Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 17:41   #4801
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Juuuuż chcęęęęęęęęę

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Idę się położyć, pa. Chcę skurcze, odejście wód i szpital
Kobieto tyle jeszcze przed Tobą
kalka - Córeczka tp. 02.05.2013 cc
metropolitan (Karolina) - Synek tp. 02.05.2013 (Kubuś) cc (29-30.04)
__paulina__ - Synek tp. 02.05.2013 (Piotruś) cc
barwineczek - Synek tp. 02.05.2013 (Nikodem)
pawie_oczko (Ewelina, 25 lata) - Córeczka tp. 03.05.2013 (Nela)
sharpnowaja (Aneta) - Córeczka tp. 03.05.2013 (Karolina)
Dziodzio - Córeczka tp. 03.05.2013r. (Aleksandra)
gold-fish - Synek tp. 03.05.2013 (Daniel)
Elusiek - Synek tp. 05.05.2013 (Adrian)
axella (Alicja, 20 lat) - Córeczka tp. 06.05.2013 (Zuzia)
Kinga_20 (26 lat) - Córeczka tp. 07.05.2013 (Lilianna)
angie83 (30 lat) - Synek tp. 09.05.2013 (Bartosz)
candace1 - Synek tp. 10.05.2013 (Michał)
wynalazek23 (Ania, 28 lat) - Synek tp. 10.05.2013 (Jaś)
Lublana - Córeczka tp. 12.05.2013
Ashyshqa (Asia, 27 lat) - Córeczka tp. 12.05.2013 (Sofia)
maarchewka (Aneta, 25 lat) - Synek tp. 12.05.2013 (Wojtek)
pearl87 (25 lat) - Córeczka tp. 13.05.2013 (Małgosia)
Sateczka (34 lata) - Córeczka tp. 13.05.2013 (Julia)
banka26 - Synek tp. 14.05.2013 (Michał)
xal - Córeczka tp. 16.05.2013
_pola (28 lat) - Córeczka tp. 16.05.2013 (Elena)
Tity (Ola, 28 lat) - Synek tp. 17.05.2013 (Julian) cc
happy blue (28 lat) - Córeczka tp. 18.05.2013 (Helenka)

gdzie w kolejkę chcesz się wbić

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:46   #4802
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pomalowałam paznokcie u stóp, zaraz zamdleje
Ja na twoim etapie ciąży to obcinałam pazurki w nogach bez niczego. Dobrze, że to zrobiłam wtedy bo teraz nie wiem czy dalabym radę, wolę nie próbować.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:49   #4803
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mój też nie lubi biblijnych, a mi się tak podoba Sara i Jeremiasz
A mężowi nie podoba się Florian?
no właśnie nie wiem co on ma z Florianem, ale jakoś nie zapałał uczuciem. kwestia dalej otwarta...

relacja z wizyty u gina. brzuszek mojego bezimiennego dziedzica jeszcze bardziej zwolnił i już dobre dwa tygodnie jest do tyłu w porównaniu z główką. ale przepływy i samo KTG podobno super... więc nie wiem, za mało jem??? za tydzień KTG, za dwa dokładniejsze pomiary USG. nie wiem, jak księciunia zmobilizować do rośnięcia... niech mamuśka popęka, ważne żeby młody zdrowy był!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 17:57   #4804
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
relacja z wizyty u gina. brzuszek mojego bezimiennego dziedzica jeszcze bardziej zwolnił i już dobre dwa tygodnie jest do tyłu w porównaniu z główką. ale przepływy i samo KTG podobno super... więc nie wiem, za mało jem??? za tydzień KTG, za dwa dokładniejsze pomiary USG. nie wiem, jak księciunia zmobilizować do rośnięcia... niech mamuśka popęka, ważne żeby młody zdrowy był!!!
Dwa tygodnie to nie jest źle, moja ma ze 4 głodówki
Tak się pocieszajmy, że jak będą chudzinki to łatwiej wyjdą

Ale mi się brzuch spina, aż mi niedobrze. I to tak na górze więc nie wiem czy macica ćwiczy czy młoda tak się naciąga.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:23   #4805
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja na twoim etapie ciąży to obcinałam pazurki w nogach bez niczego. Dobrze, że to zrobiłam wtedy bo teraz nie wiem czy dalabym radę, wolę nie próbować.
ja daję radę wolę to sama robić niż zdawać się na M. pomalować też potrafię
Cytat:
n

może taki jego urok

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:31   #4806
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wróciliśmy było mega, polecam ogródki letnie przy knajpkach, poczułam się jak na wakacjach

Cytat:
Jestem! Akcja w nocy była, już tak się łudziłam,że urodzę ;( ;( ;( buuuu.... Te skurcze tak często no i reszta. A tu dupa. Na ktg były skucze po 3 na 10min, ale szyjka nie skrócona, bla bla bla. Marzyłam żeby lekarz powiedział: "Zostaje pani". A jak usłyszałam płaczące dziecko,to tak zachciałam już Jurka obok. Jestem zła i załamana.
Kochana, wiem co czujesz Powtarzaj sobie tak jak ja, dzięki tym skurczom sama akcja będzie łatwiejsza

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dwa tygodnie to nie jest źle, moja ma ze 4 głodówki
Tak się pocieszajmy, że jak będą chudzinki to łatwiej wyjdą

Ale mi się brzuch spina, aż mi niedobrze. I to tak na górze więc nie wiem czy macica ćwiczy czy młoda tak się naciąga.
Macie racje, trzeba się tym cieszyć.
Mi dziś położna znów powiedziała, że mam duży brzuch i obawia się, że nie urodzę naturalnie Już bardzo chcę, żeby był wtorek i USG, bo chcę wiedzieć jakie to moje dziecko naprawdę jest
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:41   #4807
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Macie racje, trzeba się tym cieszyć.
Mi dziś położna znów powiedziała, że mam duży brzuch i obawia się, że nie urodzę naturalnie Już bardzo chcę, żeby był wtorek i USG, bo chcę wiedzieć jakie to moje dziecko naprawdę jest
co oni wszyscy mają z tym dużym brzuchem moja koleżanka też miała bardzo duży i urodziła normalne dziecko, 56cm, 3650g
za to inna, takie samo dzieciątko miała a brzuszek mały, więc różnie to jest....

Stary 2013-04-26, 18:41   #4808
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

normalnie Cie kocham nie jestem sama, siłownia, fitness, bieganie, rower, endermologia, masaże a moje uda jak były masywne tak są, nie mogę nosić spodni już nie ma mowy o rurkach, porażka
no włąśnie... uda są nie do zniszczenia

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Juz niedługo Dziouchy i wrócimy do normalności. Choć ja nie płaczę bez powodu, ja zawsze mam poważny powód
ja też mam powody, zawsze..
to,że pokoik Z jest uroczy to JEST POWÓD

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
a ja a i owszem, tylko w domowym zaciszu 2 jabłka mają tyle samo procent, a kefir to i 2% podobno, więc nie dajmy się zwariować

no niby taaak,ale jakoś nie mogę się przemóc

Cytat:
Jestem! Akcja w nocy była, już tak się łudziłam,że urodzę ;( ;( ;( buuuu.... Te skurcze tak często no i reszta. A tu dupa. Na ktg były skucze po 3 na 10min, ale szyjka nie skrócona, bla bla bla. Marzyłam żeby lekarz powiedział: "Zostaje pani". A jak usłyszałam płaczące dziecko,to tak zachciałam już Jurka obok. Jestem zła i załamana.
tak jak już pisałam Ci w sms-nie bój żabci niedługo rodzimy

Cytat:
ja też myślałam że się nie odegnę po wszytskim

Cytat:
Wróciliśmy było mega, polecam ogródki letnie przy knajpkach, poczułam się jak na wakacjach
ja teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeż chcęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:48   #4809
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

nie zamartwiaj się, rozumiem że chciałabyś mieć małego już przy sobie, jak każda z nas ale w sumie Jureczek ma jeszcze czas..

Cytat:
ja nie maluję już od dawna.. i obcinam na króciutko
bleee.. nie mogę patrzeć na moje stopy, a wiem że Tż ma świra na punkcie stóp. No, ale jak już nie będę miała brzuszka to się nimi zajmę

Cytat:
no właśnie nie wiem co on ma z Florianem, ale jakoś nie zapałał uczuciem. kwestia dalej otwarta...

a lekarz coś mówił?
nie martw się tym brzuszkiem, nasz miał mniejszy brzusio o jakieś 4 tygodnie od główki.. i lekarz nie kazał się tym przejmować

My już wróciliśmy od lekarza.. Udało się zapisać Tżcika na usg jamy brzusznej na 6maja czyli nawet szybko
zobaczymy jak te kamienie wyglądają i będziemy działać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:53   #4810
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
na każdego bobaska przyjdzie czas, nie ma co się denerwować, bo im bardziej się nakręcasz tym gorzej

Cytat:
ja malowałam niedawno to miałam taką zadyszkę że szok
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:05   #4811
axella
Zakorzenienie

GG do axella

chrupki kukurydziane truskawkowe
smak dzieciństwa

ale mam znów pac mana

do tego wypiłam Bavarię
ale ochota na ogródki nie mija

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:11   #4812
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chrupki kukurydziane truskawkowe
smak dzieciństwa

ale mam znów pac mana

do tego wypiłam Bavarię
ale ochota na ogródki nie mija
tez lubie

a ja jem bułki z makrela

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:12   #4813
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

na chrupeczki wolę toffie albo czekoladowe

gotuję jajka na kolację, zrobię jakieś kanapeczki

Stary 2013-04-26, 19:15   #4814
komiksowa
Raczkowanie

Ja pierdzielę...nadrobić dwa dni Waszego gadania to niezły wyczyn. no ale się udało

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
szukam materialow, zeby kocyki wyprodukowac
Diabli wczoraj myślałam o Tobie w Jysku Mają super promocję. Dziecięce materiały (w ufoludki, sówki i inne takie) po 25 zł za 5 m. Szkoda, że ja mam już 3 komplety pościeli, to bym sama wzięła. Teściowa mi za to zafundowała zasłony

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i zapomniałam o najlepszym.. Wychodzimy z tztem wczoraj ze szkoły rodzenia i zobaczyło nas, a wlaściwie TZta takie dwuletnie dziecko i zaczelo do niego biec i krzyczeć tata!! i potem za nim bieglo cały czas i machało ręką i krzyczało tata, tata, tata!!

jeszcze mi się sikać chciało i myślałam ze do kibla już nie zdąrze

Cytat:
No to jesteś miszcz, to pewnie dzięki jodze jesteś taka giętka dla mnie to obciąć paznokcie u nóg to jak gimnastyka akrobatyczna

Wczoraj kupiliśmy furę dla młodego. Ciekawa jestem, czy jako jedyna tutaj mam wózek BabyActive. Za model Lupo 3w1 (razem z adapterami) zapłaciliśmy 1264 zł (tzn dziadek płacił), a że pasował nam kolor (siwy+wrzos) to mogliśmy od razu zabrać do domu. Mieliśmy niezłą zagwozdkę z rozłożeniem stelaża, ale w końcu się udało. Ma wszystkie bajery, które są na topie i jest bardzo podobny do Jedo Fyn a o 300 tańszy. No i leciutki!

Trochę mnie zmartwiła moja ginka. Boli mnie kośc łonowa, już dłuższy czas i nastraszyła mnie rozchodzeniem się spojenia łonowego, że jak dalej będzie tak boleć, to bardzo niedobrze No i powiedziała, że nie będę mieć badania na paciora, bo ona nie robi, a w naszym szpitalu nie wymagają, hmmm...

Dobra, spadam na kaszkę manną

A i 40-tkom zazdroszczę i gratuluję
Stary 2013-04-26, 19:16   #4815
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
kotom podoba się chyba wszystko,co nie dla kotów

aaale bym poszła na piwko na ogródki
ale chyba byłoby mi głupio zamowic nawet free'ka
ooo ja też.... a właśnie dzisiaj jak jechaliśmy na deserek to przy ogródkach działkowych 3 małolaty wychodziły z działek i sie tak z tżem rozmarzyliśmy "pewnie sobie poszły zajarac...pewnie pifko sobie popijały..ale fajnie by było"

Cytat:
ja rozumiem,że "Celebrytki" mają sztab specjalistów,kupę kasy na rzeczy o których istnieniu pewnie nawet nie wiem itd ale jakim cudem praktycznie wszystkie maja szczupłe uda?
mam udziska jak słonica i wiem,że to się nie zmieni choż cholernie bym chciała...
operacje czy co?! w życiu nie udalo mi się zgubić ani grama z ud, a miesnie tylko "powiększą" problem
weź sobie pomyśl, że niektórzy faceci wolą takie kształty i się nie zadręczaj! a ja zawsze miałam kompleks za chudych ud dla odmiany

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
UWAGA MOTYWACJA

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...12904791_n.jpg

7 miesięcy z Ewką Chodakowską
już się nie mogę doczekać aż wrócę do ćwiczeń z nią
oo ja też mam już ambitne plany tylko, że planuję tak bardziej laktowo, jakaś joga i pilatesik, no ale na brzuszku też przede wszystkim się bedę skupiać no i duupka.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O, nie wiedziałam o tym. Tzn. z tym chlebem na zakwasie

Oglądałam przed chwilą wiadomości i boshe...jakimi głupotami się zajmują politycy. Obecnie wzięli sobie na cel biblię i naukę religii i stwierdzili, że cud o kanie galilejskiej zachęca do picia alkoholu, a przykład Jezusa chodzącego po wodzie może sprzyjać utonięciom młodzieży
No co jak co, ale od lat było to w szkołach i jakoś się ludzie z tego powodu nie topili.
Szkoda, że się zajmują takimi bzdurami.
debile
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
wyszłam właśnie z łazienki i tak sobie myślę, że przed porodem podobno zwiększa się ilość śluzu, a co to za objaw jak się zmniejsza? dzisiaj prawie w ogóle śluzu nie miałam, a ostatnio mam mniej
ja mam właśnie tak dziwnie, że jednego dnia mam dużo i jakiś taki gęstawy a innego wcale

Cytat:
oo kurcze... znam ten ból. Ja do niedawna czułam sie jak tuż przed porodem i tylko odliczałam a teraz w ogóle nie czuję się jakbym miała rodzić, skurcze gdzieś odeszły, bóli nie ma... normalnie wkurzyć się można..

Cytat:
hehe ja już nie jestem w stanie, dlatego walnęłam sobie hybrydke i mam p-iękne stópki
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:18   #4816
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Wczoraj kupiliśmy furę dla młodego. Ciekawa jestem, czy jako jedyna tutaj mam wózek BabyActive. Za model Lupo 3w1 (razem z adapterami) zapłaciliśmy 1264 zł (tzn dziadek płacił), a że pasował nam kolor (siwy+wrzos) to mogliśmy od razu zabrać do domu. Mieliśmy niezłą zagwozdkę z rozłożeniem stelaża, ale w końcu się udało. Ma wszystkie bajery, które są na topie i jest bardzo podobny do Jedo Fyn a o 300 tańszy. No i leciutki!

Trochę mnie zmartwiła moja ginka. Boli mnie kośc łonowa, już dłuższy czas i nastraszyła mnie rozchodzeniem się spojenia łonowego, że jak dalej będzie tak boleć, to bardzo niedobrze No i powiedziała, że nie będę mieć badania na paciora, bo ona nie robi, a w naszym szpitalu nie wymagają, hmmm...
Ja go chciałam ale nie mogłam nigdzie zobaczyć... Gratuluję zakupu

Dziwne, że szpital nie wymaga badania na GBS to co, każdemu podają antybiotyk?

Stary 2013-04-26, 19:21   #4817
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny, które pieluchy od r_p77 polecacie??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:25   #4818
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
co oni wszyscy mają z tym dużym brzuchem moja koleżanka też miała bardzo duży i urodziła normalne dziecko, 56cm, 3650g
za to inna, takie samo dzieciątko miała a brzuszek mały, więc różnie to jest....
Z jednej strony też sobie tak tłumaczę, ale z drugiej, jak mi tak mówi ginekolog i położna, a oni mają ciągle kontakt z brzuszkami to zaczynam się bać :strach-drzwi: No nic, coś tam się okaże we wtorek...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
My już wróciliśmy od lekarza.. Udało się zapisać Tżcika na usg jamy brzusznej na 6maja czyli nawet szybko
zobaczymy jak te kamienie wyglądają i będziemy działać
No to trzymam kciuki za USG, rzeczywiście w miarę szybko się Wam udało, jeśli to na NFZ

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
tez lubie

a ja jem bułki z makrela
Ja dziś jadłam na śniadanie I jeszcze mam na jutro (zrobiłam pastę). A ponoć przy karmieniu nie można

Rozmawiałam dziś z moją przyjaciółką, która urodziła tydzień temu i mówiła, że początkowo z jedzeniem jest ciężko bo stopniowo się wprowadza produkty więc mówi, że żałuję, że nie najadła się smakołyków przed porodem Więc korzystajmy, bo nawet jeśli nasze maluszki nie będą alergikami, to rozszerzanie diety troszkę trwa.
Stary 2013-04-26, 19:31   #4819
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Z jednej strony też sobie tak tłumaczę, ale z drugiej, jak mi tak mówi ginekolog i położna, a oni mają ciągle kontakt z brzuszkami to zaczynam się bać :strach-drzwi: No nic, coś tam się okaże we wtorek...

No to trzymam kciuki za USG, rzeczywiście w miarę szybko się Wam udało, jeśli to na NFZ

Ja dziś jadłam na śniadanie I jeszcze mam na jutro (zrobiłam pastę). A ponoć przy karmieniu nie można

Rozmawiałam dziś z moją przyjaciółką, która urodziła tydzień temu i mówiła, że początkowo z jedzeniem jest ciężko bo stopniowo się wprowadza produkty więc mówi, że żałuję, że nie najadła się smakołyków przed porodem Więc korzystajmy, bo nawet jeśli nasze maluszki nie będą alergikami, to rozszerzanie diety troszkę trwa.
to ile masz w tym brzuszku?
i ile i kiedy ostatnio ważyła?
mój też mówił że kawał brzucha ale widziałam większe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:39   #4820
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
anoxee jeśli lekarz od razu Ci wystawi na dłużej L4, że TP masz np. na 10.06, a on da Ci do 20.06 to super! Ale jeśli da Ci do 10.06 to już wtedy nikt Ci nie przedłuży, także warto walczyć o to żeby ostatnie L4 było "z górką". Ja się za późno zorientowałam, że tak jest i mi dał tylko jeden dzień dłużej
Ale lipa nie wiedzialam o tym, tp mam na 3maja i do tego dnia mam tez zwolnienie, tzn, ze jesli nie rozpakuje sie domtego czasu to od 4 leci mi juz macierzynski? Nie moze gin wydluzyc zwolnienia?
Stary 2013-04-26, 19:50   #4821
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
tez lubie

a ja jem bułki z makrela
Cytat:
na chrupeczki wolę toffie albo czekoladowe

gotuję jajka na kolację, zrobię jakieś kanapeczki
ooo widzę, że znowu o jedzeniu
mój ulubiony temat
ja zrobiłam masełko czosnkowe, kupiłam dzisiaj w końcu przyprawę do grzanek (bo ostatnio nigdzie jej nie mogła
m dostać) i 6 paluchów..
zaraz zrobię grzaneczki

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
za wózek, fajna bryka my zamówiliśmy wczoraj, inny model ale w kolorach podobnych do Waszego fiolet+szary

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:51   #4822
angie83
Raczkowanie

Odnośnie wielości brzuszków. Dzisiaj byłam na zakupach i babka przy kasie opowiadała że jej znajoma ma duży brzuszek i tu wskazała na mnie mówiąc "O większy niż pani", ja jej na to, że "ja już w przededniu jestem", o ona: "Koleżanka moja jest dopiero w 4 mc, ale to dlatego, że ma dużo wód płodowych."
Także nie ma co się sugerować wielkością.

Idę szamać.
Stary 2013-04-26, 19:57   #4823
candace1
Zakorzenienie

Hej
nic mi się dziś nie chce - mam straszną zgagę i już nie daję rady. Chyba zaraz pójdę spać

Znalazłam wypis ze szpitala po 1 porodzie - no i tak jak mówiłam poród sn, który się kończy kleszczami lub vacum nie jest zaliczany do porodu sn tylko nazywają to: porodem zabiegowym.
Także nasza malusienka nie urodziła sn - to tak dla jasności

lonely- gratuluję zakupu wózka - dopiero doczytałam.

Łzawią mi oczy i drażni mnie m onitor... Ponadrabiam jutro jak dam radę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:57   #4824
diabli
Zakorzenienie

witam ponownie caly dzien spedzilam u siostry w ogrodku, wiec mam kupe nadrabiania.

nie wiem czy widzialyscie (moze ktoras wrzucala?), ale slyszalam w rmfie, wiec chetnie sie podziele

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...czy,nId,960916

i jeszcze to, http://www.rmf24.pl/news-premier-ule...aci,nId,961090 ale o tym to trabia wszedzie, wiec pewnie juz komentowalyscie

ide na kolacje, a pozniej nadrabiam
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:58   #4825
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
witam ponownie caly dzien spedzilam u siostry w ogrodku, wiec mam kupe nadrabiania.

nie wiem czy widzialyscie (moze ktoras wrzucala?), ale slyszalam w rmfie, wiec chetnie sie podziele

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...czy,nId,960916

i jeszcze to, http://www.rmf24.pl/news-premier-ule...aci,nId,961090 ale o tym to trabia wszedzie, wiec pewnie juz komentowalyscie

ide na kolacje, a pozniej nadrabiam
już płaczą te co urodziły w grudniu kocham ten kraj
Stary 2013-04-26, 19:59   #4826
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ale lipa nie wiedzialam o tym, tp mam na 3maja i do tego dnia mam tez zwolnienie, tzn, ze jesli nie rozpakuje sie domtego czasu to od 4 leci mi juz macierzynski? Nie moze gin wydluzyc zwolnienia?
Kochana niektóre dziewczyny twierdzą, że rodzinny może dać l4, zapytaj swojego gina może Ci przedłuży jednak.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:06   #4827
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja mam umowę o pracę do dnia porodu, więc tym bardziej nie wiem jak to będzie, zwolnienie natomiast do 2.05

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Odnośnie wielości brzuszków. Dzisiaj byłam na zakupach i babka przy kasie opowiadała że jej znajoma ma duży brzuszek i tu wskazała na mnie mówiąc "O większy niż pani", ja jej na to, że "ja już w przededniu jestem", o ona: "Koleżanka moja jest dopiero w 4 mc, ale to dlatego, że ma dużo wód płodowych."
Także nie ma co się sugerować wielkością.

Idę szamać.
ciężko uwierzyć że w 4 miesiącu mozna mieć brzuch wielkości 9, nawet jak w 9 ma się mały, w czwartym miesiącu ledwo się brzuch zaokrągla

minął kolejny dzień, a objawów porodu jak nie było tak nie ma, mam wrażenie, że małż przestał wierzyć, że w ogóle urodzę
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:08   #4828
salviae
Zadomowienie

Jestem po wizytach, Kuby u pediatry i mojej u gina Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku ale ma jakiś bardzo delikatny szmer nad sercem i musimy jechać do kardiologa do Zabrza to skontrolować chociaż lekarka powiedziała, że to na 99 % nic poważnego.
Ze mną wszytko ok, po łyżeczkowaniu jest dobrze i mój lekarz mnie zaskoczył bo dał mi żel na blizny który w aptece 40 zł kosztuje, tyle, że za 2 tygodnie znowu kontrola więc poród nie oznacza końca bulenia za gina
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:09   #4829
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
to ile masz w tym brzuszku?
i ile i kiedy ostatnio ważyła?
mój też mówił że kawał brzucha ale widziałam większe

Właśnie, zapomniałam Ci napisać o tych skurczach! No wołowa jestem bo nie spojrzałam na zapis a położna szybko go zabrał i nawet nie wiem jakie miałam te skurcze

Brzuch mam w pępku 104cm - wydaje się normalnie, ale ja mam 158cm, więc ja na mój wzrost jest duży. Mam wrażenie, że mam go pół metra przed sobą
Ostatnie USG miałam w 31t5d i ważyła 1900 więc w samym środeczku normy. Wód wtedy miałam 12AFI więc też środek normy No zobaczymy, może tylko tak się dziwnie to moje dziecko układa, że wypycha ją do przodu a nie jest jakimś monstrum
Stary 2013-04-26, 20:09   #4830
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ooo widzę, że znowu o jedzeniu
mój ulubiony temat
ja zrobiłam masełko czosnkowe, kupiłam dzisiaj w końcu przyprawę do grzanek (bo ostatnio nigdzie jej nie mogła
m dostać) i 6 paluchów..
zaraz zrobię grzaneczki

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Znalazłam wypis ze szpitala po 1 porodzie - no i tak jak mówiłam poród sn, który się kończy kleszczami lub vacum nie jest zaliczany do porodu sn tylko nazywają to: porodem zabiegowym.
Także nasza malusienka nie urodziła sn - to tak dla jasności
no ale myślę, że nie będziemy tego tak dokładnie na pierwszej stronie dzieliły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości