|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
jak u perfekcyjnej pani domu
![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-28 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
U mnie nadal nie ma łóżeczka
![]() Ale pomaga mi w jego pożyczeniu Happy (tz. mam je pożyczyć od jej siostry, która jest w Warszawie i miałam czekać na znak od Happy), więc dam jej czas ochłonąć na razie, niech się nacieszy Helenką, zwłaszcza, że Sofcia jest wciąż w brzuszku, więc jeszcze jakiś zapas czasu mamy. Najwyżej TŻ będzie za tym biegał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-28 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
maarchewka super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli będzie wygodny to pisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Poznań zwiedzony,dzień spędzony cudnie od początku do końca
![]() wszamałąm ciacho,przede mną jogurt,kąpiel i łóżeczko z tż ![]() ![]() jestemn gotowa,jestem szczesliwa, jest mi milunio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ja spadam powoli spać... brzuch mam taki napięty i ociężały, a ten wariat mały świdruje mi jeszcze nogami pod żebrami ![]()
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
ja tez mowie dobranoc, bo mam zamiar sie wyspac. rozwazam sen na fotelu, zebym nie musiala walczyc ze swoim cialem podczas wstawania na sikuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie co do Zusu i wypłacania zasiłku na L4...
Jeżeli oni biorą średnią z 12 miesięcy to czy oni te 12 miesięcy przesuwają z każdym miesiącem?? Miałam podwyżkę w międzyczasie więc jak za każdym razem obliczają średnią z ostatnich 12 miesięcy poprzedzające miesiąc w którym mi wypłacają kasę to mi się to bardziej opłaca.. ale jakbym nie liczyła to mi wychodzi, ze oni obliczyli raz i potem taką stawkę dzienną mam za każdym razem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi w kooońcu przyznali zasiłek i czekam teraz az pojawi sie na koncie(ciekawe po jakim czasie od przyznania? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde już znalazłam, ale lipa z tym.. Musi być pomiędzy zwolnieniami 3 miesiące wtedy dopiero aktualizują tą dzienna składke.. a ja nie mialam takiem przerwy wiec mam z tej najniższej możliwej średniej.. dupa dupa dupa:/ jakbym wiedziała to bym to lepiej wykombinowała tak to jestem stratna jakieś dobre kilka stówek miesięcznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |||||
Wtajemniczenie
|
Co to sie stało, że od rana taka cisza?? nikt nie zaczął rodzić w nocy??
Cytat:
Cytat:
czemu za 10 miesięcy drugie?? tak Ci się ciąża podobała? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Witam. Co tu tak cichutko?? Aaaa bo to hump pojechała a ona taki ranny ptaszek.
Magusia no właśnie... Byle do 36 tygodnia. ![]() Justyna G ja nawet nie wiem, jakie ciuszki mam a jakie nie... Wiem, że jakieś skarpetusie są. axella jak u Ciebie dalej cisza?? cloche uzmysłowiłaś mi z tymi wodami, że faktycznie- materac mogę zalać ![]() ![]() metropoli hm... To może i taka moja natura , że kuje ![]() Mała rozpycha się na wszystkie strony... ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Veronic na reszcie wróciłaś ![]() ![]() A teść bezczelny ![]() ![]()
#468 |
Wtajemniczenie
|
no to zaczął mi się "tydzień porodu", doszłam do wniosku, że skoro nie urodziłam do tej chwili to już nie ma mowy o porodzie przed czasem. Lecę zrobić ostatnie zakupy przed porodem, zaopatrzę męża w jedzenie na tydzień, on dzisiaj jedzie jakies sprawy załatwiać ok 200km,
W czwartek TP |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Wtajemniczenie
|
helloł, a ja dzisiaj na ktg idę, spytam położnej o te kłucia w szyjce może mi coś madrego powie
![]() potem zabieram się za pranie, prasowanie i gotowanie obiadów na po porodzie ![]() barwineczek a kiedy masz wizytę u gin, w tp? |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi teściowa powiedziała, że może mi obiady gotować po porodie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Veronic-witajcie w domku ![]() Fajnie się Ciebie czyta - taki optymizm od Ciebie bije. Czekamy oczywiście na opis porodu - w wolnej chwili ![]() Aaś kochana - ja już się doczekać nie mogę jak napiszesz, ze dziewczynki są po tej stronie - ile można tak cierpieć z bólu? Mam nadzijeę, ze naprawdę nie będą Cię trzymać na siłę dłużej niż do piątku ![]() maarchewka-niezła organizacja ![]() Myślę, ze do szuflad będziesz zaglądać tak często, ze po 2 dniach nie będziesz potrzebować tych karteczek ![]() Ja mam dziś nerwówkę od rana... bo dziś mamy z moją gin ustalić termin cc... ![]() Mam tylko nadzieję, ze nie powie mi, ze mam się stawić na cc w TP bo ja już nie daję rady z tym wielkim brzuchem ![]() Zjadłam twarożek z jogurtem naturalnym 0% ![]() ![]() No dobra - pomarudziłam i jest mi lepiej ![]()
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
can, to mlecznie zaczęłaś dzień
![]() ![]() przeraża mnie trochę ta cisza... jest akurat te parę dni po pełni, może te ostatnio nadzwyczaj aktywne zaczęły jednak rodzić??? albo w końcu odsypiają!
#477 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się cieplutko! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale już niedługo, szybko zleci, zobaczysz! Cytat:
![]() Ekstra! ---- ![]() Całkiem znośna pogoda zaczyna się klarować, można będzie leżeć przy otwartym balkonie ![]() Cel dnia dzisiejszego: zamówić brakujące rzeczy ![]() Co do efektu stworzonego przez Marchewkę ![]() Tylko cena mnie przeraża... Taki "zwykły" organizer dostałam, ale patrzę, że niewiele tam wejdzie... Co o tym Munchkin sądzicie?!? Dzięki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-29 o 07:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---- Cześć ![]() Ja już po śniadanku i prysznicu, zaraz biorę się za prasowanie i dalsze układanie rzeczy Młodego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
hej
i zaczynamy nowy tydzień ![]() wczoraj byliśmy na giełdzie samochodowej, 3 godz chodzenia. Szkoda tylko że padał deszcz ![]() W sumie byłam na nogach od 6 do 16. Aż dostałam zakwasów na tyłków. Noc miałam koszmarną, bolały mnie stopy ale to tak jak nigdy wcześniej. Aż TŻ się obudził i mi je masował. Do tego miałam strasznie nadęty brzuch (nie wypróżniałam się od 2 dni) i też mnie zaczął boleć, no i mała oszalała bo wariowała jak nie wiem co. Myślałam że na tym etapie to już mi to nie grozi, sprawiała mi straszny ból. Dopiero po tym masażu stóp zasnęłam. A dziś czuję się średnio. Nie wiem ile jeszcze dam radę wytrzymać. No ale mogę rodzić w sobotę bo chcę się załapać na grilla w piątek. Tak chodzą i chodzą za mną te kiełbaski pieczone. No i w ogóle mamy dużo planów z TŻtem na ten tydzień. O ile będę mieć siłę się poruszać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.