Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 21:05   #451
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjecia dzisiejszej pracy

Łóżeczko:

oraz komoda- musiałam szafkę nocną położyć na komodzie bo sie mi w pokoju nie mieściła, ehh:

Mam popodpisywane szuflady, żeby się nie pogubić:

ubranka na rozmiar 0-3 miesiace plus 3-6 miesięcy:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=155103

oraz szufladki:

Niezła ogranizacja!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:13   #452
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
jak u perfekcyjnej pani domu u mnie nadal "artystyczny nielad"

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-04-28 o 21:42
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:17   #453
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jak u perfekcyjnej pani domu u mnie nadal "artystyczny nielad"
U mnie nadal nie ma łóżeczka
Ale pomaga mi w jego pożyczeniu Happy (tz. mam je pożyczyć od jej siostry, która jest w Warszawie i miałam czekać na znak od Happy), więc dam jej czas ochłonąć na razie, niech się nacieszy Helenką, zwłaszcza, że Sofcia jest wciąż w brzuszku, więc jeszcze jakiś zapas czasu mamy. Najwyżej TŻ będzie za tym biegał
Stary 2013-04-28, 21:17   #454
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Łóżeczko:

oraz komoda- musiałam szafkę nocną położyć na komodzie bo sie mi w pokoju nie mieściła, ehh:

oraz szufladki:

Wow dobra robota Ja muszę zaopatrzeć się w takie kosze/pojemniki tylko wiklinowe - chyba w Pepco takie widziałam.

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-28 o 21:20
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:22   #455
Kamciatka
Rozeznanie

maarchewka super
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:29   #456
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ja na ten przykład mam materac z rozpinaną na zamek błyskawiczny wierzchnią warstwą. I ten wierzch piorę sobie tak 2 razy do roku, bo wiadomo, przez prześcieradło to i owo też przecieka Mam nadzieję, żę wody płodowe nie przenikną tej warstwy, bo pozostanie faktycznie tylko wymiana materaca....
też mam rozpinany ten "pokrowiec", ale coś nie wyobrażam sobie, żeby to nic nie przeszło... właśnie obczaiłam apteki online i są albo jednorazowe, albo takie do prania, podkłady dla obłożnie chorych i sikających pod siebie będzie w sam raz! znalazłam taki podkład, który ma oddychać i chłonąć 1,5 litra - gicior!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:32   #457
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
też mam rozpinany ten "pokrowiec", ale coś nie wyobrażam sobie, żeby to nic nie przeszło... właśnie obczaiłam apteki online i są albo jednorazowe, albo takie do prania, podkłady dla obłożnie chorych i sikających pod siebie będzie w sam raz! znalazłam taki podkład, który ma oddychać i chłonąć 1,5 litra - gicior!
No widzisz, jak Cię zainpirowałyśmy Teraz będziesz mogła do końca ciąży spać snem błogim i spokojnym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 21:38   #458
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
cloche mam na to receptę - jak odstawimy od cyca to szczelimy se po lampce alkoholowego szmpana, po czym pewnie padniemy na twarz... no ale w sumie w te okrąglłe urodziny i tak będzie najpiękniejszy prezent
na pewno padniemy na twarz ja po tym bezalkoholowym chodziłam jak pijana

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No widzisz, jak Cię zainpirowałyśmy Teraz będziesz mogła do końca ciąży spać snem błogim i spokojnym
a propos błogiego snu - idę lulu
Stary 2013-04-28, 21:39   #459
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli będzie wygodny to pisz mnie po nocach tak niewygodnie, ze jakby mi tam coś jeszcze szeleścić miało - taka księżniczka na ziarnku grochu troche sie zrobiłam
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:40   #460
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Poznań zwiedzony,dzień spędzony cudnie od początku do końca
wszamałąm ciacho,przede mną jogurt,kąpiel i łóżeczko z tż

jestemn gotowa,jestem szczesliwa, jest mi milunio

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 21:49   #461
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Poznań zwiedzony,dzień spędzony cudnie od początku do końca
wszamałąm ciacho,przede mną jogurt,kąpiel i łóżeczko z tż

jestemn gotowa,jestem szczesliwa, jest mi milunio
No i bardzo dobrze - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

Ja spadam powoli spać... brzuch mam taki napięty i ociężały, a ten wariat mały świdruje mi jeszcze nogami pod żebrami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 22:11   #462
diabli
Zakorzenienie

ja tez mowie dobranoc, bo mam zamiar sie wyspac. rozwazam sen na fotelu, zebym nie musiala walczyc ze swoim cialem podczas wstawania na sikuuu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:12   #463
maarchewka
Zakorzenienie

Mam pytanie co do Zusu i wypłacania zasiłku na L4...
Jeżeli oni biorą średnią z 12 miesięcy to czy oni te 12 miesięcy przesuwają z każdym miesiącem??

