![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
hej hej to ja ..tak wpadlam na herbate
![]() O jaka zupe chodzi? Czy ma ktos przepis na szybkie ciasto ,bez pracy w mig do zrobienia dla pedzacej istoty ,ktora na nic nie ma czasu ,a chce aby w domu pachnialo wanilia i piecem????? uff Planuje na swieta cos upiec a najlepiej by bylo zaplanowac ucieczke na lono natury. Ucieczke przygotowana w umysle, spakowac spontanicznie walizki, zabrac dwoch swoich chlopow i zniknac gdzies w lesie w drewnianej chatce( moze za zimno na nia ![]() Mam dosc szumu, telefonow, waznych spraw i niekonczacych sie problemow i TV
#2012 | ||
Zadomowienie
|
Ale mi zrobiłas frajde.Już myślałam,że z rozpaczy w samotności łzy będę ronić.
Carolina obiecała przepis ulubionej zupy swego Dziadka.No i nie dotrzymała (o zgrozo!!!!) słowa.Tak więc od poniedziałku siedzę głodniuteńka i z dnia na dzień coraz mnie mniej (i bardzo dobrze). Cytat:
Puszka ananasa Śmietana 30%-4opakowania po 200 ml trochę cukru+waniliowy 3- 4 torebeczki śmietanfixu Ubić śmietanę z śmietanfixem i cukrem.Biszkopt nasączyć sokiem z ananasa (moze być z alkoholem) ,posmarować ubitą śmietaną,posypać gęsto pokrojonym ananasem.Przyłożyć drugi biszkopt.Powtórzyć czynności.Połozyć ostatni biszkopt,nasączyć ,posmarowac resztą śmietany i udekorować resztą ananasa.Wstawić do lodówki.Pycha. Cytat:
![]() |
#2013 |
Raczkowanie
|
Hej neonko chałupa jest drewniana i wcale nie taka zimna .Ja mam plany spedzic w niej zimę
![]() ![]()
#2014 |
Zakorzenienie
|
kcem
![]() o ![]() ![]()
#2015 |
Zadomowienie
|
Piekny domek...przypomina mi domek mojej prababci.....niestety nie ma go juz....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
ra-barbaro twoj avatar, czy to widok przez okno tej chatki?
ra-barbaro a moze zrobimy nalot na twoj domek? Czarterowe miotly, tobolek na plecy i fiu do Ciebie przy kominku, wino zabiore domowej roboty ![]() Co ty na to? Konicznie napisz czy kumkaja zaby latem czy przychodza sarny?
#2017 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ciasto to proponuję muffinki . Takie szybkie do upieczenia babeczki nie wymagające dużego nakładu czasu i pracy. Mogą być waniliowe czy jakie tam chcesz ale jeden warunek: trzeba dysponować specjalną foremką do mufinek bądź foremkami do babeczek. Zainteresowana ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Święta przyjeżdża już do mnie jedna wizażanka, jak masz ochotę... ![]() Tylko że u mnie goście muszą się niestety czuć jak u siebie w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupilismy za marne grosze, ale pracy i pieniedzy wkładamy sporo! neonko ![]() Żaby oczywiscie "koncertują" czasem już od kwietnia, a w maju najpiekniej.Było też we wsi gniazdo bocianie, lecz "madrzy ludzie" wycieli topole na której było, i to już kiedy bociania para urzadzała się, biedne boćki odleciały BARDZO PRZYKRE TO BYŁO. NIC NIE MOZNA BYŁO ZROBIĆ. Wykłócilam się z soltysem,i nic mi to nie dało topola stwarzała zagrożenie w/g niego. Ale można było wyciąć jesienią? Sklecili mieszkańcy gniazdo na słupie takie metalowe,położyli gałęzie, ale bocianów nie interesowało to. Sarny są w lesie,ale do lasu mam jakieś 300m.nie podchodzą bliżej zabudowań. Mój avatar to obraz pt. POWIEW WIOSNY [ nie mój] To krzeslo i otwarte okno akurat kojarzy mi się z moim nastrojem smutnym. Coś mi umknęło z mojego życia, i ten powiew wiosny na puste krzesło jest moja nadzieja na lepsze dni ...... ""aby ten piękny,zlocisty pokój z avatarka przestał być pusty.Aby zapełnił się ludżmi na których Ci najbardziej zależy""TAK WŁAŚNIE BYM PRAGNĘŁA DANUSIU-dziekuję! Taki chleb upiekę Bezdroża mojej okolicy Kawałek lasu
![]() |
#2020 |
Zadomowienie
|
ra-barbaro pamietam,ze u mojej babci tez byl taki duzy piec gdzie babcia piekla chleb,taki okragly,ogromny chleb....a najbardziej smakowal z maslem,ktore tez sama robila.....hmmm..piekne wspomnienia...a babcia,zawsze ubrana w dlugie spodnice,chustke na glowie siedziala na ganku przed domem i spiewala....wspomnienia.. ...
A studnie tez tam masz.....najlepsza woda jest ze studni...czysta..zimna... juz nigdy takiej nie pilam.... Zycze ci zebys tam,w tym twoim pieknym domku, przezyla tylko i wylacznie szczesliwe i radosne dni,zostaw smutki w miescie....Pozdrawiam bardzo serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Jestem na polgodzinnych wagarach od pracy. wpadlam popatrzec , wyciszyc sie bo mnie jedna baba dzis zrażniła fest. Wzielam Belergotke-błękitny uspokajacz , zjadlam maminy kapusniak..nie daje rady
![]() Aby do świąt. Oj miło dziewczyny że tak zapraszacie ![]() ![]() Medytuje gdy patrze na te widoki
#2022 |
Raczkowanie
|
sr.johanno..A oto studnia 1--tak wygladała 4lata wstecz
2..a po roku tak juz było.Teraz wokół studni mnostwo drobnych kamyków[zwożonych w koszykach na rowerach] oraz rośliny skalne,.Wodociąg podciągnęliśmy dopiero w tamtym roku Ale ze studni oczywiście korzystamy! Cieszę się ze jeszcze przed wyjazdem podzieliłam się z Wami TYM CO MAM DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA POZDRAWIAM
#2023 |
Zakorzenienie
|
pięknie
![]() pędze dalej dziewczyny ![]()
#2024 | |
Zadomowienie
|
Basiu,do widzenia.Wpadaj do nas na Wizaż kiedy tylko się dorwiesz do internetu.Będziemy czekać na dobre wiadomości od Ciebie.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Zajrzałam na chwilkę życzyć Wszystkim a zwłaszcza Starszej pani na ten weekend dobrego odpoczynku, długich spacerów i małego" lanka "palmą wielkanocną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Malinówko,ale właśnie odpowiedziałam na Twoje życzenia w 50+,ze są nie do zrealizowania.Trzy dni temu zrobilam świąteczne porzadki z myciem okien i ścian włącznie.A dzisiaj przyszła 6-cio osobowa ekipa hydraulików zakładać liczniki na wodę.Miało być szybciutko,czyściutko,sup er.A co jest? Właśnie pękła rura,kują mi glazure w łazience i wc.A ja drżę ze strachu czy starczy zapasowych płytek aby to połatać.Trzymajcie za mnie kciuki.Szlag mnie może za chwilę trafić.Lanko to ja wlaśnie dostaję ale nie palmą wielkanocną.
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2028 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Zapraszam dziś Panie na imprezę urodzinową ![]() proszę wybaczyć- że dopiero teraz tu zaglądam- mam masę spraw na głowie -sprawy te wymagają ode mnie sporego zaangażowania i stąd moja absencja ![]() Dla Szanownych Bywalczyń mego ulubionego wątku - pyszne ciasto i koktajl ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
Carolino wszystkiego naj... naj... i spełnienia marzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zadomowienie
|
Carolinko,powiedziałam mojej 6-cio letniej Wnuczce,że pewna Pani,którą bardzo bardzo,bardzo lubię obchodzi dziś urodziny.Nineczka spytała-Babciu a czy ja mogłabym tej Pani wysłać swoje rysunki w prezencie urodzinowym? Bo jeśli ty Ją lubisz to ja też.No więc życzymy Ci kochanie aby Twój świat był równie prosty, piękny i kolorowy jak ten na rysunkach małej dziewczynki.Byś nigdy się nie zmieniła.Została tak wrażliwą,dobrą,kochającą ludzi i zwierzęta istotą jaką jesteś teraz.I żeby chłopak,który niebawem stanie na Twej drodze a będzie miał szczęście,że zechcesz z nim być ,okazał się równie wartościowym człowiekiem.
Całuję Cię Jubilatko mocno,mocno. O której imprezka?Strój wieczorowy obowiązkowy? PS.O zdrowiu,szczęściu,pomyśln ości ,spełnieniu marzeń nie wspominam bo to oczywiste. PS2.Niestety,nie umiem zamieścić w załącznikach tych rysunków.Ale wierz mi są bardzo kolorowe i beztroskie.
#2034 |
Zadomowienie
|
Krociutko sie pojawiam,bo choc urlop,to urwanie glowy,mlody ma jutro teoretyczny egzamin,i kuje u siebie.Ja przestawiam i szoruje chate,juz taka od przesuwania mebli jestem posiniaczona,jakbym nie w domu pracowala,tylko w hokeja grala.
Karolinka,zycze Ci samych slonecznych dni,zdrowia jak rydz,ciekawego,niebanalne go zycia i czego(kogo) sobie zazyczysz.Love.gif baerdunkel030.gif
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zadomowienie
|
Carola wszytskiego naj......pozdrawiam wszytskie panie ,,,a u mnie
UWAGA KOMUNIKAT: w związku z zapewnieniem pracy przy komputerze ok.15-16 godz dziennie przez szanownego Pana Prezesa,,,,mam zapalenie spojówek,,,,oczy mam w ropie,,,a pracuje,,,ledwo widząc,,,mam nadzieję,,że szacowna 'Firma",,ktorej nikomu nie polecam,,/a oddziały są w całym kraju i nie tylko/ ,,,,,,zafunduje mi jakby co BIAŁA LASKE...... Prezes powiedział,,ze nie widzi problemu ,,zebym chora pracowała,,,dane muszą być i KONIEC.....a jak NIE zwolnij się BABO!!!!! Baba się zwolni ....jak tylko znajdzie pracę,,,,Panie Prezesie,,,,,, bede czesciej jak oczy wylecze,,,trzymajcie się |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Rozeznanie
|
Karolina, Sto lat, sto lat...
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też mam dziś całkiem prywatną rocznicę, więc szampanika, please... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
Poziomko to z okazji tej tajemniczej prywatnej rocznicy wszystkiego co sie szczęściem zwie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.