|
|
#4381 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Cytat:
jak jeszcze bylam w ciazy to poparzylam sobie palce,tez chodzilam z lodem,snieg z balkonu sobie przynosilo,ale i tak bolalo,zasnac nie moglam. to przeczytalam wtedy w necie,ze po oparzeniu nie powinno sie wlasnie trzymac w lodowatej wodzie. posmarowalam to sobie wtedy... pasta do.zebow,poszlam w kime i bylo duzo lepiej. mozna tez.moczyc w mleku. tak mi szkoda malego bylo,mial wczoraj bardzooo marudny dzien. meczyl sie bidulek,te zeby to nam chyba na powaznie jednak ida. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nomenklaturabinominalna Czas edycji: 2013-04-28 o 04:17 |
||
|
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Witam,
Właśnie się zastanawiam ile można wyć?! Moje dziecko obudziło się o 3 i od tamtej pory spała tylko pół godz i ciągle wyje. Jeść daje,przewijam,brzuch masuję,krople też dostała i próbuje ją uspać a ona ciągle swoje, i czego chce? Mam już dość tego dnia a to dopiero początek:-( |
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Ale pogodaaaaa....szaro, buro, ponuro i pada ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ale TU cisza
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mój śmrodek dostał wieczorem ostrej histerii - nie wiedzieliśmy, o co jej chodzi, wciągała głośno powietrze przy tym i wyczytałam na necie, że dzieci tak robią z różnych powodów, m.in. z powodu zatkanego nosa - no to TŻ zaczął jej nos czyścić w tym czasie, a ja otworzyłam pieluchę, patrzę, a tam odparzenie! I odrobinka krwi, masakra! Nie wiemy, skąd to odparzenie, często ją przebieramy, a tu taka niespodzianka... Aż się zaczęła mi dławić z tego płaczu, jak jej tę pieluchę otworzyłam...
Musiałam ją szybko przewrócić plecami do góry, to wypluła flegmę i się wtedy uspokoiła... Spała całą noc bez pampersa, na takiej... pielucho-ceracie? Posmarowałam ją też mąką ziemniaczaną i odparzenie zeszło, ale takiego stracha mi napędziła tym dławieniem się, że masakra! Aż się popłakałam, bo przez chwilę nie mogła odkrztusić... ![]() Pierwszy raz jej się odparzenie zrobiło, nie wiem, czy to nie od kupy - wczoraj była nieco śluzowata, ale nie rzadka... Skąd się śluz w kupce bierze? Czyżby nietolerancja laktozy? :/ Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-28 o 09:14 |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
wczoraj mielismy niezapowiedzianych gosciow ae mlody przyjal ich godnie ![]() poszedl spac o 19 a wstal - uwaga, uwaga! o 7.15 chyba musial odespac ostatnie pobudki o 5 rano ![]() zeby nie bylo - juz dżemka sobie po butli ![]() Cytat:
![]() oj, u nas wesela w domach weselnych sa za 180zl ![]() ale u nas badziewna pogoda - zimno, szaro i od wczorajszego wieczora pada i gdzie ta piekna goraca majowka sie pytam...
|
|
|
|
|
#4386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale H&M ma taką rozmiarówkę. Z innych firm już 68 nosimy ale jeszcze wystarczą na dość długo myślę bo rękawki długie. Dlatego ja sobie jeszcze nie wyobrażam nakładania bluz w rozmiarze 74 i jakbym miała kupić to 68. Myślę ze spokojnie ten rozmiar nam do jesieni posłuży.Cytat:
A jak buźka? Schodzą te zmiany? Cytat:
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas to samo. Dziś będziemy się niestety kisić w domu bo padaaaaa
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, nasza Niunia robiła śluzowate kupki, odstawiłam całkiem nabiał i kupki są ładne, żółte i bez śluzu. Więc może i Oliwka od tego? Najlepiej się skonsultować z lekarzem, może każe inne mleko podawać? |
|
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie...Black może jej to BD nie pasuje jednak?
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Illusion no właśnie nie schodzą,nie jem nabiału od tygodnia a one chyba jakby nawet się powiększyły,mm też jej nie podaje bo .mam tylko te zwykle ,hmm a może ona głodna przez to i wyje?
No albo właśnie ząbki :/ Black współczuję u nas odparzenie trwało miesiąc z przerwami ,płacz był okropny ![]() U nas bez zmian,nadal nie ma spania ,mała na cycu non stop to chociaż nie płacze,no ale mi już w głowie się kręci,spaaaać! |
|
|
|
#4391 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! W końcu zdecydowałam się z wami przywitać. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Podczytywałam was już na poczekalni. Również miałam być mamą lutową, ostatecznie nasze maleństwo urodziło się 2 marca. Muszę wam przy okazji podziękować - dzięki waszym doświadczeniom lepiej rozumiem potrzeby mojego dziecka
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Napisz coś więcej o sobie
|
||
|
|
|
#4393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja Daria też była chora i musieliśmy przełożyć szczepienie na 8 maj. Czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Najgorsze jest to jak dziecko płacze a my nie wiemy co zrobić Cytat:
Bidulka mała Cytat:
marzenie.... ![]() Daria chyba nigdy tyle nie prześpi... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
WITAJ Napisz coś więcej o sobie. Ile masz lat?Skąd jesteś (ze Śląska? ), rodziłaś sn czy cc? Macie córeczkę czy syna?? Jak ma na imię? ![]()
|
|
#4394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak naprade nie zrobi tych kszcin to ja bym kazala tz dzwonic po gosciach i odpraszac, podajac oczywiscie prawdziwy powod. nie ma baba za swoje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj, a nie masz takiegos psiukacza na to oparzenie? |
|||||
|
|
|
#4395 |
|
Konto usunięte
|
Ale Black mm karmi, to raczej odstawienie nabiału nic nie da
może to mleko? ile czasu je podajesz?
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Black , może tak jak pisze Illusion, może to przez zmianę mleka??
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
Nazywam się Paulina (26 lat) i mam córeczkę Marysię. Jak już pisałam, urodziła się 2 marca w Genewie (3150 g, 50 cm, sn). Karmię piersią i jestem przewrażliwioną mamusią. Tymczasowo mieszkamy w okolicach Genewy, ale za kilka miesięcy może się to zmienić.
Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-04-28 o 09:54 |
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym tak właśnie zrobiła ![]() I wtedy tylko do kościoła i ...tyle
|
|
#4399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
od poczekalni i dopiero teraz sie ujawnilas! oj, to musi byc ![]() zeby nie bylo, budzi sie na cyca oczywiscie , ale je na spiocha ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40529169]Ale Black mm karmi, to raczej odstawienie nabiału nic nie da
może to mleko? ile czasu je podajesz?[/QUOTE]Pisałam o sobie z tym odstawieniem mleka. Dlatego potem wspomniałam o zmianie tego co Ona podaje. |
|
|
|
#4401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! A długo tam mieszkasz??Szkoda że wcześniej się nie odezwałaś ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Jasne że wybaczymy Tylko odzywaj się często Wiesz,ja też z tych nieśmiałych i też długo się zastanawiałam czy zacząć pisać z dziewczynami czy nie...Ale bardzo miło mnie przyjęły do swojego grona i szybko się uzależniłam od forum
|
|
#4403 |
|
Raczkowanie
|
Niedługo tutaj jesteśmy. Przyjechaliśmy tu miesiąc po naszym ślubie (09.06.2012 r.), Mój mąż dostał tu roczny kontrakt, który się w lipcu kończy. Będziemy próbować zostać tutaj dłużej, ale nie wiadomo co z tego wyniknie
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Hej dziewczeta
Lenova, Black biedne wasze malutkie moja z rana walnela taka kupe ze az lokcie miala opkupane a tz wsadzil ja w bujak i tak siedziala w tej kupie dopiero jak ja wzielam na rece patrze a cale body zasrane ![]() Mam pytanie bo w sumie sie nad tym nie zastanawialam ale mama mnie spytala no i nie wiem, czy mleko musi byc zalewane wrzątkiem a potem ew. Uzupelniane chlodna woda? Czy od razu moge zalac ostudzona? Bo pomyslalam ze bede brac na specery malutki termosik i jak nie bede mogla dac cyca to dam butle zeby jednak te spacery mogly byc dluzsze. ![]() Ide ogarnac dom bo wczoraj mi sie nie udalo. U nas tez chlodno ale po nocnym deszczu zieleń doslownie wybuchla!
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak na szybko - sa jakies przeciwwskazania, zebym mogla isc na basen?
Karmienie piersia, zbyt krotki czas od porodu (2,5 miesiaca)?? Dodam tylko, ze moje krocze (wiem, kochamy to slowo ) jest zagojone, z blizna nic sie nie dzieje.
|
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od dawna nie mieszkasz w Polsce? To proszę nas tu w błąd nie wprowadzać bo ja już miałam szczękę w pobliżu podłogi że pstrynio junior tyle godzin spał bez jedzonka
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa, myślałam że bez jedzenia tak długo śpi
![]() Moja zasnęła o 21.30. Potem obudziła się o 3.30 i o 6.30. A po karmieniu zasypia w 15-20 minut.
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Paula witaj
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
oj, w zadnym wypadku wrzatkiem, woda nie moze byc cieplejsza niz 40 stopni, bo inaczej mleko traci witaminy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

jak jeszcze bylam w ciazy to poparzylam sobie palce,tez chodzilam z lodem,snieg z balkonu sobie przynosilo,ale i tak bolalo,zasnac nie moglam. to przeczytalam wtedy w necie,ze po oparzeniu nie powinno sie wlasnie trzymac w lodowatej wodzie. posmarowalam to sobie wtedy... pasta do.zebow,poszlam w kime i bylo duzo lepiej. mozna tez.moczyc w mleku. 

i gdzie ta piekna goraca majowka sie pytam... 

wiec chyba zumb. Poza tym te histerie co jakis czas?

) . I od góry teraz też czuje pod palcem (tym razem już wyśrodkowany jak wychodzić powinien) ale też boczny. Ja nie wiem jak mu te zębiska wychodzą. Po przekątnej