|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#243 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
No w sumie racja, ale jakoś drażnią mnie takie kolory Póki co poczekam z zakupem maty
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Can- naprawde jestes kochana
![]() Marchewka- gdybym byla sama to na bank bym go nie puscila a w razie czego przez ten czas zanim dojedzie to ogarne sie w domu i zalatwie formalnosci na ip , spoko luz, damy rade, z reszta nie sadze ze jutro urodze bo kompletny brak objawow, mam nadzieje ze moje przeczucia sie sprawdza moj Tz predzej czy pozniej bedzie tam musial jechac, wiec wole zeby to zrobil jutro niz jak juz mala bedzie z nami, nie ciesze sie z takiego obrotu sprawy ale co zrobic..
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Happy gratuluję i życzę szybkiego powrotu do formy oraz zdrowia dla maluszka
dzisiaj prawie cały dzień na powietrzu a wcale nie chce mi sie spać już nawet meliske sobie kupiłam zeby pić bo od tygodnia coś mam problem z zasypianiem chyba już zaczynam sie lekać porodu ![]() OD KTÓREGO TYGODNIA BRAŁYŚCIE WISIOŁKA I W JAKICH DAWKACH? |
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
a z ta kolacja ![]() mnie kusi zakup farby tablicowej (z magnesem) i wymalowanie fragmentu sciany w pokoju ale to jak juz mloda bedzie wieksza...moze doceni i zostawi inne sciany w spokoju, hehe
|
||
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cześć
Kupiliśmy dzisiaj w końcu wszystkie drzwi wewnętrzne Teraz biorę się za nadrabianie i truskawki , bo dorwałam w Lidlu
|
|
|
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
nawet nie nogi tylko stopy. pewnie panikuje, a to wina pogody, koncowki ciazy, hektolitrow wypijanej przeze mnie wody... ![]() poczekam do pon. i odwiedze gina, termin niby 6 maja, ale moge sobie go znow troche przyspieszyc, hehe. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
dobrze, ze juz jestescie w domu, a o szpitalu szybko zapomnisz! |
|||
|
|
|
#249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za paciorka
|
|||||
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i współczuję dopłaty ![]() Gotowe ![]() Cytat:
My kupiliśmy Tech-med => http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...121656418.html Cytat:
Od tygodnia nic nie robię - prócz mówienia co gdzie chciałabym mieć, zrobienia kawy i odpoczywania na balkonie Dobrze mnie pilnują ![]() Oby to było już niedługo
|
|||
|
|
|
#251 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje dla WasJednak Wasze przepowiednie dziewczyny coś słabo się sprawdzają W zasadzie tylko Vil urodziła pierwsza tak jak wiekszośc obstawiała. Dzieciaczki same sobie wybierają kiedy chcą wyjść z brzuszka. Helenka się troche pospieszyła![]() Cytat:
![]() NAjbardziej boję sie porodu bo go nie będzie jak się zacznie. Ale trudno takie życie Cytat:
A ja po grilu
|
|||
|
|
|
#252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() Imię już wybrane ?? Cytat:
Dobrze, że w końcu jesteście w domu To dobrze ![]() Cześć Cytat:
|
|||
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
Kurde chyba znowu mam skurcze |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.
TOP 10 GADUŁY CZĘŚCI 14 ![]() ![]() Gaduła nr 1 => humpback - 317
![]() Gaduła nr 2 => barwineczek - 306 ![]() Gaduła nr 3 => XxXJuSstiii - 295 ![]() axella - 290 ![]() diabli - 252 ![]() cloche - 175 ![]() maarchewka - 165 ![]() justyna_g4 - 164 ![]() xal - 160 ![]() niunka045 - 157 ![]() |
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.
nadrobiłam was i ... padam. coś mnie brzucho pobolewa. za dużo dzisiaj robiłam chyba... to już nie to samo co miesiąc temu... dobranoc!
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Happy- gratulacje !!!!! zasypiałam już, ale teraz to już nie zasnę, lecę troszkę nadrobić |
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Pierwszy raz ![]() Znajomi pojechali. A ja na prawdę dobrze sie czuję. Cały czas leżałam ale odpoczęlam psychicznie.
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super !!!!! Jest nasza pierwsza Księżniczka Happy i Helenka ![]() czekam niecierpliwie na relację z porodu ![]() ---- dzisiaj przyjechał do nas kuzyn ze swoim synkiem (urodzon 30marca) jest taki śliczny, że nie mogłam oczu oderwać ![]() aaa.. no i przedstawił mi relację z porodu więc mogę się z Wami podzielić ![]() w wielki piątek o 22 wrócili od rodziców, położyli się do łóżeczka i poszli spać, już zasnęli jak po 23 ona budzi go z przerażeniem i mówi, że się zaczęło- odeszły jej wody.. całe łóżko mokre ![]() powiedział żeby poszła pod prysznic a on pójdzie po samochód. Pod prysznicem wody chlusnęły jej drugi raz.. potem jeszcze troszkę w samochodzie jej pociekło. Dojechali do szpitala, podpięli ją pod ktg i jkoś po 24 zaczęła mieć już bolące skurcze.. zwijała się z bólu, ale on na siłę wziął ją na piłkę, troszkę poskakała.. przy 7cm wyłaaa z bólu i błagała o znieczulenie bo twierdziła, że zemdleje.. Na Męża zaczęła się wydzierać i kazała mu wyjść... rozwarcie 8cm i dalej nie chciało postępować więc dali jej kroplówkę.. o 5.30 urodziła synka 3,700kg i 58cm On usłyszał cichy płacz i wiedział, że mają już małego Ją musieli pozszywać, bo była nacinana.. Mały jest prześliczny, choć musieli zostać w szpitalu dłużej bo miał żółtaczkę i jakąś bakterię.. Ona do dziś nie doszła do siebie, bo krocze jej ropieje.. jakaś bakteria się wpierniczyła prawdopodobnie przy szyciu i teraz się paskudzi.. wczoraj była na zastrzyku. Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-27 o 23:25 |
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
a my się witamy ze szpitalnego łóżka...
ciśnienie na nowym cisnieniomierzu 140 na 100 bez zmian i zdałam sobie sprawę że moje dziecko miało dziś tylko czkawka i nic więcej i nie mogłam jej niczym dobudzic i się zestresowalam i kazałam się zawieść. na oddziale ciśnienie 150 na 100 mierzyły 3 razy i wmawialy mi że zastosowana jestem tylko w tym problem że nie jestem a ciśnienie mi hula. zapis na ktg płaski i niski czyli z dzidzia coś.nie tak a skurcze do 80 i polona i lekarz wybujali mi tak brzuch że głową.mała. na szczęście tętno dziecka.się zmieniło ale ją ruchów dalej nie.czułam. ktg 2 godziny a ja 2 ruchy :/ zrobili usg młoda.waży 3 kg wszystko na miejscu i podobno wcale nie tak nisko więc już nie wiem o co chodzi ale ustawiona tak jak powinna być i wód też odpowiednia ilość ale ile to nie wiem... no i eee zapomniałam co dalej... dziewczyny z sali bardzo fajne i może wyjde na panika ale.lepiej w ta stronę niż miałabym płakać później. no i zlecili badania standard plus elektrolity aaaaa i znów wszyscy myślą że.do rodZenia bo taki duży brzuch ... i to by było na tyle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- a my się witamy ze szpitalnego łóżka... ciśnienie na nowym cisnieniomierzu 140 na 100 bez zmian i zdałam sobie sprawę że moje dziecko miało dziś tylko czkawka i nic więcej i nie mogłam jej niczym dobudzic i się zestresowalam i kazałam się zawieść. na oddziale ciśnienie 150 na 100 mierzyły 3 razy i wmawialy mi że zastosowana jestem tylko w tym problem że nie jestem a ciśnienie mi hula. zapis na ktg płaski i niski czyli z dzidzia coś.nie tak a skurcze do 80 i polona i lekarz wybujali mi tak brzuch że głową.mała. na szczęście tętno dziecka.się zmieniło ale ją ruchów dalej nie.czułam. ktg 2 godziny a ja 2 ruchy :/ zrobili usg młoda.waży 3 kg wszystko na miejscu i podobno wcale nie tak nisko więc już nie wiem o co chodzi ale ustawiona tak jak powinna być i wód też odpowiednia ilość ale ile to nie wiem... no i eee zapomniałam co dalej... dziewczyny z sali bardzo fajne i może wyjde na panika ale.lepiej w ta stronę niż miałabym płakać później. no i zlecili badania standard plus elektrolity aaaaa i znów wszyscy myślą że.do rodZenia bo taki duży brzuch ... i to by było na tyle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mam nadzieję, że wyjdziecie ze szpitala obie zdrowe i szczęśliwe - nieważne czy w jedno czy dwupaku.
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Motylek ty to chyba jesteś zaraz za mną w kolejności szpitalnych przygód...
Mam nadzieję że szybko wydziecie A u mnie skurczy ciąg dalszy. Co 15min co prawda ale ciągną że hej. Na ktg się nie zapisują dziady ![]() Na razie nigdzie nie jadę
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Was trzymajcie się tam dzielnie..A do kiedy macie zostać w szpitalu ? |
|
|
|
|
#264 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Współczuję... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
|
|
#265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
być może panikuje z tym szpitalem ale ten rok w ogóle nie jest mi łaskawy wiec chucham i dmucham ![]() Cytat:
|
|
#266 |
|
siedzę i myślę
|
Spadam spać
![]() Dobrej nocy mamuśki
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Rozmawiałam dzisiaj przez telefon z moją kuzynką (mieszka 500km stąd) urodziła w tym tygodniu córeczkę. Poród naturalny, mała miała 4,400kg ![]() a na usg obliczyli, że powinna mieć 3,5-3,7 kg dlatego próbowała naturalnie. Nacieli ją, ale dała radę
|
||
|
|
|
#268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na SR położna mówiła, że największy poród SN na Madalińskiego było 5700, jakoś tak.. Tylko babka rodziła 3 dziecko.. I z USG wynikało, że miało być 4700 g a ze poprzednie urodziła 4500 g to stwierdziła ze większe tylko 200 g więc da radę.. no i dała tylko wszyscy zdziwkę mieli ze jednak takie wielkie
|
||||
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
No i przenieśli mnie na porodowke żeby wyciszyć skurcze.
Wenflon, kroplowka z fenoterolem i mega niewygodne łóżko.. No i oczywiście zapis do rana. Ja tu naprawde wyzione ducha... |
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
A ja piję miętę bo coś mnie brzuch boli. Czuje takie jakby skurcze żołądka i mam już dośc. Nie wiem czy cos mi zaszkodziło czy to nerwy albo przemęczenie ale nie daje mi to spac i troche się martwię.
Motylek, Aaś ![]() ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ---------- Chyba małej posmakowała ta mięta bo kręci się jak szalona
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-28 o 03:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Mi się za to mega podoba ten tyluł
Co nie zmienia faktu, że pewnie ta część szybiutko przejdzie do historii. Rozpakowywać zaczniemy się na potęgę więc będzie się dużo działo

Póki co poczekam z zakupem maty
ale co zrobic..

Teraz biorę się za nadrabianie i truskawki
, bo dorwałam w Lidlu 

(masakra

Ślub 27. X. 2012