|
|
#361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
Powiem Ci tylko- nigdy nie rozstawiaj namiotu przy piorunochronie
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała i nie wiedziałam o istnieniu innych państw niż Polska to myślałam że Dziki Zachód jest na zachodzie Polski
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak byłam mała, to od pierwszego kontaktu z tematami geograficznymi, wiedziałam, że będę szła w tym kierunku. No i spełniłam swoje marzenie . Z zawodem już ciężej, ale życie jest nieprzewidywalne, więc, może jeszcze kiedyś będę robić w turystyce :P...albo zrobię kurs pedagogiczny i będę dzieci uczyć gegry za granicą haha .
|
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja do tej pory jak usłyszę jakąś nową nazwę państwa to stwierdzam, że 'aaa to pewnie leży tam!' Potem okazuje się, że leży całkiem po drugiej stronie
|
|
|
|
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
ja byłam przekonana, że Azja to kraj
Pamietam też durne szkolne opowieści ;/ 'jak bedziesz w ciazy to bedziesz mieć siki i kupę w brzuchu', 'jak zrobisz kupę to umrzesz', ' jak skończysz 18 lat to automatycznie zajdziesz w ciążę', 'ten robaczek jest jadowity i właśnie ci wszedł pod ubranie, dojdzie do serca i umrzesz!!'. A potem dzieciak w to wierzy i się męczy. |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się straszyło... SZATANISTAMI
.
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
Biedne dzieci hehe
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#370 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
mnie panem w płaszczu straszyli
bo na filmach bandyta zawsze miał płaszcz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#371 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
Wydawalo mi sie ze jak masz okres to nie sikasz i nie robisz kupy bo jak to tak naraz wszystko?
I myślałam że można być w ciąży bez seksu, ba przysięgałam koleżankom z podwórka że moja ciocia wlaśnie tak zrobiła i przecież to NA SERIO się zdarza |
|
|
|
|
#372 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero jak dorosłam, zrozumiałam, że byłam głupia jak but bo wierzyłam głupim gazetom
![]() W czasach podstawówki namiętnie rozwiązywałam te wszystkie testy, quizy w gazetach typu bravo, bravo girl, popcorn. No i wierzyłam święcie w ich wyniki. Przez to olałam zaloty pewnego chłopaka ( wyszło, że nie pasujemy do siebie ) i do dziś tego żałuje :P
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo oczywiście jako dziecko myślałam, że każda Cyganka to piękna młoda kobieta w przecudnej sukni a każdy Cygan to muzyk
|
|
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
a ja dopiero w wieku 20 lat dowiedziałam się, że nie mówi się ,,woda przygotowana" a ,,woda przegotowana" i byłam w ciężkim szoku
![]() Widocznie musiałam za dzieciaka źle usłyszeć i tak mi zostało Najlepsze, że nigdy nikt mnie nie poprawił, bo wszyscy myśleli, że mówię poprawnie ![]()
|
|
|
|
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
przez długi okres czasu mówiłam kłamę, wkąpe zamiast kłamię, wykąpię (naleciałość gwarowa -> http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10374 ). Dopiero gdy przeprowadziłam się w inny region PL ludzie zaczęli mnie poprawiać. Było to dla mnie szokiem, gdyż nigdy wcześniej nikt nie zwracał na to uwagi.
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-04-27 o 02:10 |
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Też byłam przekonana że koło 20 to tak akurat czas na dziecko bo jak to potem taka stara koło 40 będę na wywiadówki chodzić
Zawsze mi się podobało, że moja mama taka ładna i młoda na tle innych, ale chyba nie poświęciłabym się dla dobrego samopoczucia mojego przedszkolaka i nie urodziła w wieku 18 lat (z resztą już za późno )Jeszcze jak policzyłam, że skoro urodziłam się w lipcu a moi rodzice brali ślub w lutym to byłam przekonana, że jestem naprawdę mocnym wcześniakiem, bo jak to tak, ciąża bez ślubu?
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myśmy w podstawówce mieli pełno opowieści właśnie typu 'umrzesz'. Jak to zjesz to umrzesz, jak bedziesz ssac wlosy to ci sie zrobi klak w jelitach i umrzesz, jak cie komar ugryzie to dostaniesz malarii i umrzesz, jak bedziesz stawac na liniach miedzy plytkami chodnikowymi to dostaniesz tasiemca i umrzesz. I nagle czlowiek skakal tylko po calych plytkach. |
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Konto usunięte
|
A z tym rodzeniem dzieci miałam totalnie inaczej
.Tzn ja jestem dzieckiem po 30tce rodzonym, moja przyjaciółka 1 też, drugiej przyjaciółki mama miała 17 lat jak w ciążę zaszła, 18 jak urodziła. No ale jako dziecko nikt nie przywiązywał do tego wagi i prawdę mówiąc - mojej i przyjaciółki 1 mama miała 40 lat, a przyjaciółki 2 około 26 bo dopiero studia kończyła. Szczerze - nie widziałyśmy żadnej różnicy. Mama to mama każda wydawała się stara ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Tzn mama przyjaciółki 1 tez jakoś wtedy wróciła to skończenia studiów więc to że ich mamy się jeszcze uczą nie było szokiem, ale z przyjaciółką nr 1 przeżyłyśmy szok gdy dowiedziałyśmy się żę mama przyjaciółki 2 na imprezy jeszcze chodzi! |
|
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
całe życie na wsi... i nie miałam pojęcia ...
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
30 lat to jeszcze nie starość
![]() a z tymi serkami homo z pierwszych stron to aż sprawdziłam i serki są waniliowe jak najbardziej a nie wanilinowe! |
|
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. O, tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=106
Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-04-28 o 04:27 Powód: Wklejenie linka potwierdzającego słuszność powyszego stwierdzenia. |
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze czytam i kupuję waniliowe
.
|
|
|
|
|
#387 |
|
Konto usunięte
|
to i ja coś kościelnego dołożę
jest pieśń gdzie jest wers: narodził się z Maryi dziewicy a mała łajka spiewała :narodził się ze zmarłej dziewicy ![]() troszkę mnie to zastanawiało no ale.... ; --- ze mama miała rację mówiąc: oj ty się jeszcze przejedziesz na tych swoich najlepszych koleżaneczkach. no i niestety Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2013-04-28 o 11:29 |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak jeszcze w tym co mnie zszokowało jak nabrałam trochę mądrości
![]() Zawsze myślałam, że książka telefoniczna się sama aktualizuje. Ot, po prostu, sąsiad zmienia numer telefonu i w książce też się zmienia. Odkryłam to jak sąsiadka założyła telefon. Pięknie, nowy numer. Chciałam sprawdzić w książce telefonicznej (takie moje zboczenie: uwielbiam szukać we wszystkim co jest ułożone alfabetycznie, nieważne czy książka telefoniczna czy encyklopedia czy katalog w bibliotece ). Otwieram na danej miejscowości, na wybranej literce. I szukam, szukam, szukam. No kurna nie ma! Dopiero potem do mnie dotarło, że to tak nie działa
|
|
|
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
Co do szkolnych straszaków-usłyszałam, że jak poświeci się czerwonym zabawkowym laserkiem, to traci się wzrok. Jak ja uciekałam w panice, no bo oślepnę! (chyba wówczas był nagłaśniany przypadek dziewczynki, która coś takiego spotkało, założyłam, że pewnie w każdym przypadku tak się dzieje)
A co do kradnięcia dzieci spod drzwi, to głównie dziadek mnie straszył, że mnie złodzieje zabiorą Już wtedy mu nie wierzyłam ![]() A, no i nastraszono mnie, że POD ŻADNYM POZOREM nie wolno przyciskać "stop" w autobusie, bo przyjedzie policja i mnie zwiną za kratki. (teraz wiem, że chodzi o nieuzasadnione zatrzymanie pojazdu. Poprawcie, jeżeli się mylę) Ileś lat temu przekonałam się, że np. w tramwajach otwiera się drzwi za pomocą takiego guziczka, byłam w ciężkim szoku. A jak się pasażerowie rzucali, czy ja tępa jakaś jestem, bo przecież "przycisnąć trzeba". Dla osoby z nietramwajowej miejscowości to niezłe zaskoczenie. |
|
|
|
|
#390 |
|
Konto usunięte
|
O, jakieś dwa lata temu uderzyło mnie zrozumienie faktu, że jak nasikasz do basenu, to woda nie zabarwi się a czerwono
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.