|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Hosenka życie jest takie kuurwa niesprawiedliwe
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40545380]
[/COLOR]Dziewczyny w DDTVN właśnie był reportaż o parze, która się starała o dziecko 4 lata i im się udało, właśnie urodziły im się czworaczki [/QUOTE]Kolejna historia dająca nadzieje ![]() Dziewczyny już jestem.Nie widać jeszcze dziecka w pęcherzyku Wg usg to 5 t 2 d.Mówił że może jeszcze nie być nić widać,ale że ma też słaby sprzęte.Mam przyjść przed 17:00 na usg na dużo lepszym sprzęcie,a jak nie będzie nic widać to czekamy do poniedziałku.Strasznie się martwie że będzie puste jajo Co do tej kulki pod pachą powiedział że ta lekarka na pogotowiu nie potrzebnie mnie nastraszyła.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, mi gin nie chciał zrobić usg przed 7 tygodniem bo może nie być widać.. |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam że ta gUpia lekarka tylko niepotrzebnie Cię nastraszył!!
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na lepszym usg może będzie bardziej dokładny obraz - tam lekarz może włączyć np. przepływy i wtedy na kolorowo widać czy pika serduszko. Ja przynajmniej tak właśnie widziałam, ale dopiero pod koniec 6tc. Więc choć to trudne to trzeba spokojnie czekać i dać czas dzieciowi żeby podrosło |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale to dziwne bo ostatnią @ miałam 19 marca.Więc wg @ to już będzie początek 7 tygodnia
A gin mówił że usg pokazuje 5t 2 d,to jak to w koncu jest?Idziemy z tżtem dziś na 17:00 do niego na to usg na dużo lepszym sprzęcie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś ja w skończonym 6 tygodniu w tej ciąży miałam dopiero mojego Piernika jako 4 mm punkcik
Jeszcze masz trochę czasu po kolejnych 4 dniach miał już 1 cm ![]() Wychodziłam ze szpitala jak na skrzydłach ![]() No bo ginek patrzy na wielkość pęcherzyka a Ty miałaś późno owulacje ![]() Ja Cię proszę kobieto spokojnie...ja wiem, że strach jest wielki.. ale myśl o tym, że tam się teraz wszystko dzieli, buduje musi mieć spokój! Oddychaj głęboko i umilaj sobie czas tak jak to tylko możliwe! Jedz coś dobrego, włącz komedie ![]() Pamiętasz jak ja czekałam na objawy..modliłam się o rozmowy z Posejdonem....a później błagałam, żeby już minęło
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-04-29 o 12:46 |
|
|
|
#4032 | |
|
Konto usunięte
|
No a co, do zimy chcesz chodzić?:P
Ano, w szpitalu, w którym pracuje mój były gin (dobry, ale za daleko już dla mnie). Cytat:
Mnie lekarka sama przesuwała wizyty, jak jej pytałam, czy już będzie serduszko, bo wiedziała, że będę schizować, jak nie będzie JESZCZE. Powtarzam: jeszcze! A co do lekarki - uff i dobrze i już na drugi raz nie konsultuj niczego bez odrębnej konsultacji z ginem, bo osiwiejesz. Hosenko, ja parę dni po śmierci Dawidka przeczytałam o dziewczynce urodzonej w 26 czy 28 tc... Przeżyła i chyba ma się całkiem dobrze. Nie miałam złych myśli, ale po cichu zazdrościłam.. |
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musze już leżeć plackiem.Mam się oszczedzać dużo leżeć,ale moge posiedzieć przy kompie, zrobić coś lekkiego w domu,czy wyjść na krótki spacer.
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Iza bo z USG widać kiedy było mniej więcej zapłodnienie i to w 99% nie pokrywa się z OM....poza tym masz cykle długie i chyba nieregularne ?? tak?? to nic dziwnego ze wychodzi całkiem inaczej!!
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli wg OM masz 7 tydzień, a usg pokazuje 5t2d to jak nic mialaś później owulację usg przyjmuje zalożenie że każda ciąża jest z 28 dniowego cyklu ![]() ja miałam w ogóle jaja z tymi terminami bo Wiki jest z owulacji ok 30dc czyli wg OM miał wtedy już ponad 4tygodnie a tak naprawdę 2tyg (licząc po ichniejszemu gdzie pierwszy tydzień to okres, 2 tydzień to owu, 3 tydzień to implantacja, a 4 to ciąża wykrywana z reguły testem
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To dziwne że wg usg wychodzi 5t 2 d jak zapłodnienie na pewno było pózniej...
||
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40547839]No a co, do zimy chcesz chodzić?:P
[/QUOTE] Broń Boże.. ale się lekko wzdrygnęłam... O której masz wizyte? |
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj na luz bo nic dobrego z tego nakręcania nie będzie....to nie ważne....najważniejsze abys się nie denerwowała i oszczędzała a KROPECZKA będzie pięknie rosła!!
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to już tylko chwila została
![]() Dwójeczka A co do spacerów, to nie zawsze płacze ale i tak jest kochanyDziewczyny już wszystko napisały, spokojnie
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40547839]Hosenko, ja parę dni po śmierci Dawidka przeczytałam o dziewczynce urodzonej w 26 czy 28 tc... Przeżyła i chyba ma się całkiem dobrze.
Nie miałam złych myśli, ale po cichu zazdrościłam..[/QUOTE] Mi ginekolog mówił (po tym, jak było głośno, że dziecko urodziło się ok 20 tygodnia i lekarze je uratowali), że przy tym są media, ale jak później dziecko rośnie to ich nie ma i nikt już nie wie, jak się rozwija, jak się uczy itp. Tak wczesny poród wcześniej czy później może mieć wpływ na zdrowie dziecka.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-04-29 o 13:25 |
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza- spokój może nas uratować- pamiętaj ![]() Perse- dzięki za instruktaż- chyba działa ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- adunia- to już tuż tuż ![]() czy któraś z Was stosowała kiedyś kosmetyki z serii atoperal ?
|
|
#4043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
na pewno nie, bo OM miałam 29/03/2013
![]() Cytat:
![]() nie wiem sama... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ __ okazało się, że znów nie będę miała histeroskopii, bo musiałabym mieć w tym tygodniu a ze względu na majówkę nie będą robić w czwartek zabiegów powiedziałam dr, że boli mnie brzuch po sioforze i kazał odstawić na 2 tygodnie i zrobić po tym glukozę. Wolałabym nie brać tego...mam wrażenie, że mój organizm blokuje się kiedy biorę jakieś leki - kiedy brałam clo nigdy nie zaszłam w ciążę a jak tylko odstawiłam, to zaszłam dwa razy...no nic trzeba będzie pracować "ciężej" w tym cyklu a powiedzcie mi czy temperaturę mierzycie zwykłym termometrem?? może bym zaczęła - tylko nie wiem jak dokładnie może któraś z Was (Iza?) podpowie jak to wszystko mierzyć i zapisywać...będę wdzięczna
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Rena mierzyć możesz zwykłym tylko nei będzie tak dokładny jak elektroniczny (najlepszy z dwoma 0 po przecinku)
Mierzysz codziennie o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka....ale każdy alkohol i inny wysiłek może ją zakłócać, wstawanie w nocy do wc na siku...wszystko trzeba zaznaczać na początku i patrzeć jak jest.....hmm....nie wiem co Ci jeszcze trzeba wiedzieć....masz pytania to pytaj....
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4046 | |
|
Konto usunięte
|
Odwołana
Ale już na szybko umówiłam się na jutro gdzie indziej. Niestety tylko jedną nogę, ale ta druga mi praktycznie wcale nie puchnie, więc dobre i to - a jedna dlatego, że koszt to 90 zł, a już drugiego tyle nie mam. Jeszcze nam dzisiaj przyszło wyrównanie za gaz, cukier mi skoczył z tych nerwów :/ Cytat:
Zresztą mój kolega, a właściwie nasz przyjaciel jest z 30 tc i jest zupełnie zdrowym, normalnym człowiekiem, więc nie jest powiedziane, że każdy wcześniak ma mega problemy. Oczywiście nie mówię tu o skrajnym wcześniactwie, sprzed 25 tc. |
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy z tego usg.Nie widać dziecka,ale było widać więcej niż na tamtym aparacie bo był pęcherzyk żółtkowy.Lekarz powiedział że to bardzo dobry znak i nie widzi powodu do nie pokoju.Kolejna wizyta w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40553055]Odwołana Ale już na szybko umówiłam się na jutro gdzie indziej. [/QUOTE] Ale pech Dobrze że załatwiłaś gdzie indziej
||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40553055]Odwołana
Ale już na szybko umówiłam się na jutro gdzie indziej. Niestety tylko jedną nogę, ale ta druga mi praktycznie wcale nie puchnie, więc dobre i to - a jedna dlatego, że koszt to 90 zł, a już drugiego tyle nie mam. Jeszcze nam dzisiaj przyszło wyrównanie za gaz, cukier mi skoczył z tych nerwów :/ Wiem, zdaję sobie z tego sprawę w 100%, ale gdyby ktoś mi dał wybór, to chciałabym, żeby Dawid się urodził w 30 tygodniu i walczylibyśmy z wcześniactwem, a nie tak, jak się stało.. Zresztą mój kolega, a właściwie nasz przyjaciel jest z 30 tc i jest zupełnie zdrowym, normalnym człowiekiem, więc nie jest powiedziane, że każdy wcześniak ma mega problemy. Oczywiście nie mówię tu o skrajnym wcześniactwie, sprzed 25 tc.[/QUOTE] Kurcze jakie ceny.... ![]() Ja już nawet nie liczę ile wydaje na wizyty, USG, leki itp. Bo głowa boli. Z tym gazem się nie denerwuj bo trzeba zapłacić i tyle...ja nawet nie pisze ile płace przez 6 miechów miesiąc w miesiąc w domku jednorodzinnym bo połowa by z krzeseł spadła. Sama mam stan przedzawałowy z każdym rachunkiem Mi też dziś cukier skoczył.. po tych samych gołąbkach po których od 2 dni było ok ![]() W ogóle mam spadek humoru ostatnio...zastanawiam się czy wszystko ok ze mną bo ciągle mi smutno ![]() Cytat:
No to cudownie!! Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.. Izuś wdech-wydech! |
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny..
![]() Cytat:
Kurcze, zaczynam sie stresowac ze bez sensu to moje histero w tydzien po @ Cytat:
Spokojnie - to fizjologia Za 2 tygodnie juz bedzie wszystko dokladnie widac ![]()
|
||
|
|
|
#4050 |
|
Konto usunięte
|
Iza super
Dobry znak Kocurku, ja wiem, zapłacić trzeba, tym bardziej, że TŻ mniej więcej tyle wyliczył, że będzie, ale dopóki nie miałam tego przed oczami, to się tak nie przejmowałam. A jeszcze oczywiście zrobili płatne do 8 maja, kiedy wielu ludzi ma wypłatę 10 A co do kasy - ja też płacę za wszystko, jak za zboże, nie przejmuję się tym aż tak bardzo, ale jak wyskakują takie niespodzianki, to mnie to strasznie stresuje. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

[/QUOTE]
Wg usg to 5 t 2 d.Mówił że może jeszcze nie być nić widać,ale że ma też słaby sprzęte.Mam przyjść przed 17:00 na usg na dużo lepszym sprzęcie,a jak nie będzie nic widać to czekamy do poniedziałku.Strasznie się martwie że będzie puste jajo

A gin mówił że usg pokazuje 5t 2 d,to jak to w koncu jest?Idziemy z tżtem dziś na 17:00 do niego na to usg na dużo lepszym sprzęcie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czyli wg OM miał wtedy już ponad 4tygodnie a tak naprawdę 2tyg (licząc po ichniejszemu gdzie pierwszy tydzień to okres, 2 tydzień to owu, 3 tydzień to implantacja, a 4 to ciąża wykrywana z reguły testem
Dobry znak