Panny Młode 2015 cz. 2 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 23:52   #4921
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Może też tak spróbujemy. Chociaż jak weźmiemy kredyt na mieszkanie taki średniej wielkości tak liczymy że ok 100 tyś nam zabraknie.
oj, z tym może być różnie, musicie udać się do kilku banków i zweryfikować wszystko np. koleżanka, która kupiła jakiś czas temu mieszkanie mówiła mi, że w jednym banku obliczyli im zdolność kredytową na 200 tys, a w drugim na... 20 tys nie mam pojęcia jak takie rozbieżności są możliwe
Cytat:
Ja z nim na ten temat nie rozmawiam. Ale powinien doskonale wiedzieć że może coś nie wyjść i po co planować coś tak odległego. Bo jak nam coś wypadnie 11 listopada tego roku to oświadczy mi się 11 listopada 2014?
żarciki żarciki
Stary 2013-04-28, 23:54   #4922
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
oj, z tym może być różnie, musicie udać się do kilku banków i zweryfikować wszystko np. koleżanka, która kupiła jakiś czas temu mieszkanie mówiła mi, że w jednym banku obliczyli im zdolność kredytową na 200 tys, a w drugim na... 20 tys nie mam pojęcia jak takie rozbieżności są możliwe

żarciki żarciki
O kredycie pomyślimy dopiero po ślubie chociaż już teraz zaczniemy się rozglądać za mieszkaniami. Poza tym ja jeszcze nigdzie nie pracuję więc cienko byłoby z tą zdolnością kredytową.

No je nie wiem czy żarciki. Różnie to może być z moim chłopakiem
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 23:54   #4923
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
3 sezon jest świetny póki co. Masa różnych zwrotów akcji i nieprzewidywalnych rzeczy oglądać WC a nie polskie seriale
ja sobie ze wszystkim dam radę kontroluję sytuację a WC nie chcę kończyć będę się z tym wlec ile się da
Stary 2013-04-28, 23:55   #4924
viva91
na przekór do celu

Cytat:
to jestem ciekawa jak sobie mnie wyobrażasz i dobrze, że się tak utrzymuje, jeszcze 4 odcinki mi zostały do finału a jak 4 sezon? Zaczęłaś już?
w twoim przypadku wzoruje się na moje współlokatorce też lubi obcasy

zaczęłam 4 sezon. zaczął się tak, jak można się było spodziewać po finale 3, ale to było takieeee dziwneee ale cieszy mnie, że przetrwało to, co lubię w tym serialu najbardziej jak powiem co to to będzie spoiler, więc musicie się domyśleć
Stary 2013-04-28, 23:56   #4925
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
ja z moim charakterem to bym mojemu porządnie wbiła do głowy, że nawet sobie nie życzę oświadczyn w rocznice czy inne święto zresztą nieraz ode mnie usłyszał, że oczekuje od niego oryginalności i zaskakiwania mnie - to już nawet kwiatki czy inne prezenciki jak dostaje to bez okazji, bo nie lubię zbytnio inaczej
Ja aż tak wymagająca nie jestem i już chyba nawet na tych zaręczynach mi nie zależy. Machnęłam już na to ręką i szczerze to mogłoby ich nie być.
Stary 2013-04-28, 23:58   #4926
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
w twoim przypadku wzoruje się na moje współlokatorce też lubi obcasy

zaczęłam 4 sezon. zaczął się tak, jak można się było spodziewać po finale 3, ale to było takieeee dziwneee ale cieszy mnie, że przetrwało to, co lubię w tym serialu najbardziej jak powiem co to to będzie spoiler, więc musicie się domyśleć
hmm, ciekawe brakuje mi Ciebie na facebooku, jakoś tak fajniej jest jak się wie jak większość dziewczyn wygląda zakładaj konto!

dobra nie spoileruj za 4 odcinki się dowiem co i jak

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 23:58   #4927
viva91
na przekór do celu

Cytat:
O kredycie pomyślimy dopiero po ślubie chociaż już teraz zaczniemy się rozglądać za mieszkaniami. Poza tym ja jeszcze nigdzie nie pracuję więc cienko byłoby z tą zdolnością kredytową.

No je nie wiem czy żarciki. Różnie to może być z moim chłopakiem
Ta wspomniana koleżanka też nie ma stałych dochodów ale została uwzględniona w kredycie z wkładem 0 zł jednak dzięki temu łatwiej dostali kredyt. Bank optymistycznie założył, że wkrótce zacznie zarabiać
Stary 2013-04-28, 23:58   #4928
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja aż tak wymagająca nie jestem i już chyba nawet na tych zaręczynach mi nie zależy. Machnęłam już na to ręką i szczerze to mogłoby ich nie być.
czy ja wiem czy to jakieś gigantyczne wymagania z mojej strony po prostu oczekuje oryginalności

BLOG

Stary 2013-04-29, 00:01   #4929
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta wspomniana koleżanka też nie ma stałych dochodów ale została uwzględniona w kredycie z wkładem 0 zł jednak dzięki temu łatwiej dostali kredyt. Bank optymistycznie założył, że wkrótce zacznie zarabiać
To bardzo optymistyczne założenie

Cytat:
czy ja wiem czy to jakieś gigantyczne wymagania z mojej strony po prostu oczekuje oryginalności
Oj dla niektórych te wymagania byłyby nie do przeskoczenia.
Stary 2013-04-29, 00:03   #4930
viva91
na przekór do celu

Cytat:
uszy do góry w zasadzie ja też zrobiłam coś podobnego, nawet powiedziałam TŻ-owi, że nie musi się specjalnie starać, że może się oświadczyć wtedy, kiedy będzie gotowy itp... a co nastało tego samego dnia wieczorem? zaręczyny
Cytat:
hmm, ciekawe brakuje mi Ciebie na facebooku, jakoś tak fajniej jest jak się wie jak większość dziewczyn wygląda zakładaj konto!

dobra nie spoileruj za 4 odcinki się dowiem co i jak
nawet jakbym założyła, to byłoby bez zdjęcia, bo żadnego nadającego się nie mam ostatnie aktualne to chyba dowodowe, robione 4 lata temu
Stary 2013-04-29, 00:04   #4931
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dla niektórych te wymagania byłyby nie do przeskoczenia.
dla mojego na początku i przez pierwsze 4 lata też były, ale moje marudzenie na coś się przydało i w końcu się bardziej stara trzeba trochę cierpliwości i dużo marudzenia, a w końcu się osiągnie swoje

dobra, idę spać dobranoc a jutro nas chyba czeka część 3 wątku

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
nawet jakbym założyła, to byłoby bez zdjęcia, bo żadnego nadającego się nie mam ostatnie aktualne to chyba dowodowe, robione 4 lata temu
ale to już przynajmniej jakieś poglądowe na to jak wyglądasz

BLOG

Stary 2013-04-29, 00:06   #4932
viva91
na przekór do celu

Cytat:
cierpliwość zostanie wynagrodzona po 18 kwietnia 2015
Stary 2013-04-29, 00:08   #4933
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
uszy do góry w zasadzie ja też zrobiłam coś podobnego, nawet powiedziałam TŻ-owi, że nie musi się specjalnie starać, że może się oświadczyć wtedy, kiedy będzie gotowy itp... a co nastało tego samego dnia wieczorem? zaręczyny
No dobra to ja to powiem we środę chłopakowi to może to samo nastąpi.
Oczywiście żartuje.

Cytat:
dla mojego na początku i przez pierwsze 4 lata też były, ale moje marudzenie na coś się przydało i w końcu się bardziej stara trzeba trochę cierpliwości i dużo marudzenia, a w końcu się osiągnie swoje

Ja cały czas marudzę a to działa w przeciwną stronę

Dobranoc.
Stary 2013-04-29, 00:11   #4934
existence
Zakorzenienie

Cytat:

łoł przy mojej i tż manii fotografowania to ja nowe zdjęcia mam co tydzień/dwa

też lecę. papa
Stary 2013-04-29, 00:12   #4935
Vallotka
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2013-04-29, 01:23   #4936
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Co do WC - jakbym Wam powiedziała, jak się kończy 4 sezon, to by Wam kapcie pospadały, o!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 06:38   #4937
Jovisse
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
No dobra to ja to powiem we środę chłopakowi to może to samo nastąpi.
Oczywiście żartuje.

Ja cały czas marudzę a to działa w przeciwną stronę

Dobranoc.
Aaaa, dzięki!!! Będę miała nadzieję na przyszłość, że jak będę marudziła to może coś się w końcu zmieni
Choć na razie faktycznie niestety działa to w drugą stronę...
Stary 2013-04-29, 09:24   #4938
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Co do WC - jakbym Wam powiedziała, jak się kończy 4 sezon, to by Wam kapcie pospadały, o!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dlatego nie chcę tak szybko oglądać bo potem będzie dramat pamiętam jak cierpiałam czekając na plotkarę
Stary 2013-04-29, 09:30   #4939
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
To na co polujemy to bliźniak, 6 pokoi i dwie łazienki. Piętrowy z własnym ogródkiem i wiatą na autko i niby 390 tys. ale ta cena jest za pierwsze cztery bliźniaki, potem wzrasta
I tak myślimy że może na kredyt taki się załapiemy ale kto to wie
takie mieszkanka też fajna sprawa ale tutaj w okolicy czegoś takiego nie ma
Rany jak cudownie Mocno trzymam kciuki, żebyście dostali kredyt, bo taka okazja może się długo nie powtórzyć
Ja w sumie nie wiem, czy zdecydowałabym się na bliźniak. Chyba nie, bo jestem strasznie zafiksowana na punkcie własnej przestrzeni życiowej i do szału doprowadziłoby mnie dzielenie jednej ściany i ogrodzenia z sąsiadem

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość
To co piszesz brzmi ekstra! życzę, żeby się Wam udało Ja też nie mam na razie pomysłu, gdzie będę mieszkać za 1,5 roku...
Witaj w klubie U mnie jest ekstremalnie, bo po pierwsze nie mamy pojęcia gdzie Tż dostanie pierwszą pracę po szkole, a po drugie nie mamy pojęcia, ile razy i gdzie go później przeniosą Więc do jego emerytury będziemy musieli wynajmować mieszkania, bo nawet nie będzie nam się opłacało czegoś kupić. Ale jak przejdzie na emeryturę to wybudujemy sobie taki domek, że jak to określiła Malwina - wszystkim kapcie pospadają

Cytat:
ja znowu ograniczyłam moje poprawianie w ortografii, w zasadzie to regulamin wizażu mi w tym pomógł dobrze, że jest wątek o poprawnej polszczyźnie, tam się mogę "wyładować"
Jak mnie denerwuje ten punkt regulaminu Do szału mnie doprowadzają błędy ortograficzne na forum, ale nie można zwrócić uwagi, czym broniłoby się piękna i poprawności języka polskiego, bo zaraz punkty i ostrzeżenia

Cytat:
Taka jesteś tajemnicza, że niedługo zaczną się teorie spiskowe pt. "Jak wygląda viva?"

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:16   #4940
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
może szybciej się załapię na jakieś zdjęcia z przymiarek?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
nie mów, nie mów!
ale dobrze, że takie zakończenie w sumie wydaje mi się, że jeszcze dużo sezonów tego może być

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Taka jesteś tajemnicza, że niedługo zaczną się teorie spiskowe pt. "Jak wygląda viva?"
noo swoją drogą Ciebie chyba też nie ma na facebooku u nas?

BLOG

Stary 2013-04-29, 10:21   #4941
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Rany jak cudownie Mocno trzymam kciuki, żebyście dostali kredyt, bo taka okazja może się długo nie powtórzyć
Ja w sumie nie wiem, czy zdecydowałabym się na bliźniak. Chyba nie, bo jestem strasznie zafiksowana na punkcie własnej przestrzeni życiowej i do szału doprowadziłoby mnie dzielenie jednej ściany i ogrodzenia z sąsiadem
asiaczek naprawdę super okazja z tym domem.. taka cena...

Ale jak mariamarysienka ciężko dzielić się z sąsiadem..
Ja mam bardzo głupią sytuację w domu rodzinnym ;p Bo mieszkam w 2 rodzinnym.. piętro jest nasze a parter siostry babci i jej męża.. Wspólne podwórko bla bla..
Odkąd pamiętam to Ci z dołu nam robią problemy, na złość - nigdy nie zapomnę jak byłam mała i tata nam zamontował kosza.. tydzień później pod koszem stały wielkie donice z kwiatami
Ale bliźniak to przynajmniej 2 osobne podwórka :P

Aaa... ja zaraz zmykam na zajęcia.. późniejsze są odwołane, jutrzejsze też, więc zaraz po jadę do domu więc pewnie jak wrócę to będzie już kolejna część :P
Biedna muszę zabrać się z 2 laptopami :O bo rodzice kazali kupić siostrzeńcowi na komunie.. a że miałam baaaaaardzo ograniczone fundusze i znalazłam mega okazje w krk to kupiłam.. więc teraz jak rumun z tobołami :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:22
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:35   #4942
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Aaa... ja zaraz zmykam na zajęcia.. późniejsze są odwołane, jutrzejsze też, więc zaraz po jadę do domu więc pewnie jak wrócę to będzie już kolejna część :P
Biedna muszę zabrać się z 2 laptopami :O bo rodzice kazali kupić siostrzeńcowi na komunie.. a że miałam baaaaaardzo ograniczone fundusze i znalazłam mega okazje w krk to kupiłam.. więc teraz jak rumun z tobołami :P
też jechałam z 2 laptopami do domu, z moim nowym i starym "chorym" ale że oba są 13,3 cale no i ten nowy jest cieniusieńki a moja torba 15,6 to je razem zmieściłam do jednej torby
Stary 2013-04-29, 10:43   #4943
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny, mówicie o kredytach a my właśnie przez nie mamy problemy Nie chce nikogo straszyć, no ale my chcąc spłacić zaległe rachunki i wziąć się w końcu w garść chcieliśmy właśnie wziąć kredyt, oczywiście nie tylko na rachunki chcieliśmy kupić też auto. Niestety obydwoje pracujemy na pół etatu i żaden bank tutaj nie chciał nam dać kredytu, znaleźliśmy firmę w internecie wydawała się w porządku normalna strona internetowa zgadzające się nr, konkretna obsługa na początku. No ale zaczęliśmy się starać o ten kredyt z racji tego że to jest prywatna firma coś jak provident w Polsce, musieliśmy najpierw wpłacić jedną wpłatę. Wpłaciliśmy nie mało no ale sądziliśmy że to wystarczy i dostaniemy swoje pieniądze no ale okazało się że jest jeszcze dodatkowa opłata prawie trzy razy wyższa niż poprzednia, zapłaciliśmy i... Dalej czekamy na pieniądze Oszukali nas i nie wiem co mam robić, nie stać mnie na prawnika, nie wiem sama... Sorki za moją przydługa opowieść ale chyba to jest jakieś ostrzeżenie, wiem że to wszystko jest naszą winą, ale chcąc dobrze dla nas sami sobie dokopaliśmy i w tej chwili jest na prawdę nie fajnie
Stary 2013-04-29, 10:55   #4944
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Witam się dziewczyny Tak pędzicie, że nie wiem czy się wbiję

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
dlatego nie chcę tak szybko oglądać bo potem będzie dramat pamiętam jak cierpiałam czekając na plotkarę

jezuuuu... nie mam czasu oglądać ostatnio i utknęłam na jakimś 8 ocinku pierwszej serii. Przez was muszę to nadrobić
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mówicie o kredytach a my właśnie przez nie mamy problemy Nie chce nikogo straszyć, no ale my chcąc spłacić zaległe rachunki i wziąć się w końcu w garść chcieliśmy właśnie wziąć kredyt, oczywiście nie tylko na rachunki chcieliśmy kupić też auto. Niestety obydwoje pracujemy na pół etatu i żaden bank tutaj nie chciał nam dać kredytu, znaleźliśmy firmę w internecie wydawała się w porządku normalna strona internetowa zgadzające się nr, konkretna obsługa na początku. No ale zaczęliśmy się starać o ten kredyt z racji tego że to jest prywatna firma coś jak provident w Polsce, musieliśmy najpierw wpłacić jedną wpłatę. Wpłaciliśmy nie mało no ale sądziliśmy że to wystarczy i dostaniemy swoje pieniądze no ale okazało się że jest jeszcze dodatkowa opłata prawie trzy razy wyższa niż poprzednia, zapłaciliśmy i... Dalej czekamy na pieniądze Oszukali nas i nie wiem co mam robić, nie stać mnie na prawnika, nie wiem sama... Sorki za moją przydługa opowieść ale chyba to jest jakieś ostrzeżenie, wiem że to wszystko jest naszą winą, ale chcąc dobrze dla nas sami sobie dokopaliśmy i w tej chwili jest na prawdę nie fajnie

Ło matko Te wszystkie kredyty takie i pożyczki sa straszne. Moja znajoma pracuje w chwilówkach w głównym oddziale i nieco mi o tym opowiada. Masakra... ale ciągle są ludzie, którzy z tego korzystają

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:59   #4945
existence
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja tylko słyszę słowo kredyt to mi się włącza nie żółta a już czerwona lampka i na dzień dzisiejszy mówię, że nigdy bym kredytu nie wzięła ale mam pewnie takie podejście przez to, że mam po ślubie gdzie mieszkać, chociaż do totalnego remontu ale jest. Gdybym nie miała pewnie moje podejście byłoby inne i rozumiem Was wszystkie, które się przymierzacie do kredytów ale w tej sytuacji się nie odzywałam bo mnie to póki co nie dotyczy. Ale np. moim zdaniem branie kredytu na auto to już jest trochę głupie bo można kupić używane i też jeździ. Nasz samochód kosztował bardzo niewiele i jeszcze się nie rozpadł a środek transportu mamy zdecydowanie dach nad głową jest ważniejszy, w innych przypadkach kredyty mało rozumiem...a np. kredyt na wesele to już w ogóle

ale teraz żeby trochę rozśmieszyć właśnie oglądam lekarzy koleś przyjechał do szpitala z otwartym złamaniem kości udowej i się drze, że on ma jutro ślub bo 7 lipca sobota że tak musi być bo cała rodzina jego tak brała ślub i tylko wujek się wyłamał i wziął rozwód

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny Tak pędzicie, że nie wiem czy się wbiję
dasz radę
Stary 2013-04-29, 11:08   #4946
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
jak ja tylko słyszę słowo kredyt to mi się włącza nie żółta a już czerwona lampka i na dzień dzisiejszy mówię, że nigdy bym kredytu nie wzięła ale mam pewnie takie podejście przez to, że mam po ślubie gdzie mieszkać, chociaż do totalnego remontu ale jest. Gdybym nie miała pewnie moje podejście byłoby inne i rozumiem Was wszystkie, które się przymierzacie do kredytów ale w tej sytuacji się nie odzywałam bo mnie to póki co nie dotyczy. Ale np. moim zdaniem branie kredytu na auto to już jest trochę głupie bo można kupić używane i też jeździ. Nasz samochód kosztował bardzo niewiele i jeszcze się nie rozpadł a środek transportu mamy zdecydowanie dach nad głową jest ważniejszy, w innych przypadkach kredyty mało rozumiem...a np. kredyt na wesele to już w ogóle
Auto to tak już całkiem dodatkowo i używane oczywiście W tej chwili mamy tyle zaległych opłat że na nic nas nie stać I po prostu chcieliśmy jak najszybciej rozwiązać tą sytuację bo w końcu mozemy sobie na spłatę kredytu (ale jednego nie dziesięciu opłat na raz) pozwolić a tu takie bagno
Stary 2013-04-29, 11:13   #4947
iixi
Zakorzenienie

ANTERIA bardzo niefajna sytuacja.. ;/ mam nadzieję, że jakoś sie z tego wszystkiego pozbieracie

a ja też jestem przeciwniczką brania kredytów, a jak już kiedyś będę musiała to na pewno w jakimś porządnym banku i sprawdzonym

BLOG

Stary 2013-04-29, 11:18   #4948
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Auto to tak już całkiem dodatkowo i używane oczywiście W tej chwili mamy tyle zaległych opłat że na nic nas nie stać I po prostu chcieliśmy jak najszybciej rozwiązać tą sytuację bo w końcu mozemy sobie na spłatę kredytu (ale jednego nie dziesięciu opłat na raz) pozwolić a tu takie bagno
tzn z tym autem to ja nie mówiłam do was akurat bo wasza ta sytuacja jest w ogóle kurde skomplikowana i przykra :/ ale wiesz zdarzają się ludzie co ledwo żyją od miesiąca do miesiąca ale biorą kredyt na nową furę z salonu, żeby poszpanować przed rodziną i znajomymi tzw. "zastaw się a postaw się"...
Stary 2013-04-29, 11:24   #4949
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
tzn z tym autem to ja nie mówiłam do was akurat bo wasza ta sytuacja jest w ogóle kurde skomplikowana i przykra :/ ale wiesz zdarzają się ludzie co ledwo żyją od miesiąca do miesiąca ale biorą kredyt na nową furę z salonu, żeby poszpanować przed rodziną i znajomymi tzw. "zastaw się a postaw się"...

Wiem

No a ja też zawsze byłam przeciwna jakimkolwiek kredytom ale sytuacja nas zmusiła do tego tak jak pisałam, zazwyczaj mamy bardzo ciężkie zimy bo mój Tż pracuje w budowlance i na okres zimy pracy nie ma, nie wydalaliśmy wtedy z opłaceniem wszystkiego a było to jakieś trzy lata temu z roku na rok jest lepiej ale zazwyczaj i tak nie pracuje w zimie przez jakieś jeden dwa miesiące, i żyliśmy do tej pory z dnia na dzień a nie chcemy już, no nic trzeba wypić to piwo
Stary 2013-04-29, 11:28   #4950
mariamarysienka
Zakorzenienie

Anteria strasznie przykra sytuacja A Twój Tż nie ma szansy zmienić pracy, gdzie miałby jakiegoś bardziej odpowiedzialnego szefa? Może wtedy jak byłaby regularna wypłata, to nie mielibyście problemów z długami?

A propos kredytów to ja jestem bardzo przeciwna kredytom na rzeczy, które nie są niezbędne. Bo na mieszkanie - rozumiem. Na samochód też, jeśli komuś brakuje niewielkiej kwoty, a nadarzyła się okazja, że można kupić jakieś dobre auto w przystępnej cenie. Natomiast nie rozumiem brania kredytu np. na wesele Każdy powinien robić takie wesele, na jakie go stać. Absurdalne jest dla mnie robienie hucznego wesela na 200 osób, z luksusowym menu i salą tonącą od świeżych kwiatów, na które trzeba wziąć kilkadziesiąt tysięcy kredytu i wchodzić w "nowe życie" od razu z długami. Tego nie spłaci się w rok, a jeśli pojawi się dziecko będzie naprawdę ciężko. Jak nie stać na takie wielkie wesele, to niestety trzeba postawić na kompromis i zrobić mniejsze i skromniejsze, a nie "zastaw się a postaw się" Nie rozumiem tego ni hu hu

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości