|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
A ja sie zmartwilam, bo robiłam dzisiaj badania, wszystko ok oprócz glukozy na czczo. Wyszło mi 101
Nie wiem, czy tym spritem nie narozrabialam, bo pilam jeszcze ok 24 jak mnie mulilo i spać nie mogłam. W poniedziałek mam wizytę u gina. Pewnie zleci test obciążenia z 75 g glukozy. Nie wiem jak dam radę to wykonac, pewnie nie dam. Dzisiaj przed glukoza na czczo oczywiście wymiotowalam... Nie widze tego. I w ogóle troche wcześnie ma cukrzycę ciazowa... Ale wcześniej napewno nie miałam, nieraz kontrolowalam cukier, przy okazji każdych badań, ktore robiłam w związku z # i przed ciaza tez cukier był ok. Ech. Kocurku, cudnie ze na USG ok! To jak miód na serce, nie?
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-26 o 22:28 |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Witam.BERBIE dużo zdrowia dla dziadla.EDYTTE przyjdą lepsze dni
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
U mnie gdzieś słonko uciekło
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi, ile masz par butów?!
jak dużą masz garderobę ?ładne butki - kobiece maksikolistycznie ![]() Kocurku, za USG.Berbie, dużo siły. a jak samopoczucie dziadka? Eseska, boska odpowiedź: "Ładną"! Perse, używałam tej pianki koloryzującej i Welli, i tej co Agatessa nabyła. i ta druga, według mnie lepsza. Lepiej kolor trzyma, lepszy połysk włosa, łatwiejsza w użyciu i ładniej pachnie także jak lubisz takie rozwiązania to polecam Piękne mamy lato tej wiosny, no nie?!
|
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierzę, że każdej z Was będzie dane doczekać tego upragnionego dziecka. Iza243 Proszę spokojnie nie trzeba tak panikować, będzie dobrze, najważniejsze jest Twoje podejście, to co masz w głowie. Leżysz, odpoczywasz, dbasz o siebie i tak trzymaj
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
aktualnie walczy dzielnie z zaciężkimi powiekami ![]() wczoraj byliśmy na prawie 6 godzinnym spacerze i cały przespał (z przerwą na karmienie). Bałam się co będzie w nocy, a tu piekności jedna pobudka o 4:20, o 7ej raczył wstać, ale teraz znów widzę, że pada śmieje się w tym półśnie cudnie staram się złapać ten uśmiech obiektywem ale mi oczywiście nie wychodzi...
|
|
#3878 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super się macie, że wychodzicie na takie długie spacerki! Właśnie to jest zaleta urodzenia dziecka wiosną, cała wiosna, całe lato i pół jesieni na dworze... Moja siostra też jest z marca i mama mi właśnie to już mówiła kiedyś. |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś słonka brak..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się, jak to jest z tą cukrzyca ciążowa
![]() No bo krzywą robi się jakos po 20 tygodniu, a potem już nie. Co jeśli cukrzyca przypałęta się później?
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie moja metamorfoza trwa....jestem mile zaskoczona.... ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40515352]Ja używałam tej Welli, jak mi ta nieszczęsna fryzjerka skopała ombre, ale z kolei tej drugiej nie, więc nie mam porównania. A teraz chyba sobie kupię Casting na wiosnę, bo mam pojedyncze siwe włosy :/ Ciągle się bałam, jak go spłuczę (bo zawsze spłukuję farbę nad wanną, a teraz nie dam rady nad wanną wystać, brzuch by mnie przeciążył), ale chyba po prostu pod prysznic wejdę... Mam nadzieję, że nie będzie żadnych plam nigdzie :P Super się macie, że wychodzicie na takie długie spacerki! Właśnie to jest zaleta urodzenia dziecka wiosną, cała wiosna, całe lato i pół jesieni na dworze... Moja siostra też jest z marca i mama mi właśnie to już mówiła kiedyś.[/QUOTE] Ta jest rewelacyjna! Polecam! Mam włosy za ramiona a piankę nakładam i nakładam i końca nie było widać normalnie!! To ja pomyślę nad planem robienia bobasa na wiosnę hehehe tzn żeby urodził się wiosną... ale głupia jestem nie?? heh 2 ciąże w sumie zajęły mi 2 lata ...a ja se teraz tak planuje
|
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ci go nie zabralam, bo u mnie tez go nie ma
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Ja zabieram się za sprzątanie chcę doprowadzić dom do normalności. Jest mi lepiej, prawie nie boli nie mam tez dzisiaj plamienia
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
witam sobotnie
nadrobiłam, ale nie będę cytować. Dziś u nas też zimno i mokro :/ kupiłam wczoraj 30 bratków są śliczne i takie wiosenne wczoraj dostałam @
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Rena przykro mi że @ przyszła
|
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Wiem, że lepiej byłoby jakby nie przyszła. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić przez co przechodzisz i wiele z was ile starań badań to kosztuje. Do tej pory wydawało mi się, że to mnie nie dotyczy, bo urodziłam jedno zdrowe. Może ta sytuacja jest dla mnie lekcją pokory. Chwilą na zastanowienie się nad wszystkim. Już teraz widzę zmianę, zmieniłam swoje myślenie, bardziej doceniam to co mam, cieszę się najdrobniejszą chwilą z dzieckiem, jestem bardziej cierpliwa, wyrozumiała, więcej z nim rozmawiam. Staram się zamienić ból, tęsknotę za tamtym dzieckiem na miłość do mojego synia. Dzięki niem mogę jakoś to przetrwać.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-04-27 o 13:33 |
|
|
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wrocilam z długiego spaceru. zeszlam z drugiego pietra, wytaszczylam wozek ze schowaka, rozlozylam go, wyszlam z klatki, zrobilam dwa kroki i...... zaczelo padac
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas totalny brak czasu na cokolwiek. Jakub dalej nie śpi, płacze popołudniami, już było ciut lepiej, ale wczoraj znów to samo. do tego mamy katar i kisimy się w domu. mąż w pracy, mama na działce. ja od 3 tygodni wybieram się na zakupy bo kompletnie nie mam w czym chodzić, w nic się nie mieszczę, ale nikt nie chce zostać z Jakubem. mąż nie, bo się boi, bo potrafi go tylko nosić, butelką nie nakarmi w razie czego, pampersa nie zmieni, nie przebierze jak mu się uleje. mama nie, bo "z płaczkiem sama nie zostanie", a teraz jak ma trochę kataru to już w ogóle się boi z nim zostać. i kicha |
|
|
|
#3891 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam dzisiaj na cmentarzu. Spotkałam tam mamę dziewczynki z 38 tc... Znamy się trochę, ale tak mi było głupio przed nią z brzuszkiem, tym bardziej, że wiem, że oni się jeszcze nie zdecydowali (a małą stracili prawie rok przed nami)... A TŻ mnie dzisiaj rozbawił. Pyta mnie, czy idziemy do jego kolegi oglądać film, możemy u niego spać. A ja się go pytam: i jak Ty to widzisz, wszyscy oglądają film, a ja idę mierzyć cukier do kibelka, wszyscy się kładą spać, a ja pożeram moją III kolację, wszyscy śpią, a ja siusiam na paski ketonowe, mierzę cukier na czczo i ciśnienie Sama się uśmiałam, jak to sobie wyobraziłam
|
|
|
|
#3892 |
|
Konto usunięte
|
hejka! postanowiłam wrócić do normalności i się wzięłam za siebie.... od wczoraj ćwiczenia, od poniedziałku dieta, do tego fryzjer i zakupy
|
|
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wpadam tylko na chwilę pochwalić się, że właśnie zauważyłam moje pierwsze wschodzące rzodkiewki!
|
|
#3894 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posyłam Ci troszkę, bo u mnie od czasu do czasu przez chmury wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
ja też myślę co tu ze swoimi zrobić i koncepcji jakoś brak Cytat:
tym bardziej, że żadnej migreny (a zawsze przed @ mam), ból piersi jak w pierwszej ciąży, no i panika jak się patrzy a dziś rozczarowanie jak się patrzy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40520337]Hej. A TŻ mnie dzisiaj rozbawił. Pyta mnie, czy idziemy do jego kolegi oglądać film, możemy u niego spać. A ja się go pytam: i jak Ty to widzisz, wszyscy oglądają film, a ja idę mierzyć cukier do kibelka, wszyscy się kładą spać, a ja pożeram moją III kolację, wszyscy śpią, a ja siusiam na paski ketonowe, mierzę cukier na czczo i ciśnienie Sama się uśmiałam, jak to sobie wyobraziłam [/QUOTE] uroki macierzyństwa ![]() Cytat:
Dziewczyny, a ja od rana jestem taka podekscytowana, że szok moja druga Siostra spodziewa się dzidzi - starali się 10 lat i w końcu stwierdzili, że już nie ma co, bo nic z tego nie będzie i dzisiaj się okazuje, że 2 kreseczki na teście są
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Wika przykro mi że @ przyszła
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic się nie stało - choć czułam się dziwnie i myślałam, że może się udało, ale jednak to było zmęczenie, ale nic to będziemy pracować dalej a to przecież najprzyjemniejsza część tego wszystkiego nie łamię się ![]() Cytat:
suuuuper ![]() _____________________ a ja właśnie wstałam taka byłam zmęczona i zziębnięta, że padłam dosłownie. Byliśmy z mężem oglądać kolejne auto i dalej nie wybraliśmy nie możemy się zdecydować strasznie boję się tej histeroskopii
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-27 o 19:10 |
||
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3898 |
|
Konto usunięte
|
Uwielbiam takie niusy
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
Wika28 Co za cudowne wiadomość. Podnosi bardzo na duchu.
Co za dzień u mnie była śliczna pogoda, teraz coś się zachmurzyło i chyba będzie padać. Ja wykorzystałam ładną pogodę i porobiłam trochę porządków w ogródku. Zazdroszczę tych rzodkiewek. Ja się trochę w tym roku opóźniam. Nie ma kto mi przekopać ogródka. Sama się jeszcze boję. Mąż mi obiecał w poniedziałek ale jakoś on się do tego nie pali. Ja chciałam trochę zacząć, pograbiłam, posprzątałam w ogrodzie... i mnie zalało. Dom i ogród to chyba za dużo na raz. A już tak dobrze było myślałam, że koniec
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam intensywny dzień, wielkie sprzątanie na cmentarzach.
Perse ty niestety ostatnio stawiałaś pomniczek, więc może masz jakieś rady w tej sprawie? muszę postawić pomnij jednej babci i w końcu zrobić pomnik dla małych dzieci drugiej babci bo nie wiem czemu ciągle jest tylko kopiec )Poza tym porządki na podwórku i w domu przygotowania do remontu. Chyba mam ostateczną koncepcję macie jakieś zdanie o wannach zabudowanych kafelkami i wannach z obudową?edytte miałaś za intensywny dzień, za wczesnie na taki wysiłek. musisz się bardziej oszczędzać. wiem, że jak coś robisz to zajmujesz myśli, ale tak nie można. nie tylko Twoja psychika potrzebuje odpoczynku ale i ciało.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2013-04-27 o 22:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

jak dużą masz garderobę 
za USG.

jedna pobudka o 4:20, o 7ej raczył wstać, ale teraz znów widzę, że pada 

tym bardziej, że żadnej migreny (a zawsze przed @ mam), ból piersi jak w pierwszej ciąży, no i panika jak się patrzy a dziś rozczarowanie jak się patrzy
strasznie boję się tej histeroskopii