|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
"Ósmy miesiąc to taka szkoła przetrwania. Już masz dość, a jeszcze końca ciąży nie widać. Brzuch jest spory, chodzisz jak kaczka, ciężko ci się schylić, by zawiązać buty, co godzinę szorujesz do toalety, śpisz tylko na jednym lub drugim boku, męczy cię zgaga, boli kręgosłup, ledwo człapiesz po schodach, przytyłaś i gdy patrzysz w lustro widzisz coś w pół drogi między lwem morskim a wielorybem. A tu jeszcze siedem tygodni do końca. No i czy kobieta nie ma pod górę?"
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
A ja siedzę w ikeii i waals podczytuje
![]() Widziałam lonely ze pytalas gdzie jestem.Bard,o mi sie zrobilo milo ![]() Czekam na Suzie az sie skonczy basic na kulkach I pojdziemy zjeść klopsiki a potem do reala na zakupy. Wiecie co jak dostałam papirer na cc to chyba wylizowalam bo spalam cala noc z 1 przerwa na siku.Za to mój TZ się strasznie boi... Tłumacze mu ze to opcja bardziej bezpieczna dla mnie i młodego ale do niego nie dociera.Chodzi strasznie zeatresowany:[
|
|
#1263 | |||
|
siedzę i myślę
|
Miałam nie zasypiać, a i tak zasnęłam...
Od 8 do 12 Przyszedł leżaczek i zaraz będę testować Cytat:
Małemu nic nie jest po niej ? Cytat:
No poza tym treningiem to się zgadza Ja to chciałabym chociaż móc pójść na dłuższy spacer ... wczoraj mierzyłam swoje spodnie - wszystkie zatrzymywały się na udach, strasznie się dołuję tym, że tak przytyłam w udach i boję się, że będzie ciężko mi wrócić do stanu sprzed ciąży... a mam tyle fajnych spodni w rozm. 34 ![]() Cytat:
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakiej formie masz ten mocznik? może średnio się spisuje, bo reszta kosmetyku skórze nie pasuje? w ciąży to już mnie nic nie zdziwi... ogólnie jeszcze trochę kwasów AHA by się przydało, ale w ciąży lepiej unikać, no i latem też, więc dopiero na jesień byś mogła sobie jakiś balsam z AHA+mocznikiem skombinować tak do pielęgnacji codziennej. prócz tego oczywiście pomysł z medycyną estetyczną jak najbardziej!
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
chyba w snach ![]() Dziewczyny wymoczylam twarz w rumianku herbata z miodem i cytryna wszystko według zaleceń. No ale przyznam tabletka apapu i od razu w sen na godzine... ![]() Wstalam właśnie i od razu inny człowiek. Dużo lepiej. Musiałam mieć gorączkę a żadnego termometru w domu:banghead: Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-04-30 o 13:40 |
|
|
|
|
#1267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też mam taką nadzieję |
|||
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Przyszło łóżeczko, materac i pościel
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolina za leżaczek, jaki masz?
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że już lepiej
|
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Moje łóżeczko takie jak w załączniku. Kurcze nigdy nie myślałam, że tak się będę cieszyć z takich drobiazgów. Pewnie dziś będę wyła do tego łóżeczka
Ups, nie doczytałam, że to Karolinę pytałaś
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
jakbym dostała rozstępów to oczywiście byłaby moja wina bo za mało smarowałam brzuch, no niestety ciężko mu zrozumieć, że nie wszystko mozna osiągnąć
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie i dla tego pana ![]() nie uwierzycie! Dziś w banku jeden pan przepuścił mnie w kolejce jestem do tej pory w szoku ![]() a z gorszych spraw to.. albo zabije dziś męża albo urodzę albo jeszcze szlag mnie trafi |
|
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się właśnie załamałam, bo okazało się, że roślinka która chciałam w cieniu posadzić, musi być na słońcu i musi mieć sucho
albo ususzę klematisy, albo zniszczę roślinkę
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co prawda zauważył moje rozstępy na biodrach i na piersiach, ale jak sam stwierdził "trudno, przecież smarowałaś"
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki napewno bede pić litrami... W sumie to nawet dobre ![]() Tak wogóle wczoraj kupilismy wózek ![]() Juz mamy wszystko ![]() Zobaczcie gdzie najlepiej pomieścić gondole przed narodzinami w kawalerce
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1280 |
|
siedzę i myślę
|
A co częściej ?
Ja w nocy wstaję jakoś średnio co 3 godziny.Tiny love http://allegro.pl/tiny-love-3w1-leza...184836013.html
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój nie znosi zapachu oliwki for mama z babydream. Mówi, że cała pościel tym śmierdzi Czasem proszę go żeby mnie obejrzał jak jestem rozebrana czy rozstęp mi gdzieś nie wyszedł to mówi, że tyle tej śmierdzącej oliwki w siebie wcieram, że na pewno mi nic nie wyjdzie. No zobaczymy
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
:banghead: szok. Moja mama ma po bracie takie rozstepy, że aż boli jak sie patrzy. Na brzuchu udach caly brzuch zorany. Takze to na bank genetyka. Ja sie chyba wszystkim smaruje co jest polecane a i tak wychodzą:screwy:
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niunka u mnie na początku łóżeczko wyglądało identycznie- załadowane czym się da
|
||
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
piękny termin!
![]() Cytat:
ten cerkoderm z 30% mocznika powinien lepiej sobie poradzić. ma parabeny, których nie lubię , ale poza tym substancje nawilżające jeszcze przed pochodnymi ropy... zauważyłaś, żeby na którejś ręce było chociaż trochę lepiej, czy obie tak samo kiepsko wyglądają? bo jak oba kremy dają ciała, to d.pa blada no, ale jest spora szansa, że po porodzie (wkrótce! ) trochę się poprawi
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjedz sobie loda albo szokobąsa, szkoda stresu na chłopa.
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Mój chodzi i mi powtarza ze jestem jego tygrysem który nosi w sobie jego dziecko i To nie uniknione. Jego mama mu do tej pory suszy głowę, że przez niego ma rozstepy i caly czas mu pokazuje :P oczywiście w żartach :p
|
|
|
|
#1289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
Cytat:
![]() pamiętam, że sliczne. Nasze łóżeczko dzisiaj miało być wysłane wiec pewnie najwcześniej w czwartek będzie o ile nie w poniedziałek. Cytat:
![]() Ja wózek i wszystkie pierdoły trzymam na razie w pralni. Dobrze, że jest duża bo nie wiem gdzie miałabym zmieścić to w pokoju.
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. M
Cytat:
to fakt, mam skore podatna na uszkodzenia, bardzo delikatna... Wiec co zrobic? teraz moge jedynie smarowac,a po ciazy zobaczymy co jeszcze da sie zrobic. Marchewka ![]() Co do wagi po porodzie to zobaczcie ja dziewczynom naszym.szybciutko spada u nas tez tak bedzie Moja przyjaciolka miala w tydzien po porodzie -11kg a przytyla 13. Tak wiec wszystko z nas zejdzie, zobaczycie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

mniam ,mniam i wpieprzyłam obiad- kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowo- koperkowym z makaronem

dla Ciebie i dla tego pana
jestem do tej pory w szoku 

no, ale jest spora szansa, że po porodzie (wkrótce!
Ślub 27. X. 2012
:confused : Wygląda jak po jakimś zabiegu - moze mnie kiedyś porwali kosmici i mi coś wszczepili?