|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
3-5dc: FS4, FT3, FT4, ATPO, ATG, LH, estradiol, prolaktyna i AMH ale to niekoniecznie 20-25dc: progesteron, testosteron |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej, hej jestem i ja
![]() Dzisiaj ostatni dzień w biurze, skończyć muszę dużo rzeczy, więc trochę jestem zarobiona, ale jutro już zaczyna się długi weekend i nowe możliwości ![]() Cytat:
No właśnie dziekuję za namiar na tą stronkę. Nigdy nie korzystałam, ale już zaczęłam ją przeglądać i wygląda bardzo fajnie. Myślę, że na pewno uda nam się znaleźć coś fajnego i nie za drogiego. Cytat:
![]() Ciasto: 25 dag mąki 12 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki soli mąka i masło do formy owoce (w przepisie podają truskawki, ja robiłam z pomarańczy i kiwi) Krem: 6 żółtek 10 dag cukru pudru 4 dag mąki 500 ml mleka łyżka masła Wykonanie: Masło posiekać z mąką na kruszonkę. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść dodając 4 łyżki bardzo zimnej wody. Ciasto nie jest za słodkie, ja bym chyba następnym razem dodałoa jeszcze trochę cukru. Musiałam też dodać więcej mąki, bo jak dodałam wody to mi się nie chciało zlepić. Ciasto uformować w kulkę i wstawić do lodówki na ok. 2 h. Krem: żółtka i cukier ubić na jednolitą masę, delikatnie dodawać mąki. Zagotować mleko. Stale mieszając masę dodawać wrzące mleko. Gdy masa będzie gładka, przelać do garnka. Cały czas mieszać na wolnym ogniu, aż krem zgęstnieje. Gdy zacznie się gotować przelać do salaterki i zostawić do wystygnięcia. Posmarować masłem, żeby nie zrobił się kożuch. Formę do tarty posmarować masłem, wysypać mąką, wylepić ciastem, ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 180 C i upiec na złoto. Na upieczonym spodzie rozsmarować wystudzony krem i następnie poukładać owoce. Smacznego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do mojego monitoringu, na czwartek już nie jestem umówiona. Wtedy będę miała 8 dc i gin powiedziała, że nie ma sensu. Idę zatem w poniedziałek (chciała na sobotę, ale wyjeżdżamy), to będzie 12 dc. No i zaczęłam mierzyć temp ![]() Wyjazd chyba średnio romantyczny nam się szykuje, bo gin kazała wstrzymać się z przytulankami. Będziemy czekać na owu żeby się tylko w nią wstrzelić. Zobaczymy co z tego wyjdzie... ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() p.s. jak będziesz chciała, żeby na liście pozmieniać Twoje dane, to napisz na priv Cytat:
Jeżeli chodzi o @, to na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że odkąd zaczęliśmy starania to u mnie też wszytsko inaczej i dziwniej wygląda... nie mówiąc o jakiś różnych dziwnych boleściach i kłuciach, których wczesniej nie zauważałam jakoś nigdy ![]() Cytat:
![]() Aha... już doczytałam, że zdążyłaś odpowiedzieć ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-30 o 15:07 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 12dc to wg mnie dobry początek i niby szkoda że wam lekarz romantyzm wyjazdu odebrał ale jednak jakąś metodę od razu zaproponowała ![]() Już napisałam te badania tylko TSH zapomniałam dopisać że też w 3-5 dc trzeba by robić. Ja odpuszczam te badania w poniedziałek spróbuję zadzwonić na Karową albo do Bielańskiego i zobaczę jakie sa terminy do endokrynologa na nfz a po cichu będę liczyć że może uda się bez tego wszystkiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy na jutro w planach mycie okien ![]() ![]() Z tym piachem to w takim razie poczekaj na mnie do końca majówki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz to chętnie umyje za Ciebie okna a Ty wylejesz podłogę u mnie z pomocą szwagierki (wielce szczęśliwą ze może pomóc bratu ![]() Czy Tobie zostały już tylko 22 minuty pracy ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby to było takie piękne.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Jak to jutro będziesz musiała popracować? Miało być do dziś i koniec! Chyba się wykręcasz od mycia okien :P Nie zostawię męża samego z nią bo znów będzie po mnie jeździć poza tym mam nadzieję że przyjadę też męża siostrzenice wiec pewnie będę z nimi a jak nie to napewno będzie coś dla mnie do roboty. Jednak dziękuje za zaproszenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego USG. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
I weż tu bądź mądry jak każdy lekarz mówi co innego? Mi powtarzał i zapisał na kartce ze progesteron i testosteron w drugiej połowie a reszta zaraz na początku. Ale sama się zastanawiałam bo wydaje mi się ze ten przedział pasuje do książkowych cykli a ja powtarzałam że moje są nieregularne i średnio 30 z hakiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wróciłam do żywych po praktycznie 5-dniowej walce z migrenami... wczoraj to już tylko na utylizację samej siebie się wybierałam... ale dziś wstałam - szczęśliwa! nic mnie nie bolało i czułam, że nie zacznie
![]() Lilo -gratulacje! Gegee - napisałam do znajomej i czekam na te namiary na te domki we Włoszech, więc niedługo podeślę. Kozie mleko - ja przeważnie mam troszkę skrzepów przy okresie i jak wspomniałam o tym gin to zapytała czy czasem nie pojawiły się w momencie jak zaczęliśmy się starać, ale jak powiedziałam że od około roku tak mam to zwróciła na to uwagę czy są jakieś niepokojące sprawy podczas USG, ale wszystko wyglądało OK, więc powiedziała, żeby się nie martwić.. tak po prostu czasem bywa. Oj to prawda, że kobieta zauważa wiele dziwnych przypadłości podczas starań, ale to pewnie też przez to, że zaczyna się bacznie obserwować. Pradip - ja też nie słyszałam o tym, że trzeba TSH robić na początku cyklu... Mnie znów nie będzie przez parę dni, ale będziemy mieć gości do niedzieli ![]() Trzymajcie się i wiele wyników z II kreseczkami życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Lilo_89 gratulacje
![]() A ja jestem podłamana dzis byłam u gin i powiedział ze nie widzi jajeczek cykl bez owulacyjny ![]() ![]() zycze wam udanej majówki |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo tego ;/ W następnym cyklu się za to wezmę bo mam akurat 3 dc a jutro święto ![]() Poza tym nie wiem czy będą potrzebne, bo jutro się przeprowadzam i mój związek wisi na włosku. Nie ma to jak kochani teściowie ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za monitoring ![]() ![]() aaa... moje dane ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kozimleko przeprowadzasz się z mężem ? Wierze że wszystko się ułoży ![]() Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2013-04-30 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba znaleźć złoty środek, chociaż wiem, że to wcale nie łatwe w takiej sytuacji. trzymaj się ! ![]()
![]() |
#2715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- 3-mam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Waszej myśli. Musisz dbać i walczyć o swoje małżeństwo !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już Cie zapraszałam to mnie olałaś :P ale daje Ci kolejna szanse na zrehabilitowanie się i rozpracowanie z nami nalewki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
witam się majówkowy poranek
![]() u mnie 26dc dziś robiłam test I keska i niestety tempka tez spada z 37,33 na 37,19 wiec już zadnych nadzieji nie mam, pocieszające jest to ze wczoraj poszlam do endykrynologa w lux -medzie i dostałam skierowanie na te wszystki badania o których piszecie i w sobote ide bo maja laboratorium czynne wiec może wrescie się cos wyjasni bo już mnie to wkurza ![]() ![]() Powiem Wam ze od miesiąca mam w pracy karte do lux medu w poniedziałek bylam na badaniach okresowych w pracy i tak od niechcenie w rejestracji zapytałam na kiedy mogliby mnie zarejestrować do endykrynologa a Pani do mnie ze na jutro ( czyli piątek) maja termin taka bylam zdziwiona ze musiałam mieć smieszna mine bo Pani się do mnie uśmiechala bo normalnie to na NFZ czeka się rok masakra jakas jednak fajnie jest poczuc czasem odrobine luxsusu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja zrobiłam dziś pasek owulacyjny (12 dzień cyklu) i nic... Niby gin mówił, że cykl może być nieregularny, ale do tej pory miałam cykl 26 dni i 11, 12 dnia już był wzrost LH. A nie orientujecie się jak to jest z tym rzutem LH? Jeśli cykl jest bezowulacyjny to on też wystąpi?
