Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 12:26   #4621
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Lady, poka linka do aukcji. Przydałoby mi się kufrzysko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:34   #4622
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://allegro.pl/kuferek-na-kosmety...141685766.html

Prosim

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:36   #4623
blogerka
Wtajemniczenie

orientujecie sie moze czy jesli chce zareklamowac uszkodzony telefon w play, to musze to zrobci w salonie w ktorym go kupilam czy moge w najblizszym?
Stary 2013-04-29, 12:37   #4624
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie wiem, może po prostu zadzwoń do play lub do dowolnego salonu?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:40   #4625
LadyWhisper
Zakorzenienie

Blogerko, wydaje mi sie, ze w najblizszym, w koncu i tak wysylaja do jednego serwisu

dziewczyny kp co ile wasze dzieci jedza? Bo moj na poczatku jak w zegarku co 3 godz, a teraz co 1,5 - 2 i nie wiem, czy to dobrze? Na noc jak je to zdarza mu sie spac 3-4godz, ale to po pierwszym 'nocnym' karmieniu, potem znowu co 2godz.....

Stary 2013-04-29, 12:44   #4626
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
My poniekad poznalismy sie przez wspolnych znajomych. Moja kolezanka ze stypendium - Niemka spotyka sie z Japonczykiem, z ktorym moj tz widuje sie raz na ruski rok. I mu pozazdroscil. To zaczal poszukiwania na japonskim portalu spolecznosciowym i napisal do mnie. A ja codziennie takie maile dostawalam, ale odpisalam tylko jemu. I juz mowie dlaczego: bo wszyscy pisali, ze chcieliby kolezanke-obcokrajowca (co mnie wcale nie bawilo), a moj do konkretow przeszedl i prosil, zebym mu opowiedziala o szpitalach w Polsce, bo chce do Europy na stypendium medyczne jechac.
O w naszych szpitalach jest trochę do zrobienia Słyszałam kiedyś, że studenci ze Skandynawii przyjeżdżają do nas oglądać jak wygląda zaawansowany rak szyjki macicy bo u nich przez częste cytologie nie dochodzi do takich sytuacji. Chociaż ostatnio się czworaczki urodziły, w szpitalu, w którym rodziłam, w 32 tygodniu ciąży i wszystko na szczęście jest w porządku
A Twój tż jaką wybiera czy już ma specjalizację? W Japonii studia medyczne też są takie długie jak u nas? Ja żałuję czasem, że na medycynę nie poszłam, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To samo pomyślałam. I jeszcze takie na wyrost mi się wydało że po otwarciu butelki tylko dobę woda jest zdatna do wypicia...w życiu mi dzieciak nie wypije w dobę butelki wody...i wtedy co? Ja mam ją pić a jemu otwierać nową butelkę?
Jak byłam na warsztatach i gadali o wodzie to właśnie mówili, żeby kupować dla dzieci wodę w małych butelkach, a jak w dużej to samemu wypijać resztę.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
W C&A online promocja - 70 % na wybrane artykuły oczywiście najlepsze najtańsze kąski mi uciekły ale i tak coś wybrałam

hehe wiesz co? ja oglądałam kilka odcinków i doszłam do wniosku, że głupi ten program jest - przez tydzień uczestnicy mogą sie przygotować, piec po 50 razy żeby im wyszło i jeszcze mogą mieć przepisy przy sobie chyba każdy by potrafił...
Ja już nie zdążyłam na nic fajnego z tej promocji. Ale ja tak zawsze

Serio tak jest z tym turniejem? Ja widziałam odcinek jak piekli tort bezowy i nikomu nie wyszło To lipa w takim razie, jak można się przygotować to bez sensu, co to za turniej

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Widziałam, że sporo tutaj dziewczyn zakupiło chusty lub nosidełka. Ja również rozważam, głównie ze względu na to, że moja niuniuś nie lubi leżeć w wózku na spacerach. Jeśli nie śpi to tylko ręce. Co byście poleciły i czy ze swoich jesteście zadowolone? Ja osobiście obawiam się, czy z wiązaniem jej sobie poradzę. Jak to jest u was? W lato nie będzie w chuście dziecku za gorąco?
Ja mam Lenny Lamb i sobie chwalę. Lepsze są tkane, ze splotem skośno-krzyżowym, dużo osób poleca używane, bo są miększe, choć powiem Ci, że ta moja szybko się zrobiła taka fajna, nie jest mi trudno ją wiązać No i do chusty zawsze się lżej dziecko ubiera, siebie zresztą też. Podejrzewam, że latem to w samym pampersie będę Małą trzymać i niezbyt długo bo jednak się człowiek poci.

Cytat:
Tak samo spie z Yae, tylko na poziomie podlogi.
Bardzo wygodne jest takie spanie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:46   #4627
sylwietta1988
Zakorzenienie

Lady, masz teraz motywację, zeby go zapełnic

Black, daj znac jak te żele sie spiszą, bo j a tez wysuszona jestem strasznie

Bijkora, ja tez bym nie u miała zostawic mojego malucha, ale ja jestem z nim 24/dobe a Ty juz zostawialas Nadie na wiele godzin dziennie i moze to dlatego masz inne podejscie. Zrób jak dyktuje ci serce bo rozum przewaznie przegrywa

Meneq, podziwiam, ja bym tak nie umiała na TAKĄ odleglosc

Mała, musiałas zrobic na chłopaku wrazenie a moze ty wszystkiego nam nie mówisz i otworzylas w bieliznie?

Niuniek dopiero teraz usnął od rana, a wstał przed 7, wiec wyobrazcie sobie jaki był maruda
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 12:47   #4628
sarah67
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=IJoVMUAX9mw
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 12:59   #4629
sylwietta1988
Zakorzenienie

siedze na all w poszukiwaniu firanki- kazdy ma swojego pier.dolca

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

a slyszałyscie o czworaczkach z Rudy Śląskiej? cztery dziołszki rano w DD TVN widziałam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:07   #4630
aska27adopcje
Zadomowienie

Lady ja karmie KP i powiem Ci, ze wiekszosci karmie czesciej niz co 3 godziny ... Jak mala zaczyna mi marudzic i niczym nie moge jej uspokoic to zapycham cycem i jest spokoj .. czasami jest to nawet co godzina .... Szczegolnie do poludnia jak mala jest po dlugiej nocnej cyckowej przerwie to ja dostawiam czesciej ...

Mam wlasnie pytanie do dziewczyn KP, czy wiecie ile wasze dzieciaki zjadaja ... kurde ja jestem przerazona, bylo kilka razy sytuacja ze mala musiala zostac i bylo moje mleko sciagniete w butelke ... Mala jak zje 50 to jest super, a tak to ciumka po 20-30 i marudzi ... nie wiem czy to dlatego, ze to butla czy z cyckow tez tak malo je ... Ja mam caly czas jazde, ze mam za malo mleka ... moje cycki sa miekkie, po nocy jak nie karmie po 12 godzin, lekko twardnieja, ale lekko ... mala najada sie z 1 cycka bo zawsze pod koniec usypia ... nigdy nie mialam tak jak wy, ze mi cos kapalo, sikalo pod cisnieniem ....
Stary 2013-04-29, 13:09   #4631
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
orientujecie sie moze czy jesli chce zareklamowac uszkodzony telefon w play, to musze to zrobci w salonie w ktorym go kupilam czy moge w najblizszym?
można w najbliższym
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Blogerko, wydaje mi sie, ze w najblizszym, w koncu i tak wysylaja do jednego serwisu

dziewczyny kp co ile wasze dzieci jedza? Bo moj na poczatku jak w zegarku co 3 godz, a teraz co 1,5 - 2 i nie wiem, czy to dobrze? Na noc jak je to zdarza mu sie spac 3-4godz, ale to po pierwszym 'nocnym' karmieniu, potem znowu co 2godz.....
w nocy co 3-4 h a w dzień to nawet i co godzinę, u nas pierwsze spanie po nocnym karmieniu zawsze dłuższe np 4 h następne co 3 a ostatnie po 2 h.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:10   #4632
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aśka, normalne że miękkie, laktacja unormowana moje też takie są, w dzień też częściej karmię (w nocy przerwa, ale dobocyc musi się zgadzać ).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:13   #4633
aska27adopcje
Zadomowienie

Szajka ale to normalne ze po nocy z 1 cycka, ktorym nie karmie od poprzedniego wieczora, sciagam strasznie malo ?... dzis np po 14 godzinach niekarmienia nim ledwo 80 bylo ... i to sciagane na ratu kolo godziny
Stary 2013-04-29, 13:15   #4634
e_vel
Wtajemniczenie

Szklanka, mi też dużo rzeczy uciekło i wkurza mnie to, że coś dodaję do koszyka i potem _ ten towar został wyprzedany - to powinna być rezerwacja, a nie że mi ktoś coś zwinie z pod nosa. Ale kupiłam 2 pary spodni po 15 zł dla siebie - jak będą małe to będzie motywacja, a jak nie za fajne to przynajmniej będę w nich śmigać na podwórko z dziewczynkami I teściowej pasiasty kardigan na dzień matki (ona to tylko w paskach by chodziła ) i mężowi gruby sweter (ostatni wzięłam), i jeszcze Karince spodnie czerwone jegginsy z przeszyciami i po normalnej cenie t-shirt biały do przedszkola A jeszcze miałam - 10% więc mi odjęło trochę Kiedyś to mi się udało naprawdę dużo rzeczy upolować w niziutkich cenach...

Siostra mi kupiła Shape z płytą Chodakowskiej ostatnia sztuka w ostatnim kiosku w jakim była (pół miasta przeleciała).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 96133_2.jpg (76,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 96133_2a.jpg (84,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101248_5.jpg (52,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 93417_1.jpg (80,8 KB, 4 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:17   #4635
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Lady ja karmie KP i powiem Ci, ze wiekszosci karmie czesciej niz co 3 godziny ... Jak mala zaczyna mi marudzic i niczym nie moge jej uspokoic to zapycham cycem i jest spokoj .. czasami jest to nawet co godzina .... Szczegolnie do poludnia jak mala jest po dlugiej nocnej cyckowej przerwie to ja dostawiam czesciej ...

Mam wlasnie pytanie do dziewczyn KP, czy wiecie ile wasze dzieciaki zjadaja ... kurde ja jestem przerazona, bylo kilka razy sytuacja ze mala musiala zostac i bylo moje mleko sciagniete w butelke ... Mala jak zje 50 to jest super, a tak to ciumka po 20-30 i marudzi ... nie wiem czy to dlatego, ze to butla czy z cyckow tez tak malo je ... Ja mam caly czas jazde, ze mam za malo mleka ... moje cycki sa miekkie, po nocy jak nie karmie po 12 godzin, lekko twardnieja, ale lekko ... mala najada sie z 1 cycka bo zawsze pod koniec usypia ... nigdy nie mialam tak jak wy, ze mi cos kapalo, sikalo pod cisnieniem ....
to możemy sobie ręce uścisnąć, u mnie tak samo, nigdy się ze mnie mleko nie lało, cycki mam raczej miękkie, chyba że nie karmię np 8 h to wtedy robią się twarde, Mały zwykle je z jednego cycka czasem z dwóch ale to jak np karmię go co pół godziny. Też mam schizy że mam za mało pokarmu szczególnie, że w szpitalu pokarmu nie było wcale w sumie nigdy nie ściągałam pokarmu tak, żeby było dla Małego ale jak parę razy próbowałam ręcznym laktatorem ściągać to nie było tego wiele...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:33   #4636
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

sylwietta mialam zaraz po stypendium na stale wrocic do tz, ale z wlasnej winy tyle to trwalo. A bylo ch.olernie ciezko!!!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O w naszych szpitalach jest trochę do zrobienia Słyszałam kiedyś, że studenci ze Skandynawii przyjeżdżają do nas oglądać jak wygląda zaawansowany rak szyjki macicy bo u nich przez częste cytologie nie dochodzi do takich sytuacji. Chociaż ostatnio się czworaczki urodziły, w szpitalu, w którym rodziłam, w 32 tygodniu ciąży i wszystko na szczęście jest w porządku
A Twój tż jaką wybiera czy już ma specjalizację? W Japonii studia medyczne też są takie długie jak u nas? Ja żałuję czasem, że na medycynę nie poszłam, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
Studia trwaja 6lat, koncza sie egzaminem panstwowym i pozniej dwuletnia rezydentura, podczas ktorej wybiera sobie oddzialy, ktore go interesuja. Jeszcze nawet nie wie, czy chce chirurgie czy interne. Musi zdecydowac do konca roku.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-04-29 o 13:36
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:34   #4637
blogerka
Wtajemniczenie

we wroc plyt z chodakowska od groma, zalegaja w stokrotce pozniej
moze sie przejde po nia jeszcze przed weekendem, natomiast plyta z turbo sie chyba zarysowala i zacina ;| bede musiala na all poszukac
Stary 2013-04-29, 13:35   #4638
aluap987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to możemy sobie ręce uścisnąć, u mnie tak samo, nigdy się ze mnie mleko nie lało, cycki mam raczej miękkie, chyba że nie karmię np 8 h to wtedy robią się twarde, Mały zwykle je z jednego cycka czasem z dwóch ale to jak np karmię go co pół godziny. Też mam schizy że mam za mało pokarmu szczególnie, że w szpitalu pokarmu nie było wcale w sumie nigdy nie ściągałam pokarmu tak, żeby było dla Małego ale jak parę razy próbowałam ręcznym laktatorem ściągać to nie było tego wiele...
Mi czasami się w nocy leje, jak na przykład mała prześpi godzinę karmienia, ale jak odciągam laktatorem to zwykle niewiele tego jest Laktator oczywiście ręczny. Cyce są miękkie, ale nie sądzę by brakowało mi mleka, skoro z jednej jej starcza

Edytowane przez aluap987
Czas edycji: 2013-04-29 o 13:36
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 13:50   #4639
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Czesc!
Wczoraj mnie nie bylo, bo sie poprztykalismy z tz. Bylo goraco, ale jeszcze gorecej sie godzilismy ;-)

Tak piszecie o zwiazkach na odleglosc. My chyba 4lata bylismy na odleglosc, w tym czasie widzielismy sie 4 razy. Ale odleglosc 10000km to juz nie-przelewki.

szaja wrozko Ty moja, rzeczywiscie kosci sie zeszly i moge nosic juz wszystkie przedciazowe doly. Nie wierzylam, ze jeszcze kiedys 36 zaloze...
same się zeszły?
Czyli i dla mnie jest jeszcze szansa?

Cytat:
mój mąż też coś podobnego mówi
mój też

Cytat:

moja tak samo, w dzień co 1,5-h a w nocy 2-3-4h Zależy jak spi.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-29, 14:01   #4640
LadyWhisper
Zakorzenienie

Uffff to myslalam, ze tylko moj taki glodomorek

Aska, tak samo robie, jak nic nie pomaga, zeby go uspokoic, to dostawiam cyca

Stary 2013-04-29, 14:06   #4641
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To samo pomyślałam. I jeszcze takie na wyrost mi się wydało że po otwarciu butelki tylko dobę woda jest zdatna do wypicia...w życiu mi dzieciak nie wypije w dobę butelki wody...i wtedy co? Ja mam ją pić a jemu otwierać nową butelkę?
Chyba tak trzeba robic...
Albo ewentualnie male butle kupowac.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja na kranówce robię mleko, ale ona jest filtrowana filtrami brita. No ale my mamy o wiele lepszą wod niż na śląsku.
To juz zglupialam..
A inne mamy mm - na jakiej wodzie robicie mleko??

Cytat:
U nas tez tak
Chyba ze jest na dworze to spi 3h bez jedzenia.

Po mm pierwszy nocny sen trwa 4-5h, po cycu max 4h.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:06   #4642
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
same się zeszły?
Czyli i dla mnie jest jeszcze szansa?

mój też

moja tak samo, w dzień co 1,5-h a w nocy 2-3-4h Zależy jak spi.
Same. Nic nie robilam z nimi. Tylko raz mnie polozna w szpitalu obwiazywala w jakis tradycyjny sposob.
A dzis inna w sklepue spotkalam i sie o Yae dopytywala. Milo mi sie zrobilo...
Stary 2013-04-29, 14:08   #4643
iffonka7
Zadomowienie

Mały nie robił od 3 dni kupki a jutro idziemy na usg brzuszka ( z powodu nie robienia kupek ) i jak myślicie czy przed powinnam podać mu czopek żeby zrobił kupkę i brzuszek był "pusty" czy nie ?
Stary 2013-04-29, 14:10   #4644
nafiyqa
Zakorzenienie

Zalatwilam w koncu wszystko w MOPSie. Lacznie z dojazdem 3h nam to zajelo - obie z siostra padniete wrocilysmy, Kubus juz drugiego cyca oproznia :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:17   #4645
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debarh, dostalam przed sekundka Sawanne cudenko!

I dobrze, ze Ciebie posluchalam, 75C jest idealne! Dziekuje a jak biust pieknie wyglada! Koniecznie kupie jeszcze co najmniej jeden komplet.
Jedynie majtaski, moglam jednak S wziac, a ja glupia nie wierzylam w te cm hehe

Stary 2013-04-29, 14:17   #4646
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szklanka, mi też dużo rzeczy uciekło i wkurza mnie to, że coś dodaję do koszyka i potem _ ten towar został wyprzedany - to powinna być rezerwacja, a nie że mi ktoś coś zwinie z pod nosa. Ale kupiłam 2 pary spodni po 15 zł dla siebie - jak będą małe to będzie motywacja, a jak nie za fajne to przynajmniej będę w nich śmigać na podwórko z dziewczynkami I teściowej pasiasty kardigan na dzień matki (ona to tylko w paskach by chodziła ) i mężowi gruby sweter (ostatni wzięłam), i jeszcze Karince spodnie czerwone jegginsy z przeszyciami i po normalnej cenie t-shirt biały do przedszkola A jeszcze miałam - 10% więc mi odjęło trochę Kiedyś to mi się udało naprawdę dużo rzeczy upolować w niziutkich cenach...
Bardzo udane zakupy spodnie za 15 zł też bym wzięła No właśnie mnie strasznie wnerwia, że nie ma rezerwacji. To przynajmniej bym się nie napalała na coś, a nie, nawrzucam do koszyka, a za chwilę się okazuje, że do zapłaty mam tylko opłatę pocztową i pusta paczka przyjdzie Ja chciałam dla siebie sukienkę jakąś, ale zrobiłam sie niewymiarowa i nie wiem jaki rozmiar wziąć, w biuście 40, w talii 36, a w biodrach już prawie wróciłam do swojego 34

Cytat:
Studia trwaja 6lat, koncza sie egzaminem panstwowym i pozniej dwuletnia rezydentura, podczas ktorej wybiera sobie oddzialy, ktore go interesuja. Jeszcze nawet nie wie, czy chce chirurgie czy interne. Musi zdecydowac do konca roku.
No to prawie identycznie jak u nas, u nas te specjalizacje różnie trwają.

Co do kp to moja w dzień też często przy piersi. Ja to sobie tłumaczę tym, że ja też tak mam, że albo sobie zrobię herbatę, albo jakąś kanapkę, dlatego dziecko też często chce takiej przekąski jakby, nie tylko wielki obiad od razu
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:18   #4647
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Chyba tak trzeba robic...
Albo ewentualnie male butle kupowac.

To juz zglupialam..
A inne mamy mm - na jakiej wodzie robicie mleko??

U nas tez tak
Chyba ze jest na dworze to spi 3h bez jedzenia.

Po mm pierwszy nocny sen trwa 4-5h, po cycu max 4h.
Robie z normalnej, przegotowanej. U nas jest dosc dobrej jakosci kranowa.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Mały nie robił od 3 dni kupki a jutro idziemy na usg brzuszka ( z powodu nie robienia kupek ) i jak myślicie czy przed powinnam podać mu czopek żeby zrobił kupkę i brzuszek był "pusty" czy nie ?
Ja bym tak zrobila jak mowisz.

TZ pojechal rano na chwilke odebrac pieniadze i nie ma go juz 8h:/ super spedzilismy dzien razem, nie ma co.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:27   #4648
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

ja tez mialam od poczatku miekkie, malo tego z laktatora nic, wiec nie odciagam. I tez mi leko nie lecialo, nie tryskalo. Mala zawsze sie najadala, pediatra mowila, ze przybiera jak smok. Takze jak Ci przybiera na wadze to jest ok.
Ja teraz zaczelam się martwić, bo po przystawieniu do piersi i tak pozniej marudzi, wiec moze mam mniej pokarmu.

Najgorzej na spacerku jak placze, bo ja się z cycem nie wystawie na dworze. Muszę poszukać termosiku i będę dawać mm.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Debarh, dostalam przed sekundka Sawanne cudenko!

I dobrze, ze Ciebie posluchalam, 75C jest idealne! Dziekuje a jak biust pieknie wyglada! Koniecznie kupie jeszcze co najmniej jeden komplet.
Jedynie majtaski, moglam jednak S wziac, a ja glupia nie wierzylam w te cm hehe
podaj link, ja nie mam zadnego fajnego

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
zadzwon moze i zapytaj
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:30   #4649
litllesweetangel
Lurker ;)

Lady skubana na takiego faceta trafic oby zawsze tak dobrze miedzy wami bylo!

Szaja super pomysl z domkiem! Ostatnio przegladalam gotowce na allegro i z checia sama bym sobie taki sprawila poczekam az kluska podrosnie i bedziemy sie razem bawic

Mala czyzbys mieszkala blisko Bydgoszczy?

Black nie cierpie matmy ale fakt moze sie przydac, sama z checia poszlabym na infe lub elektronike bo to zwiazane z moja praca. Ale nie pojde bo debil z matmy jestem i w gimnazjum olalam... W liceum poprawka z maty, matura ledwo zdana

Bijkora pojedz- odpoczniesz sobie. W koncu nie jestes tylko matka ale tez kobieta i nastolatka wiec czasami mozesz zrobic cos dla siebie i TZa A Nadia przeciez bedzie pod dobra opieka prawda? Wiec jesli dasz rade z tesknota to jak najbardziej.

Fewcia robisz w wolnym czasie zadania z matmy? Ozeszkurna

Co do poznania TZ- Ja tak jak Ifka poznalam mojego w pracy, latal za mna od poczatku, wykopal w koncu te swoja stara dziwke ale stracil przez to dziecko :/ ogolem dluga i ciezka historia... Moze kiedys opisze...

Co do zazdrosci o TZ, bo Fewcia pytala. Jestem masakrycznie zazdrosna. Nigdy nie bylam a teraz mam ochote powystrzelac kazda laske ktora sie na niego gapi albo kazda w jego typie. Chociaz nie daje mi powodow do zazdrosci. Wrecz przeciwnie. Moze to dobrze, momenty kiedy jestes taka zazdrosna przypominaja mi, ze przeciez nie wyobrazam sobie zycia bez niego

Ide dzis po nowe oksy!!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 14:38   #4650
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Bardzo udane zakupy spodnie za 15 zł też bym wzięła No właśnie mnie strasznie wnerwia, że nie ma rezerwacji. To przynajmniej bym się nie napalała na coś, a nie, nawrzucam do koszyka, a za chwilę się okazuje, że do zapłaty mam tylko opłatę pocztową i pusta paczka przyjdzie Ja chciałam dla siebie sukienkę jakąś, ale zrobiłam sie niewymiarowa i nie wiem jaki rozmiar wziąć, w biuście 40, w talii 36, a w biodrach już prawie wróciłam do swojego 34

No to prawie identycznie jak u nas, u nas te specjalizacje różnie trwają.

Co do kp to moja w dzień też często przy piersi. Ja to sobie tłumaczę tym, że ja też tak mam, że albo sobie zrobię herbatę, albo jakąś kanapkę, dlatego dziecko też często chce takiej przekąski jakby, nie tylko wielki obiad od razu
Wroc! Jest ogromna roznica, o ktorej zapomnialam: nie robi sie specjalizacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości