|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
jaram się,jest dziewczynka ![]() no mówiłam,że jest gigant ![]() my po zakupach..myslalam ze moze cos "wychodze"ale zadnych objawow procz mega uplawow ![]() zjadlam giga obiad,do tego chlodzi sie ciacho,mam lody... umre z grubosci ale szczesliwa
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
mi też się nudzi
Cytat:
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w nowym watku
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"choć jestem miękka - to jestem twarda" |
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
axell uparta ta Zuuzka
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
i dzis jeszcze baaaaaaaardzo spokojna, zaczynam sie martwic.. niby czuje ale przez caly dzien kilka mini-przekretow tylko :<
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
widzialas jaki wczoraj rozpakowal sie pieciopak? hehe w rudzie slaskiej.musisz odbyc z dziewczynami powazna rozmowe, tydzien moze jeszcze wytrzymaja w swoim BLISKIM sasiedztwie ![]() ja w nocy mialam taki kryzys, ze kolo 3 budzilam tz i mowilam, z e chyba musi mnie zawiezc na ip, bo ja juz nie daje rady tak ciezkiej nocki chyba jeszcze nie mialam. wymioty, ktore byly na poczatku to przy tym pikus! rano stopy wygladaly lepiej, wiec odpuscilam dzwonienie do gina. pewnie i tak kazalby mi przyjechac do szpitala...a tam wszystkie jego pacjentki sa o razu przyjmowane :P poczekam jeszcze, po majowce niech sie dzieje co chce! byle do 4 maja i moge rodzic (3 tyg. przed terminem)
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję. U nas nie było opcji żeby mąz gdzies sam jechał. Warunek był, ze albo razem albo żadne. Tylko że ja chciałam wyjechać na stałe, a nie dorabiać się i wracać. Dziewczyny pisały że przed porodem tak właśnie jest. Mega ulawy i dziecko spokojniejsze wiec już niedługo pewnie.
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Pierwsza dziewczyna Przyłączam się do leniwego dnia... Pół dnia przespalam. Nawet przy mężu usunęłam... A co gorsze w ogóle nie mam apetytu i brzuch znowu mi się spina |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i urzadzilam poscig po calym miescie...niestety nie wiem czy udalo mi sie tatuska namierzyc i co z samym porodem, bo obudzil mnie kolejny masakryczny skurcz lydki - chyba za mocno wciskalam gaz |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzinka jest już duża, pewnie mało miejsca i zbiera siły na wyjście. A jak sie układa z Tż??
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
A my wlasnie jedziemy na grilla mimo,ze juz sie rozpadalo
ale spoko, dla mnie to ostatnia okazja na steka prosto z grilla wiec nie przepuszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
takie tycie te dziewczynki Chociaz jak miałabym wybierać to wolę moją dwójkę ![]() I niech ktoś mi kiedyś powie że ciąża to nie choroba to odstrzele
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba (mam nadzieje) wraca wszystko do normy.. stare,dobre czasy ![]() ale nie chce mowic by nie zapeszyc
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi się wczoraj śniło, że urodziłam Julcie. Miaała 20 cm i buźkę pełną zębów. Mogłam ją od razu karmić ale się bałam, że cycki będą boleć
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym tz 2-3 razy dziennie robi mi superowy masaz calych nog, zeby jednak te obrzeki jakos rozbic. wieczorem przed snem chlodzacy zel - jest lepiej, ale psychicznie, bo wizualnie chyba nie ma roznicy
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie jestem po pstrągu z frytkami i poobiednim "magnumowym" lodzie Nażarłam się jak prosiak i leżę wentylkiem do góry. Jestem świeżo po seansie "Drogówki" i muszę nieśmiało przyznać, że całkiem dobre kino. Co prawda nie lubię polskich filmów, ale ten jest wart uwagi. Może nie każdej z was przypasuje, bo mnóstwo w nim przekleństw, seksu i wódy, ale daje pogląd na polską rzeczywistość. |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Aaś jesli mozesz dopytaj poloznych jak to jest z tymi obrzekami stop. kiedy powinny martwic...bo naczytalam sie wczoraj o gestozie i troche mnie panika dopada :P
|
|
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może Twoje gwiazdy postanowią wyjść w weekend majowy ? Cytat:
Mi też się dziś śniło że odeszły wody tylko te wody były w postaci wielkiego zielonego gluta który by się zmieścił do szklanki XD Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
axell mam nadzieję, że podjęłaś słuszną decyzję. Dziewczyny, czy Sharp coś pisała, że jej nie będzie??
|
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się śniło ostatnio, że urodziłam 13 maja - tak jak chcę ale nie pamiętam szczegółów Cytat:
Cytat:
tyle, że jak poleżę z poduszką pod stopami, trochę je pomoczę to jest lepiej
|
|||
|
|
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: super wiesci. pierwsza laseczka forumowa ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
wyrozumiala dziewczyna, nie?
|
|||
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała znów szaleje, a co najlepsze zaczęła jak skończyłam pić melisę. Nie wiem co to wyrośnie z tego dziecka. Mam wrażenie, że zaraz mi prawym bokiem wyjdzie.
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w szpitalach uzywaja tylko tych strzelajacych. polozne na patologii bardzo je zachwalaly. |
|
|
|
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak nie urodze to weekend majowy muszę się wybrać na sggw i rozpalić grilla ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze też tak macie, ze jak się kładziecie spać to myślicie czy to tej nocy się zacznie czy jeszcze nie.. to trochę jak siedzenie na bombie zegarowej..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

dla Helenki i jej rodziców!
zapowiada się pysznie 

umre z grubosci
ale szczesliwa 

Ślub 27. X. 2012

Nic nie pomaga, po nocy też mam spuchnięte
klask i: super wiesci. pierwsza laseczka forumowa