|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
Owu w 19 dc to dość późno... faktycznie, cykl może mieć z 32,33 dni.. |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
hej.
Pogoda sie zepsuła, jest okropnie zimno. Do tego budziłam sie z bolącym uchem Dzien do doopy
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio miałam 26-dniowy i się mocno zdziwiłam, bo właśnie nigdy nie mam tak krótkich cykli. Jak się @ nie pojawi, to będę testować w czwartek. |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk jeżeli test wyszedł pozytywny w 19dc to owulacja nastąpiła w 20/21dc do tego trzeba dodać 12-14 dni fl wychodzi, że cykl będzie miał 32-35 dni... a Ty dopiero jesteś w 30 dc
Mało tego... mówimy o fl 12-14 dni a niektórym test dopiero wychodzi w 16 dniu tejże fazy... masz czas! Mała może jeszcze coś wykombinujecie z tą imprezą... Maleństwo zgrabna chudzinka ![]() Blonde witaj w PL. Butter podziwiam, ja po weekendzie w szkole nie mam siły na nic. Cześć. |
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() spałam dzisiaj u siebie w domu- mąż pojechał na szkolenie na 2 dni wczoraj o 20:00, ale jutro ok 18:00 będzie znowu i to na 5 dni a spałam u siebie w domu bo jest u nas siostra męża i się nie bałam
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc ![]() Cytat:
Super![]() wzajemnie
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że mi test owulacyjny wyszedł pozytywnie też w 18 d.c. i w 20 d.c. (z tym że w 20 d.c. kreska testowa była dokładnie tej samej intensywności co kontrolna, a w 19 d.c. - znacznie mocniejsza)
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kreska najmocniejsza oznacza, że owu dopiero będzie, a nie że jest w tej chwili. A w 20dc sprawdzałaś test owu?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-04-29 o 09:52 |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
czujmę się głupia
nie wiem co to są te fazy lutealne, nie wiem kiedy mam owu i te inne wstyd
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż ja tam uważam, że kobieta powinna znać swoje ciało
|
||
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zainteresuję się tym jakbyśmy chcieli 2 bejbe bo na dziewczynkę to przed owu chyba trzeba-nie? ![]() mam nadzieję, że cykle mi się po porodzie wyruwnają a nie jak teraz od 28-39 dni
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-04-29 o 10:13 |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i boli mnie cały czas ręka... ;/
A w ogóle to zliczam wyniki badań do pracy mgr. Miałam już zliczone, ale rozmawiałam z promotorką i muszę jednak wyodrębnić na płeć... czyli liczenie od nowa, a do tego 2 razy tyle...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-04-29 o 10:28 |
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym się przesadnie nie kierowała, czy przed czy po owu...to loteria i tyle! |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Ana
co do badań to ja w przyszłym tygodniu też mam krew, mocz i glukoze 75 ![]() Butter ale można spróbować
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-04-29 o 10:27 |
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam zaraz demolkę. Dlaczego? Moja siostra ma dwie córki i w domu też demolka
|
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie Cytat:
Ale fakt, też uważam, że kobieta powinna mniej więcej wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi Cytat:
![]() No niby teoretycznie dziewczynka kilka dni przed owu. Wszystko się u mnie zgadza - dobrze, że z tego królikowania bliźniaki nie wyszły
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mam pytanie co do tego wyżej, tzn do tych moich badaniach do pracy mgr
![]() pytanie... czy któraś się orientuję, jeżeli rozdzielę wyniki na płeć: nazwy kolumn: "dziewczynki" i "chłopcy" to mam również zawrzeć w pracy w tabeli trzecią kolumnę "razem" (dziewczynki + chłopcy)? iii drugie pytanie czy mogę w nazwać kolumnę "dz" oraz "ch" i gdzieś zawrzeć legendę? np. na początku działu? lub każdej tabeli...?
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy jeszcze na tesciów ![]() Byłam z Seba na spacerze z pieskiem
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do skrutów: a w pracy zamieszczasz tabele, czy tylko wykresy, które zrobisz na ich podstawie? Bo jeśli tabele, to do tabeli raczej legendy nie robisz, ale jeśli wykres, to tak
|
|
#1431 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja najszybciej na wątku chyba robiłam zakupy hah, aż Stokrotka z Tomalinką się stresowały, że nic nie mają, a ich maleństwa są starsze o miesiąc i dwa;D Ja już jestem taki świrek, muszę mieć wszystko dobrze zorganizowane. Dla mnie zasada jest jedna: jak czujesz potrzebę zakupów już teraz to nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko czytać dużo opinii, sprawdzać, trzepać allegro, strony internetowe i przede wszystkim opinie dziewczyn - pozwoli to uniknąć niepotrzebnych zakupów. Na początku wątku jest też rewelacyjna lista wyprawkowa od Madzi;-) A tym bardziej jeśli liczycie się z finansami to rozłożenie zakupów w czasie pozwala przejść z tym bardziej bezboleśnie. Tylko uporządkuj sobie najpierw mieszkanie po remoncie kochana, żeby było gdzie składować;-) A co do mebli. Ja z BRW wyposażałam kuchnię na swoim obecnym mieszkaniu - i jest to dla mnie tanie rozwiązanie,a dość praktyczne. Aczkolwiek na dom mam zamiar już odwalić sobie kuchnię bo z BRW jest bez szaleństwa, że tak to ujmę;-) Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haaaaa!!! Czekałam na tę okazję od kiedy wyśmiałaś moje wypełnienie ankiety!! |
