Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 14:44   #4171
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
witamy nowa Mamusię ja juz się nie łapię
Magalska oficjalnie pracuje jako doradca finansowy to na umowę o pracę, a dorabiam i wiąże przyszłość jako konsultant ślubny. zaczełam tak z fascynacji u znajomych i potem tak łańcuszkiem sie rozniosło, i w sumie bardziej robie to z pasjii.....zoorganizowała m tez kilka chrztów, komuni, a nwet jedna imprezę rozwodowa

zmykam na razie do teściowej bo wyjeżdza dzis na 3 mies do Niemiec i muszę się z nią pożegnaćbuziolki
Impreze rozwodowa?? Co sie robi na imprezie rozwodowej ?? Pije za udany rozwod ?? MAGALSKA - pokazuj no co to zakupilas? Ja jutro mam zamiar rozejrzec sie po sklepach a w niedziele wybieramy sie na basen a potem shopping dzidxiusiowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 14:50   #4172
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
o ja impreza rozwodowa, nieźle a w jakim mieście mieszkasz? bo raczej w małym to taki zawód nie będzie miał powodzenia.... kiedyś się z przyjaciółką mocno nad tym zastanawiałyśmy do czasu gdy opublikowali na trójmieście sondaż wśród mieszkańców, kto z nich by się skusił na takiego konsultanta i chyba około 3% powiedziało tak, reszta, że nie albo że chciałaby ale nie ma kasy... ale możesz np za jakiś czas spróbować dostać dofinansowanie z up na strat firmy albo z unii
Wrocław ale ogólnie zawsze mam ofert z polecenia. mam skonczony kurs, jestem na liście konsultantów śłubnych. czekam na lepsze czasy żeby zakładać firme bo u nas jednak ludzie nie są nauczeni...ale mam dużo zniżek u fotografów, bukieciarzy salonów ślubnych- i ludzie z tego korzystają, swiadkowe proszą mnei w organizacji wieczorów panienskich, nie mam tyle pracy przed slubem bo jednak dużo sobie sami panstwo mlodzi zalatwiają, ale towarzysze im pomagam w wyborach jedenej albo drugiej stronie, i w dzien ślubu staram sie żeby to był ich dzień i staram się wszystkim zając, odciążyc świadkow i rodziców, dopilnować wszystkiego. duzo nie biorę dlatego chyba mam klientów. marzy mi sie większa firma i większy zysk ale może kiedyś przyjdzie na to czas...mam ADHD i tysiąc pomysłów na minutę dlatego pasuje mi takie hobby
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 14:55   #4173
Messsuah
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny można się do was przyłączyć ?

według kalendarzyka termin wyjścia na świat maleństwa 23 grudnia prosto pod choinke

pierwszą wizytę z usg mam 6 maja - będzie to początek 8 tyg

trochę się boję bo 2 lata temu zaszłam w ciążę i okazało się, że mam pusty pęcherzyk płodowy

inne wyniki na razie ok i hcg przyrosło po 48 h o ponad 100 %
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 14:55   #4174
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JagaHamburg Pokaż wiadomość
Wręcz przeciwnie - dosyć często występuje w ciąży (ze wzg. na niedobory żelaza u matki).

A jak tam Wasze objawy Dziewczyny - czy ktoraś, w ramach integracji , potwierdzi mdłości, lub inne cudowne symptomy?
Ja mdłości zaczęłam mieć tydzień temu w środę zaczęło się traagicznie, 2 dni wyjęte z życia, o suchym chlebie i wodzie. Teraz jest już lepiej, dopóki nie czuję czegoś co mnie odrzuca to powiedziałabym nawet że jest w miarę
Właśnie wszamałam poł arbuza i 2 małe prince polo i jest mi super :P

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też ostatnio oglądałam te literki i stwierdziłam że jak już się dowiem co będzie to zamówie sobie takie
Fajna sprawa, będzie przydatne nawet u starszego dziecka w pokoju, a na koniec już jako pamiątka

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Impreze rozwodowa?? Co sie robi na imprezie rozwodowej ?? Pije za udany rozwod ?? MAGALSKA - pokazuj no co to zakupilas? Ja jutro mam zamiar rozejrzec sie po sklepach a w niedziele wybieramy sie na basen a potem shopping dzidxiusiowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Haha, a jak! Wypijmy za błędy Jak moja przyjaciółka się rozwiodła to też całą paczką robiliśmy imprezę rozwodową i była super

Wróciłam wcześniej do domu Więc oficjalnie mam weekend, pojadłam arbuza i idę z książką na taras pod parasol
Stary 2013-04-26, 15:01   #4175
domii29
Zakorzenienie

Pochwalę się i swoim brzuszkiem . Jutro zaczynam 14 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12558.jpg (32,6 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-04-26 o 15:04
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:22   #4176
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
.....
Mam zaległe, ale tylko 22 dni. Ale wydaje mi się, że mogłabym zaraz po wychowawczym iść na zwolnienie. Ciekawe czy w Zusie mają jakieś poradnictwo, żeby można było zadzwonić i się zapytać Poza tym jest jeszcze taka sprawa, że nie chcę sobie przechlapać u szefa, więc muszę to jakoś tak rozegrać, żeby wszyscy byli zadowoleni

Dziewczyny, czujecie może twardnienia brzucha na dole? Ja w pierwszej ciąży nie czułam (dopiero gdzieś pod koniec) a teraz czuję od 2-3 dni i trochę się martwię, że to skurcze. W dodatku zajmuję się całymi dniami dzieckiem, noszę go itd. (waży 11kg, nie chodzi jeszcze) i nie mam możliwości położyć się i odpocząć. Poprzednio miałam cesarkę i jeszcze rok nie minął od tego czasu. Zastanawiam się czy nie zadzwonić do gina. Wizytę mam dopiero za ponad tydzień (6.05)
możesz zadzwonić do ZUSu i zapytać; generalnie u mnie przynajmniej są bardzo pomocni. mi brzuch twardnieje chwilami, czuję naprężenie ale nie robi to na mnie wrażenia.

Cytat:
a dziewczyny powiedzcie mi czy sie orientujecie czy za okres jak jestem teraz na L4 ciążowym do porodu i potem na macierzynskim/rodzicielskim nalicza się urlop? bo moja mama twierdzi ze jak skończy mi sie macierzynski/rodzicielski to powinnam jescze wykorzystac urlop za te 2 lata. to byłoby 52 dni wiec duzo
dokładnie tak; nalicza się też staż pracy
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a dlaczego miałaby nie dostać??
jak najbardziej dostanie, ale musi przerwać wychowawczy i pierwszego dnia pracy może dać zwolnienie..
nie ma obowiązku przepracowania 30 dni
właśnie się zastanawiałam, bo gdzieś czytałam, że musi być okres składkowy 30 dni, no i nie wiem...
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Niunia a może wiesz jak to wygląda jeśli o kasę chodzi, to znaczy jeśli zaczynasz normalnie pół roczny to dostajesz 100%, a gdy przedłużasz po tym poł roku to drugie 6mcy masz 60%.
A w momencie gdy już na początku deklarujesz że idziesz na rok, to wtedy od początku masz 80% przez cały czas trwania urlopu dobrze to rozkminiłam?
dokładnie tak
Cytat:
Czesc Kochane!

..
WItaj i również życzę powodzenia.

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Ciebie również witam.

Cytat:
jaaaki duży

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:29   #4177
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
możesz zadzwonić do ZUSu i zapytać; generalnie u mnie przynajmniej są bardzo pomocni. mi brzuch twardnieje chwilami, czuję naprężenie ale nie robi to na mnie wrażenia.
a mówiłas ginowi?
Mnie zawsze pyta czy brzuch twardnieje, powiedziałam że tak i dostałam magnez 500.