Miałam podwyżkę w międzyczasie więc jak za każdym razem obliczają średnią z ostatnich 12 miesięcy poprzedzające miesiąc w którym mi wypłacają kasę to mi się to bardziej opłaca.. ale jakbym nie liczyła to mi wychodzi, ze oni obliczyli raz i potem taką stawkę dzienną mam za każdym razem..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:25   #464
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Mam pytanie co do Zusu i wypłacania zasiłku na L4...
Jeżeli oni biorą średnią z 12 miesięcy to czy oni te 12 miesięcy przesuwają z każdym miesiącem??

Miałam podwyżkę w międzyczasie więc jak za każdym razem obliczają średnią z ostatnich 12 miesięcy poprzedzające miesiąc w którym mi wypłacają kasę to mi się to bardziej opłaca.. ale jakbym nie liczyła to mi wychodzi, ze oni obliczyli raz i potem taką stawkę dzienną mam za każdym razem..
powinni z ostatnich 12 mcy,wiec co miesiac tak na chlopski rozum powinni obliczac z ostatnich 12 mcy,czyli z tym przesunieciem.. moze trzeba im przypomniec? :P

mi w kooońcu przyznali zasiłek i czekam teraz az pojawi sie na koncie(ciekawe po jakim czasie od przyznania? ) ale nie mam pojecia ile dostane

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:35   #465
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
powinni z ostatnich 12 mcy,wiec co miesiac tak na chlopski rozum powinni obliczac z ostatnich 12 mcy,czyli z tym przesunieciem.. moze trzeba im przypomniec? :P

mi w kooońcu przyznali zasiłek i czekam teraz az pojawi sie na koncie(ciekawe po jakim czasie od przyznania? ) ale nie mam pojecia ile dostane

Kurde już znalazłam, ale lipa z tym.. Musi być pomiędzy zwolnieniami 3 miesiące wtedy dopiero aktualizują tą dzienna składke.. a ja nie mialam takiem przerwy wiec mam z tej najniższej możliwej średniej.. dupa dupa dupa:/
jakbym wiedziała to bym to lepiej wykombinowała tak to jestem stratna jakieś dobre kilka stówek miesięcznie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 06:49   #466
barwineczek
Wtajemniczenie

Co to sie stało, że od rana taka cisza?? nikt nie zaczął rodzić w nocy??

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak się cieszę

ale oczywiście żeby nie było tak pięknie, ledwo co wrócilismy do domu, nakarmiłam Małego, a tu przyjeżdżają teściowie.... Myślałam, że ich uduszę, zero wyczucia i taktu itp... tak mnie w☠☠☠☠**li ehhhh, już na samym wstępie teść złapał mnie znienacka za brzuch i mówi : "oooo już drugie w drodze" ja pierd**lę , po prostu szok

normalnie nie przeklinam, wybaczcie

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Mam w ogóle tyle do opowiadania, nie wiem od czego zacząć ,mam mętlik w głowie... a tak w ogóle to dopiero teraz po 8 dniach (i praktycznie nieprzespanych nockach) czuję zmęczenie
ale zarazem jestem szczęśliwa, bo mam już moje małe cudo przy sobie jest taki kochany, teraz sobie grzecznie leży w łóżeczku, zaraz może wrzucę jakąś jego fociczkę

aha : miałam 71 kg jak szłam do porodu, teraz mam już 63 , 3 dni temu miałam 65
no przecież bym zabiła jakby mi ktoś powiedział tak, a w ogóle jakim prawem de facto obca osoba dotyka Cię po brzuchu bez pytania!!!!!

Cytat:
nie ma na co czekać !! za 10 miesięcy kolejna ciąża !!

a tak w ogóle to poród boli cholernie, ale jakie wynagrodzenie
uważaj, bo zaczynając zbyt szybko możesz sobie problemu narobić tylko, dwie moje koleżanki dostały krwotoku bo zaczęły "latać" za wsześnie po porodzie
czemu za 10 miesięcy drugie?? tak Ci się ciąża podobała?

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram. Już druga kroplowka od rana a ja non stop z mega skurczami na leżąco w niewygodnym łóżku...

Koło 17 zaczęły przechodzić na szczęście... Były tylko 2. I to całkiem znosne.
Bo na tych wcześniejszych się skrecalam.
Wszystko mnie boli. Mięśnie od leżenia. Nawet oczy i głowa od płakania.
Za wszelką cenę chcą wyciszyć te skurcze bo jeszcze wcześnie.
A ja marzę żeby urodzić...
jeszcze troszeczkę spróbuj wytrzymać

Cytat:
No znam ten problem i mam dość. Noc mi się strasznie dłuzy, przekręcam się tylko z boku na bok, juz w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, sikam co godzinę, maks. 1,5h, duszno mi, bolą mnie stawy...Poród wielce prawdopodobnie bardzo boli, ale zaczynam się go nie bać,, tak mam juz dość

Ja poobcinałam bardzo blisko szwów, nie powinno juz przeszkadzać
ja mam jedną pozycję tak wygodną, że na całą noc jest super leżę na boku, a górna noga przedemną na łóżku, cały brzuch leży sobie na łóżku no i całą noc przesypia bez problemu tylko pobudki na siusiu

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny , mam pytanie o siarę, bo wy generalnie wszystkie dużo przede mną, ale pamiętacie kiedy zaczęła Wam lecieć? Ja za chwilkę mam 32tc i cały czas nic. Oczywiście póki co mnie to cieszy, ale zastanawiam się czy np. do 38 tc już powinna lecieć czy mogę mieć spokój do porodu?
.
w czwartek mam termin porodu i nic nie leci
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 06:54   #467
nuna2
Zakorzenienie

Witam. Co tu tak cichutko?? Aaaa bo to hump pojechała a ona taki ranny ptaszek.

Magusia
no właśnie... Byle do 36 tygodnia.

Justyna G ja nawet nie wiem, jakie ciuszki mam a jakie nie... Wiem, że jakieś skarpetusie są.

axella jak u Ciebie dalej cisza??

cloche uzmysłowiłaś mi z tymi wodami, że faktycznie- materac mogę zalać Muszę kupić podkłady i tać pod prześcieradło, bo jakbym zniszczyła materac to

metropoli hm... To może i taka moja natura , że kuje

Mała rozpycha się na wszystkie strony...

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Veronic na reszcie wróciłaś Dzięki za wszystkie rady

A teść bezczelny Ludzie to mają tupet. Ciekawe, czy jak teściowa urodziła to od razu była taka seksowna
Stary 2013-04-29, 06:55   #468
barwineczek
Wtajemniczenie

no to zaczął mi się "tydzień porodu", doszłam do wniosku, że skoro nie urodziłam do tej chwili to już nie ma mowy o porodzie przed czasem. Lecę zrobić ostatnie zakupy przed porodem, zaopatrzę męża w jedzenie na tydzień, on dzisiaj jedzie jakies sprawy załatwiać ok 200km,

W czwartek TP
Stary 2013-04-29, 06:58   #469
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł, a ja dzisiaj na ktg idę, spytam położnej o te kłucia w szyjce może mi coś madrego powie
potem zabieram się za pranie, prasowanie i gotowanie obiadów na po porodzie

barwineczek a kiedy masz wizytę u gin, w tp?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 06:59   #470
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli będzie wygodny to pisz mnie po nocach tak niewygodnie, ze jakby mi tam coś jeszcze szeleścić miało - taka księżniczka na ziarnku grochu troche sie zrobiłam
dam znać. tylko jeszcze go nie zamawiam, bo w ogóle nie mam zamiaru rodzić w najbliższym czasie też mi zależy bardzo na tym, żeby to cholerstwo nie szeleściło. właśnie wczoraj wieczorem pomyślałam o sobie jako księżniczce na ziarnku grochu! burżuj taki łóżkowy... ale sen jest dla mnie bardzo ważny i żadnych "przeszkadzaczy" sobie nie życzę. zwykłym ceratom mówimy nie!
Stary 2013-04-29, 07:00   #471
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł, a ja dzisiaj na ktg idę, spytam położnej o te kłucia w szyjce może mi coś madrego powie

nie, jutro. Może się czegoś dowiem

mi teściowa powiedziała, że może mi obiady gotować po porodie
Stary 2013-04-29, 07:01   #472
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

oooo super. To czekam na info, co Ci powie na ten temat
Stary 2013-04-29, 07:04   #473
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cloche uzmysłowiłaś mi z tymi wodami, że faktycznie- materac mogę zalać Muszę kupić podkłady i tać pod prześcieradło, bo jakbym zniszczyła materac to
cieszę się, że mogłam się na coś przydać chyba naprawdę warto o tym pomyśleć, bo jak czytałam relacje z porodów, to w wielu przypadkach to słynne "pyk" zdarzało się właśnie podczas snu

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
no to zaczął mi się "tydzień porodu", doszłam do wniosku, że skoro nie urodziłam do tej chwili to już nie ma mowy o porodzie przed czasem. Lecę zrobić ostatnie zakupy przed porodem, zaopatrzę męża w jedzenie na tydzień, on dzisiaj jedzie jakies sprawy załatwiać ok 200km,

W czwartek TP
aaa i jeszcze mąż tak daleko... hihihi pewnie jak na złość się zacznie... wody odejdą na środku sklepu! ale to fajnie, przynajmniej nie będziesz musiała z mopem sama latać.
Stary 2013-04-29, 07:06   #474
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się, że mogłam się na coś przydać chyba naprawdę warto o tym pomyśleć, bo jak czytałam relacje z porodów, to w wielu przypadkach to słynne "pyk" zdarzało się właśnie podczas snu

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

aaa i jeszcze mąż tak daleko... hihihi pewnie jak na złość się zacznie... wody odejdą na środku sklepu! ale to fajnie, przynajmniej nie będziesz musiała z mopem sama latać.
No ja o tym całkiem nie pomyslałam A materaca szkoda by mi było
Stary 2013-04-29, 07:18   #475
candace1
Zakorzenienie

Cześć
Veronic-witajcie w domku
Fajnie się Ciebie czyta - taki optymizm od Ciebie bije.
Czekamy oczywiście na opis porodu - w wolnej chwili

Aaś kochana - ja już się doczekać nie mogę jak napiszesz, ze dziewczynki są po tej stronie - ile można tak cierpieć z bólu?
Mam nadzijeę, ze naprawdę nie będą Cię trzymać na siłę dłużej niż do piątku

maarchewka-niezła organizacja
Myślę, ze do szuflad będziesz zaglądać tak często, ze po 2 dniach nie będziesz potrzebować tych karteczek

Ja mam dziś nerwówkę od rana... bo dziś mamy z moją gin ustalić termin cc... Wizytę mam bardzo późnym wieczorem więc dziś już na bank Wam nie napiszę co i jak..
Mam tylko nadzieję, ze nie powie mi, ze mam się stawić na cc w TP bo ja już nie daję rady z tym wielkim brzuchem

Zjadłam twarożek z jogurtem naturalnym 0% i wypiłam szklankę mleka... Niedługo pora na kawkę i coś pysznego, ale najpierw muszę po "coś pysznego" wyjść do piekarni...a tak mi się nie chce

No dobra - pomarudziłam i jest mi lepiej
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 07:24   #476
cloche
Zakorzenienie

can, to mlecznie zaczęłaś dzień może masz składniki, żeby sobie coś szybkiego upiec? nie będzie trzeba wychodzić do sklepu...
przeraża mnie trochę ta cisza... jest akurat te parę dni po pełni, może te ostatnio nadzwyczaj aktywne zaczęły jednak rodzić??? albo w końcu odsypiają!
Stary 2013-04-29, 07:24   #477
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Tato od tygodnia w szpitalu, nie wiadomo kiedy go wypiszą - pogorszyły mu się wyniki po przeziębieniu.. Babcia w szpitalu leży na zapalenie płuc, niedawno po zawale albo wylewie, ma wstawiony rozrusznik.. a ja wszystkiego dowiaduje się dopiero dzisiaj przez przypadek..
Pewnie nie chcieli Cię martwić... Chociaż sama nie wiem co gorsze- wiedzieć czy nie wiedzieć...
Trzymaj się cieplutko! Trzymam żeby wszystko szybko minęło i oby szybko zdrowi wrócili do domu!

Cytat:
Dziewczyny jestem!! pierwszy raz odpaliłam kompa od ponad tygodnia !! hurraa!! wypuścili nas dzisiaj do domku!!!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram. Już druga kroplowka od rana a ja non stop z mega skurczami na leżąco w niewygodnym łóżku...

Koło 17 zaczęły przechodzić na szczęście... Były tylko 2. I to całkiem znosne.
Bo na tych wcześniejszych się skrecalam.
Wszystko mnie boli. Mięśnie od leżenia. Nawet oczy i głowa od płakania.
Za wszelką cenę chcą wyciszyć te skurcze bo jeszcze wcześnie.
A ja marzę żeby urodzić...
Biedna
Ale już niedługo, szybko zleci, zobaczysz!

Cytat:

Łóżeczko:

oraz szufladki:

Ekstra!

----

Całkiem znośna pogoda zaczyna się klarować, można będzie leżeć przy otwartym balkonie

Cel dnia dzisiejszego: zamówić brakujące rzeczy (a przynajmniej część)

Co do efektu stworzonego przez Marchewkę Ja właśnie nie mam miejsca w sypialni na komodę, gdzie mogłabym oprócz ubranek upchać coś Młodego, dlatego zastanawiam się na kupnem takiego organizera... http://allegro.pl/munchkin-organizer...182493485.html
Tylko cena mnie przeraża...
Taki "zwykły" organizer dostałam, ale patrzę, że niewiele tam wejdzie...
Co o tym Munchkin sądzicie?!?

Dzięki za odzew odnośnie metek... Ja na próbę starałam się ich pozbyć, jedną wyprułam ładnie, jedną tak, że czapeczka poszła na szwach , a jedną ucięłam i kłuje jeszcze bardziej niż z metką... Tak więc na razie nic nie ruszam... Ewentualnie te takie najbardziej :twarde" i przeszkadzające

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-04-29 o 07:33
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 07:33   #478
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Co do efektu stworzonego przez Marchewkę Ja właśnie nie mam miejsca w sypialni na komodę, gdzie mogłabym oprócz ubranek upchać coś Młodego, dlatego zastanawiam się na kupnem takiego organizera... http://allegro.pl/munchkin-organizer...182493485.html
Tylko cena mnie przeraża...
Taki "zwykły" organizer dostałam, ale patrzę, że niewiele tam wejdzie...
Co o tym Munchkin sądzicie?!?
a może półki na ścianę? lub szafkę? bo ten organizer malutki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 07:37   #479
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Łóżeczko:

oraz szufladki:

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wow dobra robota Ja muszę zaopatrzeć się w takie kosze/pojemniki tylko wiklinowe - chyba w Pepco takie widziałam.
też chcę kupić kilka takich i lampkę nocną muszę dorwać zieloną

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś nerwówkę od rana... bo dziś mamy z moją gin ustalić termin cc... Wizytę mam bardzo późnym wieczorem więc dziś już na bank Wam nie napiszę co i jak..
Mam tylko nadzieję, ze nie powie mi, ze mam się stawić na cc w TP bo ja już nie daję rady z tym wielkim brzuchem
Trzymam aby termin ustaliła na kilka dni chociaż przed TP, powiedz jej, że masz dużo małych ciuszków i jak urodzisz w dzień terminu to Ci w nie nie wejdzie

----

Cześć

Ja już po śniadanku i prysznicu, zaraz biorę się za prasowanie i dalsze układanie rzeczy Młodego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 07:37   #480
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

hej
i zaczynamy nowy tydzień
wczoraj byliśmy na giełdzie samochodowej, 3 godz chodzenia. Szkoda tylko że padał deszcz
W sumie byłam na nogach od 6 do 16. Aż dostałam zakwasów na tyłków.
Noc miałam koszmarną, bolały mnie stopy ale to tak jak nigdy wcześniej. Aż TŻ się obudził i mi je masował. Do tego miałam strasznie nadęty brzuch (nie wypróżniałam się od 2 dni) i też mnie zaczął boleć, no i mała oszalała bo wariowała jak nie wiem co. Myślałam że na tym etapie to już mi to nie grozi, sprawiała mi straszny ból.
Dopiero po tym masażu stóp zasnęłam. A dziś czuję się średnio.
Nie wiem ile jeszcze dam radę wytrzymać.

No ale mogę rodzić w sobotę bo chcę się załapać na grilla w piątek. Tak chodzą i chodzą za mną te kiełbaski pieczone. No i w ogóle mamy dużo planów z TŻtem na ten tydzień. O ile będę mieć siłę się poruszać

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Kupiliśmy dzisiaj w końcu wszystkie drzwi wewnętrzne , a potem byliśmy na mieszkaniu, dopiero wróciliśmy Teraz biorę się za nadrabianie i truskawki , bo dorwałam w Lidlu
za szybkie uwijanie się ze wszytskim
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości