|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ok. To może być problemem, ale naiwnie zakładam ludzką życzliwość. A gdybyś nie zatrudniała na umowę, to nie płaciłabyś niani za czas choroby? Nie, bo przecież nie pracuje. Jak to rodzice?Jak to identyczną? Może czegoś nie kumam, ale wydawało mi się, że: niania bez umowy - 1600 na rękę, brak ubezpieczenia, nielegalnie "zatrudniona" niania z umową - 1600 brutto, 1330,40 na rękę, ubezpieczenie, legalna umowa A tak właśnie sobie życzę. Nianię od zawsze można było zatrudnić legalnie. Jest tyle placówek dla małych dzieci, że nie wierzę, że nie można się dostać. Ale spoko, prywatny żłobek to koszt max. 1000 zł, a niania wyjdzie taniej. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-04-27 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Może istnieją żłobki , przedszkola, ale na pewno nie w moim mieście (żłobka ani jednego, przedszkole państwowe jedno, prywatne jedno, dostać się - niemożliwe ), nawet jeśli moje dziecko dostanie się do przedszkola , to nie jest ono otwarte do 22 giej, wniosek stąd taki, że i tak musiałabym zatrudnić dodatkowo nianię, żeby dziecko odbierała oraz opiekowała się do mojego powrotu z pracy. Dziadków , babć oraz ciotek wszelakich nie mamy, więc odpada wszelka pomoc darmowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Konto usunięte
|
A teraz o tym, co mnie NIE dziwi.
Wyobraźcie sobie, że u mnie w sklepie osiedlowym jest ekspedientka, której zdarzy się nałożyć mięso gołą ręką (nie wnikam, czy wcześniej myła ją wodą czy drapała się po czymś niezbyt higienicznym). I wyobraźcie sobie, że są takie miejsca, w których jest to społecznie akceptowalne, gdzie mięso unosi się do góry, w sensie ekspedientka je podnosi, klient może powąchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Konto usunięte
|
Ja myślałam wczoraj że rzucę mięsem w ekspedientkę. Poprosiłam o jedną pierś z kurczka
"a pani i tak taka chuda i tylko jedną bierze?" Jezu najsłodszy takie komentarze są tak niestosowne że zabrakło mi języka w gębie. |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem w stanie uwierzyć, że sytuacja taka jak Twoja jest możliwa, ale chodzi o to, że większość ludzi tak kombinuje, nawet ci, którzy mają alternatywy. Poza tym matki nie chcą iść na ustępstwa. Płacą grosze, ale nie zgodzą się na to, by niania miała pod opieką inne dziecko (obce lub swoje). Ponadto większość dzieci ma dwoje rodziców i nie wszyscy pracują do 22. Twoja sytuacja jest jednak nietypowa. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Nie masz dzieci i wiele rzeczy sie tobie wydaje.
W wielu miastach prywatnych żłobków brak,a w jedynym żłobku państwowym liczba miejsc zabija : miejsc dla dzieci młodszych niz rok- 15, starszych niz rok-25. Na obszar 100 tysiecy mieszkańców. Żłobek prywatny w większym mieście to koszt 1000-1500zł, do tego dodaj choroby dziecka i koszt opieki nad nim. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Po za tym jak niani nie podoba sie rodzina, warunki finasowe czy tez wymagania rodziców- nie ma przymusu pracy u danej rodziny. Na prawde nie wiem gdzie widzisz problem. |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Problemem jest to, że stawka 400 czy 700 zł jest poniżająca. A potem płacz i lament, że niania odeszła, bo znalazła lepszą pracę (czytaj: lepiej płatną) A jak odniesiesz się do wynagrodzenia i pakietu socjalnego od rodziców? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie na taki pakiet nie godzę bo mnie zwyczajnie nie stać na jego fundowanie. Dzięki temu nie tylko nianie, ale wszystkie małe firmy boja się zatrudniać na etat ale zatrudniaja na śmieciówkach, bo ciąża czy choroba jednego pracownika może zrujnować małą firmę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego jak mówię, nianię można zatrudnić legalnie i bez tej umowy. Chodziło mi o to, co napisałaś odnośnie wynagrodzenia i warunków niani z umową i bez umowy. Ja zauważyłam różnicę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Miał wyobraźnię, nie ma co ![]() Tzn możliwe, że te wszystkie pioseneczki nie są tak fajne i słodkie jak się wydają, ale nie chciałabym żyć widząc wszędzie spiski i Szatana ![]()
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
A mnie zadziwia podział "niań" na studentki, emerytki oraz resztę skoro i tak większość rodziców/mam zatrudnia takie osoby "na czarno"
![]()
#764 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli ja rozumiem, że mąż to jednak jest pan i władca i do poziomu robienia zakupów się nie zniża w tym kraju. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio jest mi bardzo miło, bo pani weterynarz dowiedziała się, że straciłam pracę i chociaż osobiście się nie znamy to obniża nam cenę każdej wizyty z kotem, a jest ich ostatnio sporo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Konto usunięte
|
Można wygoglować i sprawdzić, że w moim mieście (dużym) spokojnie można znaleźć żłobek tańszy niż 1000 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]()
![]() |
#769 |
Ha ha ha ha ha
|
i drożdżówki wczorajsze
![]()
![]() |
#770 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o żłobku pisałam o prywatnym- standardowa cena, bo na dostanie się do państwowego nie liczę. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Owszem może się to udać, ale poczytaj wypowiedzi rodziców, żeby uświadomic sobie jak wiele dzieci nie dostaje sie do państwowego żlobka czy przedszkola. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
A osoby posiadające juz ubezpieczenie czy zatrudnienie można zatrudnić jako niania inaczej niz na etat. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze lepsze jest „KK powinien zmienić zasady, przecież wiadomo, że nikt nie czeka z seksem do ślubu” czy „a ja nie uważam, że robię źle kochając się z moim facetem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#774 |
Wtajemniczenie
|
Grupa żłobkowa w prywatnym przedszkolu około 10h dziennie. Koleżanka płaciła na pewno nie więcej niż 500zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego ze nie znalazłam tańszej oferty żłobkowej niż 1000 zł, a oferty OD 700zł dotyczyły klubików. Po za tym państwowe przedszkole u mnie kosztuje 300-400 zł a w większym mieście obok, do 600 złotych na miesiąc. Stąd cena 500 zł za PRYWATNY ŻŁOBEK wydaje się być mocno nieprawdopodobna. Coś jak bo ja wiem zakup nowego oryginalnego iphona za pół ceny sklepowej na allegro, niby możliwe ale jednak mało prawdopodobne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co złego jest w klubach malucha, jeśli są dobrze prowadzone? Wiadomo, że studentka i emerytka to może się zadowolić byle g..em. Nie musi jeść i płacić rachunków. Nadal nie odniosłaś się do tego, co napisałaś o tym, że niania na czarno i niania z umową dostaje taką samą pensję, a różnica jest w tym, że niania z umową dostaje od rodziców pakiet socjalny. Nadal tak uważasz? ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- I to jest sedno problemu, a nie to czy niania ma ubezpieczenie czy nie. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-04-28 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#780 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40522685]W temacie religii to mnie wkurza i dziwi, że nie mogę spokojnie się przejść żeby nie zostać zaczepioną przez świadków Jehowych
![]() ![]() To gdzie Ty mieszkasz? Ja ich spotykam tylko jak pukają do drzwi ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
A w kontekście powyższego mam ochotę napluć w twarz wszystkim politykom, którzy namawiają do rodzenia dzieci.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-04-28 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.