Cytat:
cuuuuudny!
Cytat:

według kalendarzyka termin wyjścia na świat maleństwa 23 grudnia prosto pod choinke

trochę się boję bo 2 lata temu zaszłam w ciążę i okazało się, że mam pusty pęcherzyk płodowy

witamy i zapraszamy
Cytat:
Wrocław ale ogólnie zawsze mam ofert z polecenia. mam skonczony kurs, jestem na liście konsultantów śłubnych. czekam na lepsze czasy żeby zakładać firme bo u nas jednak ludzie nie są nauczeni...ale mam dużo zniżek u fotografów, bukieciarzy salonów ślubnych- i ludzie z tego korzystają, swiadkowe proszą mnei w organizacji wieczorów panienskich, nie mam tyle pracy przed slubem bo jednak dużo sobie sami panstwo mlodzi zalatwiają, ale towarzysze im pomagam w wyborach jedenej albo drugiej stronie, i w dzien ślubu staram sie żeby to był ich dzień i staram się wszystkim zając, odciążyc świadkow i rodziców, dopilnować wszystkiego. duzo nie biorę dlatego chyba mam klientów. marzy mi sie większa firma i większy zysk ale może kiedyś przyjdzie na to czas...mam ADHD i tysiąc pomysłów na minutę dlatego pasuje mi takie hobby
fajny zawód trzymam więc kciuki za wasny interes!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 15:36   #4178
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a mówiłas ginowi?
Mnie zawsze pyta czy brzuch twardnieje, powiedziałam że tak i dostałam magnez 500.
kazał brać nospę w razie silnego napięcia, ale jak dla mnie nie jest aż tak strasznie; nie mam skurczy, tylko stawia się, więc odpuszczam

Moje dziecko mnie dziś do białej gorączki doprowadzi.
Nakręciła się w awanturze i wrzeszczała jak opętana godzinę, bo kazałam jej położyć się do łóżka na 15 minut i odpocząć. Zwariować można.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:26   #4179
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny. Witam nowe mamusie i życzę zdrówka. Wczoraj byłam na wizycie, nie założyli mi karty ciąży bo nie maialam zrobionych badan. Widziałam i słyszałam mojego Pasozytka. No i oczywiście powiedziałam o swoich dolegliwosciach. Dostałam super lek, niejaki mamamir. Jak ręką odjął. Mogę normalnie funkcjonowac
Dobrze ze widziałas maleństwo

Cytat:
@Magalska - zespół niespokojnych nóg to takie nieprzyjemne i bardzo denerwujace uczucie w stopach / lydkach, które nie pozwala Ci zasnąć, albo spać. Coś jakby mrowienie, ciagniecie, połączone z "wewnętrznym" laskotaniem...
W sumie też coś takiego mam. Mdłości jako takie zaczęły mi się w 5 tygodniu, ale wtedy jeszcze nie wymiotowałam. Teraz jestem na początku 7 i zaczęły mi się wymioty :x

Cytat:

Witam nową mamusie, napisz dokładnie kiedy i o której godzinie masz wizyte i czy jest ona połączona z USG to wpisze Cię na nasza listę zbliżających się wizyt.

Ale jest fajnie cieplutko. Siedzę sobie u tesciów na podwórku w Rabce i korzystam z uroków dzisiejszego dnia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:45   #4180
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Mam kołyskę,którą uwielbiałam przy 1 córce.
o własnie zrodził mi się dzięki Tobie pomysł zakupienia kołyski przy Synu nie miałam ale teraz mam w sypialni moje łózko małżeńskie, tapczanik syna, bo ni cholery nie chce się wyeksmitować do swojego pokoju do tego dwie duże bieliźniarki i szafa trzydrzwiowa oraz komoda nie ma miejsca na łóżeczko chyba, że na środku... a kołyska mała jest, więc mogłabym obok siebie postawić...
musze to przemyśleć.

Witam nowe mamusie!!!

Ja po wizycie ale nie miałam usg tylko obejrzał wyniki ... kolejną wizytę z usg mam za 3 tygodnie, więc to juz będzie takie genetyczne w 13tc...

moja schiza czy wsio ok nadal trwa. zastanawiam się czy nie iść prywatnie aby sie uspokoić.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:46   #4181
nemosek
Zakorzenienie

Wpadam żeby się przywitać i nadrobić te 20 stron za 3 dni
Oj się muszę poprawić z aktywnością.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:52   #4182
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wpadam żeby się przywitać i nadrobić te 20 stron za 3 dni
Oj się muszę poprawić z aktywnością.
Teraz już nie ma zmiłuj, niedługo będzie nowy wątek
Stary 2013-04-26, 17:00   #4183
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Witamy

Cytat:
Piękny brzusio!

