|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
A ja jestem w totalnej kropce. @ spóźnia się już 3 dni. Oczywiści ze zniecierpliwienia zrobiłam dwa testy- oba negatywne (choć w pierwszej ciąży też tak było), więc czekam, martwię się :/ Pociesza mnie fakt, że temperatura utrzymuje się na podwyższonym poziomie, jeżeli nic się nie zmieni to w poniedziałek lecę na betę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Zeloth, faktycznie idziemy łeb w łeb
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie to nie mam nadziei, ale im bliżej terminu @, to gdzieś w środku mi pika, że "może jednak". Generalnie mam dół, z każdą następną @ coraz większy! ![]()
#633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ech, znowu łapię doła. Myślałam, że to takie proste, chcesz dziecka, działasz z TŻ i najdalej po paru miesiącach 'bach' i jesteś w ciąży. Wydaje się, że wszystkim wokół mnie udało się bez problemu zajść w ciążę, tylko nie nam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
EVI07 mi tempka dzisiaj skoczyła, zatem owu już się odbyła. Poczekamy zobaczymy czy coś z tego wyszło.
Sheperdess ja też tak uważałam. Pamiętam jak mówiłam koleżance, że jak tylko przestaniemy uważac to góra 2-3 miesiące i zaskoczę. Co prawda zaszłam, ale nie specjalnie nam szło to staranie się. Tak na prawdę to staraniami u nas można nazwac dopiero ostatnie 4 miesiące. Tak bym chciała żeby to było tak pstryk i już. Cóż zobaczymy... ale tak jak napisałam biorę pod marginalną uwagę, że możemy pozostac bezdzietni, choc będę robic wszystko żeby tak się nie stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę pod uwagę pozostania bezdzietnymi. Jeżeli się nie uda naturalnie, to sobie nasze dzieciątko poszukamy
![]() ![]() Byłam wczoraj u ginekologa. Z wymazów wynika że mam w szyjce macicy escherichia coli i Enterococcus faecalis ![]() ![]() Dziewczyny trzymam kciukasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Wkurzyłam się sama na siebie i przestałam mierzyć tempkę, bo mnie diabli wzięli!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#637 |
Rozeznanie
|
EVI, wiem dokładnie, co czujesz, chyba wszystkie tutaj wiemy. Niestety nie da się tak całkiem przestać o tym myśleć. Można troszkę zluzować, np nie testować przed terminem @, dopiero wtedy, kiedy się mocno spóźnia. Można starać się zająć myśli i czas czymś innym, ale staraczki zawsze mają gdzieś w głowie myśl, czy się teraz udało, czy nie.
Ja właśnie czekam na @ i nie potrafię nie analizować każdego ukłucia w brzuchu i nawet do toalety idę z pewną obawą, czy aby @ nie przyszła. Okazuje się, że starania o dziecko, to wcale nie takie hop siup i już. Ale dopóki nie wyczerpiemy każdej możliwości, nie zbadamy się pod każdym możliwym kątem, będę miała nadzieję na dziecko, jeśli nie teraz, to za miesiąc, pół roku, czy nawet dwa lata. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Chwilę się nie odzywałam, ale starałam się Was podczytywać. Mam doła. Jutro zawita do mnie @. Jestem tego już pewna dziś brzuch mnie już pobolewał. Wypatrywałam u siebie objawów ciążowych, ale nie ma nic. Piersi nawet delikatnie nie bolą. Żadnych zmian. ![]() Umówiliśmy się dziś ze znajomymi na miasto. Ta znajoma dwa razy straciła ciąże. Rozumiemy się doskonale zatem. Choć ja nawet nie chcę myśleć, że drugi raz u nas też.... aż nie chę nawet tego mówić. No i tż do mnie dzwoni, że inni znajomi też z nami pójdą. I tu odzywa się mój egozim ![]() ![]() Posmęciłam Wam znowu. Dziewczyny przełamcie tą złą passę. Niech w końcu któraś pochwali się II. ![]()
#639 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
Nie mam już nawet nadziei. Znam swój organizm. Zawsze dzień przed @ bolą mnie jajniki. Po prostu wiem, że to to. Tym bardziej, że na jutro termin @.
A sikanie... dziś w nocy tylko tak często biegała. Wypiłam od męża parę łyków piwa a goniłam jak po cysternie. Parę dni temu też łudziłam się, że ten pęcherz to objaw ciąży ale po zastanowieniu to nie. Po prostu się przeziębiłam. To takie dziwne uczucie.Chodziłam się wysikać a po wizycie w toalecie czułam jeszcze większe parcie na pęcherz a już nie miałam czym sikać. Nie przyjemne to było. ![]() A w pierwszej ciąży okropnie bolały mnie piersi, jak nigdy dotąd. A teraz nic a nic. Szkoda ![]()
#642 |
Rozeznanie
|
Jakiś mnie dopadł wstrętny nastrój. Okresu nie ma już tydzień, a tu kolejny test wyszedł negatywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Robaczek, ja na Twoim miejscu zrobiłabym betę, będziesz mieć pewność
![]() ![]() ![]() ![]() Mjaoooo, dopóki nie ma @, jest nadzieja, jak mówiła Kucyk! ![]() ![]() ![]() Ja nadal jestem na siebie wściekła za to myślenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorki, że Was zamęczam, ale tylko tu możemy się wszystkie wzajemnie wygadać i czuć, że ktoś nas zrozumie. I za to Wam wszystkim dzięki! ![]()
#644 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z chrztu, starałam się tam nie patrzec na dzieci. Wypiłam 2 piwa i 2 kawy i na bank nie zasnę dziś w nocy. W tym cyklu skłaniam się do zdania, że znów nie wyszło.
Robaczek a pierwszy cykl mierzysz temp? Jeśli nie to porównaj z poprzednimi ile trwała faza wyższych temp i będziesz trochę więcej wiedziec. Po tyg. spóźnieniu test powinien już chociaż cień pokazac. A może test jakiś trefny? Tego Ci życzę i ![]() W ogóle (chyba) podjełam decyzję, że sobie odpuszczam, że chcę pojechac na wakacje we wrześniu i może potem się zobaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
zeloth temperaturę mierze od dawna, ale to pierwszy cykl z clo i miało być wszystko jak w zegarku.
Myśle, że pierwszy cykl starań na marne, dzisiaj popołudniu bolał mnie brzuch, a potem pojawiło się malutkie plamienie, chyba @ idzie ![]() jezeli teraz przyjdzie to na wizytę u gin wypadnie jajeczkowanie wiec będę wiedzieć czy uwalniane jest jajeczko. Trzeba być dobrej myśli jak nie ten cykl to następny ![]() Ja bardzo staram się myśleć pozytywnie choć nie zawsze wychodzi, ale dzięki Wam i Waszemu WIELKIEMU WSPARCIU jest mi łatwiej ![]() Dobranoc Wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() Kupiłam sobie wczoraj książke " Jak zajść w ciąże" autor Raymond Chang. Pochłonęłam ją w całości. Myśłałam że to kolejna książka pitu pitu o owulacji, śluzie itp ale bardzo mile się zaskoczyłam!! W bardzo przystępny sposób napisana i wyjaśnia wiele kwestii w tym dlaczego nie można zajść w ciąże jak jest się zestresowanym (obojętnie czy to stres związany ze staraniami, czy stres np w pracy itp).Opisuje tradycyjne metody leczenia i wspomagania rozrodu (in vitro, inseminację, hormony itp) ale też wpływ na płodność ziół, suplementów, odżywiania, stylu życia, akupunktury. Podają też metody na zrelaksowanie się co każdej z nas jest w tym okresie potrzebne. Nie negują absolutnie tradycyjnych medycznych metod, tylko zalecają połączyć to z medycyną chińską. Polecam dziewczyny tą książkę. Na reszcie ktoś wyjaśnił dlaczego mam wyluzować ![]() ![]() ![]() Oczywiście gdy mamy problemy medyczne to samo wyluzowanie nie pomoże. Ale jeżeli jest ok a dalej zaskoczyć nie można to warto pomyśleć o tym ![]() Ale się rozpisałam. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-04-29 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Witajcie, dopiero zaczelam Was podczytywac. 18.04. stracilam synka, to byl 21tc. Zyje nadzieja, ze badania kontrolne pokaza, ze wszystko sie dobrze goi i bede mogla szybciutko rozpoczac starania o kolejna ciaze - tym razem szczesliwa!
Kucyk_Truskawkowy - dziekuje za post o wplywie stresu na starania! Dal mi duzo do myslenia...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez methka5 Czas edycji: 2013-04-29 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() To Twoja pierwsza ciąża? Długo się staraliście? Lekarze znają przyczynę? Mi ginekolog do którego teraz chodzę przepisując antybiotyki powiedział, że one nie tylko zwalczą bakterie które mam w szyjce, ale też wpłyną na moją psychikę ![]() Wiem że łatwo się mówi ale trudniej wprowadzić życie... Jestem z natury osobą martwiącą się nadmiernie i w dodatku na zapas... Ale postaram się dla dobra mojego przyszłego dziecka. W ciąży stresowałam się okrutnie. Tym że za wolno się rozwijał, tym że coś się stanie i poronię, problemami w firmie, itd. Cały czas chodziłam spięta a żołądek miałam ściśnięty jak przed maturą albo egzaminem na prawko. Wiedziałam że stresując się tylko szkodzę dziecku , a to powodowało ze jeszcze bardziej się stresowałam... Koło zamknięte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Ja również, podobnie jak Ty, wiecznie się czymś zamartwiałam w ciąży, za każdym razem sprawdzałam w toalecie, czy nie krwawię, ciągle czytałam w internecie o tym, co może pójść nie tak i widzisz jak to się skończyło... A może to jest tak, że czułyśmy, że coś się stanie złego...? Ja wpadałam w histerię po każdej wizycie u gina, choć ciągle słyszałam, że wszystko jest ok... :/ Może faktycznie trzeba wyluzować, osiągnąć równowagę wewnętrzną i myśleć pozytywnie, a wtedy się uda...? ![]() A! i jeszcze jedno! Twoje motto: "Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy że jest duże i idzie małymi krokami...." - zacytowałam je mojemu mężowi - kazał mi je zapamiętać i sobie powtarzać ![]() ![]() Edytowane przez methka5 Czas edycji: 2013-04-29 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
Methka, witamy w naszym gronie. Bardzo przykre to, co musiałaś przeżyć, 21tc to już półmetek. Na pewno musicie odczekać trochę, żeby znowu móc się starać. Trzymaj się, wiem, że jest ciężko. I nie będę pisać, że z czasem jest lepiej.
![]() Kucyk, możesz coś więcej napisać o tym stresie? Zawsze mnie dziwił ten paradoks, że im bardziej kobieta chce zajść w ciążę, tym bardziej nie wychodzi. Czy chodzi o to, że jesteśmy wtedy w takim stresie, że się nie udaje, że nasz organizm interpretuje to jako nieodpowiednie warunki do utrzymania ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Sheperdess - dziekuje za slowa otuchy
![]() ![]() ![]() Edytowane przez methka5 Czas edycji: 2013-04-29 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
Methka, witam Cię w naszym gronie, choć jest mi niesamowicie przykro, że tutaj trafiłaś. Tym bardziej, że był to już półmetek. Nawet nie wyobrażam sobie co czujesz...
![]() Mjaoooo, i co z Tobą, testowałaś? Mam nadzieję, że jednak @ do Ciebie nie przyszła... ![]() Sheperdess, powiem ci, że ja niby też się nie poddałam, ale nadzieja mi zgasła jak zdmuchnięta świeczka, w tym cyklu to już zupełnie intuicja mi podpowiada, że nic z tego... ![]() Robaczek, nie wiem co Ci powiedzieć, ale ja bym na wszelki wypadek zrobiła jednak betę, będziesz pewna co i jak, nawet jeśli wyjdzie ujemnie... ![]() Kucyk, to wszystko, co mówisz o tej książce, to prawda, ja w to wierzę, tylko nie potrafię wrzucić na luz, nawet teraz, choć do @ 7 dni i czuję, że przyjdzie, to gdzieś w środku jestem nakręcona... Tyle, że nic nie mierzę i nie sprawdzam, bo mam dość. Ale tak jak mówię - nadzieja mi oklapła. ![]() Zeloth, ja też mam chandrę jak diabli, nawet mój organizm zwariował, bo raz jest mokro (wczoraj), raz sucho (dziś-23 dc) i już nie wiem co mam myśleć. Ja wariuję, organizm też... Na dzieci jeszcze patrzę, te starsze, bo jak widzę kobitkę w ciąży, albo z wózkiem, to uciekam... Nawet nasz pies się dziwi szybkości spaceru... ![]() A w ogóle, to złości mnie, że takie zwykłe łachudry, pijące, palące, puszczające się z kim popadło, mają dzieci bez problemów. To jest niesprawiedliwe! ![]() ![]() ![]()
Wika - 13.06.2007 ![]() Moje ![]() ![]() ![]() Kubuś - 04.01.2014 ![]() Edytowane przez EVI07 Czas edycji: 2013-04-29 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]()
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ...
![]() ![]()
#656 |
Raczkowanie
|
A widzisz to sikanie to jednak znak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
Piękny czerwony kolor
![]() ![]() do mnie przyszła @, ale jakoś nie ma załamki, chyba rzeczywiście lepiej trochę odpuścić ![]() Co do kobiet które rozmnażają się na potęgę to mam tak jak wy, wściekam się, że to niesprawiedliwe. P.S.Lato idzie czas na przytulaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
Ja się właśnie dowiedziałam, że znajoma spodziewa się dziecka - pije, pali i cholera wie, co jeszcze... A jestem pewna, że nie będzie miała żadnych problemów...To nie jest tak, że życzę komuś najgorszego, ale to tak strasznie boli, gdy ktoś przez całą ciążę o siebie nie dba i kończy się ona szczęśliwie, a ja straciłam moje maleństwo i w sumie nikt nie wie, dlaczego...
![]() ![]() Przepraszam, ale musiałam się wyżalić ehhh... ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Gratulacje! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, mogę się przyłączyć?
![]() Straciłam ciążę 25 marca, w 7 tygodniu. Nie chciałabym się dołować, ale mam nadzieję, że to, że tutaj Wam się udaje zajść w kolejną ciążę, da mi jakąś nadzieję, że i mi się uda. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Pięknie!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.