymiękam przy płaczących dzieciach a już przy chorych to w ogóle.
Nawet nie wiecie jakie mamy szczęście mając zdrowe dzieciaczki.

Pop dla Nataszki

Edzia dobrze że to nic poważnego

Bao Zosia "widzi" duchy. Żadne tłumaczenia nie pomagają. Czasem zostawiam włączoną na chwilkę lampkę solną.

Evi super są te sandałki i tenisówki też Nie wiem które ładniejsze. Sama osobiście widziałam dużo wyższą przebitkę cenową na podobnych bucikach

Ja myje podłogę takim płaskim mopem jak ma Evi, żadnych wiader nie używam do wyciskania. Najlepiej mam podłogę umytą jak to zrobię tradycyjnie na kolanach i zwykłej szmacie. Do wody wlewam płyn do naczyń bo po wszystkim innym mam wkurzające smugi. Wcześniej używałam uniwersalnego Ajaxa albo innych podobnych.
Stary 2013-04-26, 14:08   #3237
monka23
Zakorzenienie

POP Fajna masz ta sąsiadke .

IZA ja bardzo dobrze wiem jakie mam szczęście, ze mam zdrowe dzieci i jestem mega happy. Oglądam dużo programów o ludziach, dzieciach (rownież w realu znam ) i z jakimi problemami sie zmagają i za każdym razem skacze ze szczęścia jeszcze wyżej , jestem mega wdzięczna.

Ta gra (dla mnie ) w zabijanie mrowek jest okropna no obrzydliwa , moj mały bal sie je dotykać wykasowalam .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 14:16   #3238
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Izz a do kiedy jest czas z podpisaniem tej umowy?Muszę lecieć w poniedziałek bo jeszcze coś przegapię, a przedszkole na podwórku

Miłego dzionka, pędzę na działkę pograbić

Stary 2013-04-26, 14:16   #3239
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA a ty gdzie sie włoczysz ? , zapomniałam ci powiedzieć , ze ta perfunka chanel jest normalnie the besiak . Zawsze mi w pl mówili o jak pięknie pachniesz po innych perfumkach , a przy tej to za każdym razem jak wychodzilam , wchodzilam nawet po fajce , przy kazdym moim ruchu to mi wzdychaly achy ochy jak ty cudnie pachniesz . Zapach i trwałość tej perfumki przebila wszystkie jakie miałam , a ciotki wujkom pokazywały flakoniki , jakie maja kupić im na prezenty .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-04-26 o 14:17
Stary 2013-04-26, 16:58   #3240
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, to czekam jeszcze na dziewczyny

Co do tej gry na telefon - miałam - pokazałam - żałuję . Teraz jesteśmy na etapie "dlaczego nie wolno zabijać żyjątek"

Mój kiedyś bał się potworów i smoków to zrobiłam pozę Pudziana, napięłam wszystkie mięśnie (nawet te o których istnieniu dotąd nie wiedziałam) i powiedziałam, że potwory i smoki nie przyjdą bo boją się mamy! ... podziałało. Tylko teraz dziecko straszy mną inne dzieci
My nie pokazaliśmy Miśkowi tej gry - bałam się że będzie potem w ogródku szukał i zabijał robaczki
Cytat:

Dobrze że ok

Ja dziś byłam na kompleksowym przeglądzie u gina, jeszcze za miesiąc mam usg piersi Gin świetny (Asiulek polecam w citomedzie, terminy ok, sprzęt do usg ginekologicznego w gabinecie, dr i położna jak niebo do ziemi z tymi na Bażyńskich) Wszystko ok
A zaraz potem fryzjera odwiedziłam - także humorek dziś ok

Nawiedzona laska z Allegro napisała sms-a że wpłaciła pieniądze dziś o 10 i pyta czy już doszły

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości