Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013 cz.48 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 11:45   #4621
eszanka
Zadomowienie

Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013

Witam się po panieńskim!
Od soboty nie doszłam jeszcze do siebie...
Zdjęcia z odbioru sukni i fryzury próbnej nie pojawiły się z powyższego powodu, postaram się odkupić swe winy

Zostało nam 19 dni ale prawdę mówiąc nie mogę się skoncentrować i przygotować listy "to do".

Jest tu może ktoś z podobną ilością DDŚ? Proszę o wsparcie
Stary 2013-04-29, 11:45   #4622
Antilia
Uzależnienie

Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM2013

A mi przyszły wstążki i inne duperelki do dekoracji przerwe produkcję decoupage i się zacznie walenie muszek na wódkę

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:46   #4623
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eszanka Pokaż wiadomość
Witam się po panieńskim!
Zdjęcia z odbioru sukni i fryzury próbnej nie pojawiły się z powyższego powodu, postaram się odkupić swe winy

Zostało nam 19 dni ale prawdę mówiąc nie mogę się skoncentrować i przygotować listy "to do".

Opowiadaj jak panieński!

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:47   #4624
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maj już kwietniowi po piętach depcze, a grono Żonek jest coraz większe! PM

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Beliar psiak, niedługo go czeka kastrowanko

Super relacja

Witam z rana

ja mam Atenke, starowinka juz, bo ma 9 lat powoli rozgladamy sie za towarzystwem dla niej, bo poprzedni psiak juz rok temu zdechl...

Cytat:
Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie!

ale wenę mam dziś słabą :P

fajne

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
26.04.2013 Piątek
Więc dzień upłynął mi bardzo szybko. Rano musiałam pójść na poprawkę paznokci bo wg mnie były za szerokie na kciukach. Później pobiegłam do spowiedzi, przed 10.30 wpadłam na chwilę do domu aby zjeść coś, zabrać Tżta i lecieć po suknię. Na 11 byliśmy umówieni w salonie z tatą tżta i jak wynosiłam suknię, ludzie się zatrzymywali, krzyczeli z aut życzenia to już było fajne uczucie. Później pojechaliśmy do mojej mamy pakować ciasto na podziękowania dla gości. Strasznie się denerwowałam bo kurier z winietkami się nie odzywał... ok 16 odebraliśmy te winietki i bieguniem do domu, dokończyć sprzątanie, przygotować różne drobnostki na sobotę.

Cytat:
27.04.2013 Sobota
Wstałam ok 6.30 rano. Zupełnie spokojna. Pogoda była taka sobie.... Ciepło ale pełno chmur i totalny brak słońca co mnie trochę martwiło... Na 9 mieliśmy jechać na salę przećwiczyć jeszcze raz pierwszy taniec, więc miałam sporo czasu. Ubrałam dzieci, dałam im śniadanie i przygotowałam się do wyjścia. Gotowa byłam tak na prawdę o 7.30 . Chwilę później zadzwoniła moja koleżanka- przy okazji florystka- i powiedziała a właściwie wyrzuciła z siebie jednym tchem: Moni mamy problem! Twoje frezje całkiem się rozwinęły!. W tym momencie rozmowę przerwało.... i za 5 min zadzwonił domofon- była to Madzia oczywiście z kwiatami. Okazało się że faktycznie się rozwinęły, ale nie było tak źle jak myślałam, bo były piękne, białe, świeże, tyle że rozwinięte- co wcale mi nie przeszkadzało.
Tyle tylko, że ten rozłączony tel... okazał się awarią! Nie mieliśmy telefonów! Zero zasięgu! Totalny chaos, panika jak my damy radę... No ale przyjechał teść i pojechaliśmy. Spróbowaliśmy zatańczyć naszego walca i niestety ale nie wyszło.... za pierwszym razem, za drugim razem ani też za trzecim. Stwierdziłam że nie ma co się denerwować jeszcze bardziej i trzeba się stamtąd zwijać. Tż był zły że nie wychodzi....
Później tż z teściem odwieźli mnie do fryzjera a Tż wrócił do domu. Telefony nie działały nadal....
Kiedy dotarłam do fryzjera byłam o 40 min za wcześnie . Więc la luzie poszłam do sklepu obok, kupiłam sobie gumy do żucia i soczek . Kiedy przyszła moja pora, okazało się że fryzjerka totalnie nie pamiętała jak mnie miała uczesać.... Więc jak mogłam tak próbowałam jej tłumaczyć, przypominać.... Efekt był inny niż miał być.... nie przejęłam się tym jednak za bardzo i przyjęłam sprawę jaką jest . Później teść przywiózł mi na 11 moją córę aby ją uczesała moja fryzjerka i razem z nimi wszedł mój fotograf . Że ja już byłam prawie gotowa, to mam zdjęcia tylko przy lakierowaniu , za to córa ma foty z całych swoich przygotowań .
Bardzo szybko się wyrobiła Pani i już o 11.20 wychodziłam od niej. Zawiozłam z teściem córę do mojej mamy a później zawiózł mnie na makijaż. Ale byłam zapisana na 12.30 a była dopiero 11.45, więc poszłam po sklepach pochodzić. Ponieważ wcześniej nie udało mi się kupić odpowiedniego sweterka dla mojej Zuzi to jak tylko zobaczyłam taki na wystawie to weszłam i kupiłam. O 12.10 byłam znów u makijażystki ale niestety okazało się że pani „chyba” ma mały poślizg. Telefony nadal nie działały więc nie miałam z nikim kontaktu i byłam tam zupełnie sama. O 13.30 miała przyjechać już po mnie moja świadkowa ale była już o 13.10. Kłopot taki że ja nawet nie byłam zaczęta. Chwilę pogadałyśmy i Pani zaczęła mnie malować. Bałam się że nie zdążę na własne błogosławieństwo ale stresu nie czułam za bardzo A brak telefonów nawet mnie już bawił

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Pani mnie malowała, malowała, malowała a ja nerwowo spoglądałam na zegarek czy zdążę. Dodam że mój fotograf się już tu spisał i był przy mnie od początku. Druhna po pewnym czasie tego mojego malowania spoglądała na mnie i w końcu powiedziała, żebym przygotowała się na szok bo jestem zupełnie innym człowiekiem, więc się przygotowałam. Ciekawa byłam bardzo efektu końcowego… kiedy mogłam już się przejrzeć i t zrobiłam, to aż się cofnęłam i wróciłam tam po chwili. Łzy mi napłynęły do oczu i tylko cudem się nie pobeczałam. Byłam naprawdę zupełnie inną osobą- sama siebie nie poznawałam w lustrze….
Kiedy tylko mogłam pojechać do domu to zrobiłam. Jak zaszłam do domu zespół już był, Tż był ubrany i gotowy, dzieciaki też. Więc bardzo szybko musiałam się ubrać bo miałam duży poślizg, całe ubieranie zajęło mi nie więcej niż 5-10 minut J. Kiedy ja się ubierałam zaczęli przyjeżdżać goście. Szybkie błogosławieństwo- mama mi się wzruszyła więc i mnie się znów łzy w oczach zakręciły a;e obie dałyśmy radę.
Wyszliśmy z domu w akompaniamencie marsza weselnego i poszliśmy do samochoduJ. Kiedy tylko ruszyliśmy z miejsca to jeden samochód tak szybko wyjechał ze swojego miejsca że aż się przestraszyłam a była to brama. Moja koleżanka targowała się mocnoJ wytargowała 3 butelki wódki i pudełko ciasta. Potem pojechaliśmy zrobić kilka zdjęć a następnie do kościoła…..
Podjeżdżając pod kościół, zauważyłam tylko mojego tatę i tatę Tżta. Minęliśmy wejście główne- żeby nie zmniejszyć show później i pojechaliśmy pod zakrystię i… wysiadając z samochodu porwałam suknię….. Zahaczyłam o zawias pod kanapą i z tyłu miałam dziurę. Trochę mi druhna ją zasłoniła no ale dziura była. Poszliśmy do księdza aby świadkowie podpisali wszelkie dokumenty i przywitaliśmy się z księdzem. Atmosfera fajna, wszystko na luzie, bez stresu. Baliśmy się tylko trochę że pomylimy się przy przysiędze bo chcieliśmy ją mówić z pamięci. Potem wsiedliśmy w samochód i podjechaliśmy pod wejście główne. Kiedy wysiadaliśmy nie było pod kościołem nikogo więc nikt nas nie widział. Weszliśmy więc do środka i zgodnie z umową czekaliśmy tam z dziećmi na czas wejścia. Rozejrzeliśmy się i okazało się że było tam maksymalnie 25 osób. Byliśmy przerażeni… bałam się wesela, chciało mi się płakać ale stwierdziłam że to MÓJ ŚLUB i to ślub jest najważniejszy a nie goście. Ksiądz wyszedł i elegancko przeszliśmy przez kościół. Potem była msza, wszystko normalnie, bez nerwów, nawet zapomniałam o braku gości. Kazanie było piękne, ksiądz mówił do nas, o nas, mówił o naszej miłości i dawał dobre rady na przyszłość. Kiedy ksiądz skończył kazanie zaprosił nas pod ołtarz. Nawet nie patrzyliśmy na resztę kościoła…. Byliśmy tam tylko my… Przyszedł czas przysięgi. Podaliśmy sobie prawe dłonie, ksiądz bardzo mocno związał nasze ręce stułą a Tż ścisnął mnie tak że bałam się mi palce połamie i naprawdę mnie bolało. Pierwszy przysięgę powiedział on- wiedział bo mówiliśmy z pamięci. Potem ja. Boje głośno, wyraźnie, patrząc sobie w oczy. Było cudownie. Później ksiądz poprosił o obrączki. Niosła je moja córcia i ona nam je podała. Ksiądz poświęcił je na poduszeczce z kwiatów i przyszedł czas ich założenia. I tu znów kłopot….. bo ja bardzo chciałam żeby to pięknie wyglądało i wiążąc kokardkę nie pomyślałam zupełnie o tym, że będę musiała je rozwiązać zrobił się supeł. Moje tipsy nie pomagały mi go rozwiązać ale jakoś się z tym uporałam. Formułę przy zakładaniu obrączek też powiedzieliśmy sami. I emocje opadły. Kiedy ksiądz dawał komunie pomyślałam tylko że szkoda że nie zagrali mi Barki- bo bardzo o nią organistkę prosiłam…. Na koniec mszy podszedł do nas ksiądz, złożył nam serdeczne życzenia i zagrała… Barka! Ksiądz poszedł a my staliśmy tam i się rozpłakałam z wzruszenia. Bardzo. Bałam się jak ja wyjdę z kościoła taka zapłakana i starałam się opanować i na szczęście mi się udało! Dopiero wychodząc z kościoła zauważać zaczęłam twarze ludzi w ławkach, które były już pełne! Przepięłam Tżtowi butonierkę i wyszliśmy z kościoła gdzie wystrzeliły tuby z płatkami. Było pięknie. Złożyliśmy sobie życzenia. Potem złożyli nam je świadkowie i zeszliśmy na dół schodów. Zrobiliśmy zdjęcie grupowe i przyjmowaliśmy życzenia i prezenty. Kwiatów dostaliśmy 3 bukiety i jedną różę, kilka butelek wina, whisky i inne różne prezenty.

Cytat:
Potem pojechaliśmy na przejażdżkę po mieście aby nasi goście i fotograf i kamerzysta mieli czas spokojnie dotrzeć. Na salę zajechaliśmy w akompaniamencie klaksonów z naszego cudownego Fiata 125. Na zewnątrz stali goście na których spadały tysiące baniek mydlanych! Było bajkowo! Wysiedliśmy z samochodu i podeszliśmy do rodziców którzy przywitali nas chleje i solą a także kieliszkiem wódki. Kieliszki się stłukły jak trzeba i Tż wniósł mnie na salę. Tam miał być pierwszy toast i dalsza zabawaJ. Ale żeby nie było tak słodko to zanim wzięłam łyczka szampana, oblałam nim siebie i Tżta. Później wszystko zgodnie z planem. Obiadek smaczny i była gorzka wódka. Słodziliśmy jak nakazywała tradycja i zaczęliśmy się bać pierwszego tańca. Po chwili nasz drużba odczytał regulamin wesel- podobało się gościom. No i przyszedł ten czas…. Wyszliśmy na parkiet, wszystko zgodnie z planem i w 3 takcie Tż nadepnął mi na suknię…. I się posypało kompletnie. Walc wyszedł podobno przepięknie nikt się nie zorientował że układ był zupełnie inny (nikt go w sumie nie znał), i goście byli zachwyceni!!!!
Później zabawa zaczęła się na dobre. Na początku mało par bo było duszno i gorąco bardzo ale z czasem cała sala wirowała. Wodzirej poradził sobie rewelacyjnie i Tż nawet dał mu później premię. Wszyscy chwalili mój makijaż, suknię, jedzenie, wodzireja i bawili się długoooooo. Po oczepinach poszła połowa gości ale nie bardzo się przejęłam. W sumie bawiliśmy się do 4 mniej więcej. Nogi bolały mnie bolą nadal baaardzo! Odcisku na szczęście nie mam ani jednego.
Noc minęła bardzo szybko… piliśmy normalnie wódkę z gośćmi ale nie brało nas kompletnie bo wciąż tańczyliśmy. Goście zachwyceni! Dziś piszą i dzwonią z gratulacjami wspaniałego wesela.
Nie wiem co jeszcze napisać….
To najpiękniejszy dzień Naszego życia! I stanowczo za krótki! Czas uciekał szybko i nie wszystko udało się nam zapamiętać dlatego z niecierpliwością czekamy na zdjęcia i film
Cuuudnie

wysłane z tapatalk
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:47   #4625
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Nieeee I tak to są przecież państwo Kowalscy A nie pan Kowalski i pani Nowak-Kowalska
U mnie się jedna trochę obraziła, a tylko na kopercie napisałam im jedno nazwisko a na zaproszeniu już miała dwa :P

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:48   #4626
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 12 Dasz radę

Dużo Wam zostało?
Stary 2013-04-29, 11:49   #4627
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boje, żeby za wczas też nie rozdawać, bo jak tylko zaproszenia przyszły to mama już chciała leciec rozdawać no ale 4 miechy jeszcze, jeszcze czas
Ja zaczęłam zapraszać na 6 miesięcy przed, a ostatnie zaproszenia wysłałam jakieś dwa tygodnie temu także trochę w czasie się rozlazło
Stary 2013-04-29, 11:50   #4628
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
U mnie się jedna trochę obraziła, a tylko na kopercie napisałam im jedno nazwisko a na zaproszeniu już miała dwa :P

U&I
Stary 2013-04-29, 11:50   #4629
Misia89p
Wtajemniczenie

Jeszcze w Tesco jest w czwartek promocja 4x2 litry Pepsi za 10,99zł zamiast 19,99, ale tylko w czwartek :/

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:52   #4630
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Witam

W czterech byliśmy

W odido, Meg mi dała cynka Litr za 2,69 zł.

Akee
Wzruszająca relacja

My też kupiliśmy w Bytomiu, chyba ten sam

Moniczka też się wzruszyłam
Chyba już mnie bierze przeżywanie
Jaką wódkę kupiliście?
Stary 2013-04-29, 11:52   #4631
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po panieńskim!

U mnie 26 dni. Też mnie weekend wymęczył, ogarnęliśmy salę, ja fryzjera, makijaż i pierwsza przymiarka sukni.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:53   #4632
extassy
Zakorzenienie

umowilam sie na sesje narzeczeńska
Stary 2013-04-29, 11:55   #4633
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
kiedy i gdzie będzie?

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:55   #4634
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:56   #4635
eszanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Opowiadaj jak panieński!
Dziewczyny porwały mnie w Bieszczady na wpływ pontonem po Sanie później był piknik nad soliną i do tego w planach lot paralotnią - niestety przez zbyt silny wiatr ostatnia rozrywka została przeniesiona na inny termin A ok. 22 dołączyłyśmy do wieczoru z kawalerskiego i wspólnie "ogniskowaliśmy" się z dala od cywilizacji, w domku pod lasem... Do domu wróciliśmy o 8
Cierpię do teraz...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja mam 12 Dasz radę

Dużo Wam zostało?
Sama nie wiem, ciągle mam wrażenie, że o czymś zapomnieliśmy... dlatego chciałabym poznać czyjąś listę to do na podobny czas
A Wam co zostało na 12 dni przed?
Stary 2013-04-29, 11:56   #4636
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:

Kiedy? Gdzie? Macie już na nią jakiś pomysł?

U&I
Stary 2013-04-29, 11:57   #4637
Yavanna84
Zakorzenienie

Powiedzcie, czy samodzielne czesanie się na ślub to nieporozumienie? Nie bardzo byłam zadowolona z fryzury próbnej, chcę mieć rozpuszczone pofalowane włosy... bez żadnych podpięć, czyli w sumie w domu mogłabym sobie to sama ogarnąć... Jak to widzicie?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Kiedy? I do kogo?
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:58   #4638
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkapaula Pokaż wiadomość
Jak to jest u Was z "ubieraniem" w kościele krzeseł dla młodej pary i świadków? czy kościoły dysponują jakimiś pokrowcami, czy to we własnym zakresie robicie?
generalnie u mnie w kosciele jest tak, ze krzesla mamy 'gole' wisniowe dla Mlodych, swiadkowie maja inne tez 'gole' i siedza tak z boczku sobie.
Ale ja chce sobie zawiazac takie duze kokardy na tych krzeslach i robie to we wlasnym zakresie
a pottem chyba zostawie to w kosciele, bo i po co mi to
Stary 2013-04-29, 11:59   #4639
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Tż jakiś sklep na ul. Zielonej z tym znalazł, więc podjedziemy tam i do Belmebu W Ikei widziałam swego czasu i utkwił mi w pamięci fajny wieszak na spodnie W sumie wymagań nie mam... Tylko chcę to jakoś sensownie rozplanować, żeby wykorzystać tą powierzchnię maksymalnie i żeby to było praktyczne Może macie jakieś wskazówki
Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
kiedy i gdzie będzie?
Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
chyba ojcow albo inna dolinka wszytsko oblukamy w tym tygodniu.a sesja w czerwcu. wszytsko zalezy od pogody
Stary 2013-04-29, 11:59   #4640
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem, ciągle mam wrażenie, że o czymś zapomnieliśmy... dlatego chciałabym poznać czyjąś listę to do na podobny czas
A Wam co zostało na 12 dni przed?
Z dużych rzeczy:
1) Kupić alkohol
2) Zamówić ciasta - dzisiaj TZ ma to zrobić
3) Zrobić winietki i drobną poligrafię
4) Rozsadzić gości - zaczęłam to robić, ale idzie straaasznie pod górkę.

+ mnóstwo drobiazgów, głównie pod tytułem kupić różne rzeczy.
Stary 2013-04-29, 11:59   #4641
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny porwały mnie w Bieszczady na wpływ pontonem po Sanie później był piknik nad soliną i do tego w planach lot paralotnią - niestety przez zbyt silny wiatr ostatnia rozrywka została przeniesiona na inny termin A ok. 22 dołączyłyśmy do wieczoru z kawalerskiego i wspólnie "ogniskowaliśmy" się z dala od cywilizacji, w domku pod lasem... Do domu wróciliśmy o 8
Cierpię do teraz...
No proszę ja Ciebie imprezka jak ta lala Na łonie natury może się upodlić i nikt Ci na ręcę nie patrzy Tylko Bidulo musisz teraz te harce odpokutować....

U&I
Stary 2013-04-29, 11:59   #4642
eszanka
Zadomowienie

Cytat:
Cierpię do teraz...
Zapomniałam o najzabawniejszym - nasz wypad pontonowy został nagrany i wraz z wypowiedzą puszony w aktualnościach regionalnej tvp
Stary 2013-04-29, 12:00   #4643
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeee I tak to są przecież państwo Kowalscy A nie pan Kowalski i pani Nowak-Kowalska
Ona jest Pani Nowak-Kowalska a nie pani Kowalska.
I powinno się wypisac zaproszenie dla pani Nowak -Kowalskiej i pana Kowalskiego.
O państwu Kowalskich można mowić tylko w przypadku gdy kobieta nie jest związana ze swoim rodowym nazwiskiem, a skoro postanowiła zostawic to chyba jest
Stary 2013-04-29, 12:00   #4644
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Powiedzcie, czy samodzielne czesanie się na ślub to nieporozumienie? Nie bardzo byłam zadowolona z fryzury próbnej, chcę mieć rozpuszczone pofalowane włosy... bez żadnych podpięć,
Ja jestem raczej na nie. W stresie łatwo zrobić jakąś głupotę.

Chcesz namiary na bardzo fajną fryzjerkę?
Stary 2013-04-29, 12:01   #4645
eszanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
No proszę ja Ciebie imprezka jak ta lala Na łonie natury może się upodlić i nikt Ci na ręcę nie patrzy Tylko Bidulo musisz teraz te harce odpokutować....
Nooo... wypicie "na koniec" 0,7 whisky to nie przelewki ale taki plenerowy klimacik jak najbardziej na plus
Stary 2013-04-29, 12:01   #4646
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomniałam o najzabawniejszym - nasz wypad pontonowy został nagrany i wraz z wypowiedzą puszony w aktualnościach regionalnej tvp
Osz Ty Gwiazdo!

U&I
Stary 2013-04-29, 12:01   #4647
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam zapraszać na 6 miesięcy przed, a ostatnie zaproszenia wysłałam jakieś dwa tygodnie temu także trochę w czasie się rozlazło
My zapraszaliśmy jakoś od marca, czyli 4 miesiące przed ślubem, a ostatnie dałam moim dwóm koleżankom w drugim tygodniu kwietnia, czyli 3 miesiące przed.

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Jaką wódkę kupiliście?
De Lux, jęczmienną. U mnie ostatnio wszyscy są nią zachwyceni

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:01   #4648
extassy
Zakorzenienie

pomysl na sesje to piknik i balony
Stary 2013-04-29, 12:01   #4649
poziomkapaula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Powiedzcie, czy samodzielne czesanie się na ślub to nieporozumienie? Nie bardzo byłam zadowolona z fryzury próbnej, chcę mieć rozpuszczone pofalowane włosy... bez żadnych podpięć, czyli w sumie w domu mogłabym sobie to sama ogarnąć... Jak to widzicie?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kiedy? I do kogo?

To chyba zależy tylko od Ciebie: jeśli często na ważne imprezy (wesela) sama się czesałaś, wiesz jak to zrobić, żeby loki wytrzymały całą noc, to czemu nie? Ewentualnie, może mama/przyjaciółka/siostra ma wprawę w robieniu fryzur i mogła by Ci troszkę pomóc, gdyby Ciebie stres zjadał

Zapuszczam włosy, dbam o paznokcie

poziomkapaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:02   #4650
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Ona jest Pani Nowak-Kowalska a nie pani Kowalska.
I powinno się wypisac zaproszenie dla pani Nowak -Kowalskiej i pana Kowalskiego.
O państwu Kowalskich można mowić tylko w przypadku gdy kobieta nie jest związana ze swoim rodowym nazwiskiem, a skoro postanowiła zostawic to chyba jest
Ja kiedy myślałam przez chwilę o podwójnym, to chciałam żebyśmy występowali właśnie jako "państwo kowalscy", tylko żebym w pracy mogła spokojnie występować jako pani nowak.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości