Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 14:24   #2941
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez Ol Ka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja co prawda też zaczynam pracę od przyszłego tygodnia ale chciałabym dołączyć i się może trochę poudzielać. Pracy szukałam od lutego, nie za długo w porównaniu do innych ale jakbym miała dalej siedzieć w domu to bym chyba zwariowała tym bardziej, że pogoda już dopisuje i człowiekowi się więcej chce Trochę się boję nowej pracy, bo w zasadzie w każdej nowej zaczyna się od zera i trzeba się wszystkiego uczyć. Jak sobie radzicie ze stresem przed nową pracą?
Ja Ci powiem jak pójdę w poniedziałek do nowej pracy, gdzie w poprzedniej spędziłam 5 lat i jestem z deka wystrachana

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość

Eh.. wczoraj mi stuknęło 25 lat, na razie nadal mam dobry humor, praco przybywaj
woooo!
wszystkiego najlepszego!!! zdrowia, szczęścia, wiary w siebie i pracy, która spełni twoje marzenia
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 14:40   #2942
Ol Ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tusiamar
Ja Ci powiem jak pójdę w poniedziałek do nowej pracy, gdzie w poprzedniej spędziłam 5 lat i jestem z deka wystrachana
podejrzewam, że strach, stres i andrenalina

Ale w ogóle widzę, że chyba wszystkie dziewczyny zaczynają zaraz po długim weekendzie. Chyba się wszyscy pracodawcy zmówili

Edytowane przez Ol Ka
Czas edycji: 2013-04-29 o 14:42
Ol Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 14:42   #2943
Erite
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny warto dodawać swoje ogłoszenia, że się szuka pracy. Tylko takie konkretne, a nie, że "szukam pracy - zaopiekuję się dzieckiem, praca biurowa, jako sprzedawca, agencje i akwizycje wykluczone". Dajcie konkretny tytuł, który się wyróżni wśród innych ogłoszeń, a w treści napiszcie jaka konkretnie praca Was interesuje, jaki macie zawód itp. I dajcie kontakt przez formularz, nie dawajcie swoich numerów telefonów i maili - ja tak zrobiłam i nie dostałam żadnego spamu, za to 4 zainteresowane osoby do mnie napisały (niewiele, ale konkretnie).
Gdzie się dodałaś? Jak zrobiłaś formularz?

Ale się dzieje ostatnio na wątku, ruch w interesie! Cudownie. Widać, że wiosna idzie.

Kochane (jeszcze)Bezrobotne i na nas przyjdzie czas!!! a teraz cieszmy się z wolności.

Gwiazdeczka, dodaj baner, rób karierę na handmejdzie.
Dzisiaj wpadłam do sklepu z koralikami i tak się zastanawiam czy nie zacząć robić biżuterii.

Pomidorr, gratuluję!

Strzeliłam sobie dzisiaj focie do dyplomu. Poszłam do jednego fotografia, to zrobił mi taką manianę retuszem, że o mało nie zemdlałam.
Zapytałam "co to jest?", to stwierdził, że nie muszę brać jak mi się nie podoba. to nie wzięłam. Podczas robienia zdjęcia stwierdził też, że muszę się sama ustawić, bo on nie będzie mnie ustawiał. U drugiego poszło szybciej i lepiej ale za 6 zdjęć zapłaciłam cztery dychy...

If you are good at something never do it for free.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-04-29 o 14:53
Erite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 15:20   #2944
Wicked_Girl
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40549696]Ja Ci powiem jak pójdę w poniedziałek do nowej pracy, gdzie w poprzedniej spędziłam 5 lat i jestem z deka wystrachana

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

woooo!
wszystkiego najlepszego!!! zdrowia, szczęścia, wiary w siebie i pracy, która spełni twoje marzenia[/QUOTE]
Dziękuję
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 15:22   #2945
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
dokładnie tak
wykorzystaj ten czas TERAZ jak najlepiej, bo jak za 2 tygodnie dostaniesz pracę, to będziesz narzekać, że nie masz czasu na magisterkę
Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Chyba każda z nas tutaj ma takie momenty. Ale w końcu musi się to zmienić. Skoro są chęci (a są), jest motywacja, w Tobie samej też nie ma żadnego problemu, więc to wszystko zaowocuje w końcu nową pracą, musi tak być.
Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
Mam to samo.
Też jestem przerażona brakiem pracy i perspektyw a magisterka w lesie, coraz mniejszym co prawda, bo się zmuszam do pisania ale jest ciężko.
Zaczęłaś już pisać? Wiem, że jest Ci trudno ale siadaj i pisz i staraj się nastawić się w ten sposób, że przynajmniej masz czas ją pisać.
Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Popieram w 100% - pisz teraz, bo nigdy nic nie wiadomo. A tak to chociaż jeden etap będziesz mieć z głowy.
Cytat:
liittleedeviil, spróbuj się zrelaksować i pisz. Piszę z Katie Melua, Mazzy Star i jakoś to idzie przy ich muzyce.
Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem sama. Z tym że ja powinnam być na IV roku, a wlekę III. Mam napisaną pracę, ale rok nie jest zamknięty. Mam zalełgy przedmiot + język i mam problemy z wykładowcą, która mnie nienawidzi. Dodam, że jestem na dziennych. Muszę utrzymać studia, bo dostaję alimenty ( de facto, dostaje je mama ). I jeszcze potrzebuję pracy, bo mama wywiera presję, dług, poczucie własnej wartości.
Czasami baaardzo się łamię.
Kochane, dziękuję za słowa wsparcia Staram się trzymać, ale czasami to mnie przerasta i najchętniej usiadłabym na środku pokoju i zaczęła płakać. Muszę się wziąć w garść bo ostatnio jakiś taki gorszy okres mam, chciałabym być silniejsza, muszę być silniejsza.

Cytat:
Napisane przez SweetDevil Pokaż wiadomość
MAM PRACĘ
Cytat:
Napisane przez pomidorrr Pokaż wiadomość
MAM PRACĘ
Gratuluję dzięwczyny!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ja co prawda też zaczynam pracę od przyszłego tygodnia ale chciałabym dołączyć i się może trochę poudzielać.
Niedługo więcej osób wypowiadających się w tym wątku będzie miało pracę, niż jej szukało

Cytat:
Kochane (jeszcze)Bezrobotne i na nas przyjdzie czas!!! a teraz cieszmy się z wolności.
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 15:34   #2946
Ol Ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil
Niedługo więcej osób wypowiadających się w tym wątku będzie miało pracę, niż jej szukało
Ale to nie znaczy, że nie będzie się szukać dalej a można się powymieniać doświadczeniami i poglądami na pewne sprawy. Ja jestem przekonana, że osoby na tym wątku szybko znajdą pracę bo jak widać do paru osób los już się uśmiechnął. Wiem, że ciężko jest myśleć pozytywnie, ja jeszcze chwilę temu też byłam zdołowana co nie znaczy, że w tym momencie jestem przeszczęśliwa. Jeszcze umowy nie podpisałam więc będę się cieszyć jak dostane to na papierze.
Ol Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 15:39   #2947
Konto usunięte

Cytat:
podejrzewam, że strach, stres i andrenalina

Ale w ogóle widzę, że chyba wszystkie dziewczyny zaczynają zaraz po długim weekendzie. Chyba się wszyscy pracodawcy zmówili
no stresuję się. mam miesiąc na wykazanie się mało...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Ale to nie znaczy, że nie będzie się szukać dalej a można się powymieniać doświadczeniami i poglądami na pewne sprawy. Ja jestem przekonana, że osoby na tym wątku szybko znajdą pracę bo jak widać do paru osób los już się uśmiechnął. Wiem, że ciężko jest myśleć pozytywnie, ja jeszcze chwilę temu też byłam zdołowana co nie znaczy, że w tym momencie jestem przeszczęśliwa. Jeszcze umowy nie podpisałam więc będę się cieszyć jak dostane to na papierze.
ja zostanę i będę dalej czytać z resztą byłam tu jeszcze, jak pracowałam

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Strzeliłam sobie dzisiaj focie do dyplomu. Poszłam do jednego fotografia, to zrobił mi taką manianę retuszem, że o mało nie zemdlałam.
Zapytałam "co to jest?", to stwierdził, że nie muszę brać jak mi się nie podoba. to nie wzięłam. Podczas robienia zdjęcia stwierdził też, że muszę się sama ustawić, bo on nie będzie mnie ustawiał. U drugiego poszło szybciej i lepiej ale za 6 zdjęć zapłaciłam cztery dychy...
to co to za fotograf?! ja mam jednego zaufanego i robił mi też foty ślubne. innego nie chcę
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 16:13   #2948
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Gdzie się dodałaś? Jak zrobiłaś formularz?

Ale się dzieje ostatnio na wątku, ruch w interesie! Cudownie. Widać, że wiosna idzie.

Gwiazdeczka, dodaj baner, rób karierę na handmejdzie.
Dzisiaj wpadłam do sklepu z koralikami i tak się zastanawiam czy nie zacząć robić biżuterii.

Pomidorr, gratuluję!

Noooo tylko baner sklepu w ogóle nie związanym z henmejdem ale dodam

Ja nie znoszę robić zdjęć dyplomowych ani innych takich wyglądam jak debil na nich

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 16:29   #2949
pulinaj
Rozeznanie

Ale suuuper Gratulacje dla szczęśliwych pracusiów

Ja dziś wysłałam CV na płatny staż do firmy szkoleniowej. Chcę się przekwalifikować. Jeżeli nie zdobędę doświadczenia (chociażby poprzez staż) to nie mam szans na wyrwanie się ze szponów sprzedaży i obsługi klienta. Niestety, ale w tym mam największe szanse dostać pracę z racji doświadczenia, a nie bardzo chcę
Dziś aplikowałam też na kierownika działu Też sprzedaż, no ale trochę wyższe stanowisko. Doświadczenie mam, więc niech dzwonią

Plany na długi weekend? Ja mam weekend od 4 miesięcy
A tak na serio: jadę do TŻ, piwko, grill (o ile pogoda dopisze ), rower. Za to na kolejny długi weekend (Boże Ciało) planujemy wynająć domek nad jeziorem w kilkanaście osób. Oj będzie się działo! Chyba, że znajdę do tego czasu pracę i nie będę mogła jechać
Stary 2013-04-29, 16:31   #2950
liittleedeviil
Raczkowanie

Mi jeden fotograf zrobił zdjęcia, które bardziej wyglądały jak zdjęcia nagrobkowe niż zdjęcia do dyplomu lic.
Stary 2013-04-29, 16:35   #2951
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
Mi jeden fotograf zrobił zdjęcia, które bardziej wyglądały jak zdjęcia nagrobkowe niż zdjęcia do dyplomu lic.

Ja robiłam niedawno foto na prawko i stwierdzam, że mam niesymetryczną twarz
W ogóle jestem mega niefotogeniczna.
Stary 2013-04-29, 16:42   #2952
astra001
Raczkowanie

U mnie totalna cisza. Miałam nadzieję że może ktoś zadzwoni dzisiaj do mnie. Czekałam na dwa telefony w sprawie pracy. Mieli zadzwonić nawet jeśli się nie dostałam Zostałam po raz kolejny olana

Jutro muszę zabłysnąć na rozmowie. Wiem że szukają osoby wesołej i inteligentnej. Pod wpływem stresu nie jestem ani wesoła ani inteligentna. O 11 trzymajcie za mnie kciuki. Może i ja napiszę "mam pracę"

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość

Ja robiłam niedawno foto na prawko i stwierdzam, że mam niesymetryczną twarz
W ogóle jestem mega niefotogeniczna.
Ja też jestem niefotogeniczna. Jak oglądam swoje zdjęcia to może 1 na 100 jest ok Na dyplomach ze studiów i innych dokumentach mam całkiem fajne, mój fotograf jest nawiedzony i zawsze jak u niego robię zdjęcia to tak je obrabia że wyglądam ładnie i świeżo.

Edytowane przez astra001
Czas edycji: 2013-04-29 o 16:38
astra001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 16:50   #2953
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Ale suuuper Gratulacje dla szczęśliwych pracusiów

Ja dziś wysłałam CV na płatny staż do firmy szkoleniowej. Chcę się przekwalifikować. Jeżeli nie zdobędę doświadczenia (chociażby poprzez staż) to nie mam szans na wyrwanie się ze szponów sprzedaży i obsługi klienta. Niestety, ale w tym mam największe szanse dostać pracę z racji doświadczenia, a nie bardzo chcę
Dziś aplikowałam też na kierownika działu Też sprzedaż, no ale trochę wyższe stanowisko. Doświadczenie mam, więc niech dzwonią
Staż z UP? Ja biorę pod uwagę staż z HR, tylko przeraża mnie trochę wysokość stypendium stażowego.
Kierownik działu jakiegoś sklepu odzieżowego? Masz doświadczenie na kierowniczym stanowisku? Ja bym aplikowała na kierownika działu, kierownika zmiany, zastępcę kierownika ale u mnie nie ma takich ofert

Standardowo, dzwoni telefon, biegnę z kartką i długopisem, myślę "jutro będę miała rozmowę" i Orange.

W weekend majowy zamierzam dokładnie przestudiować kurs PARP, książkę z zarządzania i o rozmowie kwalifikacyjnej. Weekendu majowego w tym roku nie będzie.
Stary 2013-04-29, 17:00   #2954
Erite
Zadomowienie

Tusia, no był jakiś głupkowaty. Zawsze tam wywołuję zdjęcia i nie było problemu. Musiałam dzisiaj szybko zrobić zdjęcie do tableau i do albumu pamiętakowego i padło na to miejsce. Ten koleś chyba jakiś nowy jest, bo nigdy go tam nie widziałam wcześniej. Kulturalnie z nim rozmawiałam, próbowałam żartować a on wzruszał ramionami i się uśmiechał, w końcu odwrócił się do mnie tyłem i zaczął obrabiać zdjęcie innej dziewczyny. Ani do widzenia ani nic, to poszłam.

Gwiazdeczka, jak to sklep pokroju dawanda, to ja bym na to poszła.

Cytat:

Zawsze widziałam ładne zdjęcia na nagrobkach. ;p

Dzisiaj nie wysłałam ani jednego cv poza tym, na pracę niby po znajomości. Kolega mi powiedział, że nie mam się wielce nastawiać na nią.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-04-29 o 17:03
Stary 2013-04-29, 17:06   #2955
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Staż z UP? Ja biorę pod uwagę staż z HR, tylko przeraża mnie trochę wysokość stypendium stażowego.
Kierownik działu jakiegoś sklepu odzieżowego? Masz doświadczenie na kierowniczym stanowisku? Ja bym aplikowała na kierownika działu, kierownika zmiany, zastępcę kierownika ale u mnie nie ma takich ofert

Standardowo, dzwoni telefon, biegnę z kartką i długopisem, myślę "jutro będę miała rozmowę" i Orange.

W weekend majowy zamierzam dokładnie przestudiować kurs PARP, książkę z zarządzania i o rozmowie kwalifikacyjnej. Weekendu majowego w tym roku nie będzie.
Nie było napisane, żeby to był staż z UP. Ja już bym się nie kwalifikowała, bo niedawno skończyłam 26 lat, a magisterkę zrobiłam prawie 2 lata temu. A czy staż zawsze jest z UP? Czy firma może sama sobie coś takiego zorganizować? Tylko się nie śmiejcie, ale ja naprawdę się nie orientuje

Tak, aplikowałam na kierownika sklepu odzieżowego. Mam doświadczenie na stanowisku kierowniczym 3 lata, ale w innej branży.
Stary 2013-04-29, 18:10   #2956
Konto usunięte

Cytat:
będziesz miała na przyszłość
Stary 2013-04-29, 18:10   #2957
myboyismine
Zakorzenienie

ale są jakieś staże dla osób do 30 rż (????)
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 18:11   #2958
Konto usunięte

Cytat:
Tusia, no był jakiś głupkowaty. Zawsze tam wywołuję zdjęcia i nie było problemu. Musiałam dzisiaj szybko zrobić zdjęcie do tableau i do albumu pamiętakowego i padło na to miejsce. Ten koleś chyba jakiś nowy jest, bo nigdy go tam nie widziałam wcześniej. Kulturalnie z nim rozmawiałam, próbowałam żartować a on wzruszał ramionami i się uśmiechał, w końcu odwrócił się do mnie tyłem i zaczął obrabiać zdjęcie innej dziewczyny. Ani do widzenia ani nic, to poszłam.
niech spada stracił tym samym klientkę
Stary 2013-04-29, 18:18   #2959
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam maila od mojego bloga i dostałam propozycję współpracy. Z tego co rozumiem, to musiałabym zamieścić na blogu baner z reklamą tego sklepu. Jeśli natomiast ktoś przez mojego bloga wszedłby na ich stronę i zrobił u nich zakupy to ja dostane prowizję od tej sprzedaży. Hm?

Może zacznę zarabiać takie kokosy jak Tuskówna?
To chyba dobry pomysł O ile firma jest godna zaufania...

Cytat:
Nie rozumiem takich ludzi. Powiedz jeszcze, że to właściciel tego zakładu fotograficznego Jakbym miała swoją firmę, to robiłabym wszystko, żeby klient wyszedł zadowolony.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 18:18   #2960
astra001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ale są jakieś staże dla osób do 30 rż (????)
Myślę że są ale w prywatnych firmach, chociaż z urzędu pracy chyba tez można sobie załatwić. Pytanie czy to się opłaca.
astra001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 18:21   #2961
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra001 Pokaż wiadomość
Myślę że są ale w prywatnych firmach, chociaż z urzędu pracy chyba tez można sobie załatwić. Pytanie czy to się opłaca.

wydawało mi się że z up są te do 26rż, do 30 rż i po 50 skoro takie są widocznie komuś sie opłaca
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 18:21   #2962
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra001 Pokaż wiadomość
staż z UP można mieć nawet mając lat 40
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 18:45   #2963
Erite
Zadomowienie

Slonecznikow_a, to chyba nie był właściciel. Też to było dla mnie dziwne. Zachowywał się jakby w ogóle nie był zainteresowany swoją pracą ani jakością usług. Nie był gburowaty ani miły, był poprostu obojętny.

Stary 2013-04-29, 18:51   #2964
tijaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetDevil Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

nie wierzyłam, że kiedyś to napisze, ale

MAM PRACĘ
Brawo GRATULACJE
Stary 2013-04-29, 18:58   #2965
liittleedeviil
Raczkowanie

U mnie rekruterzy chyba mają już weekend majowy bo żadnych ogłoszeń
Stary 2013-04-29, 19:15   #2966
Erite
Zadomowienie

Cytat:
U mnie rekruterzy chyba mają już weekend majowy bo żadnych ogłoszeń
To Ty też zrób sobie już weekend majowy i pisz magistra. Ja się właśnie za pisanie biorę.
Razem nam będzie raźniej.

Stary 2013-04-29, 19:37   #2967
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
To Ty też zrób sobie już weekend majowy i pisz magistra. Ja się właśnie za pisanie biorę.
Razem nam będzie raźniej.
Przez 3 semestry dziennych studiów magisterskich pracowałam na cały etat i wiedziałam, że nie dam rady obronić się w pierwszym terminie. Wyszłam z założenia, że jeżeli pogodzę pracę, zajęcia na uczelni i sesję (w letniej na ostatnim semstrze mgr mam 4 egzaminy!) to i tak będzie cud. Praca była dla mnie priorytetem, wiedziałam, że nie będę pracowała w branży związanej w jakikolwiek sposób ze studiami.
Ale przyszedł marzec, zostałam bez pracy i bez pracy mgr. Demotywuje mnie fakt, że nie będę broniła się w lipcu. A skoro nie będę broniła się w lipcu, wychodzę sobie z założenia, że mogę tę pracę zacząć pisać w czerwcu.

Edytowane przez liittleedeviil
Czas edycji: 2013-04-29 o 19:39
Stary 2013-04-29, 20:50   #2968
Erykah_B
Rozeznanie

Byłam na tej rozmowie i dostałam się do drugiego etapu rekrutacji + jestesmy na etapie ustalania dnia próbnego (bo pracuję, więc nie ma lekko, że rzucam wszystko i idę , ale chyba jest ok Postaram sie w każdym razie bardzo, bo mi się z tym jednym moim przełożonym układa tak, że najchętniej bym go zakopała. Kolo ma metr pięćdziesiąt w kapciach, a jakby był centrum kosmosu. Taki z nim mam kontakt
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 20:56   #2969
_nouvelle_
Rozeznanie

SweetDevil, pomidorrr uściski, gratulacje, wiwaty!

Dziewczęta, przyznam się Wam do czegoś.

Robiłam ostatnio projekt na mój przedmiot na studiach "polityka pracy" i polegał on na tym, że musieliśmy wystawić ogłoszenie jako pracodawcy. Szczegóły ustalał wykładowca, mieliśmy "zebrać" CV i potem analizowaliśmy i wyszła powiem Wam niezła statystyka.

Przeraził mnie (nas) poziom choćby ortografii, zdjęć i podstawowych błędów szukającego pracy. Dodam, że ogłoszenie wisiało niecałe 24 h, przyszło 114 CV, chodziło o sprzedawcę-studentkę w butiku z odzieżą damską.

Ogólna załamka nad kondycją młodego, wykształconego społeczenstwa. I nie powiem, widzę dla siebie szansę, pomogło mi takie spojrzenie na rynek pracy, bo do tej pory myślałam tylko o swoich brakach.
Stary 2013-04-29, 20:59   #2970
Krasko1
Zakorzenienie

Uwaga, dostałam pracę Dziś byłam pierwszy dzień
Kiedyś o tym pisałam, umowa co tydzień, przez agencję ale o pracę, na hali. Ale ważne, że jest!
Jak na pierwszy dzień stresowo ale niczego nie nabroiłam. Przerażają mnie trochę te brygadzistki, cały ten system, ale cóż, byle do przodu

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości