|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
ogórkami kiszonymi i schabowszczakami gryka-kokos (http://www.babysam.pl/p354,materac-k...fiki-miki.html). podobno uczulają, ale póki co (odpukać w nie malowane) nic się nie dzieje... Kocurku, doszły paski?
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz obadam ten materacyk- dzięki
Pani pisałam podziękowanie Tobie i Torreskowi Wszystko dotarło i dziękuję za miła niespodziankę |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
a koleżanki mówiły, że kalafior ciążowy (który mi się zrobił w zastępstwie mózgu) zniknie po porodzie
nie załapałam to się cieszę
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten materac co polecacie jest tylko 120x60 ja będę potrzebować 140x70 ![]() Eh.... Czytam jeszcze sporo o tych: http://allegro.pl/materac-lateksowy-...182653311.html Może któraś coś słyszała na temat takiego materaca?? |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
jest i ten większy. wejdź na stronę fiki miki.
http://www.materacyk.pl/pl/produkty/...-kokosowe.html Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-04-30 o 10:17 |
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wybór mnie powala...
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Większość dnia leże,ale już nie plackiem.
Dziewczyny siedze i wyje .Mam dość mojego tż,on wogóle się nie stara.Zrobił wczoraj obiad o godzinie 15:00 i gary z tego obiadu stoją do teraz Po ich wyjściu mam pozymwać,zrobił to na pdwal się i to połowe bo wolał grać
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4089 |
|
Konto usunięte
|
Iza wrzuć na luz
Mieszkanie to nie muzeum, chyba goście nie będą przychodzili oglądać wypucowanych gablot, a poza tym w Twojej sytuacji to jest usprawiedliwione.Jedyne, do czego bym się przyczepiła, to brak jedzenia, ale może rób TŻowi dokładną listę zakupów? Powiem Ci, jak było u nas: TŻ sprzątał również, jak mu się chciało. Ale ja specjalnie nie wojowałam, bo on ma stresującą pracę i też chciał wypocząć. Teraz też jeszcze robi: zmywarkę - raz na 2-3 dni opróżnia i wkładamy razem, pranie - 1 raz w tygodniu, chyba, że jest jakaś sytuacja awaryjna, podłogi myje raz w tygodniu, dokładnie odkurza raz w tygodniu, kuweta - to samo. Ja sobie przetrę kurze od czasu do czasu i włączę odkurzacz, ale tylko powierzchownie nim jeżdżę. Ale tak to naprawdę takie większe sprzątanie raz w tygodniu. Zakupy mi robił codziennie, ale z dokładną listą moją w smsie. Teraz też zawsze ze mną chodzi w sobotę i kupujemy więcej, ja sobie w tygodniu dokupuję tylko bieżące produkty. |
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dokładnie to działa jak U Prese.
Nie ma co się wykurzać Faceci inaczej na to patrzą...lista i leci do sklepu. Na początku nie robiłam kompletnie nic. Teraz wrzucę pranie i zmywarkę sama. (wyczyn normalnie Początek jest najtrudniejszy wiec spokojnie kochanie i się nie stresuj. Swoja droga nieźle ci hormony w tej ciąży buzują! |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Perse z tym jedzeniem to może przesadziłam.Są bułki,rzeczy do chleba,mam płatki więc do 15:00 nie bede głodna.Ale zawsze zapomni mi kupić warzyw czy owoców
NIC mnie tak nie wkurza jak nie umyte naczynia.Zadzwonił na przerwie,pokłóciliśmy się o te naczynia i ja oczywiście w płacz![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Kocurku ja też teraz nic nie robie.Ginpowiedział że mam leżeć większość dnia í odpoczywać.Co 2-3 dni moge zrobic krótki spacer.Ale kategorycznie zabronił robić zakupy i wykonywać prace domowe.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
wczoraj nie dalam rady nadrobic bo Mala dala popalic. nie wiem czy jej zeby nie ida. niedziela byla jedna dluga jazda pomiedzy Tz a Duza, ja stal posrodku probujac zalagodzic sprawe. i oczywiscie mnie sie dostalo najwiecej. wczoraj usmialam sie, bo probowal Tz kupic melko dla Malej. czytalam kiedyc, ze japonczycy czy cinczycy (tamte kierunki) wykupuja nagminnie mleko, ktore ja uzywam i sprzedaja z 3-krotna (chyba) przebitka u siebie, ale myslam, ze to zart. wiec wracajac, Tz nie mogl znalezc mleka i wkoncu jak znalazl i poszedl placic do kasy samoobslugowej to nie mogl zaplacic dokad sprzedawczyni nie sprawdila ile mlek kupuje
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4093 |
|
Konto usunięte
|
Iza ja też nie lubię, jak stoją gary, ale tak jak już Ci wcześniej pisałam - jak miałam nakaz leżenie, to przed sobą na stole miałam 5 talerzy, na każdym resztki jedzenia i czekałam, aż TŻ wróci i posprząta. I nie umarłam z brudu
Dasz radę, nie przejmuj się tym, naprawdę
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny lepiej mi jak sie wam wygadałam
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Izuka oszczędzaj się i nie przejmuj się bałaganem Ewel to już tak nie dużo do finału Pani dla Michałka - rośnie chłop że hoho ale to zasługa jego mamusi Co do inwestowania w dzieci to ostatnio gdzieś czytałam demota o treści "dziecko to skarbonka bez dna - ale najlepsza inwestycja w życiu" Perse trzymam kciuki za badanie! Ja się żegnam na kilka dni bo wyjeżdżamy do znajomych. Udanych majówek dziewczynki!!!! i proszę mi tu dużo nie pisać bo nie nadrobię Was potem
|
|
|
|
#4097 |
|
Konto usunięte
|
Anitko i dla Ciebie - udanego wyjazdu!!
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane....ale nie mam czasu na nic....dziś mam kiepski dzień....w dodatku pokłóciłam się z Tż tak że szłam 6km na nogach do domu....miałam dość!!
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Pani sprawdza się ta teoria, że mniejsze dziecko rośnie szybciej niż to z większą wagą
Koocur my też mamy kokos-pianka-gryka Powinnam dziś piec tort, robić sałatki, zastanawiać się nad prezentem. A tak miałam dylemat które kwiaty i znicze wybrać. Dziś Filip skończyłby dwa latka Pewnie byłby już Mały rozrabiaka z niego. Nigdy nie pogodze się z jego odejsciem |
|
|
|
#4100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
aż mi łezki poleciały... U nas za 3 dni 13 miesięcy... |
|
|
|
|
#4101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40567846] U nas za 3 dni 13 miesięcy...[/QUOTE]
|||
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Iza w sumie to nic ale już miałam Go dość...chociaż cały czas starałam się aby było między Nami dobrze to dzis już nie wytrzymałam tego wszystkiego....łzy mi poleciały ☠☠☠łam drzwiami i poszłam....
Poza tym byłam u gina....nie dostałam skierowania bo pani dr idzie od jutra na emeryturę i nie mogła mi go wystawić ale kazała iśc do drugiego gina na NFZ i że on mi wystawi i zajmie sie mną i moim przypadkiem i da mi skierowanie na te badania na zespół antyfosfolipidowy....
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
![]() dziś pracowity dzień od rana mam upiekłam 4 chleby -2 takie zwykłe z ziarnami (oczywiście wszystkie pełnoziarniste) i 2 z serkiem żółtym i ziołami mniam zaszalałam, bo dziś jedziemy do znajomych a jutro do moich rodziców więc chciałam im zrobić niespodziankę poza tym wysprzątałam całą chatę i zrobiłam 2 prania - a teraz kręgosłup mi pęka, ale dam radę miłej majóweczki kochane nie piszcie za dużo żebym dała radę nadrobić w czwartek
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-30 o 15:32 |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż zabrał mnie dziś do knajpy na obiad.10 minut spacerkiem więc poszłam.Porozmawialiśmy,z obaczymy czy bedą efekty
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Dopytywalam sie czy oby na pewno, czy nie bedzie za pozno, mowilam ze mam daleko do warszawy, a ona na to ze mam przyjechac ![]() Zatem pojade.. ![]() Cytat:
Ja pewnie w czerwcu bede mocno ryczeć.. Przytulam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40567846] aż mi łezki poleciały... U nas za 3 dni 13 miesięcy...[/QUOTE] Biedna ![]() Cytat:
![]() Milej majówki ![]() Iza, nie stresuj sie, u nas bylo podobnie.. Szkoda zdrowia, facet to tylko facet, nie wymagaj zbyt wiele W jedej złotej mysli bylo napisane:Facet : cięzko z nim zyć a zabic szkoda |
|||
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
dla Tż... nie chciało się chłopu gotować hihi Fiol mocno...ja już nawet nie liczę....zaraz bym w psychiatryku wylądowała....Elizka Kochanie dobrze że jednak jedziesz i nie będziesz miała cyklu w plecy,...bo to czekanie na to wszystko jest najgorsze Rena boshe jaki chlebuś!! podeślij mi kawałek!! Udanej MAJÓWECZKI Kochane.... Pije Wasze zdrówko....
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Przepraszam, że nie cytuje. Co się dzieje z facetami
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Z tej złości, żalu po dzisiejszej kłótni przekopałam ogródek, bo mój "kochany" Tż ma to w d... wcale mi nie ulżyło, tylko mnie brzuch boli
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-04-30 o 18:25 |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
edytte heh.....ja też szłam z buta kawał i już zaczęłam krwawić od nowa....
Też uważam super majówke za SUPER normalnie!! mam dość ....rozumiem Cie w zupełności....
|
#4109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie napije ![]() Za zdrówko naszych kochanych mamusiek ![]() Cytat:
).. Wiem ze sie mądrze, ale chyba najlepsze jest przeczekac i dac na luz.. Moj zachowywal sie tak samo i tez byly awantury - a to tylko mojego zdrowia szkoda..Cytat:
Czasami po zabiegu zostaja skrzepy. Ja tak niestety mialam i tydzien po zabiegu, jak bylam na kontroli, dostalam dodatkowy antybiotyk.. |
|||
|
|
|
#4110 | |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny strasznie mi przykro z powodu tych Waszych kłótni i innych spraw, które powodują, że te dni nie wyglądają tak, jak by miały...
Cytat:
Ja byłam na dopplerze. Wyniki dobre, uff... Ale badanie makabra, musiałam stać na leżance... I lekarz mnie macał po nogach :P Dla mnie mega krępujące :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

ogórkami kiszonymi i schabowszczakami 

Mieszkanie to nie muzeum, chyba goście nie będą przychodzili oglądać wypucowanych gablot, a poza tym w Twojej sytuacji to jest usprawiedliwione.

dla Michałka - rośnie chłop że hoho
Pewnie byłby już Mały rozrabiaka z niego.

mniam
zaszalałam, bo dziś jedziemy do znajomych a jutro do moich rodziców więc chciałam im zrobić niespodziankę