|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Bardzo mądre słowa. Trzeba przez to przejść. Muszę jednak sprostować, że to nie mój mąż a narzeczony Cytat:
Lubię go dotykać i czuć jak przesypuję się między palcami. Szczególnie na plaży. Działa to na mnie terapeutycznie.Cytat:
Cytat:
Ja dopiero piszę pracę , a już jestem przerażona datą obrony i nią samą. Daj znać co i jak A ja dziś czekam na @, dziś zaczyna mi się 8 cs. Nie wierzę, że to już tyle cykli minęło. Myślałam, że uda nam się w przeciągu trzech cykli a tu proszę |
||||
|
|
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, z tego względu, że sikane testy ciążowe mnie zawodzą, poszłam dziś na betę. Po 14 będzie wynik, w stresie jestem
3majcie kciuki
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny !
znowu chwilę mnie nie było, ale jakoś nie mam czasu żeby porządnie zasiąść do komputera, wszystko w biegu. nawet nie zdawałam sobie sprawy że własny ogródek i podwórko to tyle zabawy. ale też ma swoje plusy (PPPatinka chyba Ty pisałaś o dobrym wpływie harców w plenerze )od razu (prawie na początku ) chciałabym zaznaczyć, że mocno trzymam kciuki za wszystkie testujące i równie niecierpliwie jak Ty Shamanka czekam na Twoje wyniki ![]() jak to bezrobotna , cały ranek spędziłam w domu na sprzątaniu ![]() za chwilę jadę do sklepu, bo mają wpaść do mnie koleżanki. miała być taka plotkarska posiadówa, ale kielbachy z grilla to bym zjadła ![]() więc chyba zamieni się w coś grubszego. zapasy alkoholu też zrobiłam ( nie piłam chyba lat sto, bo moja głowa jest wstydliwie słaba ) aż się boję, ale zarazem nie mogę się doczekać. zawsze to dobrze usiąść, zrelaksować się i wygadać co leży na wątrobie
|
#2647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami zła jak osa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wytrwałość do pracy nad sobą.Już ja sobie wyobrażam jaki by mi dzieci z tym piachem porządek zrobiły Mąż chciał następnego dnia jechać do pracy ze swoją wiatrówką ale na szczęście padało i posadził swój obolały tyłeczek w samochód ![]() czyżby nowe plany wyjazdowe kiełkowały :P Cytat:
Cytat:
Tez lubię piasek ale właśnie ten na plaży A ja nie czekam na Twoją @ ani dziś ani jutro ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak było :PMiłego wieczoru z koleżankami ![]() Ale mam dzień. Zaczęłam go od kłótni z Tżem potem w gminie rozwiali moje marzenia o szybkim uzyskaniu pozwolenia na budowę ciekawe co jeszcze do końca dnia się wydarzy ![]() Shamanka dawaj nam tu dobrą nowinę bo kogoś dziś zamorduje |
||||||
|
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
I dupa, wynik 0,100. A dałabym sobie rękę uciąć, że się udało.. W sumie jeszcze mam 5 dni do okresu, dziś jest 8 dpo, więc się łudzę, że to może za wcześnie
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Nie denerwuj się, dzisiaj jakieś złe fluidy w powietrzu krążą, bo u nas też ciche godziny :-D wkurza mnie niesamowicie, ale zagryzam zęby, bo wieczorem się odstresuje ![]() Pozwolenie na budowę to zło. My mamy jedną działkę i narazie walczymy o przekształcenie. Dookoła same domy a gmina ma problem i narazie jest rolną. Urzędnicy lubią chyba robić problemy .
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może za wcześnie tak jak pisza dziewczyny ja nadal trzymam kciuki bo jak nie ma @ to jest nadzieja ppatrycja rzeczywiście prawie nie wychodziliśmy z lozka wiec mam nadzieje ze może się uda na razie temka caly czas powyżej 37 i od wczoraj pojawil mi się taki bialy gesty sluz szlam do pracy jak poleciał to myslalam ze ta franca przyszla pomimo brania duphastonu i pobiegłam do wc a tu powodz w majtkach prawie ( przepraszam za doslownosc ) wiec z dwojga zlego wole sluz no i najgrorsze to czekanie ehkoziemko wspolaczuje sytuacji ale skupcie się przede wszystkim na sobie może to trochę egoistyczne podejście ale jeśli chcecie stworzyć rodzine to musicie się trochę odciąć i pomagać tylko w razie potrzeby żeby nie uzalezniac tesciow od siebie abyście Wy i przyszle wnuki nie stali się karta przetargowa w tej wojnie wiem ze to ciezka sytuacja ale trzymam kciuki aby było ok czasem sprawy baaardzo ciężkie i nie do rozwiązania naszym zdaniem same się rozwiazuja wiec mam nadzieje ze i teraz tak będzie Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-04-26 o 19:17 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
Hejka,
ja własnie rozpoczęlam majówkę - tydzień urlopiku fiu fiu fiu wredota się może jutro skończy zaczełam brać wiesiołka (koleżance doradziłam i zaszla po miesiącu) i rozpoczynamy kolejne staranka - ale watpie że tsh spadło wiec chociaz przyjemnośc z tego bede miała . Dzisiaj zauważylam świeży wątek o traceniu nadzieji i mialam tam zajrzec ale tak sobie pomyslałam że wolę tu byc z wami świezakami niż sie dołowac ze stazowymi staraczkami jak ja. W sumie to równie szybko sie traci nadzieje i szybko odzyskuje jak @ odchodzi Więc zobaczymy. Trzymam kciuki za testujące Gratuluje wizyt u gina tez bym chciala takich emocji więc pozytywnie zazdraszczam |
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super zaciskam i nie puszczam ![]() Cytat:
Mówisz że wiesiołek taki dobry wpływ miał na koleżanke? Ja łykam juz 2 opakowanie wiec oby na nas też zadziałał Też mam podwyższone TSH ale starć się można a w pon może dostane jakieś leki na obniżenie. Mówisz ze po @ ta nadzieje naprawdę powraca? Ja się boję ze jak nie będzie się udawało przez kilka cykli to psychicznie mogę sobie nie poradzić ![]() A w ogóle to jutro jedziemy z mężem do dentysty wiec proszę Was o kciuki żebyśmy byli dzielni i żeby nie bolało
|
||
|
|
|
#2655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w pierwszych cyklach było spoko chociaz w sierpniu juz poszłam do gina bo mnie zlośc wzięła - później były badania itd... W lutym tego roku zlapała mnie prawdziwa klęska jeżeli chodzi o ciąże - caly dzień przewyłam tak że następnego dnia musialam brac urlop i co sobie przypomniałam o tym to mi sie ryczec chcialo. Ale zmieniłam lekarza w międzyczasie wpadlam na tsh i moje nadzieje znowu odżyły. Ja przynajmniej tak mysle że kobiety sa super twarde - załamka jest w dzień wredoty@ ale jak już jest owulacja to znowu się wyczekuje z nadzieją i tak co cykl. Co do wiesiołka - mojej kumpeli pomógł a czy mi pomoże zobaczymy ... oby Jeżeli chodzi o tsh ja mialam 8,7 więc duże i poszlam do endokrynologa i od razu dostałam lek w dawce 50 bo powiedzial że musimy zejsc do 2 !!! Więc w sumie watpie czy po miesiącu brania tabsów cos sie ruszyło ale bedziemy próbowac. Czasami czuje sie jak stara baba - wstaje rano tabletka na tarczyce i kwas foliowy, po śniadaniu wiesiołek, po obiedzie jod(na tarczyce) i wieczorem znowu wiesiołek heheeh Mam nadzieje że oprócz ladnej cery bedą u nas dwie kreseczki |
|
|
|
|
#2656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, co mój mąż nazywa- spanie na "szumi las".
|
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem zapomniałam że wiesiołek powinien poprawiać cerę. Za zawsze przed @ miałam gejzery a teraz przez cały cykl mam buzie zsypana No i Justii mówiła że schudła dzięki niemu a mi się wciąż brzucho większe robi Cytat:
mój mąż miał dni ze spał na skos łóżka i się śmiałam że chyba śni o jakiś laskach skoro na noc chowa głowę do szuflady w szewce nocnej
|
||
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
przecież wiesz, że u mnie takich planów wyjazdowych zawsze co nie miara
i teraz podwójnie się cieszę z wakacji i miałam się wstrzymywać z rezerwacją bo wtedy ani ciąży ani wakacji bym nie miała... Cytat:
plus koniecznie mała podusia na oczach i połowie twarzy i każdy jak to widzi to się boi że się uduszę heheh Cytat:
![]() ja zawsze miałam dobrą cerę i piękne paznokcie i jak mi się zepsuły przed weselem to do tego czasu nie mogę z nimi dojść do ładu i cera też już nie taka delikatna ... łeeeee ja chcę moją gładką buźkę z powrotem!! |
||
|
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
Patinka, shamanka, ja mam tak jak wy pobolewa mnie brzuch od dobrych kilku dni, bialy gesty śluz, i duże bolące piersi, przed chwilą testowałam i dalej jedna kreska , a jeśli miałam zajść to od współżycia 12 kwietnia więc chyba już coś powinno wykazać :/
|
|
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
A mnie zaraz trafi! W środę zauważyłam na papierze ślad krwi, do dziś mam tylko brązowy śluz odrobinę i nie może mi się ten @ rozkręcić! Nienawidzę tak bo nawet nie wiem później od kiedy liczyć cykl wrrr. Dziś już brzuch bardziej boli to może wreszcie będzie normalny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Ja zrobiłam rano beta hcg wyszlo 1.2 a przed chwilą dostałam okres, czyli jest bosko..... :/
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
A @ jeszcze nie ma
boję się że zacznę mieć nadzieję i wtedy się pojawi:/
|
|
|
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
koziemleko bez zbednego nakrecania...ale zycze niedoczekania sie @
![]() a i tak generalnie,do wszystkich staraczek,testowaczek.... naprawde z tymi testami siusianymi warto czekac cierpliwie,nie czytac z opakowania,ze wykrywa super wczesnie ciaze...wiem,ze to bardzo ciezko czasami,ale czekac cierpliwie na miniecie terminu @.ja pamietam,ze dopiero po 4 dniach po spodziewanej @ testowalam i mialam tak bladziutka kreseczke,ze dlugo sie zastanawialam czy zglupialam czy tam faktycznie cos jest.wiadomo potwierdzilam beta,ale niestety-staranie o dzidziusia jak widac jest tez szkola cierpliwosci-co przechodzilam sama z duzym trudem. pomadrzylam i czekam na ciag dalszy wydarzen watkowych buziaki,ciagle trzymam kciuki za wszystkie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
który zaczynasz cykl? Niestety wiem po sobie, że to często organizm płata figle. Miałam tak w pierwszym cyklu starań, piersi duże, brzuch pobolewał mnie dobre 5 dni, nawet mdliło mnie (albo moja psychika mnie mdliła ), plamienie ok 7 dni po owulacji, no i nic z tego nie wyszło. Choć teraz podejrzewam że mogło dojść np. do samoistnego poronienia, bo zarodek się nie zagnieździł ze względu na cienkie endometrium.
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami wieczorową porą
![]() 25.04 byłam na pierwszym usg z Tż-tem i.... nasze maleństwo jest na miejscu i na tamten dzień mierzyło 0,404 cm - to 5 tydzień ciąży. Na tym etapie wszystko u nas w porządku. Poza zwykłymi witaminami ( jem Vitaminer Prenatal ) nie mamy przepisanych żadnych innych. Jeśli nic złego się nie dzieje to luteina jest niepotrzebna. Kolejna wizyta po weekendzie majowym, najprawdopodobniej wypadnie na 9 maja. Uspokoiłam się że wszystko ok ale serduszko usłyszymy dopiero w maju. A tak ogólnie to właśnie od kilku dni czuję się tak jakby uszło ze mnie powietrze... ciągle bym spała- to jest okropne że nic się nie chce robić- tylko spać i spać.... będę tu zaglądać co jakiś czas i podczytywać co u was ciekawego. Czuję że niedługo będziemy komuś gratulować 2 kresek na tescie- a powiem wam że intulicja mnie ostatnio nie zawodzi. 3 mam kciuki
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza
![]() Witam się z rana, ja już po śniadanku, wstawać leniuchy ![]() Pierwszy raz odkąd się staramy spóźnia mi się @. Żadnych innych objawów nie mam. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2667 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec jeszcze raz brak tej francy to zawsze nadzieja wiec trzymam kciuki a ja nadal tempka wysoka do tej pory było tal ze od 37,06, do 37,12 a dziś 37,25 wiec do góry strasznie dużo tego białego sluzu ciagle mam morkro a nawet w owu az tyle nigdy nie było i trochę tsk delikatnie pobolewa mnie brzuch i wczoraj miałam takie dziwne klucie w okolicach pepka mam nadzieje ze to symptomy fasolki ) ale koniec tego gadanioa bo się nakręcam nie potrzebnie ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
O to też trzymam kciuki. Kiedy testujesz? Bo ja jeszcze trochę poczekam
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) a ze testow pod dostatkiem to nawet bym na pewno nie wytrzymala hehe
|
|
|
|
|
#2670 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w końcu i ja
chociaż wstyd mi, że Was opuściłam na tyle czasu no i muszę się poodnosić do Waszych wypowiedzi, bo cały czas podczytywałam Cytat:
Tak trzymaj Mam nadzieję, że szybko będzie ok Cytat:
Rzymu chyba nie damy rady tym razem, może uda się kiedyś polecieć do Rzymu na weekend. Teraz myślimy bardziej o leżakowaniu nadmorskim, ale tak na spokojnie, bez tłumu, krzyku i imprezowni. Żeby coś zobaczyć, myślimy o jednodniowym wypadzie do Wenecji i do Florencji. Tak więc, mniej więcej na tej wysokości myślimy coś znaleźć nad morzem. Bardziej na południe, to już trochę za daleko. Mam nadzieję, że już wiesz jakie mamy preferencje Będę wdzięczna za wszelkie pomysły Cytat:
no i super, że znasz już płeć Ostatnio coś widzę, że dużo chłopakow się rodzi... nic tylko rodzić dziewczynkę - będzie miała w czym wybierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekamy teraz na owoc starań
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Bardzo mądre słowa. Trzeba przez to przejść. Muszę jednak sprostować, że to nie mój mąż a narzeczony
mamy hałdę żułtego piachu pomieszanego z gliną i muszę przesiać ten piach żeby był sam żółty bo do wylewki w piwnicy jest potrzebny. Kręgosłup to mi już wszystkimi otworami wychodzi 

, cały ranek spędziłam w domu na sprzątaniu
) aż się boję, ale zarazem nie mogę się doczekać. zawsze to dobrze usiąść, zrelaksować się i wygadać co leży na wątrobie 
za wytrwałość do pracy nad sobą.

no i muszę się poodnosić do Waszych wypowiedzi, bo cały czas podczytywałam