Zapuszczanie włosów część II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 16:14   #4531
donimica
Rozeznanie

GG do donimica
Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Jakie loki . Zgadzam się z dziewczynami, jesteś bardzo ładna, wyglądasz jak taki aniołek.
dobrze, że tylko z wyglądu a loki lokówką potraktowane

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:58   #4532
reliable1987
Raczkowanie

Bardzo ładne loki do tego blond taki jaki zawsze chciałam

Co do koloru wczoraj pierwszy raz farbowałam włosy blond farbą i tak jak myślałam odrosty wyszły miodowe a reszta ciemny blond może kolejny raz będzie lepszy. Za to włosy są miękkie nie to co po rozjaśniaczu

PS: Apropo zrzucania kg chętnie przyjmę z 10

Walczę z moimi włosami od 18.03.2013r.
Kręcone włosy

Moje włosiska: Album
reliable1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 17:02   #4533
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Napisane przez reliable1987 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne loki do tego blond taki jaki zawsze chciałam

Co do koloru wczoraj pierwszy raz farbowałam włosy blond farbą i tak jak myślałam odrosty wyszły miodowe a reszta ciemny blond może kolejny raz będzie lepszy. Za to włosy są miękkie nie to co po rozjaśniaczu

oddaję już, natychmiast!

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:03   #4534
Pael
Raczkowanie

Cytat:

Bierz i moje! Mam 15 do oddania

Zapuszczam włosy!
pasmo kontrolne za uchem
:

29cm (3.04) - 30cm - 32cm (26.05) - 33cm - 35cm - 38cm - 40cm

olejowanie
kremowanie
kawa

Stary 2013-04-28, 20:01   #4535
PriVativ
Zadomowienie

hej dziewczyny Jakis czas temu pisałam o tym ze chciała bym rozjasnic włoski z czerni. DO tej pory jeszcze nie rozjasniłam bo jak usłyszałam cene u fryzjera to wyszłam
Miałam juz zostawic włosy w spokoju, ALE slysze co chwile ze mnie taki kolor postarza więc trzeba działac. Pewnie zrobiła bym juz to dawno, ale neta nie małam sporo czasu(wiec nie mogłam szukac info roznych), małe dziecko które zajmuje cały moj czas i jakos wiecznie czasu brak.

teraz jestem zdecydowana tym bardziej właśnie ze niby mnie postarzają chciałam takie karmelowe na poczatku, ale teraz chce po prostu brąz. Jakis nie ciemny tylko najlepiej taki jak w załączniku(miej więcej)
Ostatnio juz czarna nie farbowąłam tylko brazem jak cos. I odrosty mam na jakies 10 cm brązowe a reszta mimo wszystko bardzo ciemna wręcz czarna gdzie niegdzie tylko brazowe przeswity. Koszmarnie to wygląda.

Mam zamiar poczytac cociaz czesc postów moze ktos schodzil z czarnego, ale gdybyście mogli mi dac jakies rady, wskazówki była bym wdzięczna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_natalia_dziewczyna_790477_686.jpg (30,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-04-28, 20:02   #4536
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

I moje dorzucę, 5kg

Jejku we wtorek jadę do niedzieli w góry i nie wiem jak ja tam wytrzymam bez mojej pielęgnacji . Woda tam z osadem, jedynie myć mogę przegotowaną ale jak to w górach w domku drewnianym bywa, nie zawsze można wszystko tak dokładnie i perfekcyjnie .

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:07   #4537
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny Jakis czas temu pisałam o tym ze chciała bym rozjasnic włoski z czerni. DO tej pory jeszcze nie rozjasniłam bo jak usłyszałam cene u fryzjera to wyszłam
Miałam juz zostawic włosy w spokoju, ALE slysze co chwile ze mnie taki kolor postarza więc trzeba działac. Pewnie zrobiła bym juz to dawno, ale neta nie małam sporo czasu(wiec nie mogłam szukac info roznych), małe dziecko które zajmuje cały moj czas i jakos wiecznie czasu brak.

teraz jestem zdecydowana tym bardziej właśnie ze niby mnie postarzają chciałam takie karmelowe na poczatku, ale teraz chce po prostu brąz. Jakis nie ciemny tylko najlepiej taki jak w załączniku(miej więcej)
Ostatnio juz czarna nie farbowąłam tylko brazem jak cos. I odrosty mam na jakies 10 cm brązowe a reszta mimo wszystko bardzo ciemna wręcz czarna gdzie niegdzie tylko brazowe przeswity. Koszmarnie to wygląda.

Mam zamiar poczytac cociaz czesc postów moze ktos schodzil z czarnego, ale gdybyście mogli mi dac jakies rady, wskazówki była bym wdzięczna.
Jeśli Ci to rozjaśni sytuację i jak szukać ściągacza to wrzucałam już zdjęcia ale dam jeszcze raz:
1. zdjecie w ciemnych włosach, farbowałam ciemnym brązem - chciałam rudy.
2. zdjęcie w rudych.

Kolor ściagałam Lorealem na zdjęciu, jak wpiszesz w google nazwe to wyświetlą Ci się zdjęcia jak wychodziło też innym dziewczynom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (69,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (73,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loreal.jpg (9,4 KB, 4 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-28, 20:15   #4538
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Jeśli Ci to rozjaśni sytuację i jak szukać ściągacza to wrzucałam już zdjęcia ale dam jeszcze raz:
1. zdjecie w ciemnych włosach, farbowałam ciemnym brązem - chciałam rudy.
2. zdjęcie w rudych.

Kolor ściagałam Lorealem na zdjęciu, jak wpiszesz w google nazwe to wyświetlą Ci się zdjęcia jak wychodziło też innym dziewczynom
ale ładny kolorek CI wyszedł! gdzie taki loreal mozna kupic? Ja miałąm kiedys rude wosy. Tz do tej pory mowi ze chce bym była znowu ruda, mam krecone wlosy(wtedy mialam krotkie teraz mam juz sporo dłuzsze bo za zaiecie stanika) ale farba mi sie wypłukiwąła a ja lubiłam miec taki intensywny i sie wkurzyłam i na braz zafarbowałam. Ale jak by moje na rudy rozjasniła to juz na braz spokojnie bym zafarbowąła. A włoski Ci sie zniszczyły czy nie bardzo?
Stary 2013-04-28, 20:20   #4539
luboczka
Raczkowanie

Cytat:

przyjdzie lato i słoneczko trochę rozjaśni...

a tak poważnie ja też oscyluję między czernią a brązami no i dochodzą jeszcze siwki niestety

coś czytałam o przeciwłupieżowych szamponach, sodzie dodawanej do szamponów, rozjaśniacze niszczą więc to nie za bardzo...
a może żeby stopniowo zejść z czerni to może tam jakieś brąz pasemka?
ja stosuję szamponetki bo mam alergię na farby ale one wysuszają włosy...

ale Ty masz bardzo,bardzo piękne włosy
luboczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:23   #4540
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ładny kolorek CI wyszedł! gdzie taki loreal mozna kupic? Ja miałąm kiedys rude wosy. Tz do tej pory mowi ze chce bym była znowu ruda, mam krecone wlosy(wtedy mialam krotkie teraz mam juz sporo dłuzsze bo za zaiecie stanika) ale farba mi sie wypłukiwąła a ja lubiłam miec taki intensywny i sie wkurzyłam i na braz zafarbowałam. Ale jak by moje na rudy rozjasniła to juz na braz spokojnie bym zafarbowąła. A włoski Ci sie zniszczyły czy nie bardzo?
Tego Loreala widziałam w Naturze i w marketach większych - np. real. Nie zniszczyły się, miałam je mięciutkie, nie łamały się itp. w sumie widać na zdjęciach takie same jak te brązowe (nie dbałam wtedy o włosy w ogóle). Ja uwielbiałam ten rudy, to była pure paprika z loreala też ale mój Tż strasznie narzekał no i teściowa ciągle mi dogryzała, że jestem za blada do tego koloru :/. Potem dekoloryzowałam nim jeszcze raz ale do blondu ale to już było za szybko i za dużo dla nich. :P Tego nikomu nie polecam hehe.

Powiem Ci tak, ja wtedy farbowałam włosy jeszcze farbą bez amoniaku, cały czas tą samą więc wydaje mi się, że to też miało wpływ na osiągnięty wynik. Miałam równo dzięki temu ściągniety kolor. Z tym, że tak jak piszę dałam Ci tylko trop a Ty szukaj dalej a jak jesteś ryzyk fizyk to próbuj tym .

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-28, 20:28   #4541
reliable1987
Raczkowanie

No po uzbieraniu tych wszystkich kilogramów ważyłabym tyle co do porodu

Z czarnego schodzić ciężko. Fryzjer zapewne zdekoloryzowałby farbę i nałożył właściwą ale wtedy włosy też byłyby zniszczone. Ja schodząc z czarnego robiłam pasemka rozjaśniaczem nie było rady. Robiłam to joanną 5-6 tonów i wyszły mi białe pasemka. Ale coś kosztem czegoś włosy miałam jasne ale zniszczone

Ja z kolei mam ciemne pasemka i teraz ciężko mi włosy w jeden kolor zrobić:/

Kręcone włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 20:36   #4542
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luboczka Pokaż wiadomość
przyjdzie lato i słoneczko trochę rozjaśni...

a tak poważnie ja też oscyluję między czernią a brązami no i dochodzą jeszcze siwki niestety

coś czytałam o przeciwłupieżowych szamponach, sodzie dodawanej do szamponów, rozjaśniacze niszczą więc to nie za bardzo...
a może żeby stopniowo zejść z czerni to może tam jakieś brąz pasemka?
ja stosuję szamponetki bo mam alergię na farby ale one wysuszają włosy...

ale Ty masz bardzo,bardzo piękne włosy
a skąd wiesz jakie mam włosy??
właściwie moge wstawic
własnie slyszalam o tych przeciwłupiezowuch szamponach. , o sodzie tez. Ale jakos bym sie chyba nie odwazyła.

Cytat:
Tego Loreala widziałam w Naturze i w marketach większych - np. real. Nie zniszczyły się, miałam je mięciutkie, nie łamały się itp. w sumie widać na zdjęciach takie same jak te brązowe (nie dbałam wtedy o włosy w ogóle). Ja uwielbiałam ten rudy, to była pure paprika z loreala też ale mój Tż strasznie narzekał no i teściowa ciągle mi dogryzała, że jestem za blada do tego koloru :/. Potem dekoloryzowałam nim jeszcze raz ale do blondu ale to już było za szybko i za dużo dla nich. :P Tego nikomu nie polecam hehe.

Powiem Ci tak, ja wtedy farbowałam włosy jeszcze farbą bez amoniaku, cały czas tą samą więc wydaje mi się, że to też miało wpływ na osiągnięty wynik. Miałam równo dzięki temu ściągniety kolor. Z tym, że tak jak piszę dałam Ci tylko trop a Ty szukaj dalej a jak jesteś ryzyk fizyk to próbuj tym .
no własnie nie lubie ryzykowac, bo ostatnio dbam o nie bardzo i nie chcicła bym by sie zniszczyły, a tym bardziej bym musiała je skrócic przez jakies niepowodzenie tyle juz je zapuszczam....
Cytat:
Z czarnego schodzić ciężko. Fryzjer zapewne zdekoloryzowałby farbę i nałożył właściwą ale wtedy włosy też byłyby zniszczone. Ja schodząc z czarnego robiłam pasemka rozjaśniaczem nie było rady. Robiłam to joanną 5-6 tonów i wyszły mi białe pasemka. Ale coś kosztem czegoś włosy miałam jasne ale zniszczone

Ja z kolei mam ciemne pasemka i teraz ciężko mi włosy w jeden kolor zrobić:/
własnie fryzjer powiedzial ze sie zniszczą. A jak dodał cene to uciekłammyslalam o pasemkach. Ale nie wiem czy chce isc do fryzjera i siedziec 4 godziny (tyle siedzialam na pasemkach kiedys. mam grube wlosy a teraz w dodatku dłuzsze) no i tz w delegacji, ni bardzo mam jak sie wyrwac, tzn z kim dziecka zostawic.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08895.jpg (44,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (26,1 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez PriVativ
Czas edycji: 2013-04-28 o 20:39
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 20:42   #4543
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
a skąd wiesz jakie mam włosy??
właściwie moge wstawic
własnie slyszalam o tych przeciwłupiezowuch szamponach. , o sodzie tez. Ale jakos bym sie chyba nie odwazyła.

no własnie nie lubie ryzykowac, bo ostatnio dbam o nie bardzo i nie chcicła bym by sie zniszczyły, a tym bardziej bym musiała je skrócic przez jakies niepowodzenie tyle juz je zapuszczam....

własnie fryzjer powiedzial ze sie zniszczą. A jak dodał cene to uciekłammyslalam o pasemkach. Ale nie wiem czy chce isc do fryzjera i siedziec 4 godziny (tyle siedzialam na pasemkach kiedys. mam grube wlosy a teraz w dodatku dłuzsze) no i tz w delegacji, ni bardzo mam jak sie wyrwac, tzn z kim dziecka zostawic.
To wiesz co? Nie zmieniaj nic Zapuszczaj włoski i dbaj o nie. Mów sobie to co ja od jakiegoś czasu: Nie ważne czy brązowe, czerwone, blond, czy czarne - ważne żeby były długie i zadbane. Wtedy każdy kolor pasuje i wygląda się super Ja to sobie wmawiam i już nie kombinuje nawet jak mam chwilowe zwątpienie.

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-28, 20:56   #4544
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
To wiesz co? Nie zmieniaj nic Zapuszczaj włoski i dbaj o nie. Mów sobie to co ja od jakiegoś czasu: Nie ważne czy brązowe, czerwone, blond, czy czarne - ważne żeby były długie i zadbane. Wtedy każdy kolor pasuje i wygląda się super Ja to sobie wmawiam i już nie kombinuje nawet jak mam chwilowe zwątpienie.
i znowu mam mętlik

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

o mamo. Patrze w ustawienia a ja pisze na watku o zapuszczaniu a nie o dekoloryzacji
Nie no dziewczyny ja chyba musze sie porządnie wyspac
byłam przekonana ze to watek o dekoloryzacji! O Bshe!!!!!
Stary 2013-04-28, 22:05   #4545
elpii
Rozeznanie

ja schodzilam wiele wiele razy z czarnych na brazy lub rude. tez stosowalam rozjasniacz z joanny 5-6 tonow. wedlug mnie najlepszy. teraz wszystko niszczy wlosy , i nigdy nie pojde do fryzjera na rozjasnianie ,bo oni zawsze chca to robic stopniowo, po kilka razy, zeby tylko wiecej kasy zedrzec. a takim rozjasniaczem w ciagu kilku godzin mam wlosy jakie chce. zreszta co do takich kombinacji bylam zawsze odwazna no i mam tez duzo wlosow na glowie.
elpii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:08   #4546
Leae
Rozeznanie

Cytat:

Oo nie, nawet na Wizażu muszę oglądać tę Panią...

A co do schodzenia do blondu to niestety dużo nie pomogę, ale mimo wszystko radziłabym wybrać dobrego fryzjera i koniecznie uzbroić się w cierpliwość

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:15   #4547
little_redhead
Zadomowienie

Jej, dziękuję za tyle miłych komentarzy
Nabyłam dzisiaj babydream fur mama - zamierzam olejować teraz tym produktem, zobaczymy jak się sprawdzi

Jantar na razie nie przynosi żadnych efektów poza lekkim zwiększeniem objętości.

Kupiłam dzisiaj szampon, który nie ma SLS, ma za to sodium myreth sulfate - nie wiem, czy to gorzej, czy lepiej? To też detergent, więc nie wiem czy taka zmiana czyni jakąkolwiek różnicę?

We dance round in a ring and suppose,
But the Secret sits in the middle and knows.

little_redhead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 22:31   #4548
hairytale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little_redhead Pokaż wiadomość
Nabyłam dzisiaj babydream fur mama - zamierzam olejować teraz tym produktem, zobaczymy jak się sprawdzi

Jantar na razie nie przynosi żadnych efektów poza lekkim zwiększeniem objętości.

Kupiłam dzisiaj szampon, który nie ma SLS, ma za to sodium myreth sulfate - nie wiem, czy to gorzej, czy lepiej? To też detergent, więc nie wiem czy taka zmiana czyni jakąkolwiek różnicę?
To też siarczan, więc jest podobnie drażniący. Według mnie to nie jest wielka różnica.

Używałam Jantaru rok temu, miałam po nim dużo baby hair, chyba do niego wrócę Szkoda że przetłuszcza włosy i nie można używać go po myciu ;<

Trzymajcie kciuki za moje włosiska, walczę z przetłuszczaniem i robię pierwszą próbę przetrzymania ich do trzech dni. Normalnie myłabym je jutro rano, ale przełożę to o 24 godziny, wtarłam już wodę brzozową, aby je nieco odświeżyć i wyglądają jak po myciu Zobaczymy co będzie jutro rano!
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 23:11   #4549
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hairytale Pokaż wiadomość
To też siarczan, więc jest podobnie drażniący. Według mnie to nie jest wielka różnica.

Używałam Jantaru rok temu, miałam po nim dużo baby hair, chyba do niego wrócę Szkoda że przetłuszcza włosy i nie można używać go po myciu ;<

Trzymajcie kciuki za moje włosiska, walczę z przetłuszczaniem i robię pierwszą próbę przetrzymania ich do trzech dni. Normalnie myłabym je jutro rano, ale przełożę to o 24 godziny, wtarłam już wodę brzozową, aby je nieco odświeżyć i wyglądają jak po myciu Zobaczymy co będzie jutro rano!
A wcieraś Seboravit? On jest przeznaczony właśnie do włosów przetłuszczających się.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-28, 23:26   #4550
hairytale
Rozeznanie

Smile Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
A wcieraś Seboravit? On jest przeznaczony właśnie do włosów przetłuszczających się.
Hehe, dużo kosmetyków jest do włosów przetluszczających się, co niestety nie zawsze oznacza, że będą działać . Być może go wypróbuję, na razie widzę pozytywny wpływ wody brzozowej i szamponu z Natura Siberica, ale dziękuję . Ty go używałaś? Jak tak, to jak oceniasz jego działanie? Ile kosztuje? To jest w formie kapsułek?

Do tej pory wcierałam:
- Radical (miałam po nim dużo bejbików ale okrutnie podrażnił mi skalp, nie wiem jak to możliwe, wydaje mi się, że te dwa skutki powinny się wykluczać)
- wodę pokrzywową (po niej był drobny przełom, mogłam już przejść na mycie co dwa dni, ale wcierana zamiast mycia tylko przyspieszała przetłuszczanie, więc wcierałam ją przed myciem)
- wodę brzozową (strzał w 10, stosuję zamiast mycia, aby jeszcze trochę przedłużyć świeżość)
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 06:27   #4551
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leae Pokaż wiadomość
Oo nie, nawet na Wizażu muszę oglądać tę Panią...

A co do schodzenia do blondu to niestety dużo nie pomogę, ale mimo wszystko radziłabym wybrać dobrego fryzjera i koniecznie uzbroić się w cierpliwość
tzn mnie czy ta pania z obrazka?

ja do blondu nie chce, bron Boze. Nie ladnie mi w blondzie.(juz mialam)
ja chce tylko pozbyc sie czerni.

Ale i tak napisalam na niewlasciwym watku, przez swoje zakręcenie

masakra jednak to ze niema tzta juz 2 tyg i jeszcze 2 go nie bedzie a ja 24 na dobe z baaaaaardzo aktywnym dzieciątkiem robi swoje.

Własnie siedze z waxem. Spalam w naoliwkowanych wlosach. zobaczymy efekt po calej nocy.
Stary 2013-04-29, 07:35   #4552
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:

Ja też używam oliwki z BB fur mama i muszę powiedzieć, że moje włosy o olejowaniu nią są świetne. Sypkie i miękkie. Nie mogę się powstrzymać przed ciągłym macaniem ich
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 07:46   #4553
little_redhead
Zadomowienie

Melduję się po 1 olejowaniu BB - od razu włosy bardziej mięciutkie
Co za dzień mnie czeka oglądanie pokoi, uczelnia, bieganie po mieście za różnymi sprawami, znów uczelnia, wieczorem jeszcze 2 pokoje do obejrzenia.

Wrócę koło 21:30 i chyba od razu padnę do łóżka

We dance round in a ring and suppose,
But the Secret sits in the middle and knows.

little_redhead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 09:38   #4554
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję się po 1 olejowaniu BB - od razu włosy bardziej mięciutkie
Co za dzień mnie czeka oglądanie pokoi, uczelnia, bieganie po mieście za różnymi sprawami, znów uczelnia, wieczorem jeszcze 2 pokoje do obejrzenia.

Wrócę koło 21:30 i chyba od razu padnę do łóżka
Widzę, że dzień podobny do mnie . Ja też z odżywkami na głowie, potem bieganie po mieście, spotkanie z klientami, "kontrola" w firmie, obiad na mieście i w domu będę jak dobrze pójdzie przed 22.

Takie teraz życie w tych czasach, że musimy za wszystkim gonić

Zuzia już na świecie

Stary 2013-04-29, 11:15   #4555
Paciqns
Raczkowanie

Cytat:
2 pierwsze zdjęcia aktualne - przepraszam za słabą jakość, fotka na szybko telefonem Tak wyglądają teraz. Trzecie zdjęcie to długość sprzed ok roku - niestety tamto zapuszczanie mi nie wyszło. Nie dbałam o włosy i trzeba było znów ściąć Nic się już nie dało zrobić z siankiem i pokruszonymi końcówkami
Dążę do o wiele wiele dłuższych niż na 3 zdjęciu
Ładne włoski i piękny kolor

donimica Te Twoje włosy coraz to dłuższe Zazdroszczę

Włosy rośnijcie szybko

Odchudzam się:
20.03 - 98,6
27.03 - 95,1
04.04 - 93,6
12.04 - 91,6
06.05 - 86,5
13.05 - 85,4
20.05 - 84,4
27.05 - 82,9
......... - 80 ----> I cel
Paciqns jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 11:20   #4556
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hairytale Pokaż wiadomość
Hehe, dużo kosmetyków jest do włosów przetluszczających się, co niestety nie zawsze oznacza, że będą działać . Być może go wypróbuję, na razie widzę pozytywny wpływ wody brzozowej i szamponu z Natura Siberica, ale dziękuję . Ty go używałaś? Jak tak, to jak oceniasz jego działanie? Ile kosztuje? To jest w formie kapsułek?

Do tej pory wcierałam:
- Radical (miałam po nim dużo bejbików ale okrutnie podrażnił mi skalp, nie wiem jak to możliwe, wydaje mi się, że te dwa skutki powinny się wykluczać)
- wodę pokrzywową (po niej był drobny przełom, mogłam już przejść na mycie co dwa dni, ale wcierana zamiast mycia tylko przyspieszała przetłuszczanie, więc wcierałam ją przed myciem)
- wodę brzozową (strzał w 10, stosuję zamiast mycia, aby jeszcze trochę przedłużyć świeżość)
Kosztuje ok 10zł, ja kupiłam w SP za 7 z groszami. To wcierka w takiej samej butli jak Jantar. Ciężko mi określić jego działanie gdyż włosy i tak myję codziennie ( z przyzwyczajenia). Pod koniec butli zauważyłam, że mam sporo bejbików, które szybko rosną. Tak więc krzywdy mi nie zrobił ale również nie zachwycił. Można spróbować, chociaż skoro woda brzozowa tak dobrze na Ciebie działa to ja nie widzę sensu kombiowania
Stary 2013-04-29, 12:32   #4557
Hanan26
Zakorzenienie

a moje włosy jakoś objętościowo grubsze są. w dotyku czuję, że takie grube i mocne. czyżbym wracała do kochanych włosów sprzed cieniowania? jeszcze daleko im niestety
Stary 2013-04-29, 12:54   #4558
reliable1987
Raczkowanie

A ja dzisiaj wyprostowałam włosy bo o 15 mam rozmowę kwalifikacyjną A tak wyglądam poważniej są mięciutkie jak nigdy

Kręcone włosy

Stary 2013-04-29, 13:06   #4559
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj wyprostowałam włosy bo o 15 mam rozmowę kwalifikacyjną A tak wyglądam poważniej są mięciutkie jak nigdy
Ja wyprostuję w sobotę bo mam wesele. No chyba, że zdecyduję się na loki Choć z racji wyjątkowej okazji wolę ultraproste bo na codzień tego nie mam

I powodzenia na rozmowie
Stary 2013-04-29, 14:26   #4560
Melanchton
Zakorzenienie

Nie domyła mi się oliwa z oliwek szamponem z SLSem.
Ale koniec z nią, kupiłam olej lniany!
I chnę!

Już zalana cytryną, cztery torebki, nie wiem, czy nie za mało. Wieczorem położę. Jakieś uwagi?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości