Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 09:27   #1411
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Wczoraj było zimnoooo! Mam nadzieję, że na weekend jednak pogoda się poprawi. Jestem w pracy do jutra, potem mam wolne.

Dziś robiłam test, wyszedł negatywny, ale sama nie wiem, czy nie za wcześnie go zrobiłam - ostatnio miałam wyjątkowo krótki cykl, ale normalnie mam ponad 30 dniowe, dziś jest 30. d.c. Gdy robiłam testy owulacyjne, to najwyraźniejszy wyszedł mi w 19 d.c., czyli cykl będzie raczej dłuższy, może 32-dniowy?

No nic - wóz albo przewóz Jak coś się zmieni, to napiszę.
A nie wiesz, ile dni masz fazę lutealną? Bo jak byś wiedziała, to możesz policzyć kiedy będzie @, bo ona jest stała.
Owu w 19 dc to dość późno... faktycznie, cykl może mieć z 32,33 dni..

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:28   #1412
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

hej.

Pogoda sie zepsuła, jest okropnie zimno. Do tego budziłam sie z bolącym uchem
Dzien do doopy
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:35   #1413
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A nie wiesz, ile dni masz fazę lutealną? Bo jak byś wiedziała, to możesz policzyć kiedy będzie @, bo ona jest stała.
Owu w 19 dc to dość późno... faktycznie, cykl może mieć z 32,33 dni..
Nie wiem, bo nigdy nie miałam monitoringu cyklu.
Ostatnio miałam 26-dniowy i się mocno zdziwiłam, bo właśnie nigdy nie mam tak krótkich cykli.

Jak się @ nie pojawi, to będę testować w czwartek.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:37   #1414
Ana***
Zakorzenienie

Asiuk jeżeli test wyszedł pozytywny w 19dc to owulacja nastąpiła w 20/21dc do tego trzeba dodać 12-14 dni fl wychodzi, że cykl będzie miał 32-35 dni... a Ty dopiero jesteś w 30 dc

Mało tego... mówimy o fl 12-14 dni a niektórym test dopiero wychodzi w 16 dniu tejże fazy... masz czas!

Mała może jeszcze coś wykombinujecie z tą imprezą...

Maleństwo zgrabna chudzinka

Blonde witaj w PL.

Butter podziwiam, ja po weekendzie w szkole nie mam siły na nic.

Cześć.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:39   #1415
kaska87
Zakorzenienie

hej
spałam dzisiaj u siebie w domu- mąż pojechał na szkolenie na 2 dni wczoraj o 20:00, ale jutro ok 18:00 będzie znowu i to na 5 dni
a spałam u siebie w domu bo jest u nas siostra męża i się nie bałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:41   #1416
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Miłego dnia
Stary 2013-04-29, 09:43   #1417
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Blonde witaj w PL.

Cześć.

czesc

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
spałam dzisiaj u siebie w domu- mąż pojechał na szkolenie na 2 dni wczoraj o 20:00, ale jutro ok 18:00 będzie znowu i to na 5 dni
a sie tak smutałasnie ma co za szybkoSuper

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Miłego dnia
wzajemnie
Stary 2013-04-29, 09:44   #1418
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk jeżeli test wyszedł pozytywny w 19dc to owulacja nastąpiła w 20/21dc do tego trzeba dodać 12-14 dni fl wychodzi, że cykl będzie miał 32-35 dni... a Ty dopiero jesteś w 30 dc

Mało tego... mówimy o fl 12-14 dni a niektórym test dopiero wychodzi w 16 dniu tejże fazy... masz czas!
Dzięki za wytłumaczenie.
Z tym że mi test owulacyjny wyszedł pozytywnie też w 18 d.c. i w 20 d.c. (z tym że w 20 d.c. kreska testowa była dokładnie tej samej intensywności co kontrolna, a w 19 d.c. - znacznie mocniejsza)

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:50   #1419
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wytłumaczenie.
Z tym że mi test owulacyjny wyszedł pozytywnie też w 18 d.c. i w 20 d.c. (z tym że w 20 d.c. kreska testowa była dokładnie tej samej intensywności co kontrolna, a w 19 d.c. - znacznie mocniejsza)
I dobrze od najmocniej kreski na teście liczy się tam od 12 do chyba 36/48h (już dokładnie nie pamiętam), że nastąpi owu... kreska najmocniejsza oznacza, że owu dopiero będzie, a nie że jest w tej chwili. A w 20dc sprawdzałaś test owu?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2013-04-29 o 09:52
Stary 2013-04-29, 10:02   #1420
kaska87
Zakorzenienie

czujmę się głupia nie wiem co to są te fazy lutealne, nie wiem kiedy mam owu i te inne wstyd

Stary 2013-04-29, 10:10   #1421
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, bo nigdy nie miałam monitoringu cyklu.
Ostatnio miałam 26-dniowy i się mocno zdziwiłam, bo właśnie nigdy nie mam tak krótkich cykli.

Jak się @ nie pojawi, to będę testować w czwartek.
Jasne, czekaj spokojnie

Cytat:
czujmę się głupia nie wiem co to są te fazy lutealne, nie wiem kiedy mam owu i te inne wstyd
Kasiu, ciesz się, że nie musisz wiedzieć!
Chociaż ja tam uważam, że kobieta powinna znać swoje ciało

Hania

Stary 2013-04-29, 10:11   #1422
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, ciesz się, że nie musisz wiedzieć!
Chociaż ja tam uważam, że kobieta powinna znać swoje ciało
no właśnie, powinna zainteresuję się tym jakbyśmy chcieli 2 bejbe bo na dziewczynkę to przed owu chyba trzeba-nie?
mam nadzieję, że cykle mi się po porodzie wyruwnają a nie jak teraz od 28-39 dni

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:13
Stary 2013-04-29, 10:23   #1423
Ana***
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i boli mnie cały czas ręka... ;/

A w ogóle to zliczam wyniki badań do pracy mgr. Miałam już zliczone, ale rozmawiałam z promotorką i muszę jednak wyodrębnić na płeć... czyli liczenie od nowa, a do tego 2 razy tyle...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:28
Stary 2013-04-29, 10:24   #1424
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, powinna zainteresuję się tym jakbyśmy chcieli 2 bejbe bo na dziewczynkę to przed owu chyba trzeba-nie?
mam nadzieję, że cykle mi się po porodzie wyruwnają a nie jak teraz od 28-39 dni
Oj Kaśka, Kaśka
Ja bym się przesadnie nie kierowała, czy przed czy po owu...to loteria i tyle!

Hania

Stary 2013-04-29, 10:26   #1425
kaska87
Zakorzenienie

Ana

co do badań to ja w przyszłym tygodniu też mam krew, mocz i glukoze 75

Butter ale można spróbować najwyżej będzie 2 synków i będę mi robić demolkę w domu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-04-29 o 10:27
Stary 2013-04-29, 10:32   #1426
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter ale można spróbować najwyżej będzie 2 synków i będę mi robić demolkę w domu
Jasne, że można próbować
E tam zaraz demolkę. Dlaczego? Moja siostra ma dwie córki i w domu też demolka

Hania

Stary 2013-04-29, 10:36   #1427
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mam humoru, już od kilku dni mam jakiegoś doła. Takiego ogólnego...

Cytat:

Cytat:
Miłego dnia
Wzajemnie

Cytat:
Ja trochę "liznęłam" tej wiedzy przed staraniami. I prawdę mówiąc na nic mi się ona nie zdała
Ale fakt, też uważam, że kobieta powinna mniej więcej wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi

Cytat:
Oj kaska...
No niby teoretycznie dziewczynka kilka dni przed owu. Wszystko się u mnie zgadza - dobrze, że z tego królikowania bliźniaki nie wyszły

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:37   #1428
Ana***
Zakorzenienie

Kochane mam pytanie co do tego wyżej, tzn do tych moich badaniach do pracy mgr

pytanie... czy któraś się orientuję, jeżeli rozdzielę wyniki na płeć: nazwy kolumn: "dziewczynki" i "chłopcy" to mam również zawrzeć w pracy w tabeli trzecią kolumnę "razem" (dziewczynki + chłopcy)?

iii drugie pytanie czy mogę w nazwać kolumnę "dz" oraz "ch" i gdzieś zawrzeć legendę? np. na początku działu? lub każdej tabeli...?
Stary 2013-04-29, 10:38   #1429
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że można próbować
E tam zaraz demolkę. Dlaczego? Moja siostra ma dwie córki i w domu też demolka
i jedno dziecko robi demolke

Czekamy jeszcze na tesciów

Byłam z Seba na spacerze z pieskiem
Stary 2013-04-29, 10:43   #1430
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane mam pytanie co do tego wyżej, tzn do tych moich badaniach do pracy mgr

pytanie... czy któraś się orientuję, jeżeli rozdzielę wyniki na płeć: nazwy kolumn: "dziewczynki" i "chłopcy" to mam również zawrzeć w pracy w tabeli trzecią kolumnę "razem" (dziewczynki + chłopcy)?

iii drugie pytanie czy mogę w nazwać kolumnę "dz" oraz "ch" i gdzieś zawrzeć legendę? np. na początku działu? lub każdej tabeli...?
Możesz zrobić razem i wtedy pokazać np. procentowo, ile w badanej grupie było dziewczynek, a ilu chłopców Zawsze jeden wykres więcej
Co do skrutów: a w pracy zamieszczasz tabele, czy tylko wykresy, które zrobisz na ich podstawie? Bo jeśli tabele, to do tabeli raczej legendy nie robisz, ale jeśli wykres, to tak

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-04-29, 10:48   #1431
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ja też jestem kompletnie zielona, także baaardzo chętnie poczytam co tam płodzicie

U nas w rodzinie wszyscy kupują z BRW Wiem, że sporo osób narzeka, ale nam nigdy jeszcze nic złego się nie przytrafiło. Choć przy tych nowych meblach widzę, jaka to masówka - przy jednych drzwiczkach krawędź jest jakby lekko starta. Podejrzewam, że widać to dlatego, że meble są wenge (wcześniej kupowaliśmy raczej jaśniejsze). Ale poza tym nie mam nic do zarzucenia (prócz tego, że jedną szafkę składa się pół dnia ).

No mówiłyście, mówiłyście, ale uwierz, że to nie tak łatwo uwierzyć

A uszka mógłby mieć po cioci

Widziałam zdjęcia Domino - boski!

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Bry!
Wiem, że co tydzień mówię to samo, ale... czemu te weekendy tak szybko mijają?

Miałam tyyyle planów, mieszkanie miałam w końcu po remoncie ogarnąć... I co? I Jak w sobotę mąż mi przywlókł rano kartony z piwnicy, tak skończyłam układać w szafkach późnym wieczorem. Nie, nie miałam nie wiadomo jakiej ilości rzeczy. Po prostu prócz upchnięcia tego, co miałam w starych meblach, musiałam przenieść rzeczy z kilku półek w sypialni, które docelowo mają być dla Jr, i totalnie nie mogłam się w tych nowych meblach zorganizować. Wciąż mi tak coś nie pasuje, także pewnie będę jeszcze przestawiać i przekładać milion razy Ale miejsca dla Jr już jest sporo (choć zanim Jr pojawi się na świecie, to pewnie zdążę tam coś poupychać ).
Wczoraj umyłam kieliszki i klosze, powkładałam wszystko, mąż zmontował żyrandol... I tyle - reszta mieszkanie nietknięta
Chciałabym do środy się uporać, co by w weekend majowy naprawdę odpoczywać, a nie ganiać ze szmatą

Wczoraj na obiad zrobiłam pesto z suszonymi pomidorami. I tak jak w trakcie jedzenia było przepyszne, tak krótko po zjedzeniu zrobiło mi się lekko niedobrze, i potem już mnie mdliło na samo wejście do kuchni - zapach cebuli, czosnku i pomidorów unosił się do samego wieczora... Bleee...
W dodatku wieczorem brzuch mi wzdęło (stwardniał?), także przeleżałam wieczór przez tv. Dziś wstałam niewyspana

Właśnie, dziewczyny, piszecie o twardnieniu brzuszka... Jak to wygląda? Jak to jest uczucie? Czy to możliwe, że np. odczuwam coś takiego mimo, że brzuszka jeszcze prawie nie ma?

Halo Aaby;-) Czytaj, czytaj te nasze wypociny - byś nie obudziła się jak i ja przed samymi zakupami - bardzo to frustrujące;D

Ja najszybciej na wątku chyba robiłam zakupy hah, aż Stokrotka z Tomalinką się stresowały, że nic nie mają, a ich maleństwa są starsze o miesiąc i dwa;D Ja już jestem taki świrek, muszę mieć wszystko dobrze zorganizowane. Dla mnie zasada jest jedna: jak czujesz potrzebę zakupów już teraz to nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko czytać dużo opinii, sprawdzać, trzepać allegro, strony internetowe i przede wszystkim opinie dziewczyn - pozwoli to uniknąć niepotrzebnych zakupów. Na początku wątku jest też rewelacyjna lista wyprawkowa od Madzi;-) A tym bardziej jeśli liczycie się z finansami to rozłożenie zakupów w czasie pozwala przejść z tym bardziej bezboleśnie. Tylko uporządkuj sobie najpierw mieszkanie po remoncie kochana, żeby było gdzie składować;-)

A co do mebli. Ja z BRW wyposażałam kuchnię na swoim obecnym mieszkaniu - i jest to dla mnie tanie rozwiązanie,a dość praktyczne. Aczkolwiek na dom mam zamiar już odwalić sobie kuchnię bo z BRW jest bez szaleństwa, że tak to ujmę;-)

Cytat:
A nie mam humoru, już od kilku dni mam jakiegoś doła. Takiego ogólnego...
nie smutaj się kochana, nie warto;-****

Cytat:
Cześć!

Wczoraj było zimnoooo! Mam nadzieję, że na weekend jednak pogoda się poprawi. Jestem w pracy do jutra, potem mam wolne.

Dziś robiłam test, wyszedł negatywny, ale sama nie wiem, czy nie za wcześnie go zrobiłam - ostatnio miałam wyjątkowo krótki cykl, ale normalnie mam ponad 30 dniowe, dziś jest 30. d.c. Gdy robiłam testy owulacyjne, to najwyraźniejszy wyszedł mi w 19 d.c., czyli cykl będzie raczej dłuższy, może 32-dniowy?

Asiuk, spokojnie, w tym terminie rzadko kiedy test wychodzi. ;-) Na ogół dopiero tydzień po tym jak @ się spóźnia. Albo krew na betę HCG. Ale bez napaleń bo tu wszystkie po kolei chodziłyśmy przez to sromotnie rozczarowane;-)

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 10:49   #1432
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz zrobić razem i wtedy pokazać np. procentowo, ile w badanej grupie było dziewczynek, a ilu chłopców Zawsze jeden wykres więcej
Co do skrutów: a w pracy zamieszczasz tabele, czy tylko wykresy, które zrobisz na ich podstawie? Bo jeśli tabele, to do tabeli raczej legendy nie robisz, ale jeśli wykres, to tak

Haaaaa!!! Czekałam na tę okazję od kiedy wyśmiałaś moje wypełnienie ankiety!!

Hania

Stary 2013-04-29, 10:57   #1433
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
hej.

Pogoda sie zepsuła, jest okropnie zimno. Do tego budziłam sie z bolącym uchem
Dzien do doopy

Cytat:
hej

Cytat:
Ana

co do badań to ja w przyszłym tygodniu też mam krew, mocz i glukoze 75

Kaśka, hah, ty wariatko. To przed i po owulacją wzięło się tylko stąd, że plemniki "żeńskie" mają dłuższą żywotność i o ile "męskie" już nie przetrwają to te drugie będą wciąż czekały (bądź i nie na owulację). A po owulacji niby "męskie" mają większą szansę ze względu na to, że są ponoć "szybsze" hah. Nie wiem, nie sprawdzałam. Ja tam nie wiedziałam jak mamie wytłumaczyć, że za chiny nie mogę się doliczyć ile Adaś ma bo tak aktywnie planowaliśmy;P A ja mam nieregularne cykle;P

A na glukozę i krew to chyba razem w jednym czasie będziemy miały;]

Aaby - zapomniałam z tym twardnieniem brzuszka - u ciebie na razie wygląda to na klasyczne spowolnienie metabolizmu i przemiany materii, które pięknie zaczyna dokuczać od I trymestru;P Da się przyzwyczaić. Na pewno inaczej się już reaguje na te same pokarmy co przed ciążą. Zwłaszcza jak fundujesz sobie czosnek czy jakieś ciężkostrawne czy wydymające potrawy;-)

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:05   #1434
tomalinka
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej.
U nas dzien minął pracowicie. Rano ogarnelismy mieszkanie, potem pojechalismy na cmentarz posrzatac, potem zakupy i obiad. Ciepło było.. pieknie, zaliczylismy tez spacerek. Mielismy sie wybrac na piwo do baru ale naszła chmura.. i ostatecznie zaleglismy na kanapie z martini i popcornem
Blonde, pewnie juz jestes w PL - odpoczywaj kochana
Hej to pracoity dzionek mieliście. A tego martini i popcornu to zazdroszcze

Albo taka żubrówka z sokiem jabłkowym... no cóż jeszcze trochę na marzeniach muszę poprzestać

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hełoł

U nas pogoda się zepsuła..pochmurno i pada

Wczoraj dużo porządków, kupiłam sobie też sukienkę na chrzciny!
A dzieciom nadal nic nie wypatrzyłam
No pogoda kiepska. Tak długo czekaliśmy, żeby wyjechać na kilka dni jak będzie ładna pogoda i co.. doooopa. Brzydko jest. Ale dziś przynajmniej nie pada.

Sukienka śliczna

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Tam kosmetyków to jest chyba minimalnie kochana;-) A mnie znów na wieczór te skurcze i twardy brzuszek sieknął - nie wiem dlaczego, ale zaczyna mi się tak mocno jak jestem pod prysznicem - bardzo nieprzyjemne uczucie i drugą no-spę tego dnia zażyłam na noc;-( Mam nadzieję, że dziś już będzie w porząku...Któraś z was spotkała się z czymś takim?
Zaraz pójdę do k. bo jestem ciekawa co tam się pytałaś. Ja sama jestem zielona w tych tematach.
Cytat:
Dziękuję za rady z brzuszkiem, nie wiedziałam przyznam się szczerze...dobrze wiedzieć;-) Zaraz jestem spokojniejsza, bo nie jest to miłe uczucie i chyba naturalne jest to, że martwimy się w tedy o dziecko.
No też o tym czytałam. Dobrze zrobiłaś, że wzięłaś od razu no spę, mi lekarz zalecił no-spę + magnez + leżenie. I to już teraz muszę brać no-spe i mg codziennie 3 tabletki. Chociaż u mnie dalej brzuszek twardnieje Własciwie od wczoraj jest poprawa i się wszystko trochę uspokoiło. Oby tak zostało. A Ty jak się czujesz? Brzuszek dalej twardnieje?
Wizytę mam 6 maja i zobaczymy co mi lekarz powie.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wczoraj bylismy z mlodym na placu zabaw, jak zjezdzal ze zjezdzalni ziarenko piasku wpadło mi do oka, moj niedowidzacy tz nic nie widzial a ja sama nie moglam sobie poradzic, wiec poszlam do domu ale przemywanie woda tez nic nie pomoglo, wiec zadzwonilam ze ma przychodzic i jedziemy na pogotowie ale najpierw pomyslalam o mojej mamie i na szczescie obylo sie bez lekarzy ale oko mam tak spuchniete ze prawie nic nie wiedze
Ojejkuś.. i jak oko? Zeszła już opuchlizna?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
i chyba mnie4 rozkłada choroba całkiem, osłabiona jestem już, z nosa cieknie, gardło boli i kaszle
I jak się czujesz Kochana? Zdrówka Ci życzę
Brzuszek dalej twardnieje?

Cytat:
a meble my kupujemy w MEBLE AGATA
My też tam kilka mebli już kupili ale oni mają sklepy chyba tylko na śląsku....

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Witam się szybciutko wieczorową porą Zaczynamy 19tydzień

Dziś fajowy dzień mieliśmy ze znajomymi, grill, spacerki, choć pogoda nie rozpieszcza. Jutro wyjeżdżamy na majówkę, więc do piątku będę bez internetu. Ale detoks

Buziakuje Was mocno i do usłyszenia za kilka dni

Tomalinko, pytałaś o wózek i my chyba zdecydujemy się na Hartana Vip lub Lite
Gratuluję 19tc.
Czytałam o tych wózkach Hartan, że są bardzo dobre. I chyba w jakimś rankingu wózków wygrywały. Ale u mnie ich nigdzie nie było więc nie miałam jak ich zobaczyć.

Cytat:
Miałam tyyyle planów, mieszkanie miałam w końcu po remoncie ogarnąć... I co? I Jak w sobotę mąż mi przywlókł rano kartony z piwnicy, tak skończyłam układać w szafkach późnym wieczorem. Nie, nie miałam nie wiadomo jakiej ilości rzeczy. Po prostu prócz upchnięcia tego, co miałam w starych meblach, musiałam przenieść rzeczy z kilku półek w sypialni, które docelowo mają być dla Jr, i totalnie nie mogłam się w tych nowych meblach zorganizować. Wciąż mi tak coś nie pasuje, także pewnie będę jeszcze przestawiać i przekładać milion razy Ale miejsca dla Jr już jest sporo (choć zanim Jr pojawi się na świecie, to pewnie zdążę tam coś poupychać ).
Wczoraj umyłam kieliszki i klosze, powkładałam wszystko, mąż zmontował żyrandol... I tyle - reszta mieszkanie nietknięta
Chciałabym do środy się uporać, co by w weekend majowy naprawdę odpoczywać, a nie ganiać ze szmatą

Wczoraj na obiad zrobiłam pesto z suszonymi pomidorami. I tak jak w trakcie jedzenia było przepyszne, tak krótko po zjedzeniu zrobiło mi się lekko niedobrze, i potem już mnie mdliło na samo wejście do kuchni - zapach cebuli, czosnku i pomidorów unosił się do samego wieczora... Bleee...
W dodatku wieczorem brzuch mi wzdęło (stwardniał?), także przeleżałam wieczór przez tv. Dziś wstałam niewyspana

Właśnie, dziewczyny, piszecie o twardnieniu brzuszka... Jak to wygląda? Jak to jest uczucie? Czy to możliwe, że np. odczuwam coś takiego mimo, że brzuszka jeszcze prawie nie ma?
Ale z Ciebie się pracuś zrobił..! A miałaś więcej odpoczywać
Spokojnie ze wszystkich zdążycie także skorzystać z kilku dni wolnych i odpocznij sobie Kochana

Fajnie, że udało Wam się wygospodarować trochę miejsca dla Jr. U nas miejsce dla Hani jest tylko jakoś my się ze swoimi rzeczami nie umiemy pomieścić w innych pokojach. wszystkie rzeczy w szafach powciskane Ale mam taki ambitny plan jeszcze poprzeglądać - bo inaczej utopimy się w tych gratach Inna sprawa, że już wózek leży na ziemi, wanienka, fotelik z bazą..

My wózek zamówiliśmy wcześnie, a pierwsze zakupy wyprawkowe zaczęłam w 6m-cu. Ale ja mam taki charakter, że lubię wcześniej mieć wszystko gotowe. I tak trochę panikuję, że ze wszystkim nie zdążymy, bo jeszcze tyle bym chciała zrobić przed narodzinami Hani, a czasu mało. Ale ja mam wyjątkowo ciężki charakter

Może ten obiadek był za ciężki. I stąd takie uczucie. A teraz juz ok?
Co do twardnienia to brzuch jest twardy jak kamień i taki napięty jakby mial zaraz pęknąć.

Cytat:

wydaje mi się, że za wcześnie jeszcze ale nie znam się do końca.. W każdym razie kciuki są!
Stary 2013-04-29, 11:10   #1435
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja najszybciej na wątku chyba robiłam zakupy hah, aż Stokrotka z Tomalinką się stresowały, że nic nie mają, a ich maleństwa są starsze o miesiąc i dwa;D Ja już jestem taki świrek, muszę mieć wszystko dobrze zorganizowane. Dla mnie zasada jest jedna: jak czujesz potrzebę zakupów już teraz to nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko czytać dużo opinii, sprawdzać, trzepać allegro, strony internetowe i przede wszystkim opinie dziewczyn - pozwoli to uniknąć niepotrzebnych zakupów. Na początku wątku jest też rewelacyjna lista wyprawkowa od Madzi;-) A tym bardziej jeśli liczycie się z finansami to rozłożenie zakupów w czasie pozwala przejść z tym bardziej bezboleśnie. Tylko uporządkuj sobie najpierw mieszkanie po remoncie kochana, żeby było gdzie składować;-)
Amen Zgadzam się z Małą

Cytat:
Stary 2013-04-29, 11:12   #1436
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

No niby teoretycznie dziewczynka kilka dni przed owu. Wszystko się u mnie zgadza - dobrze, że z tego królikowania bliźniaki nie wyszły
Masz coś do bliźniaków??
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:18   #1437
tomalinka
Wtajemniczenie

No my odpoczywamy sobie na jurze Ogólnie jest fajnie tylko denerwuje mnie fakt, że ten brzuszek twardnieje i muszę jednak dużo odpoczywać. Chciałabym pokorzystać a tu muszę bardzo uważać. Wczoraj do 12 leżałam w łóżku jak jakaś stara emerytka ale potem poszlismy na 10km spacer. Było suuuper Tylko wieczorem bolały mnie krzyże pachwiny.. Starzeję się Cokolwiek zrobię to mnie coś boli Straszne to jest
Na szczęście od wczoraj twardnienie się nie pojawiło.
Teraz tez ja leniuchuję w łóżeczku, a mąż poszedł pobiegać. Potem idziemy zwiedzać zamek w Ogrodzieńcu.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Masz coś do bliźniaków??
No to teraz u nas w rudzie urodziły się czworaczki... Sajgon
Stary 2013-04-29, 11:20   #1438
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Masz coś do bliźniaków??
No wiesz Malenstfo, wydaje mi się, że mimo wszystko, mało kto marzy o bliźniakach

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Oo..no właśnie miałam Cię pytać, będziesz rodzić w tym szpitalu? Do jakiego lekarza chodzisz?

Koleżanka tam rodziła, była zadowolona

Hania

Stary 2013-04-29, 11:20   #1439
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałam dziś w DDTVN
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:20   #1440
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Halo Aaby;-) Czytaj, czytaj te nasze wypociny - byś nie obudziła się jak i ja przed samymi zakupami - bardzo to frustrujące;D

A co do mebli. Ja z BRW wyposażałam kuchnię na swoim obecnym mieszkaniu - i jest to dla mnie tanie rozwiązanie,a dość praktyczne. Aczkolwiek na dom mam zamiar już odwalić sobie kuchnię bo z BRW jest bez szaleństwa, że tak to ujmę;-)
Czytam i notuję

Oj no potrzebę to ja mam dawno A tak serio to strasznie chciałam kupić cokolwiek kiedy zrobiłam test. Potem szał minął, chyba bałam się za wcześnie kupować... I teraz, kiedy Jr tam sobie w brzuszku fika, to stwierdzam, że w celu właśnie rozłożenia kosztów musiałabym powolutku o zakupach myśleć. Te dwa bodziaki, co Wam pokazywałam, to były po badaniu - obiecałam sobie, że po przezierności kupię cokolwiek Natomiast te zamówione ostatnio... to tak "Kochanie, ale wiesz, że my nic nie mamy i musimy powoli kupować?"
Generalnie chyba po połówkowym zacznę kupować... Czyli jeszczez 2 m-ce (choć znając siebie coś tam kupię już wcześniej ).

A co do BRW to zgadzam się - to nie są meble najwyższych lotów To raczej ładne, średnio budżetowe sztuki

Cytat:
No widzisz, tylko że ja Twojej ankiety nie wyśmiałam, a raczej tak w ramach ciekawostki uwagę zwróciłam. A Ty wyśmiałaś.
Ale git, przynajmniej poprawiłam Ci humor

Cytat:
Aaby - zapomniałam z tym twardnieniem brzuszka - u ciebie na razie wygląda to na klasyczne spowolnienie metabolizmu i przemiany materii, które pięknie zaczyna dokuczać od I trymestru;P Da się przyzwyczaić. Na pewno inaczej się już reaguje na te same pokarmy co przed ciążą. Zwłaszcza jak fundujesz sobie czosnek czy jakieś ciężkostrawne czy wydymające potrawy;-)
No niestety zaparcia to ja mam od samego początku, także wiem, co to jest
A to czosnku nie można?

Cytat:
Ale z Ciebie się pracuś zrobił..! A miałaś więcej odpoczywać
Spokojnie ze wszystkich zdążycie także skorzystać z kilku dni wolnych i odpocznij sobie Kochana

Fajnie, że udało Wam się wygospodarować trochę miejsca dla Jr. U nas miejsce dla Hani jest tylko jakoś my się ze swoimi rzeczami nie umiemy pomieścić w innych pokojach. wszystkie rzeczy w szafach powciskane Ale mam taki ambitny plan jeszcze poprzeglądać - bo inaczej utopimy się w tych gratach Inna sprawa, że już wózek leży na ziemi, wanienka, fotelik z bazą..

My wózek zamówiliśmy wcześnie, a pierwsze zakupy wyprawkowe zaczęłam w 6m-cu. Ale ja mam taki charakter, że lubię wcześniej mieć wszystko gotowe. I tak trochę panikuję, że ze wszystkim nie zdążymy, bo jeszcze tyle bym chciała zrobić przed narodzinami Hani, a czasu mało. Ale ja mam wyjątkowo ciężki charakter

Może ten obiadek był za ciężki. I stąd takie uczucie. A teraz juz ok?
Co do twardnienia to brzuch jest twardy jak kamień i taki napięty jakby mial zaraz pęknąć.
Ale Kochana, żaden pracuś! Tak sobie w szafkach poukładałam rekreacyjnie

My też mamy mnóstwo rzeczy, choć jak biorę się za porządki, to niby nic nie jest do wyrzucenia Ach to chomikowanie
Jak zaczniemy robić te większe zakupy (właśnie wózek, wanienka itp.), to w ogóle nie wiem, gdzie to położę

Eee, w 6-tym m-cu to wcześnie? To ja już w 5-tym planowałam

Tak tak, teraz już ok Wieczorami mnie tak trochę wypycha. Pewnie Juniorowi nie podeszło pesto - bo już wieczorna sałatka owocowa owszem
Swoją drogą powiedziałam wczoraj mężowi, że chyba zacznę witaminami, bo nigdy w życiu tyle owoców nie jadłam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości