|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Bo tylko podglądać to nieładnie Witam
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Córeczka ma na imię Julia. Wiem, że będzie jedną z miliona Julek w klasie, ale zawsze podobało mi się to imię i to nie moja wina, że od ładnych paru lat to imię jest na topie
Niestety nie jestem ze Śląska lecz z Gdańska, w tym roku skończę 32 lata (choć sobie myślę, że to absolutnie nie może być prawda ![]() To moje pierwsze dziecko, rodziłam przez cc, choć chciałam sn, ale niestety młodej szybko spadało tętno. Trochę się bałam, jak to będzie z dzieckiem w domu, bo moje doświadczenie rodzicielskie jest zerowe (no, teraz prawie 3-miesięczne), jednak Julka okazała się bardzo kompatybilnym ze mną egzemplarzem - póki co ładnie przesypia noce (potrafi spać o 21 do 6 rano, czasami z krótką przerwą na karmienie), jest pogodna i dużo się uśmiecha. Byle tak dalej - codziennie sobie to powtarzam
|
|
|
|
#4773 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
witaj Utra
Illusion-wlasnie u Marcina tez biale i nabrzmiale te.dziasla sie zrobily,poza tym ostatnimi czasy moj aniolek zrobil sie chwilami baardzo rozzalony i marudny,szkoda mi go,kupie.dzis ta masc,moze bedzie lepiej. hmm ja przed ciaza wazylam 63,5, teraz waze 59-59,5. takze jest lepiej,ale wlasnie w iasnych ciuchach dalej mam oponke na brzuchu,albo jak siadam to juz w ogole chcialabym dojsc do wagi jaka mialam gdy poznalam sie z TZ-52-53 kg. ale narazie o zadnych dietach nie mysle poki karmie,cwicze tylko,ale juz widze w cm pierwsze efeky![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A karmisz piersią czy mm? Będziesz korzystała z rocznego macierzyńskiego?
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
nooo nareszcie ktos z pomorza. Myslalam,ze tylko z Nawijka tu jestesmy,a cala reszta swiata to Slask
![]() bo Nawijko,Ty chyba tez z Gdanska? Djerba jeszcze w Gdyni mieszka,ale nie ma czasu sie udzielac juz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
Co do wagi - ja przed ciążą ważyłam 50 kg, teraz mam 51. Wcześniej sporo ćwiczyłam, teraz powoli staram się do tego wracać, choć po parugodzinnych spacerach z młodą średnio mam ochotę na cokolwiek, jak ona zaśnie
Mobilizuję się, ale nie tak często, jak bym chciała - marzy mi się kaloryfer na brzuchu taaaa ))Illusion - tak, karmię piersią. Jeszcze w ciąży wiedziałam, że spróbuję, ale nie napinałam się specjalnie - bardziej na zasadzie "jak wyjdzie, to wyjdzie" No i wyszło przynajmniej na razie
Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2013-04-30 o 07:47 |
|
|
|
#4777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nomenklaturabinomin alna;40560930
Fewcia,bedzie dobrze z Twoja malutka bedzie dobrze,zobaczysz ![]() a co do tego drugiego to nie jestes dziwna,jestes kobieta,a my lubimy zamartwiac sie problemami,ktorych inni nie widza :p Widzialam Cie w klubie chudzinko,wiec to tylko Ty chyba siebie inaczej odbierasz .[/QUOTE] Wiem,że nie jestem jakaś gruba, ale fakt,że nie mogę założyć nic sprzed ciąży mnie złości ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wagę mam 61 a przed ciążą 57. Ale wagą bym się tak nie przejmowała jakbym wchodziła w "stare" ciuszki ![]() Cytat:
Nawijka się ucieszy, bo też jest z Gdańska ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
o przepraszam, ja jestem z Mazowsza :P |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synek dzisiaj zafundował mi pobudkę o 5 a teraz od 7 śpi skubaniec mały
No i nadal nie wiem jak go przestawić. Wczoraj zasnął snem nocnym o 17!!! Nie wybudzałam na kąpanie bo bałam się że mocno się rozbudzi i będę usypiała do północy. On naprawdę bardzo wcześnie chodzi spać wieczorem mimo że w dzień śpi ładnie i w domu i na spacerze. Hm...chyba po mamusi taki susłowaty no ale żeby chociaż spał od 20 do 8 a nie od 17 do 5
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamuśki
Jak zwykle nie ogarniam waszych wszystkich wpisów bo jesteście straszne gaduły a ja nie wyrabiam się czasowo ![]() W niedzielę świętowaliśmy naszą pierwsza rocznicę ślubu oraz chrzciliśmy naszego Wojtusia Mały przespał całą mszę i cala imprezkę domową, budził się tylko na jedzonko.Mam do was pytanko jak długo po cesarce miałyście połóg bo mój jeszcze się nie zakończył byłam dwa tygodnie temu na wizycie i na usg wyszło że jeszcze mam dużo krwi w sobie i jak to się będzie przedłużało to będę musiała iść do szpitala. Lekarz kazał mi częściej dostawiać małego do piersi ale my jesteśmy na butelce i karmienie piersią w ciągu dnia jest może z cztery razy na dobę. Moje cycki już nie produkują tyle mleka co wcześniej pokarm powoli zanika i nie wiem co mam robić. Przypomnę że Wojtuś dalej ulewa jak tylko zje mleko z cycka po butelce nie i dlatego musimy dawać mleko bebilon AR dla dzieci ulewających aby nie tracił na wadze.Gratulacje i całuski dla wszystkich maluszków za ich kolejne miesiące Krzysiowi za pierwszego ząbka oraz Oliwki która zaczyna siadać
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
Moja córa też od jakiegoś tygodnia rzuca się niesamowicie po całym łóżeczku. Nie budzi się wtedy, tylko miota rękami, nogami i robi dziwne minki, po czym swój rytuał kończy np. leżąc w poprzek łóżka. Trwa to około godzinę, potem śpi spokojnie.
A, i zapomniałam dodać - mamy dziś drugie szczepienie. Poprzednie zniosła pięknie. Zobaczymy, jak tym razem. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4783 |
|
Rozeznanie
|
Ultra witaj
A ja z Lubelszczyzny Chyba jestem sama na tym wątku
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi świta że Lenova chyba też
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
U nasz od ok 2 tyg pogrubione dziąsła, straszna złość na nie, ze snu sie wybudza, i kupy średnio 3-4 razy dziennie. smarujemy dentinoxem i niekiedy paracetamol idzie w ruch na noc bo nie może zasnąć.
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Dziolszki, my dzisiaj do neurologa trzymajcie prosze kciuki, zeby potwierdzil wersje rehabilitanta, ze wsio jest ok.....
Dzien zaczelismy o 6.11, czyli standardowo, ale kurka Maly placze niemal non stop, pomijajac juz to ze jest skubaniec mega zmeczony to marudzi przeokropnie, od wczoraj wieczorem tak ma, nie wiem o co chodzi :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
a cha i jeszcze nie chce mi jeść, można powiedzieć że daję jej na przymus, np wczoraj jadła o 8 ok 90ml potem o 13,30 ok 120ml i dopiero po 19 też z 90ml, zasnęła i przez sen dojadła ok 50ml. tylko picie i do tego zimne. a jaki jest krzyk jak zamiast picia dam mleko, te dzieci są mądrzejsze od nas
|
#4788 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
nie przejmuj się Kochana głupim gadaniem ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję wszystkich pierwszych prób siadania , silver za podnoszenie główki u nas wczoraj Kubuś pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecki nie wiem czy świadomie czy nie ale się przewrócił ![]() no i oczywiście wczoraj poprztykałam się z tż :/ mam już tego dość ![]() ahaa fewciu po jakim czasie od wyeliminowania nabiału u Malutkiej przestały pojawiać się śluzowate kupki? Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-04-30 o 08:23 |
|||
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
taaak, ucieszy, ale juz widzi, ze ma o wiele bardziej problemowe dzieciatko niz nowa kolezanka
![]() Witam swoja droga ![]() Nomen, tak, z Gdanska jestem. Z tej czesci Polski jest jeszcze aniolek. Djerba faktycznie nam zanikla... Wybaczcie, ze nie cytuje, podczytuje Was regularnie, ale nie daje rady na wszystko odpisac. Z TZ znow wojna, tym razem z mojej winy, powiedzialam mu pare bardzo przykrych slow.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
ahaa fewciu po jakim czasie od wyeliminowania nabiału u Malutkiej przestały pojawiać się śluzowate kupki?[/QUOTE]
Podczepiam się pod to pytanie. Też walczymy ze śluzowatymi kupkami i nabiał poszedł wczoraj w odstawkę. |
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe u nas też wczoraj, wcześniej zmniejszałam jego ilość
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko właśnie leży na łóżku i próbuje samo usnąć jakoś mu to nie wychodzi za bardzo bo co chwilę się wierci ale że nie płacze to nie biorę na ręce, może mu się w końcu uda.
Dostaliśmy takie coś do małego, sama nie wiem czy to siedzisko czy co i małemu się nawet w tym podoba tylko nie wiem czy może w tym być bo mu dupka wpada i wygląda tak jak by siedział a on dopiero dzisiaj kończy 9 tydzień.
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek mamusie
![]() ja dzis spalam z moja niunka cala.noc bo o 1,30 jeszcze szalala .. jakie ona minki robi slodkie jak spi ... co sie przebudzalam to inna pozycje miala ... ehhh jak ja ja kocham .... moglabym ja zacalowac na smierc ... moj tz mowi ze to choroba ... ale co ja poradze ze ciagle ja cmokam :d
|
|
#4797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Mój zawsze marudzi i płacze jak jest zmęczony, już się przyzwyczaiłam. Ziewa, trze oczka, oczka malutkie i czerwone a on dokazuje. Czasem trwa to 10 minut a czasem 1,5 godziny zanim uśnie. Wieczorem przed nocnym snem najdłużej. Teraz też ostatnio jak wyspany to też m się zdarza - podejrzewam ząbki bo pcha przy tym nerwowo piąstki do buzi.
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ale miałam jazdę w nocy. Taki ból podbrzusza mnie złapał, że aż się trzęsłam. Jak skurcze porodowe... Do tego mi niedobrze było... TZ już mnie chciał pakować do samochodu i wieźć do szpitala, bo te drgawki były bardzo mocne... Aż ledwo mówiłam... Ale powiedziałam, że nie, nafaszerowałam się lekami i przeszło po 30 minutach... Co to było?
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() No to może i ja się ujawnię bo to faktycznie nie ładnie podglądać Dużo sobie Was podczytuję bo sama jestem mamą lutową- bliźniaczą, kiedyś już przedstawiałam się na wątku ciążowym. Moje dzieci urodziły się 5 lutego- Szymon i Mateusz . Powiem Wam że bycie bliźniaczą mamą to naprawdę wyzwanie tym bardziej że nie miałam żadnego doświadczenia z takimi maluchami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

chcialabym dojsc do wagi jaka mialam gdy poznalam sie z TZ-52-53 kg. ale narazie o zadnych dietach nie mysle poki karmie,cwicze tylko,ale juz widze w cm pierwsze efeky

No i nadal nie wiem jak go przestawić. Wczoraj zasnął snem nocnym o 17!!! Nie wybudzałam na kąpanie bo bałam się że mocno się rozbudzi i będę usypiała do północy. On naprawdę bardzo wcześnie chodzi spać wieczorem mimo że w dzień śpi ładnie i w domu i na spacerze. Hm...chyba po mamusi taki susłowaty no ale żeby chociaż spał od 20 do 8 a nie od 17 do 5
byłam dwa tygodnie temu na wizycie i na usg wyszło że jeszcze mam dużo krwi w sobie i jak to się będzie przedłużało to będę musiała iść do szpitala. Lekarz kazał mi częściej dostawiać małego do piersi ale my jesteśmy na butelce i karmienie piersią w ciągu dnia jest może z cztery razy na dobę. Moje cycki już nie produkują tyle mleka co wcześniej pokarm powoli zanika i nie wiem co mam robić. Przypomnę że Wojtuś dalej ulewa jak tylko zje mleko z cycka po butelce nie i dlatego musimy dawać mleko bebilon AR dla dzieci ulewających aby nie tracił na wadze.
Krzysiowi za pierwszego ząbka oraz Oliwki która zaczyna siadać
ślub 28.04.2012

6 5 4 3 2 1