|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
O! Bardzo mi się podoba, mówiąc nieskromnie mam coś podobnego obecnie, ale w granacie zamiast w błękicie.
![]() Cytat:
Tak serio, chciałabym pracować jako copywriter albo dziennikarz. Mam już spore doświadczenie, ale dla pracodawców jestem tylko sprzedawcą.
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle, dlaczego jesteś sprzedawcą w oczach pracodawców?
Pokszyfka, robienie rzęs to może być intratny interes, tak słyszałam od znajomych kosmetyczek. Tak więc powodzenia! Tusia, odnośnie wzoru CV, to mam podobny do Twojego, bo Ty mi zrobiłaś i jest naprawdę ładny aczkolwiek odzew jest żaden. Tak więc myślę, że u Ciebie jest taki odzew na CV ze względu na spore doświadczenie zawodowe a ładny wygląd CV jest tylko wisienką na torcie.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-27 o 13:09 |
|
|
|
|
#2853 | |
|
Konto usunięte
|
wybraliśmy się na motor i stwierdziłam, że to się nie nadaje do jazdy i trzeba to sprzedać
włosy tak mi wyplątało, tyłek mnie boli, uda, rączki idę się ogarnąć i lecimy na kręgle a potem na piwko ze znajomymi ![]() Erite, duże doświadczenie to też minus. Wszędzie słyszałam, że "Pani ma za dużą wiedzę, jak na nasze miejsce pracy...", ale z firm branżowych odzewu też nie było, co znaczy, że wcale ono dla mojej grupy docelowych ogłoszeniodawców nie jest duże. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Erite mam taką nadzieję że nie będzie źle
skompletowałam też produkty do robienia pazurków - nie po taniości z allegro, takie troszke to wszystko lepsiejsze do tego japoński mani...no, zobaczymy. pomału, pomalu. grunt to mieć pomysł na siebie i się w nim odnaleźć.tusia czyżby wiek dawał się we znaki ![]() też próbowałam pisać, ale lipa z tym...i przy dziecku nie za bardzo się da:/ |
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór dziewczyny, można się przyłączyć?
![]() Jeśli chodzi o mnie to mam pracę, ale dorywczą, ostatnio byłam na rozmowie o pracę bardziej stałą z lepszą umową, także czekam na odpowiedź
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie szukasz pracy?
|
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
Bo ostatnie moje 3 miejsca pracy, to sieciówki odzieżowe.
Co z tego, że pracuję w studenckiej gazecie i mam nagrody, wygrywam konkursy? Przecież dziennikarze, chyba żaden którego kojarzę, nie jest po dziennikarstwie więc chyba liczy się to coś, dryg, umiejętność pisania, aktywność. A nie rodzaj świstka. Albo się mylę.
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh dziewczyny dowiedziałam się jeszcze, że ta praca jest bez umowy...
Mam mętlik w głowie, nie wiem, czy się z tego nie wypisać... Znalazłam ogłoszenie "Poszukujemy pracowników do Biura Nieruchomości" i tyle. Macie pomysł co to może być za praca? Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2013-04-28 o 10:21 |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Pośrednik albo asystent pośrednika.
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ogłoszenia, to coś na zasadzie szukania mieszka do sprzedaży, wynajmu, no i zdobywanie klientów... |
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A orientujecie się, czy w takiej pracy jest wynagrodzenie prowizyjne czy jest jakaś podstawa? Będę do nich dzwonić, ale dopiero jutro. |
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żadnych innych wymagań nie napisali, typu prawo jazdy kat. B, własny samochód?
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę wydasz kasę na dojazdy, jak sama pisałaś taksówką, a oni Ci na koniec wypłaty nie dadzą, albo o wiele mniej niż powinnaś dostać, różnie to może być...
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama z siebie się śmieję, bo ostatnio odrzuciłam ofertę za 6,75zł/h z powodu umowy zlecenia, a teraz wzięłam pracę, gdzie płacą 5zł/h, stracę na dojazdy, pomijając inne kwestie, i jeszcze bez umowy...
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Bez umowy się nie pisz na to! Mogą Cię wykiwać i nie zapłacić później! Chyba,że będą płacić za każdy przepracowany dzień... Ale z drugiej strony brak umowy = brak ubezpieczenia.. jeśli coś się stanie, to radź sobie sama....
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Ubezpieczona jestem przez UP, gorzej jak ktoś doniesie...
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiadomo każde biuro jest inne i inne warunki oferuje
|
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda że na samo wejście nie poinformowali Cię, że to bez umowy, w końcu to dość istotna kwestia...
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Bordowa, daj spokój sobie z tą pracą jak nie będzie umowy. Stawka też nie jest powalająca a bardzo dużo godzin, dziecka na oczy nie będziesz widzieć.
Na pewno znajdzie się ktoś, kto doniesie do up. Już lepiej ogłoś się jako niania i będziesz opiekować się swoim i czyimś dzieckiem. Stawka będzie podobna albo trochę większa ale przynajmniej będziesz z dzieckiem. Widziałam takie ogłoszenia.
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tak myślę, z UP-em nie warto ryzykować.
|
|
|
#2871 |
|
BAN stały
|
http://www.ogloszenia.tarnow.pl/76421
W zamian oferuję : wynagrodzenie najniższa krajowa ,ale zawsze w terminie Czyli dzisiaj pracownik powinien się cieszyć z tego, że wogóle wynagrodzenie ma w terminie Pracodawca chyba uważa, że jak płaci w terminie wynagrodzenie, to jest jednym z lepszych pracodawców i tym chce ludzi z doświadczeniem w sprzedaży zachęcić do wysyłania CV.nawet do sklepu obuwniczego, szukają osób z doświadczeniem w sprzedaży, doświadczeniem w obsłudze kart płatniczych . Nawet do pracy w sklepie ciężko jest się teraz dostać. Wysłałam jedno CV dziś na konsultanta orange do miasta 30 km ode mnie. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-28 o 12:56 |
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomysł Erite jest świetny
|
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli czas mi na to pozwala, to szukam głównie w sklepach. Niestety wszędzie chcą doswiadczenia, a gdzie mam je zdobyć, jak nikt mnie nie chce? Mam doświadczenie w innej branży, trochę w sprzedaży i kontakcie z klientem. No cóż...
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Ale leniwie, brzydactwo za oknem.
![]() A wysłałam dziś 6 CV, u mnie "pracowita" niedziela. ![]() Tak btw, rekruterzy pracują też w niedziele? Tyyyle ofert dodanych dzisiaj.
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
A ja wam powiem tyle, że przemyślałam na chłodno wszystko i stwierdzam, że nie mogę sobie pozwolić na prace za takie śmieszne pieniądze jakie mam teraz, więc znów szukam pracy innej na cały etat. Już przestałam szukać na dorabianie bo nic z tego, wiem że ofert prawie nie ma, ale muszę szukać czegoś lepszego i za lepszą kasę, bo z całym szacunkiem do tego że wogóle mam pracę, ale nie da się żyć za takie pieniądze. Tak więc powracam do szukania - chociaż, mam serdecznie tego dość i już dostaję szału na samą myśl...Życzcie mi powodzenia, czego i ja wam z całego serca życzę!
BTW: mam wrażenie że coraz bradziej chyba pracodawcy się rozpanoszyli, wymagania z kasmosu, 100 etapowe rekrutacje a płaca jak jałmużna...PORAŻKA!!!!oni są niepoważni żeby tyle wymagać, a płacić grosze, na zlecenie i jeszcze całować ich po nogach, że przyjęli. Co za czasy, do cholery!!!!
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle, tak mi się wydaje, zwłaszcza, że dzisiaj znalazłam ogłoszenie na tablicy a przecież tam się wrzuca samemu. Jednak zapewne na portalach typu pracuj czy infopraca, to są automatycznie generowane aktualizacje. Jeśli jest inaczej, to mnie poprawcie.
Zgodnie z tą logiką staram się wysyłać tylko w dni powszednie, bo obawiam się, że pośród spamu weekendowego moje CV może zaginąć. Już pomijam fakt, że i tak ginie w gąszczu CV innych osób. ![]() Kukunia, szukaj, może teraz będzie Ci łatwiej znaleźć nową, fajniejszą pracę. Taaak wielostopniowe rekrutacje to jest obecnie swoista moda a praca na horyzoncie to właściwie wolontariat.
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba w niedziele rekruterzy nie pracują, ale jakieś prywatne osoby na portalach typu gumtree ogłoszenie mogą wrzucić zawsze.
Też nie wysyłam CV w weekend, żeby nie zaginęło w spamie. Kakunia, pracodawcy mają teraz taki wybór, że mogą sobie wybierać, przebierać i wybrzydzać na wszystkie strony. I aż żal, że człowiek musi się zniżać często do poziomu równego zero, żeby dostać pracę. A na rozmowy o pracę nie znoszę chodzić, bo czuję się jak na castingu, albo jak w zoo.
|
|
#2879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To teraz będę wysyłać z głową
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Czuję się taka bezwartościowa bez pracy, nie potrafię normalnie funkcjonować. Jestem przerażona brakiem pracy, brakiem perspektyw na przyszłość, rozciągającą się luką w CV, wizją długoterminowego siedzenia na tym wątku. Powinnam skoncentrować się teraz na pisaniu pracy magisterskiej, ale nie potrafię myśleć o niczym innym niż o braku ofert pracy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

włosy tak mi wyplątało, tyłek mnie boli, uda, rączki
skompletowałam też produkty do robienia pazurków - nie po taniości z allegro, takie troszke to wszystko lepsiejsze