|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
I po strachu ![]() Cytat:
Moja pierwsza wizyta była właśnie w 5t2d i też był tylko pęcherzyk, nic więcej. Jak przyszłam po 2 tygodniach było już serduszko także Izuś nie martw się na zapas, tym bardziej że kiepski sprzęt. A jaki duży jest pęcherzyk?Cytat:
Kocurku gratulacje 30 tygodnia ![]() A ja witam się w 20 tygodniu Kiedy to zleciało pytam się? Wczoraj w końcu i TŻ poczuł kopniaczki naszego maleństwa i zdziwił się że tak delikatnie czuć, a mi się zdaje że bardzo mocno, ale pewnie dlatego że czuję je też od środka Teraz właśnie też mały szaleje w brzuszku No i jak zasypialiśmy wczoraj, to TŻ się do mnie wtulił i mówi: "A może Mikołaj?" no i wiecie że nawet mi się spodobało... Do tej pory jak TŻ wymyślał jakieś imię to kręciłam nosem i na odwrót - jemu nie podobały się moje propozycje. Zobaczymy, czy nam jeszcze nic innego do głowy nie przyjdzie, ale póki co Mikuś może być
|
|||
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
Izka nie przejmuj się, być może za wcześnie na zarodek i serduszko...
Cierpliwości Pszczoua- a Ty już na zwolnieniu? Płeć już potwierdzona? Fakt zleciało migusiem... Bruszek rośnie?;-)Kocurek u Ciebie też to migiem leci... ![]() Isia, widać że Lidzia jest oczkiem w głowie rodziców ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-29 o 14:11 |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje 20 tygodnia
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z tego usg.Nie widać dziecka,ale było widać więcej niż na tamtym aparacie bo był pęcherzyk żółtkowy.Lekarz powiedział że to bardzo dobry znak i nie widzi powodu do nie pokoju.Kolejna wizyta w poniedziałek
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także spokojnie i myśl pozytywnie
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() Iza super ze na usg wszystko w porzadku. Niczym sie nie martw, jest jeszcze bardzo wczesnie zeby cos wiecej bylo widac. |
|
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
Iza ja tez mialam usg jakos w 5tc (bo plamilam) i bylo widac tylko pecherzyk. A teraz zobacz - w srode zaczniemy 20tc, czuje ruchy, w polowie maja mamy polowkowe. bedzie dobrze Kochana
![]() Kocurku 30tc! Ale leci Wlasnie Nuna, a ktory to juz u Ciebie? Juz chyba bedzie niedlugo widac mete? Pszczoua moj chrzesniak ma na imie Mikolaj i jest slodkim rozrabiaka uwielbiam go za 20 tc. Na kiedy masz date polowkowego?Niestabilna zycze Wam powodzenia w staraniach Ja sie na tych temp nie znam niestety, wiec nie pomoge. Maru co u Ciebie slychac? Masz urlop, wiec mam nadzieje, ze napiszesz co tam u Was w trawie piszczy.... Witam sie i ja. Isia tz mi oznajmil, ze jak corka to bedzie Lidia. Az sie zaczelam smiac i mowie, ze na forum mamy juz jedna Lidke. Stanelo jednak na Lidii. A co do imienia dla chlopca A i dzis tz kupilismy mi leginsy w lidlu, bo nie bede miala zaraz w czym chodzic - kolor kawa z mlekiem (jak na moje oko). No a wczoraj byly przytulanki
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam tydzien w ta czy w tamta, co za roznica
![]() kooocur mam glupie pytanie czy jak robiliscie remont to braliscie kontener na gruz ?Izus, za tydzien serduszko bedzie pieknie bilo, teraz jeszcze za wczesnie
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-04-29 o 19:21 |
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Sophia polowkowe mam wlasnie dosc pozno bo dopiero 22 maja ale moze to i lepiej bo lekarz przelacza na 3d i juz ladnie powinno byc buzke widac o ile malenstwo sie pokaze
A zwykla wizyte mam dokladnie za tydzien ale na takiej wizycie gin sprawdza pobieznie tylko czy wszystko w porzadku i w takie szczegoly jak np plec sie nie wglebia. Jak go ostatnio poprosilam o spr plci to powiedzial ze sklanialby sie ze bedzie chlopak ale mam poczekac do polowkowego. W sumie potwierdzil to co mowil inny lekarz na genetycznym wiec mysle ze synek bedzie i na polowkowym tylko sie to potwierdzi
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
o a wiesz juz skad? bo my do remontu lazienki tez musimy sie zaopatrzyc, ale kompletnie nie wiem skad, firm multum a zadna cennika nie podaje i ciekawa jestem czy wiesz moze jak to wlasnie cenowo wyglada?
Cytat:
na polowkowym Amelka tez buziakiem wtylona w lozysko i chocby skaly sraly nie dalo rady nic zobaczyc procz rozmazanej plamy
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze mam nadzieje ze uda nam sie zobaczyc buzke TZ juz urlop zaklepal i w koncu uda mu sie ze mna pojechac na usg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też Marcelek się chował za łożyskiem
Teraz na USG rączkami się zasłaniał ![]() Baja ja miałam już kontener z jakieś firmy.. ale nie pamiętam jakiej. Jak mąż wróci z pracy to dopytam, może będzie pamiętał |
|
|
|
#617 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co ta ciąża z Wami robi? Cytat:
![]() Cytat:
ale zleciało My też chcemy Mikołajka ![]() Poza tym dobrze mi się kojarzy, bo mój kochany 12 letni piesek jest Mikuś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry wieczór, skorzystałam z okazji że mąż poszedl do łazienki i nadrobiłam szybko
|
|
#618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zaczęłam już organizacjęKurcze, ale macie słodką tą małą ![]() pszczoua brawa za 20 tydzień ciąży Mikołaj-ładnieKocurku za 29 tydzień ciąży![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przytulanek zazdroszczę... Ja nawet nie pamiętam, kiedy u nas coś było... ![]() Widzę, że imię Lidka coraz popularniejsze
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny po długiej? nieobecności.
HSG za mną na szczęście, bo bardzo bolało mimo kroplówy z lekiem przeciwbólowym... Wenflon 3 razy baba mi wbijała aż się popłakałam z tego wszystkiego. No i najważniejsze!! MAM DROŻNE JAJOWODY ! Więc moje pytanie co dalej...
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ginka mowila ze podczas hsg likwiduja sie czesto drobne zrosty i dala nam 3 miesiace na zajscie w ciaze i sie udalo w grudniu a hsg mialam we wrzesniu
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy się w 14 tygodniu Dziś na 17:45 wizyta...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
:kciuki :za wizyte.
|||||
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jak ten czas (u Was ) szybko leci Kicukasy a wizyte!! |
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
lady malgo to cudownie, że jajowody drożne
![]() iza to super Nie dźwifgaj, staraj się nie stresować
|
#626 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co najwyżej może Cię o to bardzo ładnie poprosić. za pozytywny obrót sprawy. I się nie zastanawiaj, tylko idź na zwolnienie. ![]() Cytat:
My też wybraliśmy dla dziewczynki, a tu się pokazał pędzel. ![]() Ale ten czas zasuwa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję 14tc! ![]() Dzień dobry. Miłego dnia. |
|||||
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna masz już wszystko kupione??
Bo ja mam mało. Będę w czerwcu zamawiać materacyk, pościel, ręczniki itp. Mam zamówione mebelki i kończymy remont...ufff |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam koszule do porodu i na pobyt, szlafrok, klapki pod prysznic. Julci: Rożek usztywniany, ręczniczek z kapturkiem, czapeczkę na wyjście, jeden komplecik kaftanik+śpioszki, sliczny kocyk. Dziś albo w czwartek TŻ planuje jechać do takiej hurtowni, ona jest dość daleko od nas, więc ja zostaję, ale mam napisaną liste, co ma tam kupić w jakich kolorach etc, bo mają stronę na allegro, więc mogłam spokojnie powybierać w domu. Ciuszków dostałam dość sporo...Wczoraj mama mi poprała susza się teraz, mama powiedziala, że mi poprasuje, żebym się nie męczyła, poskłądam i sprawdze, czy jest sens dokupować więcej. Łóżeczko wybrane, więc tylko po nie podjechać. Największy problem z wózkiem.
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

No i bardzo fajnie wyszło z tym macierzyńskim
Wg usg to 5 t 2 d.Mówił że może jeszcze nie być nić widać,ale że ma też słaby sprzęte.Mam przyjść przed 17:00 na usg na dużo lepszym sprzęcie,a jak nie będzie nic widać to czekamy do poniedziałku.Strasznie się martwie że będzie puste jajo
. Jak tu się złościć na takie kochane stworzenie? Serce mi zmiękło i bach z małą do nas. I zamiast spać to dyskusje prowadziła, smoczek wypluła i gadała. I szczęśliwa bo na prawo tatuś na lewo mamusia...tylko łepek co chwilę odwracała i patrzyła czy jej słuchamy. Pogadała, wtuliła się we mnie i zasnęliśmy.
Wczoraj w końcu i TŻ poczuł kopniaczki naszego maleństwa i zdziwił się że tak delikatnie czuć, a mi się zdaje że bardzo mocno, ale pewnie dlatego że czuję je też od środka 

podobno daje nam wałówki, nie dlatego, żeby nam pomóc, ale dlatego, że sobie myśli, że ja nic nie gotuję, nie robię Tżtowi jedzenia i biedny na pewno głodny chodzi! 
ale zleciało 
za pozytywny obrót sprawy. I się nie zastanawiaj, tylko idź na zwolnienie.