|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
No właśnie to były torebki :P aż się zdziwiłam bo myślałam, że będą pytać o markę, trendy w modzie itd, a głównie rozmowa była o restauracji gdzie byłam managerem :P ale CV mieli pełno, pytali czy jestem dyspozycyjna w weekend majowy, dziewczyne przede mną też, więc coś mi się zdaje, że nie mają kogo na sklepie zostawić na te dni :P
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40505550]kwestia dni!
[/QUOTE]w moim przypadku niestety co najmniej miesiąca ![]() Dziewczyny, gratuluję Wszystkim i każdej z osobna podjęcia nowych obowiązków w nowym miejscu zatrudnienia! |
|
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40505532]5 minut, szał
zdążyłaś usiąść? [/QUOTE]Staliśmy przy stole przed przymierzalnią :P oni z jednej, ja z drugiej strony
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Wicked_Girl, w tych kancach to im chyba już w głowach się poprzewracało. Wszyscy powinni się wg ich mniemania cieszyć z możliwości murzynowania dla szanownego pana adwokata czy radcy.
Wkurza mnie to środowisko...
|
|
#2795 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja niestety mam duży problem z butami, nie chodzi nawet o dużą stopę, ale o budowę i kształt. Plusem jest to, że jak już kupię drogie i wygodne buty, to zazwyczaj wystarczają na parę sezonów. Chciałabym założyć klapki albo japonki, ale nie da rady - dla mnie to nie są zwykłe kompleksy, ale prawdziwy problem. Cytat:
A ja kupiłam sobie fajną apaszkę Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie u mnie to wygląda tak-wysyłałam pełno CV na pomoc biurową, zero odp. 3 razy wysłałam na asystenta-odezwali się wszyscy, ale właśnie takich ofert jak na lekarstwo |
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ja z Wami zostaję tak czy siak, bo nie zamierzam przestać szukać innej pracy. Teraz pozostało mi kombinowanie powrotów do domu, żebym na tym nie zbankrutowała. |
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż miałam dzisiaj jakiś totalnie dziwny telefon. Dzwoni facet i pyta czy jestem zainteresowana praca w salonie zabaw, bo wysłałam tam Cv. Ja mówię grzecznie czy mógłby mi przypomnieć o jaką pracę chodzi, bo nie pamiętam, bo możliwe że wysyłałam dawno temu. On od razu z gębą, czy jestem zainteresowana bo szkoda jego czasu. Ja mówię czy możemy się spotkać na rozmowie, bo szczerze nie pamiętam jakie były warunki podane w ogłoszeniu. Facet że pewnie przebieram w ofertach na prawo i lewo.. Zatkało mnie .... Mówię jestem zainteresowana, ale czy mógłby przybliżyć mi warunki godziny pracy i takie tam, a on tak NIECH PANI ZAPOMNI O TYM TELEFONIE I UZNA,ŻE GO NIE BYŁO, CHYBA SIĘ NIE DOGADAMY ! Dziewczyny nadal nie mogę wyjść z szoku,że facet szuka pracownika i wyjeżdża z takimi tekstami, chyba na prawdę mu odwaliło ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- [QUOTE=Erykah_B;40504947]Zaprosili mnie z aplikacji spontanicznej do firmy, która się mieści ulicę dalej od mojej obecnej ![]() Idę dziś - wish me luck! [/QUOT![]() ![]() gratulacje ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam telefon z banku, że mi dziękują za udział w rekrutacji, ale wybrali kogoś innego. Obiecał zadzwonić bez względu na to kogo wybierze i faktycznie to zrobił. Miło z jego strony ale i tak mi smutno.
Nie mam dzisiaj w ogóle melodii do wysyłania cv. Smerfetka, koleś chyba coś z lekka sfrustrowany. Współpraca z nim to zapewne wielka przyjemność. ![]() Smerfetka, Argh, do mnie też nikt nie dzwoni a nawet jak zadzwonili z praktyk do banku, to jak widać powyżej, nie przeszłam ostatniego etapu. Czuję się totalnie bezużyteczna na rynku pracy.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-26 o 15:19 |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Swoją drogą to potwierdzenie jest mega upierdliwe i mnie osobiście irytuje.
|
|
#2804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do Kuratorium Oświaty?
![]() Ja dzisiaj też tam wysłałam dokumenty ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Zawsze to jakieś pieniążki ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczko, a co z tym przedszkolem, w którym byłaś na próbnym tygodniu?
Do kiedy miała dyrektorka dać Ci znać? |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No 6 maja ma przyjśc do niej ostatnia dziewczyna na ten tydzień próbny, więc po tym tyg ma niby dać znać, czyli do połowy maja muszę czekać...
|
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2808 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co? Miło się tak móc Wam wygadać
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dawno mnie nie było, ale podczytuję Was, no i intensywnie szukam pracy nadal. Tzn. mam nadzieję, że niedługo zakończę, bo... we wtorek dostałam telefon, że mam jechać na rozmowę. Pojechałam w środę i odbyłam rozmowę, po czym Pani miała do mnie dzwonić dzisiaj, jeśli przejdę na drugi- ostatni etap kwalifikacyjny. No i zadzwoniła W poniedziałek mam ostateczny test sprawdzający i wtedy ma zapaść decyzja czy mnie zatrudnią czy nie... Chciałabym, bo: a) praca w zawodzie b) praca początkowo na zlecenie, po kilku mies na umowę o pracę c) 30 min dojazdu- nie jest źle Och, modlę się by się udało!
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Rozmowa nr 3
- stoisko z kremem? czy czymś, a nie sama praca w salonie. Stoisko w superpharm, krem do ujędrniania piersi czy coś takiego, 48 godz. w miesiącu, głównie piątki, soboty, niedziele popołudniu boskoA i w poniedziałek 2 etap z tej pierwszej rozmowy juhu
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smerfetka, po to jest ten wątek. Kto lepiej zrozumie bezrobotnego niż inny bezrobotny? Rodzina, znajomi czasem nie mają pojęcia albo udają, że nie wiedzą jak jest ciężko znaleźć pracę. Tusia, już mi lepiej, jednak się trochę rozkleiłam po tej rozmowie.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-26 o 18:10 |
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Wiem... najgorsze jest to, ze tak na prawde Ty sie starasz i nic... |
|
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki dupek... pewnie myśli ze ktoś wyśle jedno cv i czeka dopóki ktoś się nie odezwie... Cytat:
:glaszcze:trzymam kciuki Cytat:
to w sp to bardziej dla dziennych studentów szkoda, że tak mało godzin, ale z drugiej strony zawsze cos powodzenia w poniedziałek
|
|||
|
|
|
|
#2815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() A ta praca nr 3 to moim zdaniem to po prostu praca hostessy. Stoisz i aktywnie zachęcasz do zakupu tego kremu.
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Po tym jak ostatnio na forum był poruszany temat języków doszłam do wniosku, że moją ostatnią deską ratunku jest perfekcyjne opanowanie drugiego języka obcego. Skoro tak namiętnie się uczę włoskiego, to uznałam, że czas na język specjalistyczny czyli włoski ekonomiczno-prawniczy. Znalazłam coś na necie jednak niestety żadnego pełnego kursu z tym słownictwem nie mogę znaleźć.
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Moduł 1 ze szkolenia PARP zaliczony.
Zostało jeszcze 6 modułów - po jednym dziennie planuję, jestem zmotywowana.
|
|
#2819 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem rozdarta pomiedzy jezykiem a magistrem, bo moze bym sie zdecydowala tylko na podyplomowke...Co jak co, jezyki teraz to podstawa. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2820 |
|
BAN stały
|
http://gazetapraca.pl/ogl/1463109/sp...ta+ds.+absurdu
Stanowisko specjalista ds. absurdu. Nie słyszałam jeszcze o takim stanowisku. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-26 o 18:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

A torebki za 2800zł za Tobą czy przed?

[/QUOTE]
[/QUOTE]
, ale może więcej, mam rozmawiać z kierownikiem. Mało, ale zgodziłam się, nie będę wybrzydzać.

chyba serio muszę być jakimś lewusem

:glaszcze: