|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Szara Eminencja
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rybę tylko solę, pieprze i obkładam cytrynką, a i czasami rzucę natkę pietruszki jak jest na stanie Macie jakiś pomysł na cieciorkę? |
||
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
mam do Was pytanie. mój brat jeździ na motocrossie. od kiedy założył swoją firmę trochę zaniechał dbanie o aktywność fizyczną i na ostatnich zawodach mimo, że poszło mu bardzo dobrze to przyznał, że kondycyjnie z nim kiepsko. biega od kilku miesięcy, ale tak się zastanawiam- może zaproponować mu Zuzkę? coś co bardziej da mu w kość. choć z drugiej strony może taka Zuzka to dla niego pikuś. w końcu to, że mówi, że kondycyjnie z nim kiepsko nie znaczy to samo co u przeciętnego faceta. w końcu żeby utrzymać się w trakcie biegu kierownicy wymaga nie lada siły. zgłupiałam już. |
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejność ma znaczenie, zaczyna się od ćwiczeń angażujących, jak najwięcej partii mięśniowych (np. przysiad, mc), przechodząc stopniowo do tych koncentrujących się na konkretnej partii (np. triceps, biceps). Wskazówki co do układania Rzabba podawała tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1093 Masz tam odpowiednią kolejność ćwiczeń i link do atlasu, z którego możesz skorzystać. Zgodnie z tym możesz ułożyć sobie swój trening tak, żeby pasował do tego sprzętu co masz na siłowni, i wersję do tego co masz w domu. Potem możesz wrzucić tutaj do sprawdzenia i ewentualnych modyfikacji
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mąkę gryczaną i ryżową kupiłam w Tesco. potwierdzam, pychota ![]() zazwyczaj jem same na sucho, a raz zrobiłam z bitą śmietaną ( śmietana kremówka + odżywka białkowa) i jagodami. Zrobiłam dwie cienkie warstwy biszkoptów, przełożyłam masą i wyszło coś a la tort Cytat:
![]() cieciorkę jadłam na sucho (znaczy z solą i olejem kokosowym) ja myślę, że Zuzka się bratu spodoba nawet przy super kondycji zestawy spokojnie można wykorzystać, tylko po prostu brat będzie wyprzedał zuzkę i robił więcej obwodów niż ona
|
||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
humus
![]() Kocham wielbię i polecam każdemu. Choć to fakt że trzeba lubić sezam. Robi sie tak: 3 łyżki sezamu rumienisz lekko na patelni (uważać bo jak sie za bardzo zrumieni jest gorzki), miksujesz (blenderem lub w moździerzu) z 3 łyżkami wody i łyżką oliwy. Wychodzi pasta sezamowa- którą dodajesz do zmiksowanej cieciorki. Dodajesz parę kropel oleju sezamowego ( ja lubię dużo - tak łyżeczka mi wychodzi) i ząbek czosnku. Rewela jako dip do warzyw.
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztet, muffinki pasztetowe, placuszki, kanapki, do zup się nadaje.
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
że Wam się chce tak gotować
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie cierpię gotować, chyba sobie allevo kupię
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że może spróbować zuzke, w końcu ona też nicy mocna, a zieje przy ćwiczeniach
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem dumna z tego, że mam takiego brata tym bardziej, że jest w tym na prawdę dobry ![]() choć nie raz był już mocno poturbowany, nie raz połamany to mimo wszystko żyć bez tego sportu nie może. gorzej z naszą mamą! przy każdych zawodach przechodzi lekki zawał serca
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, przepis wklejony do kajetu.
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
xzora , tygryskowym_okiem : Dziękuję za odpowiedzi
Kurczę, szkoda, że ta ostatnia aukcja kończy się 8 maja, bo wtedy przydałoby się, żebym już je miała. Pewnie kupię któreś z tych bitumicznych.Jeszcze powtórzę dwa pytania, które zadałam wcześniej: "II Czym mogę zastąpić unoszenie nóg w leżeniu na ławce skośnej (nie mam ławki) albo nożyce? Wstyd przyznać, ale zupełnie nie daję rady tego zrobić. Jest coś na te mięśnie, ale dla słabszych czy po prostu zaczynać od tych minimalnych ilości powtórzeń (to byłoby chyba z 5 )?III To tak na wyrost: "Tydzień 1-2: 2 obwody x 15 powt.; 3-4: 3x15" - jeśli ćwiczę 2, a nie 3 razy w tygodniu, to zmieniać po dwóch tygodniach czy w tym przypadku dłużej?" |
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze, że ten tydzień się skończył. Jestem wykończona. Spać
![]() Cytat:
![]() Ad. III. możesz zmienić po dwóch tygodniach
|
|
|
#3375 |
|
Rzabbocop
|
Dziewczyny czy któraś jest dobra z fizyki i jest w stanie policzyć ile energii (w dżulach) zużywa średnia osoba (powiedzmy 168 cm i 65 kg wagi) robiąc A6W?
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCul Jest fajna stronka przeliczająca ćwiczenia na pracę ale takich śmiesznych ćwiczeń tam nie ma http://www.catalystathletics.com/res...owerOutput.phpZalóżmy, że głowa z szyją to jakieś 5kg, noga 12 kg, głowę podnosi się na 10 cm, noga to połowa długości ciała, policzmy wysokość podniesienia nogi w punkcie gdzie znajduje się kolano nogi uniesionej pod kątem 45st można przeliczyć dżule na kilokalorie kaloria (cal), 1 J = 0,238846 cal,
|
|
|
|
#3376 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w sumie to na białku mi zależało, nie na jodzie![]() ja jak wrzucam mięso czy rybę na wrzątek to też nie tak mi najlepiej smakuje. Tylko jak smażę/duszę mięso to sypnę zioła i pieprzu (dzisiaj ryba z warzywami bez niczego...kapusta kiszona dodała smaczku![]() Cytat:
jutro robię kurczaka w kokosie z ryżem na 2-3 dni...w czym mielisz kasze? takie suche ziarna??? Cytat:
![]() gryczana i ryżowa w Tesco daj mu Zuzkę ucieszy się a tak poważniej- kondycję to tu trzeba mieć, to inny wysiłek niż przy (wielu)godzinnym sporcie..hania- ale strzelasz pomyslami!!! jak juz jutro będę stać przy garach to zrobię z 10 sztuk nalesników gryczanych do lodówki ...a hummus uwielbiam-dawno też nie jadłam..Cytat:
|
||||
|
|
|
#3377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro ma zawody i mimo, że kondycyjnie Zuzka mu już nie pomoże to chyba go trochę hmmm, wzmocni
Edytowane przez hevanka Czas edycji: 2013-04-27 o 08:38 |
|
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
w młynku do kawy
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- myślę nad jakąś jajeczno-kokosową masą do naleśników macie jakieś pomysły?
|
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Wykrasana- pierogi robiłam najzwyklejsze ruskie, a ostatnio wypróbowałam ze szpinakiem i białym serem i tez były pycha
![]() Mayeczka- musi być smaczne z curry i mleczkiem kokosowym mogłabys opisać dokładniej jak to się robi ??Xzora- ja też nie przepadam za gotowaniem, jeszcze jak lodówka świeci pustką ..i brakuje apetytu i pomysłu na obiad ![]() Dzięki za przepisy muszę kiedyś na spokojnie spisać i wypróbować u siebie w kuchni.Wczoraj wieczorem miałam robić rybę, wróciłam późno z działki, położyłam dzieciarnie spać ..i sama usnęłam tak ze rybę przygotuje dzisiaj.
|
#3380 | ||||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Cytat:
Lubię sezam każda sałatkę posypuje Cytat:
A na obiad zupę romana i szybko z patelni lubelli, a na noc jakieś tabletki chyba cichopkowa reklamuje będa w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3381 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
na holidayu jestem ![]() Zuzka poprawi kondycję Faceci lubią Zuzkę ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A w ogóle to nie słodzić mi tutaj bo mi węgle proste nie służą ![]() Prawda jest taka, że nie ogarniam zwłaszcza forum, PW i @, mam spore zaległości
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- ''brzydkie nogi ci się zrobią jak tak będziesz ćwiczyć'' ...znawca się qwa znalazł |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
''...już się zaczynają robić takie umięśnione''
czy wszyscy faceci uważają że kobieta ćwicząc siłowo za chwile będzie wyglądać jak Schwarczenegger
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
tylko do dziadka trochę nie wypada tak powiedzieć...
ale poza tym ostatnio często od facetów którzy są bardzo obeznani w temacie bo sami pakują na siłowni słyszę rady typu: ''rób dużo powtórzeń i na małych ciężarach bo to jest na rzeźbę a duże są na mase i będziesz źle wyglądać'', ''mięśnie ci za bardzo urosną od takich ćwiczeń'', ''kobiecie to nie pasuje'' |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
tez tak myślę, boją się że niedługo będę brać na klatę więcej niż oni
a Twój jak się zapatruje na metamorfozę w babochłopa?
|
|
|
|
#3389 |
|
Rzabbocop
|
Jasne, budujemy mięśnie szybciej niż faceci, nawet pomimo tego, że mamy 80x mniej testosteronu
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieje się ze mnie
Trix rób swoje i nie obnoś się z tym
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

pokombinuje wieczorem, teraz muszę wykorzystać że młody śpi i uciekam lepić pierogi.

ale w sumie to na białku mi zależało, nie na jodzie
macie jakieś pomysły?
mogłabys opisać dokładniej jak to się robi
muszę kiedyś na spokojnie spisać i wypróbować u siebie w kuchni.
tak ze rybę przygotuje dzisiaj.