![]() |
#2719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Jak mija Wam majóweczka ? ![]() My dziś wybraliśmy się na wycieczkę rowerową i zrobiliśmy 48,8 km ![]() ![]() Teraz zmykam się pakować bo jutro z rana wyruszamy na mazury ![]() Życzę Wam dużo odpoczynku i owocnych nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Udanego wyjazdu. My wylaliśmy dziś tą podłogę w piwnicy z która męczyliśmy się od 7 miesięcy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||||||||
Rozeznanie
|
Ja też się witam
![]() Cytat:
Podbijam także pytanie Pradip. Co w takim razie miałyby oznaczać skrzepy gdyby zaczęło się to przy okazji starań? Jak niby zawsze miałam skrzepy, ale chyba po rozpoczęciu starań zrobiły się większe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie, już kiedyś miałaś zaszaleć w Wwie, ale jakoś olałaś temat ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też jutro wyjeżdzamy - nad morze. Chyba zimową kurtkę zabiorę, a do tego czapkę, szalik i rękawiczki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
rowery, wycieczki ![]() ![]() ![]() ![]() rozpisałam się, ale musiałam się gdzieś wygadać. a majóweczka zaczęła się nie za specjalnie- pogoda brrrr straszna. jeszcze dzisiaj mieliśmy grilla z okazji imienin teścia. planowany jeszcze jak pogody były na 28 stopni, a teraz nie było sensu przekładać. więc teraz siedzę w domku i odmarzam, bo przed chwilą wróciliśmy. ![]()
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
justiii ale macie zacięcie do tych rowerow tylko pozazdroscic
![]() badania będę mieć gratis wiec baaaardzo się ciesze bo to sporo kasy a wkurza mnie ze jestem ubezpieczona i ciagle musze za cos placic maz robil badania już w sumie 3 krotnie 2 krotnie probka się nie nadawala do badan ( pewnie ten wodniak o którym pisałam wcześniej się nie zagoil ) i trzeci raz jak robil to akurat pojechal po odbior tych drugich badan i mu powiedzieli ze znow musi zrobić zrobil i cos niby ich trochę mało i mało ruchliwe ale do badan trzeba miec 3 dni abstynencji seksulalnej no a my byliśmy swiezo po wiec nie wiem czy to może mieć wpływ z wrazenia tz awet nie zabral ze sobą wynikow tylko zostawil w karcie i w poniedziałek mamy wizyte u specjalisty tyle co się dowiedział ze nie jest zle ale ze trzeba trochę poprawić jakość nasienia więcej będę wiedzieć w poniedziałek bo idziemy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Patrycjja - nie miej poczucia winy. Dopiero co zostałaś bez pracy, wiec to nie jest jakiś przedłużający się stan, masz jeszcze czas coś znaleźć albo w inny sposób się zrealizowac. Z reszta z tego co piszesz Twój maz ma takie podejście do pracy i i tak by siedział po godzinach. Ja teraz od maja też będę na utrzymaniu męża ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz musimy zająć się podłogą na górze a potem znów do piwnicy kolejne pomieszczenie ![]() ![]() ![]() A jak Twoje okna ![]() Zabierz ciepłe ciuchy i jedz się dotlenić. Kurcze ile ja już nie byłam nad polskim morzem... Bawcie się dobrze i owocnie Cytat:
Wiem o czym piszesz. U nas też mąż pracuje a ja tylko dorabiam. Mało tego jak wraca z pracy to zaczyna drugi etat w domu i kiedy siada do kompa żeby się odstresować i odpocząć to ja zaczynam biadolić że dla mnie nie ma już czasu ze komputer jest ważniejszy itd ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
Pradip - po co zes wywołała temat okien
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słuchawki na uszy i przed siebie to nie dla mnie. nawet w domu jak mąż na nocki idzie to przywożę sobie siostrę, coby sama nie siedzieć ![]()
![]() |
#2729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() eh co za pogoda u mnie leje a jak u Was? nawet na grilla nie można pójść ![]() Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-05-02 o 06:05 Powód: zapomnienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
U nas też leje
![]() Chcieliśmy jechać na weekend do Wrocławia na koncerty, ale w taką pogodę zrezygnowaliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.