|
|
|
|
#1433 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na glukozę i krew to chyba razem w jednym czasie będziemy miały;] Aaby - zapomniałam z tym twardnieniem brzuszka - u ciebie na razie wygląda to na klasyczne spowolnienie metabolizmu i przemiany materii, które pięknie zaczyna dokuczać od I trymestru;P Da się przyzwyczaić. Na pewno inaczej się już reaguje na te same pokarmy co przed ciążą. Zwłaszcza jak fundujesz sobie czosnek czy jakieś ciężkostrawne czy wydymające potrawy;-)
|
|
|
#1434 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Cytat:
Albo taka żubrówka z sokiem jabłkowym... Cytat:
Sukienka śliczna Cytat:
![]() Cytat:
Własciwie od wczoraj jest poprawa i się wszystko trochę uspokoiło. Oby tak zostało. A Ty jak się czujesz? Brzuszek dalej twardnieje?Wizytę mam 6 maja i zobaczymy co mi lekarz powie. Cytat:
Cytat:
Brzuszek dalej twardnieje? My też tam kilka mebli już kupili ale oni mają sklepy chyba tylko na śląsku.... Cytat:
![]() Czytałam o tych wózkach Hartan, że są bardzo dobre. I chyba w jakimś rankingu wózków wygrywały. Ale u mnie ich nigdzie nie było więc nie miałam jak ich zobaczyć. Cytat:
Spokojnie ze wszystkich zdążycie także skorzystać z kilku dni wolnych i odpocznij sobie Kochana Fajnie, że udało Wam się wygospodarować trochę miejsca dla Jr. U nas miejsce dla Hani jest tylko jakoś my się ze swoimi rzeczami nie umiemy pomieścić w innych pokojach. wszystkie rzeczy w szafach powciskane Ale mam taki ambitny plan jeszcze poprzeglądać - bo inaczej utopimy się w tych gratach![]() ![]() My wózek zamówiliśmy wcześnie, a pierwsze zakupy wyprawkowe zaczęłam w 6m-cu. Ale ja mam taki charakter, że lubię wcześniej mieć wszystko gotowe. I tak trochę panikuję, że ze wszystkim nie zdążymy, bo jeszcze tyle bym chciała zrobić przed narodzinami Hani, a czasu mało. Ale ja mam wyjątkowo ciężki charakter ![]() Może ten obiadek był za ciężki. I stąd takie uczucie. A teraz juz ok? Co do twardnienia to brzuch jest twardy jak kamień i taki napięty jakby mial zaraz pęknąć. Cytat:
|
|
#1435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się z Małą![]() Cytat:
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
No my odpoczywamy sobie na jurze
Ogólnie jest fajnie tylko denerwuje mnie fakt, że ten brzuszek twardnieje i muszę jednak dużo odpoczywać. Chciałabym pokorzystać a tu muszę bardzo uważać. Wczoraj do 12 leżałam w łóżku![]() jak jakaś stara emerytka ale potem poszlismy na 10km spacer. Było suuuper Tylko wieczorem bolały mnie krzyże pachwiny.. Starzeję się Cokolwiek zrobię to mnie coś boli Straszne to jest![]() Na szczęście od wczoraj twardnienie się nie pojawiło. Teraz tez ja leniuchuję w łóżeczku, a mąż poszedł pobiegać. Potem idziemy zwiedzać zamek w Ogrodzieńcu. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- No to teraz u nas w rudzie urodziły się czworaczki... Sajgon
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz Malenstfo, wydaje mi się, że mimo wszystko, mało kto marzy o bliźniakach
![]() Oo..no właśnie miałam Cię pytać, będziesz rodzić w tym szpitalu? Do jakiego lekarza chodzisz? Koleżanka tam rodziła, była zadowolona
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałam dziś w DDTVN
|
|
|
|
#1440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj no potrzebę to ja mam dawno Natomiast te zamówione ostatnio... to tak "Kochanie, ale wiesz, że my nic nie mamy i musimy powoli kupować?" ![]() Generalnie chyba po połówkowym zacznę kupować... Czyli jeszczez 2 m-ce (choć znając siebie coś tam kupię już wcześniej ).A co do BRW to zgadzam się - to nie są meble najwyższych lotów Cytat:
Ale git, przynajmniej poprawiłam Ci humor ![]() Cytat:
A to czosnku nie można? ![]() Cytat:
![]() My też mamy mnóstwo rzeczy, choć jak biorę się za porządki, to niby nic nie jest do wyrzucenia Jak zaczniemy robić te większe zakupy (właśnie wózek, wanienka itp.), to w ogóle nie wiem, gdzie to położę Eee, w 6-tym m-cu to wcześnie? To ja już w 5-tym planowałam ![]() Tak tak, teraz już ok ![]() Swoją drogą powiedziałam wczoraj mężowi, że chyba zacznę witaminami, bo nigdy w życiu tyle owoców nie jadłam ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

Jak coś się zmieni, to napiszę.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

nie wiem co to są te fazy lutealne, nie wiem kiedy mam owu i te inne
wstyd 

zainteresuję się tym jakbyśmy chcieli 2 bejbe bo na dziewczynkę to przed owu chyba trzeba-nie?

witaminami, bo nigdy w życiu tyle owoców nie jadłam