wysoki wzrost:( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 20:40   #31
MalaWredna
Zadomowienie

Dot.: wysoki wzrost:(

Hmm.. mam 181cm wzrostu, mój facet 170. Noszę szpilki, koturny.. i nikt nie narzeka. A ty marudzisz, że masz 175cm i nie nosisz szpilek. No proszę cię, koleżanki co mają 160-170cm mogą pozazdrościć wyglądu, a ty pewnie się krępujesz ze taka jesteś wysoka. Gdyby wszyscy na świecie mieli 2metry, to ludzie mający metr mieliby zaje..iste kompleksy. I to właśnie jest straszne, że wyróżnia nas coś, jesteśmy inni niż wszyscy i się tego wstydzimy

Dostać bana za brutalną prawdę, to jak dostać w pysk za dobry uczynek dla lepszej reszty ludzkości
MalaWredna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 20:42   #32
iwoneczka212
Raczkowanie

Oh my god. Ja mam 180 cm i nie płaczę... A znam dziewczyny które mają prawie 190 cm i też się z tym dobrze czują i noszą obcasy i szpilki....
iwoneczka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 20:49   #33
anka_bunio
Rozeznanie

Mam 176cm, ciągle słyszę "ale jesteś wysoka", nie przejmuję się jednak i od czasu do czasu zakładam wysokie obcasy i powiem Ci... spojrzenia facetów nie kłamią
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora.

Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy
anka_bunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 20:58   #34
Clemence
Zakorzenienie

Co Ty gadasz?

Ja mam kolezanke,ma chyba z 180 cm!! wzrostu i normalnie ma faceta lekko nizszego i jest szczesliwa

Wex przestan, takie dziewczyny wlasnie moim zdaniem sa rewelacyjne!
ZMIEN TO NA ATUT!!

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bunio Pokaż wiadomość
Mam 176cm, ciągle słyszę "ale jesteś wysoka", nie przejmuję się jednak i od czasu do czasu zakładam wysokie obcasy i powiem Ci... spojrzenia facetów nie kłamią
modelka i tyle a nie wysoka

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 21:12   #35
never_
Raczkowanie

.

Edytowane przez never_
Czas edycji: 2023-12-20 o 22:12 Powód: zamknięcie forum
never_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 21:29   #36
Lilllu
Zadomowienie

Sama mam 174 cm i jak założę obcasy 12-stki to się czuję świetnie
Lilllu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 21:34   #37
kasica6662
Zadomowienie

O mój borze... Mam 156, chciałabyś miec tyle?;p Praktycznie każde spodnie muszę skracać, z powodzeniem mogę się ubierać w sklepach dla dzieci i mam ogromny problem, żeby kupić sobie szpilki i balerinki, bo mam niewymiarową stopę (małą i szczupłą;p). A jakoś nie rozkminiam nad tym, bo:
NIE MAM kompleksów, co za tym idzie samoocena jest na takim poziomie jak być powinna. Zajmij się czymś, facetowi nie truj, bo za jakiś czas założysz wątek "on ze mną zerwał, nie umiem sobie poradzić".
A to co napisałaś w 1 poście... to jest tylko to co sie Tobie wydaje, praktycznie nikt nie zwracałby uwagi na Twój kompleks (wymyślony na siłę), gdybyś tylko o tym nie gadała non stop:P
I znam wiele kobiet >175 które noszą szpilki i to nie 5cm "kaczuszki".

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 22:04   #38
friable
Raczkowanie

A ja trochę rozumiem autorkę bo sama mam około 176 cm i mieszkam w małym mieście, i to pełnym niskich osób (a przynajmniej tak mi się wydaje ). Rzadko widzę faceta mojego wzrostu nie mówiąc już o wyższym... Dlatego też się źle czuję z tym wzrostem i omijam buty nawet na mikroskopijnym podwyższeniu
friable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 22:10   #39
Suziii90
Raczkowanie

Ja też mam 174-175 cm wzrostu Mój Chłopak ma 183 cm wzrostu. Też miewałam kompleksy na punkcie swojej wysokości , ale z 2 strony 150 w kapeluszu też bym mieć nie chciała, mimo że taka kobieta może ubrać każdy obcas , lecz czy wygląda korzystnie ?-kłóciłabym się . Kanony mody akurat działają na naszą korzyść. Wysoka kobieta w obcasach to jest właśnie to. Głowa do góry , pierś do przodu i nie daj się. Szkoda marnować życia na wyimaginowane problemy. Pomyśl o tych co np.cierpią na karłowatość , na pewno każdy chciałby mieć tyle wzrostu co Ty. Trzeba się cieszyć z tego co się ma Pozdrawiam
Suziii90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 22:25   #40
urawnilowka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Taka średnia wieku, to czysta rozkmina...jak sobie z tym radzisz?
Kurde bele. Malo dzis spalam.
Wiek, wzrost, co za roznica w sumie.
Stary 2013-04-29, 22:32   #41
Annie1441
Wtajemniczenie

chcialabym miec tylko 175
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 22:36   #42
Lulla12
Rozeznanie

No prosze Cię... Wysoki wzrost? Żyrafa?
To ja byłam tak zdesperowana, że chciałam przyjąć hormon HGH, byleby mieć te 175-180 cm.
Wieeele dałabym za taki wzrost.
175 cm to wzrost idealny, zdecydowanie schizujesz.

Odchudzam się:
Jest: 57 kg
Cel: 50 kg
Lulla12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 22:43   #43
TmargoT
Zakorzenienie

nie jest to idealny wzrost,ale nie przesadzaj.sama jestem posiadaczka 175-ciu cm wzrostu i nie uwazam tego za tragedię,wprost uważam,że więcej mi wolno .trzeba tylko nauczyć się widziec dobre strony każdej sytuacji
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 22:59   #44
Noodle Soup
Zadomowienie

Jak dla mnie autorko przesadzasz, z resztą poprzedniczki napisały chyba już wszystko. Według mnie winna jest twoja samoocena, nie wzrost. Jakbyś miała 160 cm to byś narzekała, że jesteś niska i czujesz się jak karzeł.

Ja sama mam 175 cm i jestem wysoka, ale bez przesady, na studiach poznałam bardzo dużo dziewczyn wzrostu mojego i wyższych, wszystkie są ładne i powabne, spokojnie noszą szpilki Ja sama nie lubię obcasów, bo nie potrafię w nich chodzić, ale nie jest mi z tym jakoś źle, czuje się równie 'seksownie' w balerinach czy innych butach. Mój TŻ ma 183 cm wzrostu i nie przeszkadza mu, gdy mam czasem na sobie wyższe buty.
Z resztą, skoro chłopak z tobą jest i nie ma obiekcji, to widocznie osobie, której wzrost najbardziej przeszkadza, to tylko ty.
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 23:07   #45
Karyvlea
Rozeznanie

GG do Karyvlea Send a message via Skype™ to Karyvlea

Cytat:
Napisane przez urawnilowka
Ja mam 172, mieszkam w dziwnym kraju gdzie srednia wieku mezczyzn to metr trzydziesci

Cytat:
Napisane przez engel90
może jestem zeschizowana i sama sobie wmawiam ale nie umiem sobie z tym poradzić Mam 175 cm wzrostu, czuję się wielka jak żyrafa, nie mogę nosić obcasów i przez to czuję się nieatrakcyjna, nieseksowna, niekobieca. Ciągle wmawiam swojemu facetowi że powinien znależć sobie niską dziewczynę, która będzie mogła założyć szpilki. On uważa że schizuję, bo podobam mu się taka jaka jestem (sam ma 180cm). Ale dla mnie mój wzrost był zaswze kompleksem, nie daję sobie z tym rady mimo że jestem szczupła, mam świetną talię, podobno jestem ładna, ale wiem że facetom podobają się dziewczyny w szpilkach, dla nich to symbol kobiecości, seksapilu.. a ja w balerinach seksowna na pewno nie jestem myślałam o terapii bo już nie daję psychicznie rady...
Wiem co czujesz... Ja również mam ok. 175cm. Mój chłopak jest trochę ode mnie niższy. Źle się z tym czuje że jestem takim wielkoludem....
W podstawówce zawsze byłam najwyższa i zawsze przez to słuchałam niemiłych dogryzek, że ,,olbrzym, wielka stopa, żyrafa...". Strasznie mi teraz smutno, nawet wstyd przyznać ale zastanawiałam się nad wyjazdem do Rosji i zrobieniem sobie operacji zmniejszania kości.
Kocham mojego TŻ ale czuję, że on się mnie wstydzi.
Karyvlea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 23:07   #46
chwast
Zakorzenienie

na tam cię trochę rozumiem bo ja mam prawie 170 i nie lubię wysokich butów bo czuję się jak gigant :P ale to dlatego, że po prostu wiecej jest tych mniejszych dziewczyn. Nie uważam tego jednak za wadę ani nie czuję kompleksów jak mam te wyższe buty, nie wstydzę się. Po prostu takie czasem uczucie jak stanę koło grupki tych niższych hehe
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 23:36   #47
pestka_arbuza
Przyczajenie

Ciesz się zamias płakać.
Co w takim razie ma powiedzieć mój brat bliźniak, który ma 173cm? Sądzę, że jego dośc niski jak na faceta wzrost daje mu się we znaki. Ludzie jednak podświadomie traktują go trochę jak dzieciaka. Często gadał, że ma przez to zawężony krąg poszukiwań dziewczyn, w sumie z żadną nie stworzył póki co nic trwałego.
Lepiej jest być wysoką kobietą niż niskim mężczyzną
pestka_arbuza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 23:37   #48
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza Pokaż wiadomość
Ciesz się zamias płakać.
Co w takim razie ma powiedzieć mój brat bliźniak, który ma 173cm? Sądzę, że jego dośc niski jak na faceta wzrost daje mu się we znaki. Ludzie jednak podświadomie traktują go trochę jak dzieciaka. Często gadał, że ma przez to zawężony krąg poszukiwań dziewczyn, w sumie z żadną nie stworzył póki co nic trwałego.
Lepiej jest być wysoką kobietą niż niskim mężczyzną
sory za off, ale myślisz, że to przez wzrost? mój tż jest zaledwie 3 cm wyższy i miał zawsze niesamowite powodzenie u dziewczyn :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 23:43   #49
201705042038
Konto usunięte

A mój facet tego samego wzrostu albo niższy i też nie narzekał. Albo jest chemia, albo jej nie ma.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 23:46   #50
pestka_arbuza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
sory za off, ale myślisz, że to przez wzrost? mój tż jest zaledwie 3 cm wyższy i miał zawsze niesamowite powodzenie u dziewczyn :P
No nie jest to jedyny powód, ale dołączając do tego jego "wąskobarową" posturę (takie geny), chłopięcą urodę i lekką nieśmiałość stwarza się obraz mojego braciszka
Ma wiele koleżanek i kolegów, no ale jednak w życiu uczuciowym mu nie wychodzi. Ale i tak przynajmniej nie jest zdesperowany, jak wielu innych w podobnej sytuacji

Koniec offu
pestka_arbuza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 09:15   #51
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karyvlea Pokaż wiadomość

Wiem co czujesz... Ja również mam ok. 175cm. Mój chłopak jest trochę ode mnie niższy. Źle się z tym czuje że jestem takim wielkoludem....
W podstawówce zawsze byłam najwyższa i zawsze przez to słuchałam niemiłych dogryzek, że ,,olbrzym, wielka stopa, żyrafa...". Strasznie mi teraz smutno, nawet wstyd przyznać ale zastanawiałam się nad wyjazdem do Rosji i zrobieniem sobie operacji zmniejszania kości.
Zastanawiałam się przez chwilę czy to żart. Nie zawyżaj sobie wzrostu, bo masz 173. Radziłabym poszukać w kraju jakiegoś dobrego specjalisty. Nie od nóg.

Kobiecość, to składowa wielu czynników. Nie chrzań, że kobieca nie jesteś, bo wg Ciebie za wysoka. W życiu tak prosto nie ma. Kobiecość, to figura, zgrabne nogi, tembr głosu, styl bycia, sposób poruszania się, pewność siebie, magnetyzujące spojrzenie, inteligencja... Nie jest tak, że wystarczy wzrost idealny. Pracuj nad sobą, bo użalaniem się i wpędzaniem w kompleksy przegonisz swoją kobiecość.

Wczoraj na zakupach widziałam taką fajną lufę, wparowała taka wysoka, na szpilach, odwalona, uśmiechnięta, pewna siebie dziewczyna, aż miło patrzeć. Któraś by pomyślała, że się gapiłam, bo taaaka żyrafa. Wzrok ludzi przyciąga wszystko co piękne, bądź dziwne. W tym przypadku piękne.

Czy któraś z Was tak naprawdę usłyszała od jakiegoś mężczyzny, że nie jest kobieca z powodu wzrostu? Bo ja nigdy. Wręcz przeciwnie. To wysokie dziewczyny same wpędzają się w kompleksy. Często pomagają im w tym niższe koleżanki.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 09:29   #52
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karyvlea Pokaż wiadomość

polecam dobrego specjalistę mnie od nóg,ale od psychiki.

ciekawe kiedy spotkasz innego faceta,ktry bedzie miał 180 cm,czy wtedy będziesz chciała znów wydłużyć nogi

niech mnie ktoś poprawi,ale wydaje mi się,że rosja słynie z wydłużania kości,a nie skracania
Stary 2013-04-30, 10:53   #53
Pudel123
Wtajemniczenie

Ja tam kocham swój wzrost, a jestem 10 cm wyższa od Ciebie mając 185 cm wzrostu, uwielbiam szpilki, zawsze kiedy je założę ludzie się oglądają i nie obchodzi mnie czy uważają mnie za wariata, czy nie.

Dodatkowo ciągle słyszę, że mam cudowne nogi, a kiedyś nawet jakiś koleś na imprezie uklęknął, przytulił się do nich i zaczął mi mówić, że mam nogi bogini i może się on do nich modlić codziennie

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 11:41   #54
201605300922
Konto usunięte

Mam 161 cm wzrostu i nie jest mi z tego powodu ani fajnie, ani źle. Wiele bym dała, żeby mieć chociaż te 170 cm i nie być takim małym, drobnym czymś. Mój facet ma 194 cm, okrzyki ,,pedofil, pedofil" na ulicy dzielnie znosi. Pewnie wiele z Was stwierdziłaby, że wyglądamy ze sobą idiotycznie i mi to bardzo wszystko jedno. Buty z reguły mam na obcasach, ale tak szalona, by zasuwać na 10cm szpilkach dzień w dzień nie jestem - lubię swoje nogi, a wiem, jakie problemy ma moja babcia, która 30 lat śmigała w szpilkach nawet do sklepu, bo się wstydziła swoich 155 cm wzrostu.

Autorko, ogarnij się, skoro jesteś tak rozchwiana emocjonalnie że płaczesz, jak widzisz dziewczynę w szpilkach na ulicy, to powinnaś się przejść do lekarza czy psychologa, bo tak, masz problem. Nie ze wzrostem tylko z psychiką
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 11:46   #55
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Mam 161 cm wzrostu i nie jest mi z tego powodu ani fajnie, ani źle. Wiele bym dała, żeby mieć chociaż te 170 cm i nie być takim małym, drobnym czymś. Mój facet ma 194 cm, okrzyki ,,pedofil, pedofil" na ulicy dzielnie znosi. Pewnie wiele z Was stwierdziłaby, że wyglądamy ze sobą idiotycznie i mi to bardzo wszystko jedno. Buty z reguły mam na obcasach, ale tak szalona, by zasuwać na 10cm szpilkach dzień w dzień nie jestem - lubię swoje nogi, a wiem, jakie problemy ma moja babcia, która 30 lat śmigała w szpilkach nawet do sklepu, bo się wstydziła swoich 155 cm wzrostu.

Autorko, ogarnij się, skoro jesteś tak rozchwiana emocjonalnie że płaczesz, jak widzisz dziewczynę w szpilkach na ulicy, to powinnaś się przejść do lekarza czy psychologa, bo tak, masz problem. Nie ze wzrostem tylko z psychiką
dziewczyny ,ale sobie wkręcacie.normalnie z jednej skrajności w drugą.
a co ma powiedzieć moja mama,która nie ma nawet 150 cm (149cm)i wszystkie moje kuzynki,które zatrzymały się na 155 cm?
one są z siebie dumne,bo twierdzą,że filigranowe kobiety są na topie .
Stary 2013-04-30, 11:52   #56
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dziewczyny ,ale sobie wkręcacie.normalnie z jednej skrajności w drugą.
a co ma powiedzieć moja mama,która nie ma nawet 150 cm (149cm)i wszystkie moje kuzynki,które zatrzymały się na 155 cm?
one są z siebie dumne,bo twierdzą,że filigranowe kobiety są na topie .
Przecież napisałam, że mi ani z tym dobrze, ani mi z tym źle. Jak mam świadomość, że nie mam na to wpływu, to po cholerkę będę się tym gnębić Zauważ, jakie choćby w tym wątku lecą teksty na temat tych ,,filigranowych na topie kobiet". Może zamiast się pocieszać, że no ok, mam 170 cm i nie wyglądam tak super, ale jakbym miała 155 to przecież to może sobie krótko i dobitnie powiedzmy, że można być piękną, kobiecą, seksowną bez względu na to, czy w dowodzie się ma 150, 170 czy 2 metry wzrostu.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 11:57   #57
Silence_
Zakorzenienie

Większych bzdur to ja ostatnio nie słyszałam. Sama mam 1,63m i jeszcze na dodatek jestem dosyć chuda, ale lubię siebie taką jaką jestem (no może mogłabym przytyć kilka kg ). Ogólnie wyglądam trochę jak dziecko rodem z podstawówki ale z tego powodu do wzrostu nigdy nie miałam zastrzeżeń. Idąc za TmargoT i jej kuzynkami też powiem, że filigranowe jest na topie

A, i autorko, przestań sobie tworzyć sztuczne problemy. Twój wzrost nie jest niczym ponad jakąś normę. Na co dzień spotykam wieeeeeele dziewczyn, które są wyższe ode mnie - mają te 1,70 i więcej i naprawdę nie zauważyłam żeby któraś z nich miała kompleksy z tego powodu.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 12:57   #58
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Przecież napisałam, że mi ani z tym dobrze, ani mi z tym źle. Jak mam świadomość, że nie mam na to wpływu, to po cholerkę będę się tym gnębić . Może zamiast się pocieszać, że no ok, mam 170 cm i nie wyglądam tak super, ale jakbym miała 155 to przecież to może sobie krótko i dobitnie powiedzmy, że można być piękną, kobiecą, seksowną bez względu na to, czy w dowodzie się ma 150, 170 czy 2 metry wzrostu.
gdybyś chciała wyczytać z postów co należy to doczytałabyś,że każdy wzrost jest super jeśli lubisz siebie.
nie będę nikogo głaskać po główce,bo jesli ktoś nie akceptuje swojego ciała to zawsze mu będzie coś przeszkadzać.

Cytat:
Zauważ, jakie choćby w tym wątku lecą teksty na temat tych ,,filigranowych na topie kobiet"
to sa słowa moich kuzynek i przytoczyłam je po to,aby pokazać różnorodność akceptacji.
moje 175 cm jest super i ich 155 cm są świetne

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2013-04-30 o 13:04
Stary 2013-04-30, 13:08   #59
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Autorko, wysokie dziewczyny też mogą spokojnie nosić obcasy Swoją drogą 175 cm to nie jest mega dużo bo i znam dziewczyny które mają powyżej 180 cm. Wiele bym dała za taki wzrost jak Ty, autorko bo chciałabym mieć długie nogi A mi do Twojego wzrostu "nieco" brakuje

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 14:08   #60
MasterOfPupets
Rozeznanie

Bez przesady z tymi długimi nogami. Według mnie najgorszą rzeczą jest jak dziewczyna jest bardzo wysoka (175+) i tak chuda, że jak idzie to uda wgl. się nie stykają ze sobą :O
And a generation that didn't agree"
MasterOfPupets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości