Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 19:24   #931
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To nie jest to samo
Ale jedno i drugie na czerwony tyłeczek choć też mi się obiło o uszy, że linomag można stosować zawsze, a sudocrem lepiej jak już są te zaczerwienienia
Bephanten też mam, ale ten kupiłam z przeznaczeniem na sutki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-04-29 o 19:25
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:29   #932
maja rosee
Raczkowanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
to ja właśnie na odwrót słyszałam, że lionmag na odparzenia, a sudokrem na co dzień ogólnie należy używać kremu pielegnacyjnego
ja znów słyszałam że jeśli skóra jest zdrowa to wystarczy trochę zasypki i tyle .. dużo zależy od jakości pampersów i częstotliwości jego zmiany
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:31   #933
potterka
Zakorzenienie

to ja poproszę instrukcję obsługi noworodka
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:33   #934
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
ja znów słyszałam że jeśli skóra jest zdrowa to wystarczy trochę zasypki i tyle .. dużo zależy od jakości pampersów i częstotliwości jego zmiany
nie powinno się używać zasypki, to już na studiach nam mówili, zasypka roluje się i jest siedliskiem bakterii
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:34   #935
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie odnośnie czapeczek - czy któraś z Was zamawiała na all takie zwykłe, proste, bawełniane bez wiązania i może podać namiar?
Ja zamawiałam 2 smerfetki u tego r_p77 czy jakoś tak.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:37   #936
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
więc czekam na dzisiejszą wizytę i newsy, których moze nie być
a o której Ty masz tą wizytę, bo trzymam kciuki i już mnie bolą, a Ty ciągle tutaj

Potterka- ja kupiłam linomag, myślę jeszcze o bepantenie

Cytat:
mnie polecano sudokrem i właśnie ten krem kupiłam
mam sudocrem, ale użyję tylko jak to będzie konieczne

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
też mam obawy i czasem myślę, że to strasznie trudne itp.
ale liczę na instynkt matczyny, że po porodzie mnie oświeci i ze wszystkim sobie poradzę
dodam, że nigdy nawet na rękach nie trzymałam dziecka młodszego niż 3 miesiące
na pewno sobie poradzimy, to będą nasze skarby

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:42   #937
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie coś bardziej przekonuje ziajka.

do pupci kupiłam linomag.
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja opierałam się na analizie składów Sroki http://www.srokao.pl/2011/08/analiza...e-kremy-z.html
Ja tak samo i właśnie na ich podstawie zrezygnowałam z Ziajki bo miałam zamiar wszystko z niej kupić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:44   #938
Tity
Zakorzenienie

metropolitan zgadzam się, że nie ma co mieć ciśnienia na spanie lub niespanie razem z dzieckiem. Chociaż może faktycznie u niektórych to działa i później mają spokój. Mój mały zawsze zasypiał przy cycu, a teraz zasypia razem z nami w łóżku, czasami mu się zdarzy zasnąć w swoim, ale lubi przytulić się do mamusi Czasami jak ma zły sen to też do nas przychodzi, ale na szczęście rzadko. Ale zanim pójdzie sam w swoim pokoju spać to jeszcze na pewno przynajmniej rok... Natomiast córka sąsiadów ma prawie 7 lat i dalej jej się zdarza do nich przyjść.
P.S. Dbaj o siebie i o swój kręgosłup
banka powodzenia!!!!
candace o dzięki za link do pumpów, chyba też sobie kupię na wakacje Potwierdzam, Linomag jest świetny.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:45   #939
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, a czym smarować pupę? bo wszędzie czytam, żeby smarować przy każdej zmianie pieluszki.. ale czym..
Mam z Hippa krem zwykły z przeznaczeniem na pupę, bo do ciała mam mleczko.

Stary 2013-04-29, 19:45   #940
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Happy cz. 1: "Moja Muszelka wazyla przy porodzie 2385g, 5o cm dluga, dostala 10 u Apgara. Wczoraj ubyla na wadze 1oog, dzis nie wyszlismy ze wzgledu na te wage, chca jeszcze zobaczyc jutro. Ma kruczoczarne bardzo dlugie wloski laktacja jakas jest, na pewno szalu nie ma, ale to przeciez 3doba, mam nadzieje, ze sie rozbuja jutro, pojutrze, karmienie jest bardzo dla mnie bolesne, niemniej jednak walcze i teraz przystawiam ja co dwie godziny. Musze ja wybudzac. Z kazdym dniem kocham ja bardziej i wszystko co z nia zwiazane. Jak tam sytuacja na forum? Pozdrawiam wszystkich "

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Happy cz2(mini relacja):
"Wody odeszly mi w piatek o 18:30, pojechalam do szpitala i cala noc nic sie nie dzialo. Co 10 min jakis mini skurcz prawie bezbolesny, ale nie moglam spac, bo juz bylam w sali porodowej. Proponowali oxy, bo mialam rozwarcie 1cm, ale nie chcialam. Zdecydowalam sie na nia rano. Podali o 10:15, kwadrans pozniej mialam skurcze i polozna byla w szoku, bo w te pedy musiala zwiezc aparature i lekarke. A 30 min pozniej przy szesciu partych wyszla glowka. Moj porod trwal 45 minut i zycze kazdej takiego rozwiazania. Mialam naciete krocze i zszycie boli okrutnie, a potem nie moglam chodzic i siadac bez bolu. Ale ladnie sie goi. Kciuki za Aas! "

dla Was, malutka Helenka ale moze to i lepiej był szybszy poród, tez bym taki chciała
szybkiego powrotu do domu
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:46   #941
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

też mam obawy i czasem myślę, że to strasznie trudne itp.
ale liczę na instynkt matczyny, że po porodzie mnie oświeci i ze wszystkim sobie poradzę
dodam, że nigdy nawet na rękach nie trzymałam dziecka młodszego niż 3 miesiące
na pewno sobie poradzimy, to będą nasze skarby
"moje" najmłodsze trzymane miało ok pół roku

wszystko byłoby łatwiejsze gdyby nie różne informacje w internecie i taki wybór wszystkiego w sklepach
Stary 2013-04-29, 19:46   #942
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
szykuje sie i jade na IP - cisnienie dalej wysokie trzymajcie kciuki
Oo dopiero doczytalam, 3mam kciuki
Stary 2013-04-29, 19:46   #943
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też....mam ogromny metlik w głowie. Ale też liczę, że instynkt macierzyński mi swoje podpowie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-04-29, 19:47   #944
xal
Zakorzenienie

Happy zazdroszczę takiego szybkiego porodu

Stary 2013-04-29, 19:48   #945
maja rosee
Raczkowanie

Cytat:
nie powinno się używać zasypki, to już na studiach nam mówili, zasypka roluje się i jest siedliskiem bakterii
Właśnie nawet jej nie posiadam
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:50   #946
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Happy cz2(mini relacja):
"Wody odeszly mi w piatek o 18:30, pojechalam do szpitala i cala noc nic sie nie dzialo. Co 10 min jakis mini skurcz prawie bezbolesny, ale nie moglam spac, bo juz bylam w sali porodowej. Proponowali oxy, bo mialam rozwarcie 1cm, ale nie chcialam. Zdecydowalam sie na nia rano. Podali o 10:15, kwadrans pozniej mialam skurcze i polozna byla w szoku, bo w te pedy musiala zwiezc aparature i lekarke. A 30 min pozniej przy szesciu partych wyszla glowka. Moj porod trwal 45 minut i zycze kazdej takiego rozwiazania. Mialam naciete krocze i zszycie boli okrutnie, a potem nie moglam chodzic i siadac bez bolu. Ale ladnie sie goi. Kciuki za Aas! "

Ja chcę taki poród
Happy ale Ci cudnie, że już tulisz Helenkę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
trochę nie pamiętam nazw, ale sens mniej wiecej był taki, że przez środek brzucha idzie taki pas ryza biaława ??? nie ważne i jak się robi stożek to znaczy ze ten mięsien się rozszedł.. zeby bardziej się nie rozchodził, to trzeba uwazać przy wstawaniu i kładzeniu się i robić to bokiem a nie przodem.. ja też na ćwiczeniach robie sporo takich brzuszków na piłce - skosnych (prawa ręka do lewego kolana itp) i ich na razie też mam nie robić...
Po ciąży może w tym miejscu zrobić się taki wiotki pas i trzeba go będzie mocniej ćwiczyć..
Kurde ten flak stresuje mnie bardziej niż rozstępy
To chyba o to chodzi??? http://www.pella.pl/Forum/Zdrowa-i-a...-porodzie.html

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
mówisz że już niebedziesz "straszyć" na porodówce stanem paznokci ja wczoraj ostatkiem sił pomalowałam paznokcie u nóg odżywka, która stosuje jako baze pod lakier, ale na pomalowanie ich potem lakierem już mi sił niestarczyło bo tak sie musiałam nagimnastykować ze szok
No dokłanie Ja malowałam cały czas, ale żeby zrobić porządny pedic nie było szansy Tak to sobie siadałam na podłodze w łazience i jechałam na wyczucie, potem tylko zerkałam z góry czy w miarę okey

Cytat:
właśnie w tv leciała reklama cisowienki perlage, jak bym sobie pojechała na wakacje a tu w tym roku nici
Jak zobaczyłam tą reklamę też mi się wakacje przypomniały

Cytat:
też mam tą smerfetkę

Dziewczyny, a czym smarować pupę? bo wszędzie czytam, żeby smarować przy każdej zmianie pieluszki.. ale czym..
Ja kupiłam Linoderm z pantenolem i też sugerowałam się opiniami z blogu Sroki.
http://www.srokao.pl/2012/06/seria-linomag-analiza.html

Cytat:

Któraś pytała czy ten szablon na ściane zrobililiśmy sami- tak troszke pracy w rysowanie go włożyłam i w wycinanie odpowiednich fragmentów ale na gotowy takiego formatu (około 80/60 cm zrobiliśmy) by kupić i raz użyć to szkoda kasy. Wzór znalazłam na necie i go przerysowałam, najtrudniej by farba niepodciekła pod papier, przy malowaniu ale jak podcieknie to malutki pędzelek i się poprawia. A luki w paierze niemaluje się pedzelkiem czy wałkiem tylko delikatniutko namoczoną w farbie gąbeczka (ja użyłam taką kosmetczna od podkładu) bo wówczas farba niekapie, i tak 3 warstwy , jedna za druga jak lekka podeschnie i by paier sie do sciany nieprzykleił- a papier to taki szary, grubszy, śliski coś jak pergamin w sklepie dla palstyków kupiony a odpowiednie luki w szablonie by móc je malować to nożykiem takim w castoramie kupionym zrobione
O super pomysł z tą gąbeczką

Cytat:
Ja zobaczę jakie będze dziecko.
Jak będzie grzeczny to jedziemy a jak będzie nam dawał w kość to nie jedziemy tzn. ja jadę co najwyżej na m-c do mamy..
A gdzie chcecie się wybrać???

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:53   #947
barwineczek
Wtajemniczenie

nadal czekam na te upragnione objawy porodu, a tu jak zwykle cisza

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Właśnie nawet jej nie posiadam
to nie kupuj strata pieniędzy
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:55   #948
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaje w szpitalu . Rozwarcie 0 maja cos mi dac n przyspieszenie . Doktor stwierdzila ze nie ma na co czekac ciaza donoszona a im dluzej tym wieksze szkody maly wazynkolk 3100 czyli loZysko juZ jest gorsze . Pozniej sie odezwe
trzymam kciuki
Stary 2013-04-29, 19:56   #949
justyna_g4
Zakorzenienie

A widział ktoś nune albo niunke dzisiaj??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:56   #950
Tity
Zakorzenienie

barwineczek nie wiem czy to Cię pocieszy, czy nie, ale ja do samego terminu nie miałam żadnych objawów. Wody po prostu odeszły...a teraz ciągle mi się brzuch napina i jeszcze jestem w całości...z resztą popatrz na axellę, bez czopa, po skurczach i dalej nie rodzi, więc te objawy to też nic pewnego....nie denerwuj się tym tak

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 19:58   #951
potterka
Zakorzenienie

barwineczek jak będziesz tak wyczekiwała to do głowy dostaniesz zrelaksuj się
Stary 2013-04-29, 20:00   #952
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Aas i Banka jutro jak rano wejde na forum chce widzieć wiadomość że dzieciaczki są już na świecie całe i zdrowe i ssą cyce najlepiej Trzymam kciuki tez za Ash może Sofcia też dziś wnocy zechce wyskoczyć

Fajnie że pokoik się podoba

Któraś pytała czy ten szablon na ściane zrobililiśmy sami- tak troszke pracy w rysowanie go włożyłam i w wycinanie odpowiednich fragmentów ale na gotowy takiego formatu (około 80/60 cm zrobiliśmy) by kupić i raz użyć to szkoda kasy. Wzór znalazłam na necie i go przerysowałam, najtrudniej by farba niepodciekła pod papier, przy malowaniu ale jak podcieknie to malutki pędzelek i się poprawia. A luki w paierze niemaluje się pedzelkiem czy wałkiem tylko delikatniutko namoczoną w farbie gąbeczka (ja użyłam taką kosmetczna od podkładu) bo wówczas farba niekapie, i tak 3 warstwy , jedna za druga jak lekka podeschnie i by paier sie do sciany nieprzykleił- a papier to taki szary, grubszy, śliski coś jak pergamin w sklepie dla palstyków kupiony a odpowiednie luki w szablonie by móc je malować to nożykiem takim w castoramie kupionym zrobione
wygląda super cały pokoik cudo
Stary 2013-04-29, 20:02   #953
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Po pierwsze dzieki za kciuki za wizyte ale jednak dzis nie mialam, zle spojrzalam w karte i wizyta jest jutro pierwszy raz w zyciu zdarzylo mi sie cos takiego... Widac ze juz udziela mi sie na mozg.. Na szczescie mialam kilka spraw na miescie wiec specjalnie nie wychodzilam z domu

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
O fajnie, że napisałaś o tych nakładkach, bo ja wrzuciłam tylko maść na brodawki. Ale ładnie Ci kg spadły Oby u nas wszystkich tak szybko poszło. Zazdroszczę, że masz już synka, na pewno jest uroczy

Hmmm i jak nie urodzisz do pt to będziesz iść po l4 do rodzinnego?
Mam nadzieje ze urodze w piatek zobaczymy co gin mi powie, on raczej nie przedluzy a mi sie nie chce kombinowac o te kilka dni... zobacze jak rozwinie sie sytuacja dopytam sasiadki poloznej i wtedy zdecyduje ale na chwike obecna jesli nie urodze to przejde automatycznie na ten macierzynski i po problemie
Stary 2013-04-29, 20:05   #954
Mysia mysz
Zakorzenienie

Z tym stożkiem to masakra jakaś:/ przed ciążą ćwiczyłam brzuch i w ciąży chodzę na gimnastykę też i mam stożek
Stary 2013-04-29, 20:07   #955
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Przeslalam Happy pozdrowienia od Was
Justi, kupilam te czapeczki, ale jeszcze ich nie widzialam. Mam tez wiazane i te zapakowalam do szpitala.

Dzieki Wam wszystkim za kciuki! Jestem pewna, ze ten spadek tetna to falszywy alarm, bo mam juz ktores ktg dzis i same idealne zapisy. No ale coz, poleze sobie troszke. Towarzystwo mam ok, jest z kim pogadac.
Motylek, mam nadzieje, ze Ci sie cisnienie unormuje i juz bedziesz mogla wrocic do domku
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:09   #956
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Z tym stożkiem to masakra jakaś:/ przed ciążą ćwiczyłam brzuch i w ciąży chodzę na gimnastykę też i mam stożek
A ja mam piłkę ale tak naprawdę to nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi mięśniami.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-04-29, 20:10   #957
banka26
Zakorzenienie

Zel zaaplikowany skurcze bolesnee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:13   #958
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny ile koszul zabieracie do szpitala?
Stary 2013-04-29, 20:14   #959
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ani mi sie sni! Opcja tego tygodnia mi za to bardzo odpowiada!

Mam info of Happy! Zaraz Wam wkleje!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Happy cz. 1: "Moja Muszelka wazyla przy porodzie 2385g, 5o cm dluga, dostala 10 u Apgara. Wczoraj ubyla na wadze 1oog, dzis nie wyszlismy ze wzgledu na te wage, chca jeszcze zobaczyc jutro. Ma kruczoczarne bardzo dlugie wloski laktacja jakas jest, na pewno szalu nie ma, ale to przeciez 3doba, mam nadzieje, ze sie rozbuja jutro, pojutrze, karmienie jest bardzo dla mnie bolesne, niemniej jednak walcze i teraz przystawiam ja co dwie godziny. Musze ja wybudzac. Z kazdym dniem kocham ja bardziej i wszystko co z nia zwiazane. Jak tam sytuacja na forum? Pozdrawiam wszystkich "

pozdrów

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
barwineczek nie wiem czy to Cię pocieszy, czy nie, ale ja do samego terminu nie miałam żadnych objawów. Wody po prostu odeszły...a teraz ciągle mi się brzuch napina i jeszcze jestem w całości...z resztą popatrz na axellę, bez czopa, po skurczach i dalej nie rodzi, więc te objawy to też nic pewnego....nie denerwuj się tym tak
ha,ja nawet szyjki juz takowej nie posiadam a mloda ponad tydz temu była3,5kg+

Cytat:
Zel zaaplikowany skurcze bolesnee
będzie kolejny dzieciaczek,juuuhu!

wydzwaniają do mnie wszyscy z pytaniem "i jak?"

jaaaka przymulająca pogoda,fajny film obejzelismy i nudy ciag dalszy jak milo

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:14   #960
potterka
Zakorzenienie

banka za rozwarcie

iekawe jak .. pewnie tuli już dziewczynki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości