Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013 cz.48 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 15:05   #4261
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013

patrzcie jakie cudo znalazlam ale cena zabójcza http://allegro.pl/fauve-rosa-bardotk...185613361.html

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:09   #4262
missbennet
Zakorzenienie

Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
patrzcie jakie cudo znalazlam ale cena zabójcza http://allegro.pl/fauve-rosa-bardotk...185613361.html
ładny, ale nie wiem czy cudny... ale to może dlatego, że ja nie lubię bardotek
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:10   #4263
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
my mamy bardzo komfortową sytuację, bo mamy już dom, kwestia remontu do zrobienia, a właściwie dopasowania pokoi do naszych gustów także nie jest źle i zapewne skorzystam z tej możliwości jeśli nie będę już mogła wytrzymać w tej firmie
Sytuacja ja marzenie

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:13   #4264
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy bardzo komfortową sytuację, bo mamy już dom, kwestia remontu do zrobienia, a właściwie dopasowania pokoi do naszych gustów także nie jest źle i zapewne skorzystam z tej możliwości jeśli nie będę już mogła wytrzymać w tej firmie
A planujecie dzieci po ślubie?
Ja bym chyba zwariowała siedząc w domu Chociaż wiem, że mój TZ byłby bardzo zadowolony, gdybym się na to zdecydowała.
Stary 2013-04-28, 15:15   #4265
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Sytuacja ja marzenie
to fakt jestem w dużo lepszej sytuacji niż moje 2 siostry, gdzie jedna już ma z mężem hipotekę na 30 lat, a druga zapewne niedługo będzie musiała o tym myśleć... no i nie wiem czy wspominałam, ale nasz domek jest na przedmieściach, więc z jednej strony cisza i spokój jak na wsi, a z drugiej do centrum nie jest daleko, inne duże miasta też niedaleko także nie jest źle
Stary 2013-04-28, 15:16   #4266
babti
Rozeznanie

Perfuzja, ennostiel - świetne relacje, obu Wam zazdroszczę Ale najbardziej uśmiałam się, gdy przeczytałam o wzięciu perfuzji za żebraczkę w tramwaju

Już oficjalnie ustalone z Tż - we wtorek jedziemy na podlasie na długi weekend i przy okazji rozdawać zaproszenia W międzyczasie zahaczymy o Warszawę. Wreszcie razem odpoczniemy i zrobimy coś pożytecznego

15.08.2013

babti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:18   #4267
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:

A effuniak strapless mleczny?? Podobny a tańszy
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 15:19   #4268
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
to fakt jestem w dużo lepszej sytuacji niż moje 2 siostry, gdzie jedna już ma z mężem hipotekę na 30 lat, a druga zapewne niedługo będzie musiała o tym myśleć... no i nie wiem czy wspominałam, ale nasz domek jest na przedmieściach, więc z jednej strony cisza i spokój jak na wsi, a z drugiej do centrum nie jest daleko, inne duże miasta też niedaleko także nie jest źle
Naprawdę Wam się udało Macie się z czego cieszyć

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:20   #4269
ladyInGreen
Zadomowienie

Decyzja zapadła , zaproszenia wybrane. Będą ciemno fioletowe (w lewym dolnym rogu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47922368.jpg (87,0 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-04-28, 15:21   #4270
mijode
Zadomowienie

Cytat:
prosze
śliczna

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
noooo dobra...
super wyszła

Cytat:
Napisane przez ladyInGreen Pokaż wiadomość
Decyzja zapadła , zaproszenia wybrane. Będą ciemno fioletowe (w lewym dolnym rogu)
bardzo ładne

Edytowane przez mijode
Czas edycji: 2013-04-28 o 15:22
mijode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:22   #4271
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A planujecie dzieci po ślubie?
Ja bym chyba zwariowała siedząc w domu Chociaż wiem, że mój TZ byłby bardzo zadowolony, gdybym się na to zdecydowała.
planujemy ja najszczęśliwsza byłabym w takiej sytuacji jak twoja ślub tuż tuż i dzidzia w drodze a co do zostawania w domu, to nie miałabym z tym problemu, bo jestem stworzeniem domowym i w domu właśnie mi najlepiej
Stary 2013-04-28, 15:24   #4272
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
A effuniak strapless mleczny?? Podobny a tańszy
a jak z rozmiarami wiesz moze czy podobne jak w atalnticu? Bo podoba mi sie

Zakochana
Stary 2013-04-28, 15:24   #4273
kasia_kuku
Zakorzenienie

Nie nadrobię Wpadłam tylko powiedzieć że żyję i uciekam dalej ogarniać moją życiową kuwetę

Mam nadzieję, że wczorajsze PMki są zadowolone i czerpały garściami z najpiękniejszego dnia w ich życiu
moniczka_2010, blondii91: Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:24   #4274
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Naprawdę Wam się udało Macie się z czego cieszyć
ano udało nam się tym bardziej, że dom już jest przepisany na tżta teściowa uszczęśliwiła go już w styczniu

Edytowane przez missbennet
Czas edycji: 2013-04-28 o 15:25
Stary 2013-04-28, 15:38   #4275
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładne podoba mi się ten liściowy motyw będziesz zamawiać/robić resztę poligrafii weselnej z tym motywem ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 15:39   #4276
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2013-04-28, 15:49   #4277
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 15:51   #4278
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
ładne ile za sztuke?

Zakochana
Stary 2013-04-28, 15:51   #4279
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
ano udało nam się tym bardziej, że dom już jest przepisany na tżta teściowa uszczęśliwiła go już w styczniu
To już naprawdę możecie być spokojni pod tym względem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 16:01   #4280
ladyInGreen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
bardzo ładne podoba mi się ten liściowy motyw będziesz zamawiać/robić resztę poligrafii weselnej z tym motywem ?
Tak, będę domawiać menu, zawieszki na wódki i winietki jak tylko wszyscy goście potwierdzą przybycie.

Cytat:
ładne ile za sztuke?
Tylko 1,7zł+ 40 groszy koperta
Stary 2013-04-28, 16:09   #4281
707920bde07bc02b01ed489e026909d73929f2d3_6556ad028195c
Konto usunięte

Perfuzja i Ennostiel gratulacje udanych wieczorów az zaczęłam odrobine żałować że ja nie bede miec panienskiego
707920bde07bc02b01ed489e026909d73929f2d3_6556ad028195c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:13   #4282
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, będę domawiać menu, zawieszki na wódki i winietki jak tylko wszyscy goście potwierdzą przybycie.

Tylko 1,7zł+ 40 groszy koperta
wlasnei ja tez zamowilam probki bez kopert koiperty wogole sa potrzebne jak sie rozdaje zaproszenia? Ktos daje bez?

Zakochana
Stary 2013-04-28, 16:24   #4283
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
To już naprawdę możecie być spokojni pod tym względem
dokładnie ja mam w ogóle fantastyczną teściową
Stary 2013-04-28, 16:30   #4284
jjulkaaa
Zadomowienie

Lady in Green super zaproszenia pierwszy raz takie widzę i bardzo mi się podobają

Panacea teraz swoją kiecę mierzy - ciekawe czy przestała już beczeć po całym dniu i ma uśmiech na twarzy. zapewne id ucha do ucha
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:37   #4285
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnei ja tez zamowilam probki bez kopert koiperty wogole sa potrzebne jak sie rozdaje zaproszenia? Ktos daje bez?
My będziemy dawać bez, bo koperty w ogóle mi do tych zaproszeń nie pasują Mogłyby być, ale jak dla mnie byłoby to na siłe i podoba mi się bez

Stary 2013-04-28, 16:37   #4286
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Relacja z wieczoru panieńskiego Perfuzji

Powiem Wam, że było absolutnie fantastycznie, sama nie zaplanowałabym sobie lepszego panieńskiego Jestem pod ogromnym wrażeniem pracy, którą moja świadkowa i reszta dziewczyn włożyły w przygotowanie tego wszystkiego. Obyło się bez wszechobecnego motywu penisa

Ale od początku: na 14h30 byłam umówiona na spotkanie robocze z duża grupą niezbyt bliskich znajomych (oraz moją bardzo dobrą koleżanką). Umawialiśmy się już dosyć dawno przez mejla, wszyscy potwierdzali, że będą. Więc nie spiesząc się specjalnie (ostatecznie i tak, zanim wszyscy przyjadą minie dużo czasu) pojechałam na Krakowskie, gdzie byliśmy umówieni. Przystanek przed zadzwoniła do mnie owa koleżanka pytając czy w ogóle jadę, bo oni czekają. Dotarłam na miejsce, po drodze szukając bankomatów, bo zupełnie nie miałam pieniędzy w portfelu, spotkałam moją koleżankę czekającą przy kawiarni, w której się umówiliśmy, która stwierdziła, że jeszcze tylko musi zadzwonić do jednej osoby i musimy iść w inne miejsce, bo kawiarnie zaraz zamykają. Po czym moja druga koleżanka wyskoczyła z przystanku z aparatem, powiedziały mi, że to żadne spotkanie robocze tylko mój wieczór panieński, wręczyły mi różowe girlandy i dostałam pierwsze zadanie:

1) Miałam narysować portret jednej z dziewczyn. Moje talenty artystyczne są na poziomie trzylatka, więc wszyscy mieli niezłą zabawę oglądając potem ten "portret" Zadanie zostało zaliczone, dostałam kopertę z rebusem, ktorego rozwiązaniem była nazwa ulicy, przy której mieszka moja mama i przy której się wychowałam. Poszłyśmy więc do tramwaju, a tam zaczął się ciąg...

2) Zadań w komunikacji miejskiej - to był koszmar Za każdym razem kiedy jechałyśmy tramwajem czy autobusem dostawałam kopertę z zadaniami do wylosowania. Wszystkie były typu "Mądry polak po szkodzie - zapytaj zamężnych pasażerów jak być dobrą żoną" albo "Jeszcze nic straconego - zapytaj kawalerów jak wyobrażają sobie dobrą żonę". To było naprawdę słabe, bo ludzie w ogóle nie łapali zabawy i zazwyczaj mowili, że nie mają drobnych Ewentualnie coś odburkiwali, ale nie było to nic fajnego. Na szczęście po 3 takich zadaniach mi odpuściły.

Dotarłyśmy przed dom mojej mamy - tam czekała na nas moja świadkowa. I dostałam kolejne zadanie:

3) Miałam wylosować z koperty numer mieszkania, iść tam i poprosić o alkohol na nową drogę życia. Byłam przerażona wyciągając numer mieszkania, ale ulżyło mi, kiedy wylosowałam mieszkanie naszych dobrych znajomych. Byłam przekonana, że wszystko jest ustawione, ale kiedy otworzyli drzwi i zrobili minę "ale o co chodzi" przestałam być. Weszłyśmy do środka, dostałam wodę (bo do tego momentu żałowałam, że w torebce mam iPada, a nie butelkę wody ) i powiedzieli, że oczywiście dadzą mi alkohol, ale muszę wykonać zadania - tu zeszło ze mnie napięcie, bo zrozumiałam, że to jednak było ustawione. Musiałam znaleźć butelkę na podstawie podpowiedzi, a potem odpowiedzieć na parę pytań biologicznych. Dostałyśmy dwie butelki i kopertę z następnym celem i poszłyśmy dalej. (Okazało się, że "losowanie" numerów mieszkań było lipne, bo na wszystkich karteczkach było to samo).

4) Następnym celem były pegazy pod sądem najwyższym (dla nie-warszawianek: http://www.google.pl/url?sa=i&source...67227067086427). Dojechałyśmy tam, spotkałam kolejną koleżankę i dostałam zadanie "zmuszenia pegaza by poleciał". Najpierw szukałam jakiegoś mini pegaza, ale okazało się, że chcą, żeby na niego weszła. Więc rozejrzałam się czy nie ma nigdzie policji i weszłam Dostalam bicz z gałązki i udaławałam, że zmuszam go do polecenia. Potem dziewczyny powiedziały mi, że nie sądziły, że tam wejdę

5) Do okiełznaniu pegaza dostałam kolejny cel - miałam pojechać pod moją szkołę. Tam spotkałam kolejną koleżankę, dostałam kawał płótna, farbki do malowania rękami (i rękawiczki na szczęście) i miałam napisać motto wieczoru i zrobić sobie z nim zdjęcie z kilkoma mężczyznami spotkanymi na ulicy. Uznałam, że z mottem "przykro mi, to mój wieczór panieński" będzie najłatwiej zmusić kogoś do zdjęcia, więc to napisałam. Zdjęcia poszły zadziwiająco szybko, najpierw z dziadkiem, który miał fantastyczną zabawę, potem jeszcze z jednym chłopakiem i zadanie zostało zaliczone.

6) Kolejny rebus skierował mnie do mojego "panieńskiego" mieszkania. Pod blokiem czekały kolejne dwie dziewczyny, dostałam miskę słonecznika wymieszanego z pestkami dyni (na które moj TZ jest uczulony) i miałam oddzielić słonecznik od dyni tak, żeby TZ mógł zjeść słonecznik i nie umrzeć Opuściły mi w połowie, bo zaczęło mocno padać. Dostałam kolejną kopertę, tym razem miałam pojechać do naszego mieszkania.

7) Przyjechałyśmy, jedne dziewczyny przyniosły jedzenie, drugie wyprowadziły psa, a ja dostałam kolejne zadanie - dały mi moczarkę kanadyjską (z liceum robiłam na niej doswiadczenia) i miałam zrobić z niej wianek Posiedziałyśmy chwilę, potem dostałam adres, gdzie mam dojechać. Wszystkie oprócz mojej świadkowej i jeszcze jednej dziewczyny zapakowałyśmy się do samochodów i pojechałyśmy.

8) Okazało się, że miejsce docelowe jest na dalekim Żeraniu przemysłowym, dojechałam w jakieś straszne postindustrialne miejsce, które kiedyś było młynem. Spotkałyśmy jakiegoś człowieka, który kazał nam zejść do piwnicy. Jak tam dojechałyśmy, to zapowiedziałam, że jeśli to bungee to odmawiam i nie skaczę Okazało się, że nie bungee, tylko laserowy paintball - dziewczyny postanowiły się troszczyć o moją skórę i darować mi zwykły paintball
Grałyśmy trzy gry, dwie pierwsze drużynowo (byłam absolutnie najgorsza ze wszystkich, ale cały czas utrzymuje, że mój karabin nie działał jak nalezy ), później "polowanie na pannę młodą" wszyscy polowali na mnie, a ja miałam przeżyć. Prawie mi się udało - zabraklo 3 minut

Potem dostałam przykaz pojechania do mieszkania mojej koleżanki na imprezę (międzyczasie podjechałam do domu, żeby zabrać psa). Na drzwiach było pierwsze zadanie - wydrukowały moje chyba najgorsze w historii zdjęcie z podpisem "wyszłam za maż" i mialam pokolorować właściwą kratkę "zaraz wracam" albo "już nie wracam".
Następnie kolejne zadanie - miałam znaleźć w kuchni składniki i ugotować obiad. Potem już zwykła impreza przerwana pokazem moich kompromitujących zdjęć, quizem na temat TZta i super tortem w kształcie myszy (czyli organizmu na którym będę robić moj doktorat)

Oczywiście musiałam wygadać, że jestem w ciązy. Moja swiadkowa zamiast dyskretnie dać mi coś bezalkoholowego do picia, powiedziała dziewczynom, że nie będę mogła pić, bo biorę jakieś leki. Więc studentki medycyny od razu się zainteresowały jakie i po co, bo może jednak mogę pić Więc postanowiłam nie robić idiotki z siebie i z nich i po prostu im powiedziałam.

Impreza skończyła się po drugiej, czyli bawiłyśmy się równe 12 godzin. Było naprawdę fanstastycznie, każdej z Was życzę takiego wieczoru panieńskiego.

Wszystko jest oczywiście udokumentowane, ale nie wiem kiedy dostanę zdjęcia.
Super relacja. Postarały się dziewczyny.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:38   #4287
amarela
Zakorzenienie

kolorowe halki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 36612_521377177906051_1384216419_n.jpg (87,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 543542_568592883158560_386987388_n.jpg (81,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5649065_QM5zN63x_c.jpg (34,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SetWidth600-MAM1548.jpg (65,8 KB, 13 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 16:42   #4288
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Zaraz poczytam o panieńskim perfuzji, ale mój był też prześwietny!!

Mój panieński

Przyjaciółka przyjechała po mnie, dała mi różową szarfę i diademik z welonem - obciachowe ale ładnie mi było zawiązała mi oczy, wpakowała do auta i pojechałyśmy... okazało się, że czekały na mnie moje laski w klubie, z muffinami w które były wbite te race jak do tortów, i z wódką i sokiem gadałyśmy, zadawały mi pytania "na zgodność", na które wcześniej odpowiadał potajemnie TŻ Wystąpiłyśmy wszystkie razem w karaoke, uśmialyśmy się że hej Potem poszłyśmy jeszcze potańczyć do innego klubu, a później do jeszcze jednego, wytańczyłyśmy się i sporo piłyśmy Dostałam czadowe prezenty - m.in. "Niezbędnik pani domu" - typu saszetka płynu do prania, szmatka, zupka chińska Amore Pomidore z przyklejoną do pudełka świeczką i pudełkiem zapałek "Na romantyczną kolację", oraz jaśminowe kadzidełka - "Zestaw do kadzenia mężowi" :-D Osobno dostałam też morelowo-migdalowy olejek do masażu i morelowe świeczuszki z mini świecznikami Moje dziewczyny są wspaniałe! Nie znały się wcześniej (poza kminieniem o moim panieńskim ), a dogadałyśmy się wszystkie razem jak stara dobra paczka!

Edit:
cz.2, czyli o czym zapomniałam

Dostałam jeszcze zadanie "pisarskie" - kilka pytań odnośnie naszej przyszłości małżeńskiej, na które odpowiedziałam na karteczkach. Moja świadkowa te karteczki zwinęła w rulonik i włożyła do butelki (takiej jak z apteki na leki recepturowe, taka duża ciemna ) z etykietą "Pół litra z pożycia małżeńskiego Enn i TŻ" (tzn. nasze imiona ), zamknęła to szczelnie i wskazanie jest takie, że za 5 lat robimy z tymi samymi dziewczynami imprezę. Mam to wtedy otworzyć i zobaczyć co przyniosło te 5 lat życia w małżeństwie

Aha, a do domu wróciłam o 4 rano W klubach ludzie mnie zaczepiali, gratulowali, pytali kiedy ślub... a tylu facetów to jeszcze nigdy ze mną nie chciało tańczyć Ale i wyglądałam seksownie, bo miałam czerwoną sukienkę, czarne szpilki, pięknie pokręcone włosy i w ogóle wow

Aż się nie mogę doczekać swojego panieńskiego. To już za 3 tygodnie.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Perfuzjo, Ennostiel, ale super panieńskie! Wasze dziewczyny naprawdę mega się postarały Aż żałuję, że ja nie będę miała takiego fajnego panieńskiego... Moja przyjaciółka raczej tego nie ogarnie, bo na sierpień ma termin porodu, a na siostrę TŻ raczej w tym względzie nie liczę... (bardzo ją lubię, ale nie posądzam jej o umiejętność zorganizowania panieńskiej imprezy z atrakcjami ).
Kto wie, może Cię zaskoczą.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez panacea Pokaż wiadomość
o 17 przyjeżdża moja krawcowa z moją suknią i sukienkami druhen. od rana wiję się po domu i płaczę, co będzie jak mi się nie spodoba?
I jak?
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:45   #4289
burlesque90
Zakorzenienie

Panacea nie chce się rozebrać z kiecy

Stary 2013-04-28, 16:48   #4290
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Panacea nie chce się rozebrać z kiecy

Ale mnie ścięło.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości