Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-27, 20:12   #751
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
O matko to w trójmieście inne ceny są 25 i 30 to biorę ja (bez dojazdu/z dojazdem) jako studentka i to są ceny normalne w pułapie niskich. 50 zł to native speaker, 15 zł to nie wiem kto bierze Tyle że mi już mija x lat korepetycji i x lat studiów. 20 zł biorę konkretnie od jednej osoby która nawinęła mi swoich znajomych. Tzn dalam 10 zł rabat
To było w sumie jakieś 3 lata temu, teraz bierze 40-45 zł, ale za godzinę zegarową, nie lekcyjną.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:25   #752
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Zusy rodziców nie interesują, rodzice płacą jedynie netto minimalną , co nie rózni się nic od średnich stawek niań w większym mieście.

Problemem jest co innego mogę zatrudnić nianię a ta mi przyniesie zwolnienie i pozostaje moim pracownikiem przez 182 dni lub 270- ciężarna nie przychodząc do pracy! a ja w tym czasie albo zatrudniam drugą osobę lub sama nie chodzę do pracy- w tym momencie nie przysługuje mi opieka na dziecko bo mam ten "luksus"jakim jest niania tylko korzystam z urlopu lub sie zwalniam.

Płacę też niania JA za każde pierwsze 30 ( lub 33 dni) zwolnienia lekarskiego. Super.

Niania dostaje pensje identyczną jak niania bez umowy różnica jest w pakiecie socjalnym który mają fundowac jej rodzice.

BTW jak zyczysz sobie żeby rodzice płacili godnie nianiom to zaproponuj coś co ma ręce i nogi a nie pokrzykuj sobie w przestrzeń..
I podatek.

Ok. To może być problemem, ale naiwnie zakładam ludzką życzliwość.

A gdybyś nie zatrudniała na umowę, to nie płaciłabyś niani za czas choroby? Nie, bo przecież nie pracuje.

Jak to rodzice?Jak to identyczną? Może czegoś nie kumam, ale wydawało mi się, że:
niania bez umowy - 1600 na rękę, brak ubezpieczenia, nielegalnie "zatrudniona"
niania z umową - 1600 brutto, 1330,40 na rękę, ubezpieczenie, legalna umowa

A tak właśnie sobie życzę. Nianię od zawsze można było zatrudnić legalnie. Jest tyle placówek dla małych dzieci, że nie wierzę, że nie można się dostać. Ale spoko, prywatny żłobek to koszt max. 1000 zł, a niania wyjdzie taniej.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-04-27 o 20:29
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:30   #753
nesska10
Raczkowanie

Może istnieją żłobki , przedszkola, ale na pewno nie w moim mieście (żłobka ani jednego, przedszkole państwowe jedno, prywatne jedno, dostać się - niemożliwe ), nawet jeśli moje dziecko dostanie się do przedszkola , to nie jest ono otwarte do 22 giej, wniosek stąd taki, że i tak musiałabym zatrudnić dodatkowo nianię, żeby dziecko odbierała oraz opiekowała się do mojego powrotu z pracy. Dziadków , babć oraz ciotek wszelakich nie mamy, więc odpada wszelka pomoc darmowa.
nesska10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:32   #754
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
W takiej idealnej rzeczywistości potomstwem powinni się zajmować dziadkowie. Mają doswiadczenie, mają czas. Ale jak patrzę na to ich pokolenie to bym im chyba kamienia nie dała popilnować. Mnie z moją babcią kilka razy zostawili i z każdego mam jakąś bliznę albo historię grozy. Na szczęście druga babcia była normalna i miło to wspominam XD
Teraz bardzo często jest tak, że dziadkowie nadal pracują.
Stary 2013-04-27, 20:33   #755
201705250955
Konto usunięte

A teraz o tym, co mnie NIE dziwi.
Wyobraźcie sobie, że u mnie w sklepie osiedlowym jest ekspedientka, której zdarzy się nałożyć mięso gołą ręką (nie wnikam, czy wcześniej myła ją wodą czy drapała się po czymś niezbyt higienicznym).
I wyobraźcie sobie, że są takie miejsca, w których jest to społecznie akceptowalne, gdzie mięso unosi się do góry, w sensie ekspedientka je podnosi, klient może powąchać Babcie mogą spokojnie dotykać pieczywo, przebierać rękoma. Drożdżówki ułożone są na dziwnej ladzie, która lata świetności miała wtedy, kiedy nie było mnie na świecie. Jakoś mnie to bulwersuje. I nie, nigdy bym tam nic nie kupiła. Nie chcę też wnikać, co było robione tymi dłońmi, po prostu mnie to obrzydza i tyle.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:37   #756
201604181004
Konto usunięte

Ja myślałam wczoraj że rzucę mięsem w ekspedientkę. Poprosiłam o jedną pierś z kurczka
"a pani i tak taka chuda i tylko jedną bierze?"

Jezu najsłodszy takie komentarze są tak niestosowne że zabrakło mi języka w gębie.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:37   #757
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nesska10 Pokaż wiadomość
Może istnieją żłobki , przedszkola, ale na pewno nie w moim mieście (żłobka ani jednego, przedszkole państwowe jedno, prywatne jedno, dostać się - niemożliwe ), nawet jeśli moje dziecko dostanie się do przedszkola , to nie jest ono otwarte do 22 giej, wniosek stąd taki, że i tak musiałabym zatrudnić dodatkowo nianię, żeby dziecko odbierała oraz opiekowała się do mojego powrotu z pracy. Dziadków , babć oraz ciotek wszelakich nie mamy, więc odpada wszelka pomoc darmowa.
nesska, żeby nie było, nie jadę po Tobie personalnie.

Jestem w stanie uwierzyć, że sytuacja taka jak Twoja jest możliwa, ale chodzi o to, że większość ludzi tak kombinuje, nawet ci, którzy mają alternatywy. Poza tym matki nie chcą iść na ustępstwa. Płacą grosze, ale nie zgodzą się na to, by niania miała pod opieką inne dziecko (obce lub swoje). Ponadto większość dzieci ma dwoje rodziców i nie wszyscy pracują do 22. Twoja sytuacja jest jednak nietypowa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 20:41   #758
dacn
Zakorzenienie

Nie masz dzieci i wiele rzeczy sie tobie wydaje.

W wielu miastach prywatnych żłobków brak,a w jedynym żłobku państwowym liczba miejsc zabija : miejsc dla dzieci młodszych niz rok- 15, starszych niz rok-25. Na obszar 100 tysiecy mieszkańców.

Żłobek prywatny w większym mieście to koszt 1000-1500zł, do tego dodaj choroby dziecka i koszt opieki nad nim.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Po za tym jak niani nie podoba sie rodzina, warunki finasowe czy tez wymagania rodziców- nie ma przymusu pracy u danej rodziny. Na prawde nie wiem gdzie widzisz problem.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:47   #759
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Nie masz dzieci i wiele rzeczy sie tobie wydaje.

W wielu miastach prywatnych żłobków brak,a w jedynym żłobku państwowym liczba miejsc zabija : miejsc dla dzieci młodszych niz rok- 15, starszych niz rok-25. Na obszar 100 tysiecy mieszkańców.

Żłobek prywatny w większym mieście to koszt 1000-1500zł, do tego dodaj choroby dziecka i koszt opieki nad nim.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Po za tym jak niani nie podoba sie rodzina, warunki finasowe czy tez wymagania rodziców- nie ma przymusu pracy u danej rodziny. Na prawde nie wiem gdzie widzisz problem.
Widać żyjemy w innym świecie. To co mówię i piszę to moje osobiste doświadczenia z mojego osobistego (dużego) podwórka.

Problemem jest to, że stawka 400 czy 700 zł jest poniżająca. A potem płacz i lament, że niania odeszła, bo znalazła lepszą pracę (czytaj: lepiej płatną)

A jak odniesiesz się do wynagrodzenia i pakietu socjalnego od rodziców?
Stary 2013-04-27, 20:51   #760
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Widać żyjemy w innym świecie. To co mówię i piszę to moje osobiste doświadczenia z mojego osobistego (dużego) podwórka.

Problemem jest to, że stawka 400 czy 700 zł jest poniżająca. A potem płacz i lament, że niania odeszła, bo znalazła lepszą pracę (czytaj: lepiej płatną)

A jak odniesiesz się do wynagrodzenia i pakietu socjalnego od rodziców?
A gdzie ja pisałam o stawce 400 zł ?
Ja sie na taki pakiet nie godzę bo mnie zwyczajnie nie stać na jego fundowanie. Dzięki temu nie tylko nianie, ale wszystkie małe firmy boja się zatrudniać na etat ale zatrudniaja na śmieciówkach, bo ciąża czy choroba jednego pracownika może zrujnować małą firmę.
Stary 2013-04-27, 20:57   #761
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie ja pisałam o stawce 400 zł ?
Ja sie na taki pakiet nie godzę bo mnie zwyczajnie nie stać na jego fundowanie. Dzięki temu nie tylko nianie, ale wszystkie małe firmy boja się zatrudniać na etat ale zatrudniaja na śmieciówkach, bo ciąża czy choroba jednego pracownika może zrujnować małą firmę.
Nie bierz tego tak do siebie, nie napisała, że "ty napisałaś". To ogólnik.

Dlatego jak mówię, nianię można zatrudnić legalnie i bez tej umowy.

Chodziło mi o to, co napisałaś odnośnie wynagrodzenia i warunków niani z umową i bez umowy. Ja zauważyłam różnicę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 21:42   #762
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Słowackiego nie odratowali.

Mi się wydawało, że protestanci to tacy luzacy bardziej, pastor ma żonę, czasem kobieta jest pastorem, rozwodzą się. Ale poznałam jednego takiego właśnie jak z tego demotywatora praktycznie. Może nie aż tak, żeby miał umrzeć ale odrzucał wszelką naukę (studiując na politechnice), wszędzie widział demony.
Nie zdawałam sobie wtedy sprawy ile ich jest odłamów.
Pamiętam jak jakiś protestant (nie mam pojęcia jaki odłam) interpretował jakąś piosenkę Kate Perry.
Miał wyobraźnię, nie ma co

Tzn możliwe, że te wszystkie pioseneczki nie są tak fajne i słodkie jak się wydają, ale nie chciałabym żyć widząc wszędzie spiski i Szatana

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 23:58   #763
Iwonalodz
Zakorzenienie

A mnie zadziwia podział "niań" na studentki, emerytki oraz resztę skoro i tak większość rodziców/mam zatrudnia takie osoby "na czarno"

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 00:28   #764
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja myślałam wczoraj że rzucę mięsem w ekspedientkę. Poprosiłam o jedną pierś z kurczka
"a pani i tak taka chuda i tylko jedną bierze?"

Jezu najsłodszy takie komentarze są tak niestosowne że zabrakło mi języka w gębie.
To ja w sklepie lepsze rzeczy słyszałam. Sąsiad robił zakupy, facet ma żonę i dzieci. A ekspediantka i jakaś inna baba często bywająca w sklepie nagle zaczeły do niego z tekstami 'jaki pan biedny, kawaler w tym wieku' 'wtf dlaczego biedny kawaler?' 'no bo pan zakupy robi... znaczy, ze pan rodziny nie ma, i pan tak malo miesa kupuje...'

Czyli ja rozumiem, że mąż to jednak jest pan i władca i do poziomu robienia zakupów się nie zniża w tym kraju. skoro ekspedientka takich nie widuje
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Pamiętam jak jakiś protestant (nie mam pojęcia jaki odłam) interpretował jakąś piosenkę Kate Perry.
Miał wyobraźnię, nie ma co

Tzn możliwe, że te wszystkie pioseneczki nie są tak fajne i słodkie jak się wydają, ale nie chciałabym żyć widząc wszędzie spiski i Szatana
Oj taaak, ile ja się nasłuchałam o demonach. Wszystko demon i szatan. A jaki ochrzan dostałam za noszenie żałoby bo przecież tak miało być. Dostałam kopniaka w trudnym momencie.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 04:28   #765
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
To ja w sklepie lepsze rzeczy słyszałam. Sąsiad robił zakupy, facet ma żonę i dzieci. A ekspediantka i jakaś inna baba często bywająca w sklepie nagle zaczeły do niego z tekstami 'jaki pan biedny, kawaler w tym wieku' 'wtf dlaczego biedny kawaler?' 'no bo pan zakupy robi... znaczy, ze pan rodziny nie ma, i pan tak malo miesa kupuje...'

Czyli ja rozumiem, że mąż to jednak jest pan i władca i do poziomu robienia zakupów się nie zniża w tym kraju. skoro ekspedientka takich nie widuje
Taaak... Ale to dziwne - w supermarketach się widuje cały przekrój społeczeństwa, a w osiedlowych sklepikach często spotykam i samych ojców z dziećmi - rozumiem, że według ekspedientki to wdowcy?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 08:40   #766
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Wg mnie jego sposoby i działanie są bardziej wyrafinowane niż przecietnemu Kowalskiemu mieści się w główce.
Ładnie powiedziane

Cytat:

Chciałabym tak szybko wszystko pozałatwiać. Nienawidzę chodzić po sklepach . Nie ubieram się modnie, ale to co mam musi mi wybitnie pasować, więc spoko, mogę mieć buty z Deichmanna, a nawet z targu, ale muszą mi się podobać i być wygodne, a z tym już trudniej. To samo z ciuchami. Chodzenie ze mną po sklepach to męczarnia (dla mnie też).
Mam to samo.

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Owoce i warzywa to jeszcze nic bo można je umyć. We mnie się gotuje jak widzę jak ludzie wybierają brudnymi łapskami bułki, choć obok mają wystawione rękawiczki foliowe.
Też mnie to wkurza

Cytat:
Bo ludzie w ogóle przeginają z tym "po znajomości". Koleżanka krawcowa, to taniej uszyje, koleżanka stylistka to taniej zrobi makijaż itd. Fajnie raz na jakiś czas, ale nie nagminnie, bo jak mają te dziewczyny zarobić, gdy mają sporo znajomych?
Ja uznaję tak - po znajomości, więc MOŻE zrobi mi szybciej, lepiej, dokładniej, jak będzie taniej to będzie miło, ale zawsze jestem przygotowana na zwykłą stawkę.
Ostatnio jest mi bardzo miło, bo pani weterynarz dowiedziała się, że straciłam pracę i chociaż osobiście się nie znamy to obniża nam cenę każdej wizyty z kotem, a jest ich ostatnio sporo

Cytat:
Problemem jest co innego mogę zatrudnić nianię a ta mi przyniesie zwolnienie i pozostaje moim pracownikiem przez 182 dni lub 270- ciężarna nie przychodząc do pracy! a ja w tym czasie albo zatrudniam drugą osobę lub sama nie chodzę do pracy- w tym momencie nie przysługuje mi opieka na dziecko bo mam ten "luksus"jakim jest niania tylko korzystam z urlopu lub sie zwalniam.

Płacę też niania JA za każde pierwsze 30 ( lub 33 dni) zwolnienia lekarskiego. Super.
Nigdy nie spojrzałam na to z tej strony.

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
A teraz o tym, co mnie NIE dziwi.
Wyobraźcie sobie, że u mnie w sklepie osiedlowym jest ekspedientka, której zdarzy się nałożyć mięso gołą ręką (nie wnikam, czy wcześniej myła ją wodą czy drapała się po czymś niezbyt higienicznym).
I wyobraźcie sobie, że są takie miejsca, w których jest to społecznie akceptowalne, gdzie mięso unosi się do góry, w sensie ekspedientka je podnosi, klient może powąchać Babcie mogą spokojnie dotykać pieczywo, przebierać rękoma. Drożdżówki ułożone są na dziwnej ladzie, która lata świetności miała wtedy, kiedy nie było mnie na świecie. Jakoś mnie to bulwersuje. I nie, nigdy bym tam nic nie kupiła. Nie chcę też wnikać, co było robione tymi dłońmi, po prostu mnie to obrzydza i tyle.
U nas był sklep (na szczęście kilka dni temu go przenieśli w inne miejsce), gdzie jogurty, zwłaszcza te w promocji stały sobie normalnie na półce Moja mama je kupowała dopóki nie zwróciłam jej uwagi, że to jednak chyba w chłodziarce powinno stać...

Cytat:
Ale Ty tak serio? Bo nie chce mi się wierzyć, że żłobek w dużym mieście to koszt ponad 3krotnie większy niż w mniejszym.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 10:29   #767
201708160922
Konto usunięte

Można wygoglować i sprawdzić, że w moim mieście (dużym) spokojnie można znaleźć żłobek tańszy niż 1000 zł.
Stary 2013-04-28, 10:29   #768
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

U nas był sklep (na szczęście kilka dni temu go przenieśli w inne miejsce), gdzie jogurty, zwłaszcza te w promocji stały sobie normalnie na półce Moja mama je kupowała dopóki nie zwróciłam jej uwagi, że to jednak chyba w chłodziarce powinno stać...

.
Ja kiedyś widziałam przecenę jogurtów. Przeterminowanych

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 11:44   #769
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja kiedyś widziałam przecenę jogurtów. Przeterminowanych
i drożdżówki wczorajsze

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 12:00   #770
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy nie spojrzałam na to z tej strony.

Ale Ty tak serio? Bo nie chce mi się wierzyć, że żłobek w dużym mieście to koszt ponad 3krotnie większy niż w mniejszym.
Niestety przez to że pracuje z ludźmi, juz nie jestem naiwna i pełna wiary w ludzką uczciwość. Owszem są ludzie uczciwi ale sa też tacy którzy nie cofna się przed niczym żeby tylko zdobyc cos dla siebie.

A o żłobku pisałam o prywatnym- standardowa cena, bo na dostanie się do państwowego nie liczę.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Można wygoglować i sprawdzić, że w moim mieście (dużym) spokojnie można znaleźć żłobek tańszy niż 1000 zł.
Tak a jaką masz gwarancje że dziecko dostanie sie do państwowego???
Owszem może się to udać, ale poczytaj wypowiedzi rodziców, żeby uświadomic sobie jak wiele dzieci nie dostaje sie do państwowego żlobka czy przedszkola.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A mnie zadziwia podział "niań" na studentki, emerytki oraz resztę skoro i tak większość rodziców/mam zatrudnia takie osoby "na czarno"
Czemu? Panie emerytki i studentki maja ubezpieczenie, osoby szukające pracy najczęściej tego ubezpieczenia nie mają podobnie jak maja większe potrzeby finansowe.
A osoby posiadające juz ubezpieczenie czy zatrudnienie można zatrudnić jako niania inaczej niz na etat.
Stary 2013-04-28, 12:00   #771
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A o żłobku pisałam o prywatnym- standardowa cena, bo na dostanie się do państwowego nie liczę.
Ja też pisałam o prywatnym.
Stary 2013-04-28, 12:03   #772
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pisałam o prywatnym.
Żłobek? A nie klubik malucha, czy inna instytucja, tylko właśnie żłobek. Ciekawe bo jak szukałam to poniżej 1000 nie znalazłam a sprawdzałam w sąsiednim dużym mieście.
Stary 2013-04-28, 12:08   #773
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Nie do końca rozumiem, co chciałaś napisać... czy to znaczy, że ten bilet jest gdzieś tam w sieci danych spółki 'odhaczany' i nie może go okazać inna osoba, bo był wcześniej zeskanowany? Tylko na niektórych trasach, np. Warszawa-Wrocław często zmieniają się konduktorzy, czy to w pociągu jadącym przez Poznań czy Częstochowę, szczególnie w nocy - i przecież bilet jest skanowany po raz drugi. (co byłoby absurdem przy ew. 'odhaczeniu' takiego biletu wcześniej, choć niektórzy nadgorliwi i tak sprawdzają mi drugi raz legitkę, jakbym mogła zgubić w pociągu ją przy pierwszym okazaniu biletu, tak samo wydaje mi się to bezsensowne).
Nawet, gdyby bilet był odhaczany, to i tak nowa ekipa konduktorów po twarzach pasażerów nie rozpoznałaby na jakim bilecie jadą, więc i tak trzeba by było sprawdzić ich bilety.

Cytat:
W ogóle nie rozumiem tego buntu przeciwko podawaniu imienia i nazwiska. Może nr dokumentu jest trochę problematyczny, bo trzeba sięgnąć po portfel i wklepywać te dane, ale moim zdaniem personalizacja takiego biletu jest obowiązkowa właśnie ze względu na możliwość kradzieży takiego biletu albo świadomego okazywania przez kilka osób. No chyba, że jest tak, jak piszesz i bilet jest 'odhaczany'.
Szczerze powiedziawszy, to odhaczanie biletu wydaje mi się jedyną sensowną opcją. I mam nadzieję, że tak właśnie jest z tymi biletami, bo jak nie, to nie wiem po co konduktorzy chcą je skanować, mimo że np. chwilę wcześniej sprawdzili bilet ręcznie, bo ich super hiper ogromne skanery akurat straciły połączenie z siecią.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nieodmiennie zadziwia mnie podejście niektórych panien w stylu: "Biorę tabletki i nie spowiadam się, ale ślub biorę kościelny. Uważacie, że nie powinnam? Głupie jesteście. Przecież ja jestem wierząca." Przykład oczywiście z forum.
Oj tak, ile razy o czymś takim czytałam na forach Nie ogarniam takiego podejścia.

Jeszcze lepsze jest „KK powinien zmienić zasady, przecież wiadomo, że nikt nie czeka z seksem do ślubu” czy „a ja nie uważam, że robię źle kochając się z moim facetem ”. Jasne, poglądy poglądami, ale jak ktoś ma gdzieś zdanie KK, to nie wiem po co na siłę chce w nim być

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Jechałam autobusem,miałam na sobie jasną sukienkę. Na przeciw mnie siedział dzieciak z mamą, który wywijał nogami przed siebie. Zaraz po pierwszym kopnięciu, zwróciłam uwagę, żeby uważał. Matka tylko Kubusiu nie rób tak. Sytuacja się powtórzyła. Całą sukienkę miałam brudną, nie wspominając o siniakach. Dzisiaj znów ich spotkałam. Mina jej zrzedła jak wręczyłam jej kwit z pralni.
Brawo

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Ja też ciągle trafiam na jakieś spleśniałe/przestarzałe warzywa/owoce, więc dotykam delikatnie, co biorę.
Ja też zawsze dotykam owoców i warzyw, które chcę kupić. Robię to delikatnie i przez woreczek, więc raczej innym nie powinno to przeszkadzać.

Cytat:
Ale chamstwo
Stary 2013-04-28, 12:08   #774
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Żłobek? A nie klubik malucha, czy inna instytucja, tylko właśnie żłobek. Ciekawe bo jak szukałam to poniżej 1000 nie znalazłam a sprawdzałam w sąsiednim dużym mieście.
Grupa żłobkowa w prywatnym przedszkolu około 10h dziennie. Koleżanka płaciła na pewno nie więcej niż 500zł.
Stary 2013-04-28, 13:06   #775
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Grupa żłobkowa w prywatnym przedszkolu około 10h dziennie. Koleżanka płaciła na pewno nie więcej niż 500zł.
W jakim mieście i ile lat temu to było?
Stary 2013-04-28, 13:48   #776
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
W jakim mieście i ile lat temu to było?
Dlaczego po prostu nie możesz uwierzyć, że tak było?
Miasto 100tys mieszkańców, jakiś rok, dwa lata temu.
Stary 2013-04-28, 14:45   #777
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego po prostu nie możesz uwierzyć, że tak było?
Miasto 100tys mieszkańców, jakiś rok, dwa lata temu.
Normalnie.
Pewnie dlatego ze nie znalazłam tańszej oferty żłobkowej niż 1000 zł, a oferty OD 700zł dotyczyły klubików.
Po za tym państwowe przedszkole u mnie kosztuje 300-400 zł a w większym mieście obok, do 600 złotych na miesiąc. Stąd cena 500 zł za PRYWATNY ŻŁOBEK wydaje się być mocno nieprawdopodobna.

Coś jak bo ja wiem zakup nowego oryginalnego iphona za pół ceny sklepowej na allegro, niby możliwe ale jednak mało prawdopodobne.
Stary 2013-04-28, 14:58   #778
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Tak a jaką masz gwarancje że dziecko dostanie sie do państwowego???
Owszem może się to udać, ale poczytaj wypowiedzi rodziców, żeby uświadomic sobie jak wiele dzieci nie dostaje sie do państwowego żlobka czy przedszkola.[COLOR="Silver"]

Czemu? Panie emerytki i studentki maja ubezpieczenie, osoby szukające pracy najczęściej tego ubezpieczenia nie mają podobnie jak maja większe potrzeby finansowe.
A osoby posiadające juz ubezpieczenie czy zatrudnienie można zatrudnić jako niania inaczej niz na etat.
Po pierwsze: miałam na mysli prywatny żłobek (750 zł/m-c), po drugie: to są problemy rodziców, nie moje.

Co złego jest w klubach malucha, jeśli są dobrze prowadzone?

Wiadomo, że studentka i emerytka to może się zadowolić byle g..em. Nie musi jeść i płacić rachunków.

Nadal nie odniosłaś się do tego, co napisałaś o tym, że niania na czarno i niania z umową dostaje taką samą pensję, a różnica jest w tym, że niania z umową dostaje od rodziców pakiet socjalny. Nadal tak uważasz?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
I to jest sedno problemu, a nie to czy niania ma ubezpieczenie czy nie.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-04-28 o 14:57
Stary 2013-04-28, 15:06   #779
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
A temu, że osoby, która nie chce kogoś oficjalnie zatrudnić, nie powinno to w ogóle interesować Brzuchy, potrzeby każdy ma takie same. Gdybyś pytała/wybierała studentki, emerytki dlatego, że chcesz je oficjalnie zatrudnić to miałoby to znaczenie również w przypadku ich pensji. A tak nie ma. Jest to zwykła bezczelność i cwaniactwo, żeby nie powiedzieć więcej

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:41   #780
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40522685]W temacie religii to mnie wkurza i dziwi, że nie mogę spokojnie się przejść żeby nie zostać zaczepioną przez świadków Jehowych i to co najmniej trzy razy dziennie. Nie ważne którędy idę, nie ważne ile osób jest w pbliżu, zawsze podejdą do mnie. Zastanawiam się czy nie mam wypisanego na twarzy "proszę zajmij mi mój czas na bzdury bo i tak nie mam nic ciekawszego do roboty". Nie chcę wdawać się z nimi w dyskusję od kiedy od jednej usłyszałam pytanie "czy Bóg poparłby wprowadzenie parytetów dla kobiet"[/QUOTE]
To gdzie Ty mieszkasz? Ja ich spotykam tylko jak pukają do drzwi

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Tak też uważam ze mocno nie w porządku jest to że nie stac mnie na zatrudnienie niani za godne pieniądze.
Też uważam, że to nie w porządku i to jest jedna z rzeczy, które mnie w tym kraju najbardziej bolą/doprowadzają do szału/oburzają/ co tam jeszcze...

A w kontekście powyższego mam ochotę napluć w twarz wszystkim politykom, którzy namawiają do rodzenia dzieci.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-04-28 o 16:43
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości