|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() za cesarke by wszystko było ok i czekamy na relcje już po
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
sympatyczna relacja, wiec chyba ta cesarka nie byla taka zla, co? pewnie w porownaniu z Twoim lezeniem itd. porod to pikus podziwiam Cie kobitko za odwage, p otakich przebojach jeszcze mialas nadzieje na porod sn. pewnie wszystkie inne blagalyby zeby je juz rozkroic i wyciagnac dzieciaczka :P 3 dni i do domuuuuu! Aaaś, wierzysz w to? ![]() ![]() jednak 13 kolezanka przyniosla Ci szczescie. buziaki.aaa i pamietam jak mowilas, ze jesli wspomnisz o kolejnym dziecku to mamy Cie lac a tu prosze (patrz pogrubione!) dla Twojej lekarki, inni pewnie zwineliby sie do domu, tym bardziej, ze to perspektywa dlugiego weekendu...DZIEN DOBRY! |
|
|
|
|
#1113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---- Ale wieści z rana Ja byłam na zakupach, wszędzie peeeełno ludzi w mięsnym kolejka straszna ale miła pani mnie wywołała na sam początek i obsłużyła poza kolejnością teraz się ogarnę i jadę na ktg
|
||||||
|
|
|
#1114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już ??? no to nieźle ![]() Cytat:
![]() pewnie jakby zaczęła rodzić to wstąpiłaby na chwilunie żeby się pochwalić i żebyśmy mogły trzymać magiczne kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() no to mamy propozycję tytułu nowej części trzeba tą wykończyć ![]() Cytat:
rozumiem Twoje rozczarowanie, ale pamiętaj że poród do 42t to jeszcze poród w terminie. Oczywiście życzę Ci żeby w końcu akcja się rozwinęła
|
||||
|
|
|
#1115 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ashyshqa, Szprotka za postępy i szybką akcję. Oby rozkręciło się i dzidziusie były już z wami. U mnie na razie bez zmian. Od wczoraj może troszkę więcej śluzu. Wieczorem jak TZ szedł na nockę czułam sie trochę niepewnie, bo mały był bardzo nisko i wiercił się niemiłosiernie, a brzuszek był bardzo napięty. Ale pewnie jak zwykle wkręcam się na zapas. Byłam u położnej i smiała się, że ona chodziła z 2 cm rozwarciem 2 miesiące, także to zależy od organizmu i często pierwsza ciąża jest przenaszana. Często zresztą ginekolodzy na wyrost prognozują poród przed terminem. A więc zostało czekanie. Jeszcze 9 dni A najlepsze są te fundamentalne pytania: Urodziłaś już? A z tż już umawiają się na Pępkowe, faceci to mają dobrze, wszystko na lajcie....
|
||
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepny dzidzius cudny poranek! dzieciaki chcialy zdazyc przed dluuugim wolnym - juz widze te kilkudniowe imprezki urodzinowe w okresie nastolatkowego szalenstwa ![]() ![]() gratulacje Banieczko! Michas to duzy chlopczyk, te 2 tyg zadnej roznicy mu nie sprawia. buziaki dla Ciebie |
|
|
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
zostajemy w szpitalu...
ciśnienie za wysokie odstawiają fenoterol i będą obserwować skurcZe i ciśnienie które może być wysokie od niego... zryczałam się... gdybym wiedziala że czekam na maluszka już byłoby mi latwoej ash trzymam kciuki byscie wyszli już razem ![]() a złote rady dziewczyny obok już mnie tak denerwują że szkoda gadać bo nie powinnam leżeć na.płasko nosz kura mac ciśnienie mi na.pewno skacze od coli której uwaga wypilam wczoraj dwa łyki nie powinnam pić gazowanej wody i jeść słodkiej bo będę miała zgage co jej kuxwa do tego
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-30 o 09:51 |
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Widzę ze dzieje się dzieje.. Super!!
Cytat:
należy Ci się cała skrzynka szokobonsów![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1122 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogromne gratulacje!! PODWÓJNE SZCZĘŚCIE Cytat:
Cytat:
także czekam. no właśnie weekend deszczowy ma być, ale moje dziecię i tak jakiś katarek złapało... trampolina stoi mokra (bo to ostatni szał ciał u nas) no ale jeszcze sobie zdążymy poszaleć ![]() Cytat:
![]() a co do przerw między skurczami.. ja praktycznie pod koniec porodu miałam już skurcze co chwila, nie miałam nawet chwili oddechu i szczerze mówiąc to cieszę się, że mdlałam, bo mniej pamiętam dzięki temu. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
Już...
![]() Zobaczymy co mi w czwartek gin powie... Chociaż ja osobiście nastawiam się na szpital i zastrzyki na płucka, bo przecież to dopiero 8 miesiąc... Mógłby mój Kubuś jeszcze przynajmniej ze dwa tygodnie spokojnie w brzuszku posiedzieć...
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie rycz! bo dzidziuś się stresuje |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy dopiero 33+6 tc Cytat:
|
|
#1129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zła
|
|
|
|
#1131 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiedz jej, że ma rację i rób dalej swoje. Riiiiillllaaaaaaaaksss ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Ale co się dziwić, jak w Suwałkach ma być 14 stopni, a w Rzeszowie 27.
|
|||
|
|
|
#1132 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Na pierwszym spacerze po tarasie byliśmy kiedy mały miał tydzień i 2 dni, a na następny dzień już dłuższy spacerek bo było cieplutko.Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje Cytat:
, a tych chusteczek to chyba już nigdy nie użyjęWczoraj mały cały dzień spał, z przerwami na karmienie, a za to w nocy dał sobie czadu 3 godziny marudzenia. Ważyłam się i mam 12 kg mniej a najlepiej to 9
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeh idę bo za godzinę jadę a jestem w ciemnej |
|
|
|
|
#1134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
zjadłam śniadanie, pranie wstawiłam, myśle co zrobic na obiad bo musze sie do sklepu wybrać a tu pomysłu brak kompletnie....a taka niewyspana jestem na doadtek jeszcze taka pogoda senna.....
Licze na słońce na majowy week bo mam wkońcu możliewość spedzić kilka dni z tż i na spacerek wyjśc do parku czy nad zalew pojechać posiedzieć a nie "gnić" w domu w 4 ścianach Do potem |
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz jakie miałaś chusteczki. Może ktoś też je ma i będzie bacznie obserwował pupę dziecka. No i za wagę.
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boli mnie spojenie łonowe i chyba trochę mi zmniejszyła się opuchlizna o dziwo jak przestałam tak masowo pić.. albo już się do niej tak przyzwyczaiłam ze nie zauwazam.. |
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My raczej nie będziemy(na te dodatkowe), ale już widzę sprzeciw teściów. metropolitam na pewno to przykre jak się nastawiłaś na cesarkę a tu nic. Trzymam kciuki do następnego poniedziałku Cytat:
pisz nam tak więcej ![]() fajnie że braciszek zaakceptował małego oby mu się nie odwidziało![]() A ile przytyłaś w ciąży? |
||
|
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
a no to chyba, że tak
![]() dziękuję bardzo w imieniu męża. Zapraszam na ciasto milkę ![]() Cytat:
Cenne rady to ona sobie może wsadzić w ....To weź jej spytaj, czemu ja wymiotuję co drugi dzień. Może będzie wiedzieć lekarka Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

sympatyczna relacja, wiec chyba ta cesarka nie byla taka zla, co? pewnie w porownaniu z Twoim lezeniem itd. porod to pikus
dla Twojej lekarki, inni pewnie zwineliby sie do domu, tym bardziej, ze to perspektywa dlugiego weekendu...
w mięsnym kolejka straszna ale miła pani mnie wywołała na sam początek i obsłużyła poza kolejnością
już ??? no to nieźle 

trzeba tą wykończyć 

myślałam, że jeszcze poszalejemy w terenie ze starszym synkiem....eh.
także czekam. 

Ale co się dziwić, jak w Suwałkach ma być 14 stopni, a w Rzeszowie 27.