|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Laski , ktos mnie powinien walnać w beret
jakie ja baletki i leginsy dorwałam na mała pupke ? Koniec. Dobrze ze mój stary tego nie widzi bo miałam spiochy kupić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej chyba będzie robic sonde, ale to tez wyczytałam, ze taki pomysl już padl, bo inaczej to chyba nie wybierzemy nowego tytułu ![]() U nas po staremu, teraz zjadłam kielbache z grilla i mam ochote ja zwrocic :/ to już chyba nie moje klimaty bo od razu zaczyna mnie mdlic Jeszcze zupe gotuje z zielonego groszku i sam zapach mnie do szalu doprowadza :/ Masakra! Ale dziś umylam 20 okien w domu zostało jeszcze 10 także dumna z siebie jestem TŻ sprawił mi prezent i podarował myjke do okien Karchera - boskie urządzenie, raz dwa i okna umyte Polecam!!
|
|
|
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym to faktycznie, niektóre matki to nawet nie zdają sobie sprawy z tego że ich dzieci w wieku 8 lat jarają szlugi :/ Masakryczne jest ich podejście do wszystkiego. W CH w którym pracuje te dzieciaki kradną zabawki za 200 złotych a rodzice tylko : jak mogłeś się dać złapać" - no błagam! zero kultury do starszych, zero manier, no poprostu miazga Cytat:
Pała za brak zadania- miesiąc w domu siedziałam za karę Musialam sama w wieku 6 lat chodzić po ziemniaki i kapustę żeby nauczyć się szanować pracę mamy- 2 etaty+ dom+5cioro dzieci i mąż alkoholik Co sobotę wielkie sprzątanie- jest czysto- wyjdziesz, nie- sprzątasz dalej DOM, SZKOLA KOŚCIÓŁ na pierwszym miejscu. Powiedzenie głupiego " głupi jesteś" do brata kosztowało mnie nawet tydzień w domu.I wiecie co? możecie sobie pomyśleć, że miałam masakrę i w ogóle, ale nie- mój ojciec miał takie zasady a że to alkoholik jakich mało to tak było. Dzisiaj za takie wychowanie dziękuję. Potrafię uszanować KAŻDĄ pracę ( nawet sprzątanie miejskiego klopa) rodzina jest na pierwszym miejscu. Kultura do każdego człowieka bez wyjątku. Mam porządek ( no chyba że mi się sprzątać nie chce, ale wiadomo-dbam o to ) potrafię pracować zając się domem i nawet pozwolić sobie na kilka dni lenistwa. Ugotuje wszystko z niczego i nawet jeden miesiąc ( więcej nie miałm okazji i mam nadzieję że nie będę miała :P ) przeżyłam za 150 złotych. Jak byłam mała to nie potrzebowalam komputera- skakało się w gumę a jak się nie mialo kasy to mama wypruwała z czego się dało i zszywała. patyki to pistolety a trawa to szczypiorekCo będą umiały dzisiejsze dzieci w dobie komputerów/tabletów/ipad/quadów ? Nic. Ani szacunku, ani kultury, ani zadbać o siebie, a jak coś się zepsuje to nie będą umiały same naprawić. Kiedyś na komunię dostawało się zegarek rower i bomboniere, teraz? LAPTOPY, TABLETY :/ eh.. A jak ktoś na te dzieci nakrzyczy to nawet się nie będzie umiał obronić :/ Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłam, ale widze co tu u mnie się dzieje z dziecmi w wieku 8-10 lat a wiem jak było ze mną w tym wieku. te dzieci znają słowa, których ja wtedy nie słyszałam! ( ch*j, ku*wa,itp) no proszę... Eh.. się wyżaliłam. Nie chcę nikogo urazić!!!!!!! Trele- pokaż jak kupisz
|
|
#4295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
o to dobrze, mało zdrowe pewnie te opary były
na majówkę już wyskoczyliście? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie szkoła też schodzi na psy. Daję korepetycje z maty podstawówka/gimnazjum/liceum. I jak przychodzi mi licealista i pytam jak zrobi zadanie :
7/4+8/5+3 i on mi robi : 7+8/4+5 +3 ( to jest ułamek ;d ) Albo pierwiastków podstawowych nie umie wyciągnąć Ja już nie wiem czego oni w tych szkołach uczą - bo ani kultury, ani rzeczy dość ważnych. ( z jakiejś sondy wyszło że ponad połowa uczniów gimnazjum nie wie kiedy był chrzest polski, i jaka była pierwsza stolica.................. ............ no comment ) Ja to nawet mialam lekcje techniki na których cerowałam , robiłam na drutach i szydełku, ozdabialiśmy zwykłe szklane butelki po mleku na wazony. Moja młodsza siostra tego nie miała, mama nie uczyła tego i ona ani nie zaceruje fuzekli ani nie zrobi na drutach. NO i jak dzieci mają coś umieć jak oni same przekleństwa z tych szkół wynoszą??? ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- dziewczyny, Pomadka napisała mi że nie da się zrobić tej sondy bo wyskakuje jakiś limit więc tytuł trzeba wybrać większością. Ostatecznie wklejam tytuły, każda z nas wybiera JEDEN temat i tak myslę jak dobijemy do 159 strony - podliczę głosy, dam ostatecznie znać który tytuł wygrywa. ok? Dlaczego do 159? żeby każda dziewczyna mogla zagłosować i tak co 3 strone trzeba przypominać. no chyba że tytuły na PW każdy wyśle, ale nie wiem..chyba lepiej żeby każdy miał wgląd nie? ;>
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie tylko melduję się na szybciutko.
Scenka z dzisiejszego południa. Maluję paznokcie, rozłożona na kanapie i rozmyślam głośno: -ale jestem szczęśliwa, nie wiem czy to dzidzia tak powoduję od środka? Na co słyszę z kuchni: -yhym, chyba mąż od zewnątrz ![]() To tak na szybko. Nadrobię jak zwykle w nocy
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
.rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- inny zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta- Mamy XI-XII
2.Pierwszy trymestr, JEST NOWINA.! Dwóch chłopczyków i dziewczyna. Mamy XI-XII 2013 3Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. Mamy Listopadowo-grudniowe 2013 4.Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki- Mamy Listopadowo-grudniowe 2013 5.Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 6Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest.MAMY XI-XII 2013 7.Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek.Mamy listopadowo-grudniowe 2013 8.Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy. Mamy XI-XII 2013 9.W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają. Mamy XI-XII 2013 10.Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka. Mamy listopadowo-grudniowe 2013 11.W brzuchach rosną Bobasy cóż to za piękne czekają nas czasy. Mamy listopadowo- grudniowe 2013 12. Listopadowo-grudniowo mamusie 2013. Część II Babku- hahaha, mój też mówi że zawsze to jego zasługa ;D
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. Nie było mnie chyba z tydzień. Ok 30 stron do nadrobienia trochę przeleciałam a wszystko przez kłopoty z internetem
![]() Witam wszystkie nowe mamusie zauważyłam że się grono powiększyło. Gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszków. Pisałyście o koszmarach dzisiaj rano. Ja obudziłam się dzisiaj zlana potem po koszmarnym bardzo realistycznym śnie w którym poroniłam swoje dziecko. Nie będę tego nawet opisywać bo na samo wspomnienie mam zimne dreszcze. |
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko co wy macie z tymi snami ![]() ja miałam tylko jeden taki sen i był przerażający. Mam nadzieję, że mi się nic takiego nie przyśni w dalszym ciągu mojego ciążowego etapu życia ;D
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Babku
![]() O poziomie dzisiejszej edukacji to świadczy najlepiej ten filmik co Magalska linka wrzuciła ostatnio- załamka Ale śni się niby na odwrót Chociaż przeżyć współczuję Anoulka Wam to milutko, nie dość, ze w takim pięknym miejscu mieszkacie,w pracy jak w raju no gdyby nie to, że pod ziemią , to jeszcze i taka cudna baza wypadowa w postaci teściów- no rozpusta ![]() A jutro z nowiną do rodziców jak dobrze pamiętam? Kciuki, zeby znów lał się szampan ![]() Za tyt. jestem pierwszym
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem głodna
zjadlabym konia z kopytami ;DNo magalska wrzuciła częśc matematyczno-przyrodniczą, a widziałyście humanistyczną???? KATASTROFA. oni nawet nie wiedzą jak nazywa się wieszczPolski ani kiedy była bitwa pod grunwaldem
|
#4304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekamy na zdjęcia
|
|
#4305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My siedzimy sobie przy kominku
Zaraz będę szamać sałatkę z tortelini ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to mąż sprawił, że od środka Cię szczęście rozpiera ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak wy to robicie, że codziennie znajdujecie tyle czasu na pisanie tutaj w wątku
Ja albo jestem w pracy, albo padam spać ze zmęczenia, albo mam coś do zrobienia w domu. Dlatego też wchodzę tutaj gdy znajdę na to chwilę. Miałam mnóstwo stron do nadrobienia także....witam wszystkie nowe przyszłe mamusie, gratuluję udanych wizyt! Piękne brzuszki już dziewczyny macie, też bym już taki chciała mieć. Ogólnie jestem ciekawa jak będę wyglądała biorąc ślub cywilny 1 czerwca, będzie wtedy 15 tydzień![]() Co do snów...mnie też dziś taki koszmar nawiedził...śnił mi się ślub kościelny...totalnie nie taki jak chciałam, wszystko nie po mojej myśli w pośpiechu..coś okropnego. Ryba totalnie popieram Cię na temat dzisiejszych dzieci, widzę to wszystko po mojej 7-letniej chrześnicy jak to dzieci nie potrafią się bawić tak jak my kiedyś, o nauce już nic nie wspomnę...brak słów na to co się dzieje z edukacją u nas w Polsce. btw słyszałyście może o tym że od 2015 szóstoklasiści będą zdawali małą maturę (egzamin z polskiego, egzamin z matematyki i jeżyka obcego) natomiast z matury ustnej ma odejść prezentacja i ma być odpowiedź na wybrane pytanie. eh Co do wyboru tytułu...jestem za wersję 4 i 5 |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak dobrze pamiętasz, jutro moi rodzice się dowiedzą o maleństwu zaczynam się stresować
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja też zazwyczaj z pracy piszę na wątku, bo w domu jak mam wolne to mój dzień wygląda następująco : 9 pobudka- do 10 łazienka śniadanie
potem zakupy o 14 obiad o 16 podwieczorek w międzyczasie drzemka, potem posprzątać kolacja i czas wolny a w pracy i tak siedze 12 godzin więc te kilka mogę poświęcić na wizaż a czasem siedzę dłużej bo np. tak jak wczoraj miałam mnóstwo papierologi i siedziałam do 3 Poza tym dziewczyny wybieramy JEDEN tytuł bo potem jak będzie remis kilku to będzie problem ALE MNIE PŁUCA Napierniczają. no ja nie wiem co sie dzieje ale ta ciąża na zdrowie póki co mi nie wychodzi, jak nie głowa ( odpukać 2 dzień mnie nie boli!! ) to spuchnięte nogi, to brzuch a teraz płuca Co do EDUKACJI to w naszym kraju jest masakra. Jak nie będzie prezentacji to poziom zdawalności matury z polskiego będzie <30% . a tak to prezentacje sobie uczeń zrobi nauczy się i choćby na te 30% ale zda. W każdym bądź razie, póki polityka się o tym nie przekona to nic się nie zmieni. Tak naprawdę to uważam, że oni nas ogłupiają. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
za rozmowę
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Najwyżej jak nie pójdzie po naszej myśli to zamieszkam z TŻ szybciej niż planowaliśmy ![]() TŻ mnie dziś rozczulił totalnie (nie wiem chyba staję się bardzo emocjonalna w ciąży), jak pod wieczór zrobiło się chłodniej poszłam do domu po bluzę, na jego pytanie czy mi zimno powiedziałam że muszę grzać inkubatorek na co on "Dbaj o nasze 6 mm szczęścia"
|
|
|
|
#4310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry Wczoraj miałam wyżerkę słodkiego,przyszła ciotka z różnymi ciastami Mama jej powiedziała o mojej ciąży więc pogratulowała itp,![]() Dziś lipna pogoda, szaro i deszczowo... Popołudniu jedziemy do marketu a tak to w domku dziś siedzimy ![]() No i znowu mnie boli gardło przez tego zęba... Anoula- za dzisiejszą rozmowę z rodzicami.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! jak tam dziś samopoczucie?
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Witam z wyrka jeszcze
My dzis jedziemy na zakupy domowe, potrzeba pare drobiazgow na nowej chacie A potem odpoczywamy w domku i meza bedziemy pakowac, bo we wtorek rano juz leci...Anulka kciuki za rozmowe z rodzicami ![]() Dzastin wspolczuje bolu gardla bierzesz cos?? Oby szybko przeszlo!Czas wstac na sniadanko ![]() Milego dnia mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-28 o 10:28 |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie przyda sie
![]() W Krakowi też pogoda się popsuła, słońca nie widac i jest zimno. Jak sobie pomyśle o wczorajszych 20 stopniach w cieniu to aż mi smutno :x Miłej niedzieli
|
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Matko kochana jakie tematy poważne uskuteczniacie...edukacja , wychowanie...jak sobie poczytałam to zgadzam się z większością...jednak muszę tutaj trochę pobronić nauczycieli i szkoły....to nie jest do końca ich wina niestety. Prawda jest taka, że z góry lecą pewne ustalenia, których trzeba się trzymać i prawda jest też taka, że tutaj właśnie chodzi o to by młode pokolenia nie potrafiły myśleć, wyciągać wniosków ( jest więcej w-f, obcięte godziny j. polskiego i innych ważnych przedmiotów)...chodzi o stworzenie dość silnego lecz głupiego narodu, którym łatwo będzie się rządzić i sterować....Nie oszukujmy się...starsze pokolenia, które wyciągają wnioski i myślą potrafią argumentować i bronić swoich przekonań. Zapytajmy gimnazjalistę o jego przekonania....nie ma, a jak zapytacie dlaczego to odpowie: "a bo tak!!!!!", ale to jeszcze mniej boli zapytaj licealistę....odpowie to samo...niestety.
Na pocieszenie ja się nie daję...zwracam uwagę kiedy ktoś się zachowuje nie tak jak powinien, kiedy widzę dzieciaka z papierosem a ma jeszcze mleko pod nosem to natychmiast ingeruje...trudno...może jestem później wyśmiewana i pewnie dużo to nie zmieni ale stać z boku i nie reagować nie umiem. Edytowane przez Kabriela Czas edycji: 2013-04-28 o 11:04 |
|
|
|
#4318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Postanowiłam zrobić sobie dzisiaj dzień leniuchowania i zeszłam na dół tylko po to żeby zjeść śniadanie i wróciłam z powrotem do łóżka Ryba mi się podoba 5.Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 Cytat:
Trzymam mocno kciuki za rozmowę z rodzicami
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam rosnąć :x dziś miałam problem zapiąć się w jeansach hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

jakie ja baletki i leginsy dorwałam na mała pupke ? Koniec. Dobrze ze mój stary tego nie widzi bo miałam spiochy kupić 
KCIUKI DLA ANI 
Jeszcze zupe gotuje z zielonego groszku i sam zapach mnie do szalu doprowadza :/ Masakra! Ale dziś umylam 20 okien w domu
także dumna z siebie jestem
TŻ sprawił mi prezent i podarował myjke do okien Karchera - boskie urządzenie, raz dwa i okna umyte 

no gdyby nie to, że pod ziemią
zjadlabym konia z kopytami ;D
bierzesz cos?? Oby szybko przeszlo!