A ja właśnie wróciłam z spacerku,byłam z kuzynką i przy okazji zahaczyłyśmy o Mc Donald's i padł wybór na Mc Flurry... ale Wam powiem,ze chyba się tym przejadłam bo jak dla mnie za słodki się zrobił

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:11   #4184
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Witam nową mamusie, napisz dokładnie kiedy i o której godzinie masz wizyte i czy jest ona połączona z USG to wpisze Cię na nasza listę zbliżających się wizyt.

Ale jest fajnie cieplutko. Siedzę sobie u tesciów na podwórku w Rabce i korzystam z uroków dzisiejszego dnia
wizyta 6 maja o godz 18 i będę miała pierwsze usg, wtedy zaczne 8tc, mam nadzieje, że zobaczę maluszka i będzie bijące serduszko...

teraz jestem w 6 tc i dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie takie "ssanie" na jedzenie?

zawsze jadlam obfite sniadanie i obfita obiado kolacje tyle potrzebowal moj organizm i waga byla super

a teraz jem sniadanie, dwa obiady i kolacje no i miedzyczasie cos dziabne.... chce miec zdrowa wagę w ciązy ale jak tak dalej pojdzie to bede jak sumo

jak nie zjem to mi niedobrze
Stary 2013-04-26, 17:16   #4185
Azealia
Raczkowanie

Witam nowe Mamusie

Zahaczyłam o lumpa przy okazji zakupów spożywczych i kupiłam sobie spodnie wyglądające jak maxii spódnica z mango w kolorze kobaltu, troche na mnie duże, ale na wakacje będą w sam raz luźne spodnie dresowe z wysokim stanem to już na chłodniejsze dni z brzuszkiem, a w trakcie przeglądania dziecięcego kosza wpadły mi w ręce body- polo w długim rękawkiem dla chłopca
Więc jak okaże się że jednak rośnie Pannica to będą dla Was :P

Messuah ja miałam takie ssanie do zeszłego tygodnia, punkt 7 tydzień zaczęły mi się mega mdłości i kilka dni walczyłam żeby cokolwiek zjeść, a wcześniej co 2 godziny coś musiałam zjeść bo inaczej ssało.

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-04-26 o 17:17
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:28   #4186
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
wizyta 6 maja o godz 18 i będę miała pierwsze usg, wtedy zaczne 8tc, mam nadzieje, że zobaczę maluszka i będzie bijące serduszko...

teraz jestem w 6 tc i dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie takie "ssanie" na jedzenie?

zawsze jadlam obfite sniadanie i obfita obiado kolacje tyle potrzebowal moj organizm i waga byla super

a teraz jem sniadanie, dwa obiady i kolacje no i miedzyczasie cos dziabne.... chce miec zdrowa wagę w ciązy ale jak tak dalej pojdzie to bede jak sumo

ja mam dokladnie to samo ! jem ogromne ilosci a jak nie jem to mnie dli
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:37   #4187
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Mam dokładnie tak samo, a w 7 zaczęłam wymiotować niestety :x
Stary 2013-04-26, 17:56   #4188
JagaHamburg
Przyczajenie

Cytat:
Mam dokładnie tak samo, a w 7 zaczęłam wymiotować niestety :x
Ja rownież. Pomimo tego, ze staram się zjeść dość późno kolacje (o zasnieciu z pustym brzuszkiem nie byłoby mowy) to rano budze się tak głodna, ze mam ochotę wszamac poduszkę Ja staram się jeść kilka razy dziennie, niezbyt duże porcje, bo jak tylko poczuje głód to mdli mnie niemiłosiernie...Wymiotow całe szczęście nie mam, ale za to mdłości nie opuszczają mnie prawie przez 24 h, więc sama nie wiem, co gorsze
JagaHamburg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:03   #4189
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Hej

domii-
magalska

Piękne brzuchy

Nawet na spacer nie można wyjść, bo 3 strony do nadrobienia No a więc tak ja widziałam dzisiaj wózki i powiem Wam że jakieś takie wszystkie masywne się wydają. Ceny ok ~1500-2000 . Kolory mało ciekawe, najtańszy to jakiś w ogóle mało znany przeze mnie kaps3 ????????
potem były x-landery - świetne no i Maclaren jakiś nie podobały mi się wo ogóle te wózki .. no nie wiem . będzie ciężki orzech do zgryzienia.

KUPIŁAM PYYYYYYYYYYYYYYYYYSSSSSSS SSSSSSZZZZZZZZZZZZZZNNNNN NNNNEEEEEEEEEEEEE truskawki pyszneeeeee

no i zaraz mąż wróci zaraz z ciachem- krówka

a tak poza tym to jest nadal strasznie dusznoooooo i ciepło :d
Stary 2013-04-26, 18:09   #4190
Messsuah
Raczkowanie

Dobrze wiedzieć, że nie jestem w tym sama ale to ssanie na jedzenie zaczyna robić się męczące bo czuje, że mam pełny brzuch a dalej mnie ssie....

no i zawsze byłam typem spiocha, móc wyspać się do 9-10 to było super a teraz budze się zawsze po 6 rano za to między 16-17 zaczyna mnie łamac snużenie i chętnie idę na drzemkę, teraz własnie już mnie ciągnie do poduszki...zbudze sie ok 20-21 wypije herbatke i znowu spać...

też tak macie ?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej

domii-
magalska
Piękne brzuchy

Nawet na spacer nie można wyjść, bo 3 strony do nadrobienia No a więc tak ja widziałam dzisiaj wózki i powiem Wam że jakieś takie wszystkie masywne się wydają. Ceny ok ~1500-2000 . Kolory mało ciekawe, najtańszy to jakiś w ogóle mało znany przeze mnie kaps3 ????????
potem były x-landery - świetne no i Maclaren jakiś nie podobały mi się wo ogóle te wózki .. no nie wiem . będzie ciężki orzech do zgryzienia.

KUPIŁAM PYYYYYYYYYYYYYYYYYSSSSSSS SSSSSSZZZZZZZZZZZZZZNNNNN NNNNEEEEEEEEEEEEE truskawki pyszneeeeee

coś mi się przypomniało z tym Maclarenem, jakiś czas temu koleżanka kupiła ten wózek i chwaliła się, że zapłaciła za niego 5 tys bo to Maclaren (nie wiem co ta firma ma wspólnego z Formułą F1 ale nazwa ta sama, wydaje mi się że sam projekt wizualny robią i wypuszczają wóżeczki na rynek) potem przez przydaek zobaczyłam w sklepie taki sam za 800 zl
Stary 2013-04-26, 18:14   #4191
nena1984
Zakorzenienie

czy jest tu jakaś specjalistka od podatków?

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ja też miałam ten femibion 1 ale lezy mi prawie caly tafelek bo dowiedzialam sie u endokreunologea ze nie moge go zazywac z lekami na tareczyce bo zawiera jod i leki by nie działały
hmm, a mogę zapytać co bierzesz na tarczycę? Bo sama biorę euthyrox, ale lekarka mówiła, że nie ma problemu z innymi lekami, które zawierają jod.

Cytat:

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:22   #4192
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
superowy brzusio

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:26   #4193
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

hmm, a mogę zapytać co bierzesz na tarczycę? Bo sama biorę euthyrox, ale lekarka mówiła, że nie ma problemu z innymi lekami, które zawierają jod.

ja miałam kiedyś problem z tarczycą, w pierwszej ciązy tsh miałam 3,8 więc za duzo jak na kobietę w ciązy, mimo, że chodziłam do ginekologa prywatnie wogóle nie zwrócił uwagi, że coś jest nie tak z moją tarczycą dopiero na forum wyczytałam ale i tak już było za póżno bo miałam pusty pęcherzyk płodowy i endo mówił, że mozliwe że to przez to, ze miałam podwyższone tsh ( w każdym razie ja objawów niedoczynności nigdy nie miałam)
potem brałam jakis czas eutyrox 37,5 pózniej troche ziół, suplementów miedzy innymi olej szafranowy i przez ostatni ponad rok przestalam brac eutyrox i mialam tsh 1,2 czasem 1,5 badałam co miesiąc, anty tpo też mi spadło przez selen

teraz w ciązy mam brac eutyrox 25 bo mimo wszystko moja tarczyca kiedys zle działała, dzisiaj własnie byłam u endo i mam tez brać suplement z jodem pół tabletki
Stary 2013-04-26, 18:28   #4194
nemosek
Zakorzenienie

Nadrobiłam(2o stron)....

Cytat:
Teraz już nie ma zmiłuj, niedługo będzie nowy wątek
No to zadanie przede mną postawiłaś!Jak się rozkręcę to nie skończę

Cytat:

Na pewno zobaczysz już serduszko,ja widziałam już w 6tygodniu.

Mi na obecnym etapie już przeszło(10 tydzień) mega obżarstwo,ale wcześniej to musiałam cały czas coś mieć w ustach bo byłam non stop głodna.Nie mdliło mnie w ciągu dnia,raczej wieczorami się to rzadko zdarzało więc tymbardziej wtedy musiałam się czymś zapchać. Niczego sobie nie odmawiałam,zdrowo jadłam.Twój organizm ma teraz większe zapotrzebowanie na jedzenie,myślę że niedługo wszystko się ustabilizuje.

A miałam zacząć od:

Dzięki za gratulacje i miłe przywitania
Śliczne brzuchalki
Super że z wizytami ok,niech zdrowo rosną nasze Maluszki
Wytrwałości dla wszystkich Mamuś

Ano i jeszcze mam na imię Alicja,mam 29 lat.Termin porodu mam na 14 listopada,to nasze 1 Dzidzi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:40   #4195
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
same dobre wieści z rana- gratuluję udanych wizyt
musimy z moim TZ kupić łóżko wkońcu do sypialni bo spimy tylko na stelażu a na nim materac leży ... wiec jest dość nisko i nie wyobrażam sobie siebie wstającej z prawie podłogi z brzuchem. tylko nie wiem jakie -podobają mi sie te dwa

http://allegro.pl/lozko-metalowe-kaj...179682897.html

i

http://allegro.pl/lozko-metalowe-kor...150870117.html to bardziej

jak myślicie?
zdecydowanie to drugie

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie kciuki przydały się. Ginekolog potwierdził ciążę, a co najważniejsze serduszko bije Niestety ciążę określił jako zagrożoną, zarodek walczy o dobre zagnieżdżenie się. Aby pomóc w tej walce mam całą torbę lekarstw Luteina, Duphaston i Accard. Mam odpoczywać i nie wolno mi dźwigać. A więc już dziś dziadkowie zostali już zaangażowani do pomocy! Teraz są na spacerku z Młodym, a później obiecali posprzątać w mieszaniu bo wstyd przyznać ale mam taki bałagan, że mogłabym chyba zgłosić się do programu "Perfekcyjna Pani domu". Pewnie nie będę tutaj na razie tak często zaglądać ale jak przetrwamy obiecuję często udzielać się Na razie idziemy walczyć! Kolejna wizyta za 2 tyg. Kciuki nadal są mile widziane
Trzymam mocno żeby było wszystko ok ..... odpoczywaj i wracaj szybko do nas

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:43   #4196
perfuzja
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Jak patrzę na brzuszki, które wrzucacie to zazdroszczę potwornie

U mnie totalnie nic sie nie dzieje, poza bólem piersi i delikatnym zmeczeniem totalnie żadnych objawów ciąży

Na wizyty idę 10 i 17 maja (pierwsza u sieciowkowego lekarza, żebym mogła robić badania za darmo, druga u lekarki u której docelowo chce prowadzić ciążę). Nawet nie wiem czy podczas tej pierwszej zrobią mi usg...
Stary 2013-04-26, 19:12   #4197
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Ja też planuję we wrześniu już iść na L4, a co będzie po macierzyńskim to już się zobaczy w styczniu 2015.

Co do kącika Mam podobną wizję, tylko bez kurzołapa, tzn. baldachimu. No i nad łóżeczkiem chciałabym imię Kropka z takich literek:
http://allegro.pl/drewniane-literki-...185839648.html
My też chcemy coś takiego zrobić ale nad łóżeczkiem z baldachimem
Nam się baldachimy bardzo podobają

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ja też miałam ten femibion 1 ale lezy mi prawie caly tafelek bo dowiedzialam sie u endokreunologea ze nie moge go zazywac z lekami na tareczyce bo zawiera jod i leki by nie działały

teraz jem zwykły falvit i to jak se nie zapomne
a kwas foliowy najpierw jadłam 2x400ug potem od 6 tyg na 1 wizycie lekarz kazał aż 5mg i zażywam tak do teraz
Mnie lekarz kazał 1x400ug dziennie ale 400 powinno chyba wystarczyć no nie?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Czesc Kochane!

W końcu udało mi się znaleźć wątek dla siebie Przyjmiecie mnie?

Obecnie jestem w 8t5dc, a termin mam na 9 grudnia, chociaż pewnie wypadnie wcześniej, bo będę miała cesarke Moj Maluszek 4 dni temu miał już 9 mm, a na trzecim już z kolei usg serducho biło jak dzwon

Jeżeli chodzi o objawy to chyba dotyczą mnie wszystkie możliwe - mdłości 24/7, ból głowy, zespół niespokojnych nóg, zawroty głowy, wyostrzony wech, kompletny brak apetytu itd. Pocieszam się, ze to jeszcze może potrwa z 2-3 tygodnie i będzie już z górki

Trzymam za Was kciuki, żebyście Wy i Wasze Malenstwa czuły się jak najlepiej

Witam kolejną mamusię .Gratulacje

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:

Witam mumusiu gratulacje ty masz na 23 grudnia a ja na 19 grudnia kilka dni różnicy ja już byłam na usg pęcherzyk żółtkowy widoczny a 7 maja dowiem się czy coś już bedzie słychać itd

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

Nie martw się też tak mam :P śniadanie obiad kolacja oczywiście wielkie porcje a w miedzy czasie truskaweczki z bita śmietaną chipsy ciasteczka lody róznie to bywa ale buzia mi się nie zamyka...... zresztą gdzie nie pójdę to każą mi jeść za dwoje (moja mama teściowa babcia mój tż) normalnie tak nie miałam teraz mam takie smaki......dobrze ,że mam dobrą przemianę materii może ,aż tak dużo nie zostanie

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej

domii-
magalska

Piękne brzuchy

my też oglądaliśmy wózki i najbardziej podoba nam sie "takko laret"lekki zgrabny i ładny ma świetne kolory i nie drogi ok 1500zł

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:04   #4198
JagaHamburg
Przyczajenie

Cytat:

Ja biorę od 4 tygodni Euthyrox 50, bo TSH wyszło mi 3,13. Lekarka powiedziała, ze to minimalnie powyżej normy, ale i tak poziom ten powinien zostać wyrównany. Za 2 tygodnie będę go sprawdzać ponownie i mam nadzieje, ze będzie na odpowiednim poziomie. Czego i Wam życzę
JagaHamburg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:10   #4199
koala19
Raczkowanie

Cytat:

ja zażywam thyrosan bo mam tsh 0,151

Cytat:
Mnie lekarz kazał 1x400ug dziennie ale 400 powinno chyba wystarczyć no nie?
myśle że tak wkońcu wiekszość kobiet taka dawke je. jesli uwazasz to zjadaj nawet 3 bo i tak tego nie przedawkujesz, nadmiar zostaje usuniety wraz z siuśkami
Stary 2013-04-26, 22:27   #4200
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Od rana męczy mnie ból głowy. Chyba zaraz położę się spać Jutro jadę na USG, nie mogę się już doczekać. Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko było w porządku

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości