|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Rzecz, która niezmiennie mnie zadziwia: mierzenie innych swoją miarą i nie chodzi mi nawet o supermenki pracujące i studiujące prawo i medycynę jednocześnie, ale np. JA mogłam TO i TO, więc Ty też możesz. Nie, nie mogę.
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-04-30 o 00:11 |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj głęboko zadziwił koleś, który po tym jak poprosił o pieniądze na jedzenie, zapytał:
"Mogę o coś spytać?"[kiedy ja się nauczę odpowiadać na to pytanie NIE...] "Masz ochotę na seks?" Padłam, umarłam, nie wstałam.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-04-30 o 12:14 Powód: głupawa pomyłka :D |
|
|
|
#933 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowicie nie rozumiem twojego jadu i agresji skierowanego w moja strone tylko dlatego ze nie chce dawać obcej osobie za moje ciężko zarobione pieniądze pełnego pakietu socjalnego. A oto realia z rozmów z nianiami, które w internecie na pewnej znajej stronie wyglądały dość dobrze i przez telefon rozmowa była sensowna ale o tym poniżej. Cóż sa takie nianie, które mają bardzo duże mniemanie o sobie, bo skonczyły polonistykę, albo wychowanie wczesnoszkolne, przedszkolne czy inna pedagogikę chciały by conajmniej 10 za godzine a najlepiej 15 lub etat!a u mnie na rozmowie odpadają na pytaniach: -Numer alarmowy na pogotowie -proszę przewinąć lakę tak jakby przewijała pani dziecko ( łapią lalkę za nogi!!!) wzglednie zaskoczenie bo pani nigdy dziecka nie przewijała. - ubieranie dziecka- nie zwijają rękawów ale szarpią za ręce - nie znają bajek dla dzieci -nie rozumieja że niemowlakom tez się bajki czyta -są oburzone że w domu tv brak - nie znajomość angielskiego na poziomie A2 to nic, tak samo jak FCE, wole żeby ktos taki mojego dziecka nie uczył, z reszta niania nie ma uczyć języka tylko opiekować się dzieckiem - jak również są oburzone jak mówię że chce żeby praca z moim dzieckiem polegała na tym że się siedzi na podłodze i bawi zabawkami, lub czyta książkę. ( No jak na podłodze! ja mam siedzieć na dywanie!) Tak preferencyjny zus jest dla firm przez pierwsze 2 lata ale to dobra sytuacja dla studiujących kobiet, które przez pierwsze dwa lata zajmują sie opieką nad dzieckiem a poźniej maja jednoosobową działalność zgodną z wykształceniem lub zainteresowaniami, jak równiez niania z firma łatwiej znajdzie dalszą prace w przedszkolu czy klubiku. Z reszta nianie można zatrudnić na zlecenie czy o dzieło. I nie nie wymagam cudów i płacę więcej niz 5 złotych. I tak mierze innych moją miara bo ja musze w pracy dawać z siebie wszystko, w domu tak samo i dokładnie tego samego oczekuje o TZ i każdej osoby której za coś płace nie ważne czy jest to ekipa remontowa, fryzjerka, niania czy księgowy- nie będę tolerowała bimbania i wykorzystywania mojej osoby, czym bardzo kometę uraziłam. Mama nadzieję ze komety nie spotkam i nie będę miała styczności z takimi nianiami. |
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Gość najpierw prosi o kasę na jedzenie, a potem mnie pyta czy mam ochotę na seks...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40562464]Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks?
![]() ![]() To ja biedna bym mu odpowiedziała "noooo dawaj", bo bym myślała, że z tym tekstem chodzi o to, że chce mi pokazać jakiś wiersz czy coś, przez siebie napisane ![]() Cytat:
i wcale nie uczą się szybciej niż dzieci, które zaczynają naukę w podstawówce. Żeby tak było i przyswajały szybciej, to musiałyby mieć styczność z językiem przez 50% swojego dziennego czasu, a nie 2 czy 3 razy w tygodniu.A jeszcze jedno - dzieci uczą się języka już w łonie matki Była jakaś kobieta, która miała męża Francuza - zaszła w ciążę będąc we Francji i dopiero pod koniec ciąży wróciła do Polski - dzieciak jak podrósł lepiej posługiwał się francuskim mimo że miał z nim mniejszą styczność (tylko tata mówił po francusku, a otoczenie itd. po polsku)... Później zaszła w drugą ciążę - tym razem w Polsce, a dopiero poród itd. we Francji - i sytuacja odwrotna - dzieciak potem śmigał lepiej po polsku niż francusku.. ![]() Cytat:
Takich nie widziałam
|
||
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co ważne jak nie najważniejsze akcent, lepiej żeby nie uczyła angielskiego osoba z polskim akcentem lub słaba znajomością języka. Bo to co złapie sie na początku zostaje na długo. Dlatego lepiej zrezygnować np z taniego korepetytora np po FCE - może uczyć dzieci, ale wydac więcej na takiego na poziomie co najmniej C1 ale efekty będą lepsze i znajomość języka i wymowa nieporównywalne. Dlatego też ważne jest żeby emigranci mówili do dzieci we własnym języku a nie w języku nowego kraju. |
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie, ja przeważnie też nie omawiam moich kłótni z przyjaciółką. TŻ musi mi wybitnie zajść za skórę, a ja muszę być w naprawdę złym humorze, żebym pogadała z przyjaciółką. Ale to i tak bardziej ogólnikowo.
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40562464]Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks?
O jeny, dopiero teraz tą literówkę zauważyłam ![]() Nie, żadnego kodu, tam było po prostu pytanie o seks
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#943 |
|
Konto usunięte
|
Jedząc obiad przypomniało mi się jak kelnerka rozwaliła kiedyś sytem
.Poszliśmy na kolacje, srututut i tak dalej, no i przychodzi główne danie. No i tak rozkrawam mięso i... surowe. No to mówię przepraszam czy może pani to zabrać/coś z tym zrobić, tak oczywiście wezmę mięso i wymienię, musi pani 20 minut poczekać. Wiecie co zrobiła? Przełożyła to mięso na talerzyk i z nim poszła, mnie zostawiła z jarzynką na ciepło i ziemniakami tak żebym czekała Chyba ktoś ją na kuchni zrąbał bo wróciła się po cały talerz |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co mnie zdziwiło? Dzisiaj była koronacja nowego króla w NL, bo królowa abdykowała, bo nieczęsto się zdarza w ogóle w monarchiach ostatnio...obserwując polską tv, coś tam bąknęli i tyle. Jakby była taka sama sytuacja, tyle, że w Anglii, to byłby to temat numer jeden przez najbliższy tydzień albo i miesiąc. W końcu ciąża księżnej Kate atakuje wszem i wobec z każdego portalu i to w jakiej kiecce poszła do szpitala dziecięcego, czy jadła hot doga
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo jest w drugą stronę. Które państwo interesuje się wyborami prezydenckimi w Polsce? Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-04-30 o 13:16 |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi się zdawało, że to kogoś zainteresuje, bo to taka ciekawostka. W końcu nie co dzień jakiś król abdykuje .
|
|
|
|
|
#947 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dodatkowo to, że członkowie rodziny króleskiej w Wielkiej Brytanii to tez trochę celebryci. Plotki, ploteczki są często bardiej chwytliwe niż powazne sprawy polityczne.
|
|
|
#948 |
|
damn good coffee
|
Nie no, jak abdykowała kilka miesięcy temu to dość sporo o tym mówiono
Teraz jakoś przycichło.
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi jaranie się księżną Kate. Strasznie ją postarzają makijażem a stroje ma takie zwyczajne. Najbardziej mnie zdziwił fakt, że sporo osób kopiowało jej pierścionek zaręczynowy i chciało mieć identyko tylko w wersji dla plebsu
.
|
|
|
|
#950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() swoją drogą dlaczego abdykował? |
|
|
|
|
#951 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Choć tu przyznam szczerze, że dopiero od Ciebie się dowiedziałam, że Kate jest w ciąży ![]() Tak czy inaczej, selekcja materiału jest niezbędna. Głównie chodzi o to, by jak najwięcej osób usiadło przed telewizorem, dlatego daje się takie informacje, jakie interesują ludzi (upraszczając sprawę, bo telewizja ma też wpływ na to, jakich informacji chcą ludzie ). Efekt jest taki, że o jednych wydarzeniach mówi się dużo, o innych mało, a o jeszcze innych w ogóle się nie wspomina.
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zainteresowanie brytyjska rodziną królewską nie zaczęlo się po reżyserowanym szoł w wykonaniu księżnej Diany? |
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie fakt, dynastia holenderska jest słabo medialna, jakoś nie chcą szaleć, jak ci z Anglii. Dynastia z Danii czy Norwegii, też jakaś taka spokojna. O królu Hiszpanii kiedyś słyszałam w kontekście wydawania morza pieniędzy i urządzaniu polowań na lwy i nosorożce
.
|
|
|
|
#955 |
|
wańka wstańka
|
Bo dla katolików jest ważny.
O wiele ważniejszy niż pomarańczowy kolor monarchii w Holandii.
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sądzę, że sporą część bardziej jara to, że to dzień łażenia na pomarańczowo i picia morza alkoholu ...no i można sprzedać na ulicy niepotrzebne graty z chaty haha.
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Powiedziano o tym, wspomniano, ale nie można o każdym kraju mówić non stop, to nierealne.
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po prostu wyraziłam zdziwienie, od tego ten wątek. Dla mnie przesadą jest jaranie się do granic możliwości wyborami w USA, czy ślubami w dynastii angielskiej, które to trzeba transmitować w tvn24 . Chociaż, tak samo dziwiło mnie transmitowanie na żywo rozprawy mamy Madzi . Nie każe wcale się ogółowi jarać pomarańczową dynastią w NL, żeby nie było.
|
|
|
|
|
#959 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Mniejsza z tym, że pewnie jej fryzjer, maniciurzysta i co tam jeszcze kosztują fortunę. Ale Kate jest taka jak my A czemu ogólnie brytyjską monarchią? Tego do końca nie wiem, tak jest od dawna, dawna. No i więcej ludzi jara się WB, lubi koszulki z jej flagą itd. No i Anglia jest bardziej znacząca w Europie. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Ale są tez inne teorie spiskowe, związane m.in. z bankiem Watykanu itd.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-30 o 14:43 |
||
|
|
|
#960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żeby było więcej kasy na fryzjera, manicure itp. ![]() Zresztą, jak tak na nią patrzę... powinna jeszcze obciąć fundusze na te sukienki i poszukać kogoś lepszego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

ani nie jara mieszkanie z kimś obcym w pokoju do 30 r. ż.[COLOR="Silver"]

i wcale nie uczą się szybciej niż dzieci, które zaczynają naukę w podstawówce. Żeby tak było i przyswajały szybciej, to musiałyby mieć styczność z językiem przez 50% swojego dziennego czasu, a nie 2 czy 3 razy w tygodniu.
Była jakaś kobieta, która miała męża Francuza - zaszła w ciążę będąc we Francji i dopiero pod koniec ciąży wróciła do Polski - dzieciak jak podrósł lepiej posługiwał się francuskim mimo że miał z nim mniejszą styczność (tylko tata mówił po francusku, a otoczenie itd. po polsku)... Później zaszła w drugą ciążę - tym razem w Polsce, a dopiero poród itd. we Francji - i sytuacja odwrotna - dzieciak potem śmigał lepiej po polsku niż francusku.. 

. Nie każe wcale się ogółowi jarać pomarańczową dynastią w NL, żeby nie było.