Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 19:27   #4441
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Oliath, kawał babeczki z Lilo!
Charlize, u Ciebie kawał chłopaczka!
Teso, może naprawdę skonsultuj się z innym lekarzem? Rozejrzyj się za dobrym lekarzem od prenatalnych co ma najnowszy, dokładny sprzęt... może jest jakaś pomyłka, może ten sprzęt nie jest dokładny, jest starej daty... spróbuj, a jeśli diagnoza się potwierdzi, to w końcu dla lekarzy to rutynowa operacja... Będzie dobrze, ściskam mocno [/COLOR][/B]
Z Anuleczki chyba nie chłopaczek
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:29   #4442
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
kolega męża został wczoraj przyjęty 5daniowym posiłkiem.
1. przystawki zimne (koreczki z oliwek i sera plus pomidor z ogórkiem z położoną cebulką)
2. przystawka na ciepło (1 i 2 na jednym zdjęciu, z moim sokiem.. jedynym jaki przyswaja Igorek...bez cukru) - krewetki w winie z rucolą i do tego bagietka z czosnkiem

5. miał być deser ale zgodnie odmówiliśmy.... bo już kurde nie mieliśmy miejsca...
O jaaaaa nie powiem jadłabym, bo bym nie jadła- ja bym żarła

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam się w ten upalny dzień
Gratuluję wizyt i tc

Ja dziś poprasowałam poprane ciuszki synusia-tyle tego jest że nie wiem czy wszystko nałoże
W domciu chłodno wiec można było prasować
ponizej zdj rozmiar 56/62
1 zdj śpiochy
2 body dł.rękaw, kr.rękaw, ramiączki
3Kaftaniki
4 jeszcze nie poprasowane kaftaniki i śpiochy
5/6 ogółem wszystkie
sliczne ubranka- no i Sarenko gratuluję synka, bo wczoraj tego nie zrobiłam, więc nadrabiając- wielkie brawa !

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hello Ciężaróweczki.
Byłam dzisiaj na tej glukozie Wynik na czczo 96, a po 2h 166 więc dieta. Matko boska, co ja będę jadła a wszystko co lubię jest zabronione. I zdałam sobie sprawę z tego jaka jestem ograniczona, bo nic o cukrzycy ciążowej nie wiem.

Anulka dalej Anulką, ułożona główką w dół, waga 1,7 kg. Lekarz mówił, że pewnie przy porodzie będzie ponad 4 kg. Ciśnienie mi trochę dziś skoczyło (133/99), bo miałam małe spięcie z położną. Nie miałam robione cytologi, powiedział, że to za dużo badań jak na jeden dzień. Glukoza, mocz (idealny wynik), krew itd... Waga wstyd mówić, ale 12 kg na plusie
A sama glukoza w smaku zła nie jest, miałam wymieszaną z wodą i cytryną, więc momentalnie ją wypiłam. Tylko trochę mnie mdliło, ale dałam radę. Czas szybko zleciał, bo w międzyczasie miałam wizytę i książkę zabrałam ze sobą.

Idę mieszkanie trochę ogarnąć zanim TŻ wróci do domu, i zacznę was nadrabiać.
Kochana, ale masz małego gigancika w brzuszku! Cukrzyca nie zagraża Twojemu maleństwu jeżeli stosujesz się do diety i jesteś pod obserwacją lekarza, więc bądź spokojna, najważniejsze, że Ania jest zdrowa
Ja mam wagę +13kg, więc jeszcze Ci do mojego wstydu trochę brakuje haha

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No szalona
Ja w życiu nie utrzymałabym tajemnicy-podziwiam
Też mi było ciężko i to głównie przed Wami, ale stwierdziłam, że jak ostatnio się tak chwaliłam, że mam i nie zdałam to teraz zrobię na odwrót

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508491]niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin...
Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]

Kochana, tak jak dziewczyny pisały. MOCNO trzymam kciuki, najważniejsze, że jesteście pod obserwacją, a skoro jest to najczęstsza wada to dla lekarzy, którzy wykonują te operacje będzie to tylko kosmetyczna sprawa, tak o tym myśl I nie smuć się, bo Leosiek potrzebuje uśmiechniętej Mamusi !!

Gratuluję tygodni, wizyt, glukoz, spacerków z sierścią i w ogóle
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje !!!
Chciałam Wam napisać, ale stwierdziłam, że zapeszę i bardziej się ucieszycie jak zdam i nie wiecie niż na odwrót
Madi widziałam nawet wczoraj pisała, że coś knuje i wywróżyła
Miałam PRZEMIŁEGO egzaminatora, który ledwie wyszedł zrobił do mnie szeroki uśmiech, co chwilę mnie uspokajał żebym się nie denerwowała i jak chciałam zapiąć pas powiedział, że jeżeli nie chcę to nie muszę w ciąży, ale i tak zapięłam
Przy parkowaniu miałam korektę, ale wszystko poszło już potem elegancko. Na łuku mówiłam do brzuszka żeby mi Bezik pomagał i pomógł wyszedł idealnie za pierwszym razem.
Jestem ogromnie szczęśliwa. Bardzo mi to ułatwi życie już nie mówiąc jaki to będzie luksus jak młody będzie na świecie.
W dużej mierze zdałam to dzięki temu przemiłemu Panu, który na koniec mi powiedział, że to była przyjemnosc ze mna jezdzic, a ja mu vice versa
Ostatnio jak zdawałam był taki służbista, że miałam wrażenie, że kij połknął i to też na pewno mnie trochę zestresowało. Teraz nic tylko czekać na odbiór prawka i wykupić AC jak to Tż powiedział
W ogóle wysłałam mu zdjecie z tym formularzem i tam napisane "pozytywny" i chyba nie czytał tego formularzu ani nic bo mi odpisał: "masz hiv"? potem już na szczęście doczytał hahaha
Potem byłam z Mamą na obiadku i dostałam buciki, bo nie miałam żadnych odkrytych. Nogi mi do tyłka dzisiaj wchodzą, bo strasznie dużo ostatnio łażę i padam jak mucha.
W krakowie dzisiaj aż było za gorąco- 28 stopni
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-04-26 o 19:30
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:30   #4443
mela1234
Zakorzenienie

Moja teściowa drażni mnie swoim byciem poprostu. Ona ma wiecznie pomysły jak tu coś wykombinować, nachapać się i nic z siebie nie dać. We wszystko się wtrąca, ale dziś to się już wyłączałam.
Po jej wizycie widziałam, że nawet mój mąż chodzi poddenerwowany, mimo, że to nie on z nią gadał!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:32   #4444
enlevee
Zakorzenienie

Aaaa i czarownica- bardzo się cieszę, że zabieg poszedł dobrze i trzymam kciuki dalej !!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 19:37   #4445
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Envl: uwielbiam te wasze rozmówki)
Mela: <przytul>

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:39   #4446
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Ja podziękuję, bo już zaszalałam, pierwszy raz:

http://allegro.pl/wielka-paka-dla-ni...188216238.html

Zobaczymy co przyjdzie, mam lekkiego stresa, hehe. Tanio wyszło za 1 szt. ok. 1,33
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:39   #4447
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

czarownica: to 3mam kciuki dalej,za wizytę kontrolna i decyzje co dalej

A dzisiaj pizza..ale juz zamowiona i Bawaria

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-26, 19:49   #4448
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Miałam PRZEMIŁEGO egzaminatora, który ledwie wyszedł zrobił do mnie szeroki uśmiech, co chwilę mnie uspokajał żebym się nie denerwowała i jak chciałam zapiąć pas powiedział, że jeżeli nie chcę to nie muszę w ciąży, ale i tak zapięłam
Przy parkowaniu miałam korektę, ale wszystko poszło już potem elegancko. Na łuku mówiłam do brzuszka żeby mi Bezik pomagał i pomógł wyszedł idealnie za pierwszym razem.
Jestem ogromnie szczęśliwa. Bardzo mi to ułatwi życie już nie mówiąc jaki to będzie luksus jak młody będzie na świecie.
W dużej mierze zdałam to dzięki temu przemiłemu Panu, który na koniec mi powiedział, że to była przyjemnosc ze mna jezdzic, a ja mu vice versa
Ostatnio jak zdawałam był taki służbista, że miałam wrażenie, że kij połknął i to też na pewno mnie trochę zestresowało. Teraz nic tylko czekać na odbiór prawka i wykupić AC jak to Tż powiedział
W ogóle wysłałam mu zdjecie z tym formularzem i tam napisane "pozytywny" i chyba nie czytał tego formularzu ani nic bo mi odpisał: "masz hiv"? potem już na szczęście doczytał hahaha
Potem byłam z Mamą na obiadku i dostałam buciki, bo nie miałam żadnych odkrytych. Nogi mi do tyłka dzisiaj wchodzą, bo strasznie dużo ostatnio łażę i padam jak mucha.
Szkoda, że się nie zapytał Twój TŻ, czy jesteś w ciąży
Jeszcze raz gratki! Zazdroszczę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:54   #4449
madi82
Zakorzenienie

DZOAN to jest z dedykacja dla Ciebie

http://demotywatory.pl/4114734/W-USA...o-nazwisku-Lol

Ja właśnei pochłonęłam mus bananowo-trauskawkowo-jabłkowo-pomarańczowy mniaaaam!!!
Ale to jest syte!

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-04-26 o 19:55
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:03   #4450
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

A ja zmykam na starówkę na spacer..po tej wyzerce ruch jakiś się przyda..bo te -1,5kg mogło juz sobie pójść w p.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-26, 20:10   #4451
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej Żaabki
Miałam dzis mega zganiny dzien....Pokoj Laury w remoncie....Musiałam jechac dzis do Urzedu Pracy bo mieli dla mnie propozycje pracy ale jak miła pani zobaczyła moj brzuch odnotowała sobie tp i juz nie bedą mnie gniać
Jutro mnie nie bedzie-jedziemy z Tzem i Psami do babci-ciesze sie,odetchne super powietrzem bo ona mieszka na terenie Krasnobrodzkiego Parku krajobrazowego-typowe Roztocze
A w niedziele mam szkole ale mysle ze wieczorkiem sie pojawie.Tak wiec nie martwcie sie

EN-gratulacje
Stary 2013-04-26, 20:14   #4452
enlevee
Zakorzenienie

A ja będę z Wami siedzieć do późnej nocy, bo Tż wrócił i oświadczył, że jedzie do byłej pracy się napić z kolegami.. jakoś mnie nie zapraszał, więc pozostało mi siedzenie z psem i na wizażu ale puściłam go nawet bez gadania bo już dawno nigdzie nie wychodził, więc też niech ode mnie sobie bidak odsapnie

Perse- jakbym teraz nie zdała to bym już raczej nie zdała.. do 8 lipca miałam stare testy ważne, a teraz kompletny brak $ więc bym się nawet na kolejny termin nie zapisała.. Ewentualnie na czerwiec jakbym cos wykombinowała. Cieszę się, że mam to już za sobą i mobilizuję Cię, abyś też może spróbowała? Byś jeździła z Arturkiem!
Rockyyy- dobrze, że się odmeldowujesz miłego weekendu Ci życzę ! jutro żeby się ciągnęło w nieskonczonosc skoro tak tam dobrze, a za to ndz i szkoła żeby migiem minęły !

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 20:17   #4453
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzieki En
I Madi bo widze ze mnie nawoływała

Teso-przytulam i trzymam kciuki za Wasz dwupaczek

Zmykam na kolacje i chyba nyny bo padam.U mnie było 27 stopni i takie gorąco jest w wielorybim stanie masakrą
Stary 2013-04-26, 20:18   #4454
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja właśnei pochłonęłam mus bananowo-trauskawkowo-jabłkowo-pomarańczowy mniaaaam!!!
Ale to jest syte!
o ja Cie! ale mi smaka narobiłaś...mam tylko jabłka i mango zaraz sobie wszamam
Cytat:
Chciałam Wam napisać, ale stwierdziłam, że zapeszę i bardziej się ucieszycie jak zdam i nie wiecie niż na odwrót
jeszcze raz gratuluję! fajnie Ci się trafiło
u nas też taki upał i cały dzień latałam...

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dobra Majulce tez smakowala bo fikala
byłam w spotkać się z przyjaciółką i przez Ciebie musiałam zjeść pizze

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Piatek bylby stracony bez zakupkow w drodze powrotnej z przedszkola... gdyz jest to najtanszy dzien lumpkowy

Ok, standardowo za wszystko razem lekko ponad 2 dyszki bluzeczka, rajtulki i kapelusz tym razem na 6-12m. a wieksze bluzeczki to Lali
cudowności jak zwykle

Cytat:
Z jednej strony cieszę się, że z Anulką wszystko ok, tylko ta waga mnie martwi. Czy przez tą moją cukrzyce nic jej nie grozi?
myślę, że nie masz się czym martwić. pewnie będzie tylko większym maluchem
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508491]niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin...
Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]
Kurcze.... nie martw się na zapas...niby małe szanse, ale może wy będziecie w tej mniejszości?
Trzymam mocno kciuki za was
Cytat:
Nie wiem czy szybko aż tak sie chyba nie zakurzą będą w szyfladzie nie otwierane. A to dopiero poczatek dostawy. Czekają mnie jeszcze ciuszki wieksze które mam dostac 68 i powyzej. Chciałam teraz to zrobić bo już mi trochę ciezko a nie mam aż tak duzego brzucha a ciezko mi prasować krzyż mnie boli a co bedzie póxniej
ja będę po majówce prała już na świeżo, bo najpierw musimy odmalować sypialnię i mogłoby się zakurzyć, ale już nie mogę się doczekać

Ja w końcu dotarłam na dłużej do domu. Byłam teraz w K-cach spotkać się z przyjaciółką i Hania dostała w prezencie buciki i kocyk
tż pojechał po pracy do Krakowa ze szwagrem więc czeka mnie samotny wieczór i noc mogę zatem z wami zasiąść
Stary 2013-04-26, 20:19   #4455
sarna405
Zadomowienie

mój brzusio 23tc
I najprawdopodobniej będzie Mateuszek-Mati
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01093.jpg (59,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01090.jpg (32,7 KB, 23 załadowań)
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-04-26 o 20:24
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:26   #4456
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej Żaabki
Miałam dzis mega zganiny dzien....Pokoj Laury w remoncie....Musiałam jechac dzis do Urzedu Pracy bo mieli dla mnie propozycje pracy ale jak miła pani zobaczyła moj brzuch odnotowała sobie tp i juz nie bedą mnie gniać
Jutro mnie nie bedzie-jedziemy z Tzem i Psami do babci-ciesze sie,odetchne super powietrzem bo ona mieszka na terenie Krasnobrodzkiego Parku krajobrazowego-typowe Roztocze
A w niedziele mam szkole ale mysle ze wieczorkiem sie pojawie.Tak wiec nie martwcie sie

EN-gratulacje
Przyjmujemy do wiadomości usprawiedliwienie i czekamy na piękne fotki

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:26   #4457
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Zmykam na kolacje i chyba nyny bo padam.U mnie było 27 stopni i takie gorąco jest w wielorybim stanie masakrą
Słodkich snów !

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja w końcu dotarłam na dłużej do domu. Byłam teraz w K-cach spotkać się z przyjaciółką i Hania dostała w prezencie buciki i kocyk
tż pojechał po pracy do Krakowa ze szwagrem więc czeka mnie samotny wieczór i noc mogę zatem z wami zasiąść
No popatrz, ja też mam chatę, wieczór i noc wolną. Możemy się poprzytulać nawzajem jak chcesz

Cytat:
mój brzusio 23tc
Piękna piłeczka

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 20:29   #4458
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
No popatrz, ja też mam chatę, wieczór i noc wolną. Możemy się poprzytulać nawzajem jak chcesz
no ba! nawet mozemy zrobic
Stary 2013-04-26, 20:34   #4459
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
no ba! nawet mozemy zrobic
piżama party! Tylko weź jakąś seksowną koronkę moja droga, a nie w majtkach seni

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 20:38   #4460
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
piżama party! Tylko weź jakąś seksowną koronkę moja droga, a nie w majtkach seni
a mogę bez?
ostatnio położna na SR powiedziała, żeby nosić bawełnianą bieliznę, a najlepiej to wietrzyć krocze i chodzić bez jak mamy możliwość
Stary 2013-04-26, 20:41   #4461
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Charlize, u Ciebie kawał chłopaczka!
No wiesz....???

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Z Anuleczki chyba nie chłopaczek
Właśnie
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:44   #4462
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
a mogę bez?
ostatnio położna na SR powiedziała, żeby nosić bawełnianą bieliznę, a najlepiej to wietrzyć krocze i chodzić bez jak mamy możliwość
dobra, ale bez buszu zapraszam jak już tak nago się wpraszasz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 20:45   #4463
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra, ale bez buszu zapraszam jak już tak nago się wpraszasz
goliłam na środową wizytę. krótko skoszona trwa na łące może być?
Stary 2013-04-26, 20:47   #4464
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo

niestety nie nadrobie Was

Powiem tylko tyle ze Marysi pokoj pomalowany, wlasnie TZ jest w polowie kladniecia paneli. A ja od rana z doskoku walcze ze swoim lapkiem i dooppaaaaaa. korzystajac chwilowo z meza, wpadlam powiedziec ze jestem wykonczona. Dzis delikatnie odkurzylam ten pyl i zmylam podlogi. Jutro jak TZ ogarnie listewki, karnisz i zyrandol u mlodej w planach mam pomyc okna, podlogi, wytrzec kurze i lezec do gory doopka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:51   #4465
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
goliłam na środową wizytę. krótko skoszona trwa na łące może być?
No dobra, taką Cię akceptuję

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

niestety nie nadrobie Was

Powiem tylko tyle ze Marysi pokoj pomalowany, wlasnie TZ jest w polowie kladniecia paneli. A ja od rana z doskoku walcze ze swoim lapkiem i dooppaaaaaa. korzystajac chwilowo z meza, wpadlam powiedziec ze jestem wykonczona. Dzis delikatnie odkurzylam ten pyl i zmylam podlogi. Jutro jak TZ ogarnie listewki, karnisz i zyrandol u mlodej w planach mam pomyc okna, podlogi, wytrzec kurze i lezec do gory doopka
Kochana trzymam kciuki żebyś jak najszybciej sobie usiadła i odpoczęła. Pamiętaj- oszczędzaj się i nie przecholuj z tym sprzątaniem

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 20:57   #4466
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobra, taką Cię akceptuję
a co proponujesz dobrego do jedzonka?
Bo jak to Bezik koleżankę bez kolacji przyjmie?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

jestem w kawałku na fotce z konferencji
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...01740005_n.jpg
Stary 2013-04-26, 20:57   #4467
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
a co proponujesz dobrego do jedzonka?
Bo jak to Bezik koleżankę bez kolacji przyjmie?
Ty coś przynieś, Twoja Hania bardziej wypasiona od Bezika więc na pewno masz lepszą karmę

no słuchaj zdjęcie niemalże do dowodu osobistego tak Cię tam dużo

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 21:02   #4468
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Jestem mega zla. Kupilam roze w hurtowni i 2 juz padly. A mialam zrobic.bukiet z 9 roz.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 21:02   #4469
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty coś przynieś, Twoja Hania bardziej wypasiona od Bezika więc na pewno masz lepszą karmę

no słuchaj zdjęcie niemalże do dowodu osobistego tak Cię tam dużo
ja ją chowam na sterydach, ale ciii....

fajny jest odcinek Rodzinki.pl

mogę wam bułę z serem i ogórkiem zielonym zaproponować bo mango już zjadłam
Stary 2013-04-26, 21:04   #4470
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Hello Ciężaróweczki.
Byłam dzisiaj na tej glukozie Wynik na czczo 96, a po 2h 166 więc dieta. Matko boska, co ja będę jadła a wszystko co lubię jest zabronione. I zdałam sobie sprawę z tego jaka jestem ograniczona, bo nic o cukrzycy ciążowej nie wiem.

Anulka dalej Anulką, ułożona główką w dół, waga 1,7 kg. Lekarz mówił, że pewnie przy porodzie będzie ponad 4 kg. Ciśnienie mi trochę dziś skoczyło (133/99), bo miałam małe spięcie z położną. Nie miałam robione cytologi, powiedział, że to za dużo badań jak na jeden dzień. Glukoza, mocz (idealny wynik), krew itd... Waga wstyd mówić, ale 12 kg na plusie

A sama glukoza w smaku zła nie jest, miałam wymieszaną z wodą i cytryną, więc momentalnie ją wypiłam. Tylko trochę mnie mdliło, ale dałam radę. Czas szybko zleciał, bo w międzyczasie miałam wizytę i książkę zabrałam ze sobą.

Idę mieszkanie trochę ogarnąć zanim TŻ wróci do domu, i zacznę was nadrabiać.
z Anulki już niezły ciężarek
przykro mi, że dietka Cię czeka..ale na pewno dasz radę..czego się nie robi dla naszych małych szkrabów

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Czy mi się dobrze wydaje, czy roczny macierzyński został ostatecznie klepnięty????
I obejmuje "matki I kwartału"???
też tak słyszałam.. choć przyznam szczerze, że nie wierzyłam by to się udało..

Cytat:
Hej dziewczyny bardzo przepraszam ze mnie nie było ale od wczoraj całe dnie poza domem byłam. Noc nie mówiłam bo nie chciałam zapeszac i musiałam się wyciszyć troszkę ale ZDALAM PRZED CHWILĄ EGZAMIN NA PRAWKO!!! wiedziała tylko moja mama, nawet tz nie wiedział. Strasznie się cieszę, będę mogła wozić bezika ! Nie bądźcie źle, oczywiście was nadrobie jak wrócę do domu koło 17 caluję !!!
BRAWO! ale że dałaś radę to przed nami i Tżem ukryć, to jestem pod wrażeniem

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A jak podpisane to bierzecie rok 80 % platne czy pol roku 100% i pol roku 60%??
jeśli będę mieć możliwość wyboru, to rok 80%

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to nas ustawa obejmie wstecznie, jako osoby przebywające na urlopie macierzyńskim, bo przepis wchodzi we wrześniu. Więc wg mnie wchodzimy na zwykły 100% macierzyński (20+6tyg.? dodatkowego macierzyńskiego), bo taki zgodnie z ustawą będzie obowiązywał w momencie narodzenia się naszych dzieci. A potem, jak ustawa wejdzie w życie, będzie można pisać o ten dodatkowy półroczny (dla nas 60%-owy). Pewna nie jestem.
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mamcie, bo ta ustawa wchodzi w zycie z 1 wrzesnia, dlatego teraz obowiazuje inna ... my mozemy isc na mecierzynski 100% a potem na 60%, dopiero te co urodza 1 wrzesnia moga decydowac. My zaczynamy w starej ustawie a konczymy w nowej. Mamy I kwartału będą miały pewnie jakis aneks do ustawy. W sumie chodzi o to, że te co ur po 18 marca 1 wrzesnia bede jeszcze na macierzynskim czyli moga przedluzyc. Jednak zrobil sie szum to robia zmianę. U nas to normalne, potrafia robic nowelizacje nowelizacji, to co dopiero ustawy
a to mi się już nie podoba, że wyboru nie dadzą.. 60% przez pół roku strasznie utrudniłoby nam życie

Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE] Kochana wszystko będzie dobrze jestem tego samego zdania co dziewczyny- skoro tego rodzaju wada jest jedną z najczęstszych, to dla lekarzy będzie to rutynowe 'naprawienie' serduszka.. A i tak wierzę, że do następnej kontroli przegroda sama się zrośnie

Cytat:
Dzoan czy to Ty tak ostatnio chcialas wskoczyc na lozko ?

http://demotywatory.pl/4114809/Niby-...-niespodzianek
Jak dobrze, że się powstrzymałam co? już bym z tego zagłębienia nie wyszła

Cytat:
DZOAN to jest z dedykacja dla Ciebie

http://demotywatory.pl/4114734/W-USA...o-nazwisku-Lol
nasz Lol jest światowy
dziękuję za specjalną dedykację

Cytat:
mój brzusio 23tc
o jaka piłcia ładna..

Gratuluję nowych tygodni.. nie wszystko mi zacytowało i wybaczcie, że nie z osobna

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości