|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
za wizyty ![]() dziewczyny z bolącymi podbrzuszami do lekarza marsz ![]() a ja mam dziś wizytę popołogową i wiecie co boję się ![]() poprasowałam wszystko co miałam, ostatnio zauważyłam że na wszelkie smutki i stresy pomaga mi prasowanie
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny, uważam, że będzie mi pasować.
Nancy, czemu się boisz? Iffonka i Lady - kciuki za wizyty.
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Widzę że jest nas więcej Witam mamusie (jest i nawet mama bliźniacza )Nie odnoszę się bo dopiero będę nadrabiać póki Oskar śpi. Pisałyście wczoraj o tych paczkach-do mnie dziś przyszła z bobovity (każda dostanie która wypełniła ankietę z różowego pudełka,bo to właśnie od nich jest ). Lecę czytać.
|
#4864 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Patrzcie na tego wariata : http://www.youtube.com/watch?v=vDG9a...ature=youtu.be Ja nie wiem cieszyć się martwić Na bluzce ma bluzce gumowy obrazek i on go hamuje, ale rano normalnie suną do przodu![]() Lady, mogłabyś spytać neurologa czy tak wczesne pełzanie może być objawem wzmorzonego napięcia >?
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-04-30 o 11:56 |
|||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Black wiem, że to głupie ale boję się, że doktorek wsadzi tam rękę to pęknę na szwie :/ cały czas czuję to pęknięcie, taki dyskomfort w środku...
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu jeden dzień i tyle stron!!!
Bijkora Black ładna fryzurka Dziewczyny współczuję tych bóli... Ja też tak miałam raz... nie mogłam wstać, to było w ciągu dnia, byłam sama z Dadim, sczęście, że był w miarę grzeczny ... nie wiem, czy to nie było na owulację.. Co do Dove, Black, to mam ten z migdałem, jest ok ![]() U nas dziąsła nabrzmiałe na dole i u góry . Używamy Camilii i Calgelu, a jak Mały wydziera się, nie chce jeść, pcha do buzi wszystko na chama i strasznie placze to jeszcze Pedicytamol. Lekarz zalecil, bo działa też przeciwzapalnie. Wodę dajemy z kranu nas, a u rodziców tata kupuje źródlaną, bo boi się ze studni mu dać. Ja wczoraj cały skalpel, dziś tylko te na brzuch i tak na zmianę sobie to zaplanowałam zobaczymy ![]() Dziewczyny ale jestem zla. Mieliśmy jechać do moich rodziców na długi weekend i wyobraźcie sobie, że wczoraj po 22 siostra ojca się zapowiedziała, że DZISIAJ przyjadą! I w rezultacie my nie pojedziemy bo nie mamy gdzie spąć! Miałam się pochwalić co Młodemu zakupiłam na all?? Jak nie to się pochwalę bo jakość ciuchów lepsza niż na zdjęciach i za tą cene takie genimanialne http://allegro.pl/mega-paka-rozmiar-...175191420.html fakt faktem, że kurier drugie tyle, no ALE ![]() sobie też pakę ciuchów już drugą wygrałam trza się jak matka ubierać czasem ![]() Bączek się obudził
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-04-30 o 12:03 |
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elegancka Bardzo mi się podoba Cytat:
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Boszszsz.. Gdzie moje maniery
|
|
|
|
#4869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
aaa... fakt
Cytat:
Cytat:
A makijaż już sobie wymyśliłaś?
|
||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, jeszcze nie, ale wydaje mi się, że pójdę w złotą powiekę z wykonturowanym załamaniem i do tego pin upowa kreska, jakieś różowe usta, mocno rozświetlone policzki...
Coś takiego świetlistego.
|
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Scotasia, moja Mala miala katar od 4 tyg.zycia, jeden lelarz wirus, drugi lelarz sapka, dopiero trzeci lelarz powiedzial ze to moze byc od ulewanua i karmie mala bebilonem na ulewanie. Dawalam kropelki nasivin, wit.c, trasilan czy jakos tak, taka sol do noska i robie inhalacje juz drugi tydzien i jest o wiele lepiej.
A no i odciaham Katarkiem. Tylko mam problem bo niunia nie chce butelki jesc!!! Mam 3 rodzaje i nie chce!! Macie jakis sposob aby zechciala???
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Ewa, nie wiem, co Ci doradzić... To jest problematyczne, jak maluch nie chce butelki, moja od razu chciała, obojętnie z jakim smokiem, bo też miałam kilka rodzajów - obecnie stosuję tylko Tommee Tippee. Może jakoś zachęcić ją, włożyć do buzi pierś, a potem szybko zmienić na butelkę?
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Witam nowe mamusie
![]() Magnoliss pamiętam Cię
|
|
|
|
#4875 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że mąż Ci tak pomaga ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito, moja też tak robi, jak ją kładę na brzuchu - jakby próbowała już raczkować, masakra!
Cieszyć się, czy się nie cieszyć? Nie ma żadnego napięcia, bo już jej się wyrównało (miała za noworodka takie lekkie, że jak przekręcała główkę w jedną stronę, to ciałko jej się lekko wyginało, ale już dawno to przeszło). A teraz jest taka silna, że mnie momentami zadziwia po prostu.
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Illusion-zaraz wstawiam-zagadałam się wczoraj z mężem i później mi się już nie chciało ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Lady, Black-warto by to sprawdzić co się z wami dzieje. Brzmi groźnie. Little- cofnęłam się kawałek i mi rozjaśniło (jakie 40km ) wcięło mi jedynkę mam do ciebie ok 140 km (no może mniej-musiałabym męża dopytać ). Także z kawy ![]() Nomen- ja też z góry jestem pomorskie jak się patrzy (jak mogłaś nas pominąć? ). Black-fryzura śliczna. Napewno będziesz w niej pięknie wyglądać Co do fryzury- BOKEH -boskoooo ![]() Ultra(chyba dobrze pamiętam? ) piękna Jula Deli- współczuję rozłąki z tż (oby uległo zmianie i żebyście długi weekend spędzili razem ). Lubcia-dawaj fot. z chrztu Bijkora- ty uważaj bo Nadia ci niebawem sama z łożeczka wyjdzie (spryciula mała). Pstryczku-Za ząbek Kubusia Szklanka- za 3 miesiące Uff wszystko! mały śpi więc biegne teraz gary myć i dam tą fotke do k.
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa wścieknę się dzisiaj! Jeszcze na dodatek dostałam maila, że przesyłka, na którą czekam drugi tydzień się opóźni bo nie mają jednej rzeczy. I mam zadecydować czy chcę resztę czy anuluję wszystko. No ludzie złoci, to nie można tego było w zeszłym tygodniu napisać
Dziękuję Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-04-30 o 12:38 |
|
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Black, , probowalam ale jest krzyk...mam tez tommee, nie wiem kurcze, nie wyjde nigdzie.z.domu sama na dluzej....masakra. A kiedys koperek pila bez problemu...a no i raz wupila dwie butle tego preparatu ale wiecej nie chce....
Mojatez jakby raczkowac chciala juz, chodzi lezac na brzuchu swoimm lub czyims, sie wspina no i do siedzenia sie ciagnie skubana ![]() Moze gumoey smoczek jej zasmakuje?
|
#4880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do tego katarku trzeba mieć odkurzać z regulacją mocy? Chciałam kupić, bo mały nie lubi fridy, ale nasz odkurzacz nie ma takiej opcji Cytat:
Cytat:
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
No to się obrobiłam a mały nadal śpi
Mój mąż wczoraj złapał małego pod pachy i tak jakby chciał go postawić (lekko trzymał go w powietrzu tak żeby delikatnie tylko dotykał stópkami łóżka-bo to na łóżku było) i wiecie że on normalnie chodził? (czasem tylko wysoko podnosił jak w marszu ). Te nasze dzieci naprawdę spryciule są Teraz idę do k. (pewnie tam też mnie czeka zaległości a zaległości -ojojoj ).
|
#4882 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chcesz żeby Pietraszko miał dużo wartościowego pokarmu?? No właśnie...to teraz masz odpisać że obiecujesz poprawę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. wody się napije owszem ale od mleka jest tylko cyc i koniec inaczej histeria jakby go ze skóry obdzierali i z głodu by zszedł a nie wypije z butli.Black będzie pasowała ta fryzura do sukienki
|
|
#4883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od początku nimi karmię. Mam antykolkową i Mała ani razu żadnej kolki nie miała ( chociaż nie wiem czy tak na prawdę butelka temu zapobiega )
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
miała z Was któraś / albo ma problemy z wypryskami po ciąży? .. u mnie jest jakaś masakra ... mam całe czoło w takiej drobnej kaszce ;| myślałam na początku że to Vitapil bo straszne bulwy mi sie po nim porobily, odstawilam i zeszlo wszytsko ale teraz znowu .. i tak sie zastanawiam czy to nie jest wina hormonow po ciazy, no bo dlaczego niby mialoby sie to pojawic, w zasadzie poza jednym kremem z iwostinu nie zmienilam kosmetykow .. jestem zalamana ... wybiore sie po majowce do dermatologa, no ale juz i tak zalapalam dola i teraz jeszcze to ..
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
Mam te butelke tommee wlasnie i dwie aventu, nic z tego...moze jej ta papka nie smakuje, sprobuje dac jej mleka mojego, kiedys slicznie wypijala
A katarkiem na najmniejszej mocy odciaham odlurzaczem, ale Laurka pisala ze tez miala taki bez regulacji i talim wyciagala!
|
#4886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytałam się was wczoraj o ten krem do którego wstawiłam linka.. Miałam kilka próbek właśnie tego kremu, zużyłam je, możliwe że to od tego ? Moja druga opcja jest taka, że moze mi się tak dziać po Revlonie Colorstayu.. ale nie wiem, bo z nowości to tylko te 2 kosmetyki na twarz kładę ..
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerka, też mam coś takiego, ale już praktycznie zeszło - tylko u mnie to było niewidoczne, jedynie lekko wyczuwalne pod palcami.
Insolito, warto mieć takie szybkie i silne dziecko pod obserwacją właśnie, ja mam szwagra fizjoterapeutę, więc od czasu do czasu proszę go, by obejrzał małą, ale nigdy nic nie znajduje u niej... Po prostu tak się rozwija. Dlatego nie bój się, u Ciebie pewnie też jest to samo.
|
|
|
|
#4888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja spróbuję ten krem zmienić i wrócić do starego i zobaczę co się będzie działo ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
a walczyłaś jakoś z tym dziadostwem czy zeszło samo?
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
ewadylewska mo że właśnie gumowy smoczek
![]() My tak mamy ze smoczkiem uspokajającym. Silikonowego, ładnego, droższego nie chce, a chce tylko te gumowe z Rossmanna (po 2 pakowane)
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ze śląska! mam szybkie pytanko, bo myslałam jutro wybrać się na jure krakowsko częstochowską wiecie ogrodzieniec itp... no i zastanawiam się czy tam z wózkiem da rade? byłyście z wozkiem lub bez jakoś niedawno? bo ja już daaawno i nie pamiętam.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

za wizyty 

Na bluzce ma bluzce gumowy obrazek i on go hamuje, ale rano normalnie suną do przodu

Teraz już nie mam pierwszeństwa, bo nie jestem w ciąży...

) piękna Jula
).
chcesz żeby Pietraszko miał dużo wartościowego pokarmu?? No właśnie...to teraz masz odpisać że obiecujesz poprawę 
Tzn. wody się napije owszem ale od mleka jest tylko cyc i koniec inaczej histeria jakby go ze skóry obdzierali i z głodu by zszedł a nie wypije z butli.
6 5 4 3 2 1