|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
dziewczyny co robicie na swieta.....to sa moje pierwsze i nie wiem co gotowac
![]() szukalam co robi pascal ![]()
#3122 |
Zadomowienie
|
Anita ale gafa, jakos mi sie poknocily te imiona zupelnie nie wiem czemu
![]() Yaira ja nic nie gotuje na Swieta, w niedziele jade do siostry, a w poniedzialek napewno tesciowa sie uprze, ze chce gotowac, bo ona mysli, ze najlepsza kucharka swiata jest a w rzeczywistosci gotuje papki bez smaku. Ale obojetnie, przynajmniej ja sie nie musze przy garach nastac ![]() Dzisiaj pogoda piekna, wiec wybieram sie na miasto, ale chyba bez mojej corci, bo boje sie ze zacznie marudzic i z zakupow nici. Zaraz ja wystawie na balkon, a sama sie wezme za sprzatanie, bo po weekendzie z moim TZtem w mieszkaniu wyglada jakby tornado przez nie przeszlo!! Wklejam fotki mojej malej panienki ![]() Zdjecie nr 1 ma tytul ''Tata dawaj cyca!'', a zdjecie nr 2 ''My chcemy jeszcze spac!'' ![]() Ostatnia fotka to ten mobil, ktory kupilam na ebay i ktory Antonia uwielbia, wisi nad przewijakiem i Toska zawsze do niego gada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Raczkowanie
|
Ło matko, Kamilka ale Twoja corcia jesl śliczna, az sie napatrzeć nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wikunia w ubiegłym tygodniu ważyła 4700 a więc kruszynka jakich mało. W tym tygodniu mamy wizytę u gastrologa i mam wielką nadzieje, że on coś poradzi bo przecież dłużej tak nie można. Dziecko powinno się rozwijać a tu takie symboliczne przyrosty wagi. Wiktoria też tak zawzięcie gryzie pięści, że czasami aż się dławi. To już ząbki? ![]() A ja siedzę w pracy i myślę o mojej kruszynce. Z jednej strony dobrze wyrwać się na chwilę, ale ja tak za nią strasznie tęsknię, że nie wyobrażam sobie dłuższego rozstania z nią.
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Hej! Czy waszym maluchom wychodzą te pierwsze włoski? Laura leży sobie na rożku, podnoszę ją a na rożku została masa włosków. Pociągam jej na głowie palcami i zostaje w nich zawsze kilka...Chyba mi laska zrzuca sierść i wyłysieje na jakiś czas..a tak się cieszyłam, że będzie mieć ciemniejsze włoski. Zanosi się jednak, że będzie mieć jakiś kasztanowe czy rudawe???
Kupiłam ostatnio Julce taki przecier jabłko/banan Nestle bo mi dziewczyna nie chce jadać owoców i Laura tak się na nią patrzyła jak je więc coś mnie podkusiło i podałam jej ociupinke kilka razy na łyzeczce! Jadła jak szalona mrumrając pod noskiem i krzyczała z radości na widok łyżeczki! Dobę ją obserwowałam - wszystko było super więc wczoraj wieczorem znów jej ten mus/przecier dałam i ona była normalnie wniebowzięta! W sumie dałam jej takie pełne 3 łyżeczki. Może to za wcześnie ale nie ma żadnego uczulenia, żadnych brzusznych dolegliwości a widok jej malskającej i ćmokającej jest tak słodki... Co do świąt to jak od zawsze jedziemy do babci. Każdy coś przygotowuje bo to zlot rodzinny całego rodzeństwa mamy z dziećmi! Ja jestem w tym roku zwolniona...z racji posiadania dziecka. Może to i lepiej bo chciałabym coś przygotować -zobliguję się do tego a czas i dzieci mi na to nie pozwolą i co wtedy? Jeśli jednak znajdę czas to upiekę w małej blaszce symboliczny keks i zorbię jakąś sałatkę. Będzie 13 dorosłych i moje 2 dziewczynki więc sporo!
#3126 |
Zakorzenienie
|
Maszko to faktycznie Wikusia to kruszynka...trzymam mocno kciuki (bo tylko tyle mogę) za to aby powróciłą do zdrowia! Ja też dojrzewam do decyzji o urlopie wychowawczym...w mojej sytuacji to akurat jedyne wyjście...W żłobkach na 2007/2008 rok nie ma już miejsc a rodzice się z mojego miasta wyprowadzają...
#3127 |
Konto usunięte
|
Aranko, mojemu Jasiowi wloski juz wyszły, no i niestety jak sie urodził to myślałam ze bedzie miał śniadą cerę i czarne włosy po mamusi, a tu zbladł chłopak i włosy ma ciemny blond po tatusiu.
My na świeta do teściów jedziemy ;( ponieważ nigdzie nie ruszam sie z pustymi rękami to mam zamiar upiec tort makowy (mężowi na urodziny) i może jakąś babke ukręce, mam jeszcze plan na sałatke ale to się okaże czy czas Jaśko mi pozwoli ![]() Pewnie u teściów po roku spotkamy się z męża bratem, który tez rodzinę powiększył -rok temu obie byłysmy w ciąży. Ponieważ wojna trwa, to tym bardziej jestem ciekawa tych świąt ![]() Zdjęcia Jasia z dzisiejszego poranka. Trochę są żółte bo rolety byly zaciągniete. I na przewijaku z zeszlego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
Czesc kobitki,
nie zagladalam pare dni bo nie mialam czasu- zakupy w Ikei, Tesco, odebralam karuzelke dla Tamci z hurtowni za wroclawiem, TZ w piatek wieczorem przyjechal, odwiedziny u rodzicow, sprzatanie itd. Nie zdazylam jeszcze wszystkiego przeczytac, wiec tak pokrotce kilka slow, reszta wieczorem jak bede miec chwilke. Otoz udalo mi sie w czwartek zalatwic chrzest na drugio dzien swiat-uff. Na szybko dzwonilam do chrzestnych- wczesniej ciagle cos i nie bylo kiedy. Kuzyn obrazony ze tak pozno ale sie zgodzil- na szczescie. Ale nie mam jeszcze ubranka dla Tamci. Zamowilam sukienusie na allegro. Nie jest typowa do chrztu ani tez falbaniasto bajerancka bo pogoda nie pozwala za bardzo na taka. Jeszcze nie jest tak cieplo zeby dziecko ubrac w letnia piekna sukienke- a tylko te letnie tak naprawde sie nadaja do chrztu. Wybralam takie cos na razie: http://www.allegro.pl/item179103547_...i_rozm_62.html do tego biale rajstopki, biale buciki- juz mam, biale body albo bluzeczka biala. No i albo bialy polarek- mam w domu taki do kompletu z ta sukienka albo kupie jakis bialy sweterek. Na allegro wszystko przebrane, nie ma wyboru, wiec pojade do h&m moze cos znajde ladnego. Tak sie madrzylam z ubrankeim do chrztu a teraz jak przyszlo co do czego to mam klopot. Nie wiedzialam na 100% ze bedziemy chrzic w swieta i nic wczesniej nie kupilam. Dziewczyny macie jakies pomysly co by do tej sukienusi dokupic????? Moze cos Wam wpadnie w oczy na allegro. Anitko, Ty tez chrzcisz w swieta, prawda? Co kupilas Prezesowi ladnego? A sobie? Ja nie wiem w czym powinnam isc , nic nie kupilam jeszcze bo nie bylo kiedy. Chrzciny robimy w domu u nas- beda chrzestni i nasi rodzice tylko, ale to i tak wyjdzie z 10 osob. Tez ,,dopieszczam" jeszcze mieszkanko na te chrzciny. Kupilam bajeczne zaslony w Ikei, slicznie wygladaja. Ale jeszcze masa rzeczy do kupienia i zrobienia. Sama nie bylam w stanie wszystkiego kupic i zalatwic, teraz jest TZ i dopiero bedziemy konczyc pewne rzeczy- luksfery beda kladzione, kafelki dokladamy w lazience zeby ladniej bylo itd Aranko, Wy juz po. Za chrzest sie placi w kancelarii? Jak to wyglada i ile sie daje? Ja jeszcze musze doniec zaswiadczenia od chrzestnych wiec jeszcze bede w kosciele ale nie wiem jak to zalatwic. Jak Wam sie podoba taka kiecunia? Tylko ze za zimno chyba na taka? : http://www.allegro.pl/item179789817_..._cudo_0_3.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
Maszko nie martw sie tak ta waga. To wcale nie tak malo. Moja Tosia ma juz prawie 4 miesiaca (no dobra 3,5) i wazy 5400g, wiec niecale kilo wiecej niz Twoja Wikusia. Wazne, ze przybiera!! To sie najbardziej liczy.
Zyczym Wam wszystkiego dobrego!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Konto usunięte
|
Simona, obie kiecusie fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Wtajemniczenie
|
Anitko, Elu faceci coraz przystojniejsi
![]() ![]() Simona, sukienusie obie fajne. ale mnie bardziej się ta polaraowa podoba i faktycznie dodatki jak mówisz i będzie cacy. jak nic w H&M nie znajdziesz to pojedz do Smyka, widziałam tam fajne rzeczy, chyba Kubie na chrzest tam będę kupować. Marti wyglądasz ślicznie, aż mi się wierzyćnie chce że byłaś w ciąży ![]() ![]() Fibian Anielka jest prześliczna, normalnie zakochana w niej jestem. wklejaj więcej fotek ![]() Kamilka, zdjecie nr 1 superaśne i jaki fajny kapelusik ma Twoja dzidzia ![]() Siasiek gratuluję ząbka ![]() Cleo współczuję pobytu w szpitalu, ale dobrze że juz jest ok. Maszko oby gastrolog cos poradził i Wikunia nie musiała już się męczyć. jak znajdziesz czas wklejaj zdjęcia, juz nam dawno dzidzi nie pokazywałaś ![]() Aranko aż zazdroszczę tych jedzeniowych eksperymentów... mu kupiliśmy soczek jabłkowy, ale przy szczepieniu lekarka powiedziała żeby się wstrzymać to 4 miesiaca. ale nie wiem czy wytrzymamy ![]() ![]() A mój smyk już nie pcha całych łąpek do buźki, tylko odkrył, że ma osobne paluszki i ostatnio namiętnie ciumka kciuka. a pozatym to już by chciał siedzieć. podciąga się sam jak się go za rączki złapie, a jak go trzymam na półleżąco na kolanach to próbuje się sam podnieść, zaczaił, zę jak główka idzie do przodu to jest szansa, zę reszta podąży jej śladem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zadomowienie
|
Zdjęcia, proszę bardzo
![]()
#3133 |
Zadomowienie
|
I coś jeszcze...
#3134 |
Raczkowanie
|
Maszko
Sliczna coreczka, aż się serce kroi na mysl ile ten dzieciak musial przejsc ![]() Trzymam za Was kciuki w dalszym ciągu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
hej kobity
dziekuje za cieple slowa pod moim i corci adresem-az sie zawstydzilam ![]() wiosenne zdjecia robione przez tescia-fotograf amator-to jego hobby.te sa przecietne robi o wiele ladniejsze. jeziorko takie mamy w miescie u mnie na wsi jeszcze ladniej jak sie zrobi zielono to porobie zdjecia bo wtedy jest peknie.zazdrosnice zapraszam do siebie w odwiedziny ![]() Maszko zaczne od Was-mam nadzieje ze w koncu cos zaradza i Wikunia juznie bedzie sie meczyc!!na zdjeciach wyglada przecudnie-jak szczesliwe dziecko-nic po niej nie widac-no i mi wyglada na grubo ponad 5 kg az sie wierzycnie chce ze wazy mniej.w tej rozowej kiecce too ![]() ![]() Fibian Anielka to istny aniolek-a jak ze strojeniem i zakupami??bez zmian?? Kamilko Tosia powala tymi oczetami ![]() ![]() Anitko-prezes przystojnieje z dnia na dzien-no i Ty jaka radosna ![]() ![]() Cleo mam nadzieje ze juz wszystko ok i czekam na fotki. Elu Jasiu to juz kawal klocuszka ![]() Aranko gdzie zdjecia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaczor pomaga finansowo, właściwie tylko finansowo i odwiedza małą na tygodniu. Ot tak godzina dla małej.
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2)przykre a jednoczesnie zadowalace ze chociaz finansowo Ci pomaga-w sumie laski nie robi.a jak jego relacje z mala?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
a ja daję za miesiac małą do żłobka - to dopiero jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Rzabbocop
|
Zdjęcia sprzed tygodnia
dzisiaj mam juz aparat to porobię nowe |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Maszko Wikusia jest boska!! A na zdjeciu z jezyczkiem powalajaca!! I jak sie ladnie usmiecha. Jeszcze raz Ci posze, zebys sie ta waga tak nie martwila, tym bardziej, ze Malutka wcale na chudzinke nie wyglada, ma fajna druga brodke!! Trzymajcie sie dziewczyny!!
Rzabbo ale tam u Was widoki, w sam raz na fotograficzne hobby!! Elu tak dawno zdjec nie wklejalas, ze widac wyraznie jak Jas sie zmienil. Ale z niego przystojniak. A oczki na czarne wygladaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Konto usunięte
|
no bo to jakby nie było 7,5 kg
![]() Ale dzis sie wkurzyłam,a potem... ucieszyłam ![]() ![]() ![]() kamilko, oczy ma faktycznie czarne... moze tyle mu po mnie zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
Maszko Wikunia na szczęście nie wygląda na to co przeszła. chyba to strasznie radosna panienka
![]() Rzabbo widoczki pierwsza klasa. tak to mozna na spacerki chodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
Maszka - Wikunia bardzo ładnie się uśmiecha - chyba na przekór wszystkiemu
![]() Simona - bardzo podoba mi się skieneczka, którą wybralaś. Mi osobiście nie podobają się falbaniaste kreacje nasladujące suknie balowe. Dzieci wyglądają w nich uroczo - ale mam wrażenie ,że jest im niewygodnie i się męczą. Marti - stroimy, stroimy ale w same wygodne rzeczy, na bardziej "dorosłe" ubranka typu dzinsy poczekam , aż Anielka zacznie siedzieć. Dzisiaj miałyśmy szczepienie. Wszystko ok, Anielka waży 6,5 kg. Rzeczywiście ząbki zaczęły już się wyrzynać. Lekarz powiedział,żeby poczekać ze szczepionką na pnemukoki i meningokoki(chyba tak to się pisze) . Włoski jeszcze nie wyszły - walczymy z ciemieniuszką
#3144 |
Zakorzenienie
|
Dawno sie w Waszym watku nie wypowiadalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz cos na poprawieni humoru ![]() ![]() tatusiowe zawody ![]() http://www.youtube.com/profile?user=jacekj
#3145 |
Zadomowienie
|
Halo halo
Po pierwsze Maszko Wiktoria jest super i mi też najbardzieje sie podoba zdjęcie z języczkiem ![]() Simona ta polarowa sukienusia jest super i jak najbardziej nadaje sie na chrzciny. Ja juz pisałam, że ja nie lubie takich typowych białych wdzianek. Mi sie dla Olafka bardzopodobał takie komplet Nexta, ktory chyba ty pokazywałaś. Lninane beżowe spodenki plus biała koszula i bezrękawnik i tak prawdopodobnie wystąpi mój maly kawaler. Elu tak rzadko pokazujesz nam Jaśka, że widać jak sie zmienia. Marti ty nas tak nie zapraszaj bo my jeeszcze naprawde wszystkie do Ciebie zjedziemy na zlot ![]() Kamilko Tosia to tak fajnie Wam sie zmieszała, ma twoje oczy i nosek tatusia. Nie musze chyba sie powtarzać co do tych oczu.... Anitko ale rozhahany ten twój chłopczyk! A co do świat to my zostajemy sami, bo do Polaski nie jedziemy. Nie wiem co zrobie. Jajka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zadomowienie
|
Simona, w środę otwieraja pasaż grunwaldzki. Tam będzie smyk i klejny h&m. Mam nadzieję, że w tym również będzie dział dziecięcy, bo w tym na bielanach wszystko przebrane, brakuje rozmiarów i niektóre ciuszki znikają błyskawicznie. Zajrzyj tam, może cos upolujesz.
A i sukienka do chrztu niekoniecznie musi być biała. Delikatny różowy, czy elementy różowego też przejdą, a ty będziesz miała większy wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
Wszystkie dzieciaczki coraz sliczniejsze , prawdziwe slodkie cukierki- Marysia,Malwinka, Macius, Nicola, Anielka,Tosia, Laurka, Jas, Wikunia, Helen, Miska
Siasiek, gratulacje- lo matko strasznie szybko ten zabek. Marti, dziekuje za pamiec ![]() Maszko, Wiki taka pogodna dziewczyneczka-super i jak ladnie glowke trzyma. A z ta waga to moja Tamcia tez ostatnio byla ponizej normy co prawda o jakies min 200gr ale nie miescila sie w siatce centylowej - byla pod. Tez mialysmy problemy kupowe i pomogl Lakcid- rewelacja po prostu. Moze Wikunia ma zaburzona flore bakteryjna w jelitkach i zla perystaltyke i Lakcid by to wyregulowal? A robilas posiew moczu i kalu? Zle przybieranie moze byc wynikiem bakterii. cleo, dobrze ze juz jestescie z powrotem. Duzo zdrowka dla Wiktora. Rzabbo, ale Ci zazdroszcze tego morza Olif, ale fotka- szok normalnie. A co do refluksu- bo to refluks pewnie- tak jak pisze Rzabba. Jest specjalne mleko- eufamingen czy jakos tak- gestnieje w brzuszku i uniemozliwiia refluks. A moj Kocur na okraglo z raczka w buzi. Malo tego pare dni temu tak wierzgala w lozeczku ze przewrocila pieska kolo siebie i ciamkala jego noge ![]() malgogaj, moj Kocur od prawie 2 tyg budzi sie RAZ!!!! w nocy na karmienie. ![]() Edytowane przez Simona Czas edycji: 2007-04-03 o 10:22 Powód: jak moglam pominac : (((( |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zadomowienie
|
Simono Tamara przesliczna, napatrzec sie nie mozna. Cudne ma oczy i widac, ze blekitne beda. A o wloskach to juz nie wspomne. Niedlugo bedziesz jej mogla kucyki robic
![]() Malgogaj to fakt, ze Tosia ma kartoflowy nosek tatusia, a nie moja lamke od zakrystii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.