|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
ja na paragonie mam ceny od 8 do 29 zl
![]() ![]() dziwne,ze w jednych miejscach dają bezplatne,a w innych jest to platne - to chyba powinno byc ujednolicone ![]() ta kolezanka co na NFZ chodzi refundowana miala tylko krew i co jeszcze- 250 zl zaplacila i tak.dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wizyty, nie było USG, tylko zrobił KTG przez brzuszek i było słychac serduszko, pięknie biło i nawet szybko znalazł dzieciątko poprzez te zwały tłuszczu
![]() ![]() No ja dostaje od niego skierowanie na badanie - tak samo wygląda skierowanie, które dostaje się w kasie w szpitalu, bo tż płacił 26zl za grupę krwi. No i tam wklepuje mi pieczątke umowy z NFZ i mam za darmo. teraz dostałam na HIV, bo sie pytał czy sie zgadzam, na różyczkę i toxo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
Ja miałam tak:
Morfologia Mocz Glukoza CRP TSH FT3 FT4 Progesteron Kiła IgG Kiła IgM HBS HCV Toxo IgM Toxo IgG Różyczka IgM Różyczka IgG Cytomegalia IgM Cytomegalia IgG HIV Beta (ok 30 zł) Grupa krwi (za samo to zapłaciłam 60 zł bo to mam z kartą jak dowód osobisty) 21 pozycji, licząc że średnia to 20 zł to wychodzi już 400 zł, a wiem, że TSH i HBS to już droższa sprawa, więc się zebrało. Ja robię badania zawsze w sieci Diagnostyka, oni chyba mają jeden ustalony cennik. W każdym razie kombinowałyśmy z pielęgniarką z pakietem, bo nie wszystko w nim było, wrzucałyśmy rabat i niżej niż 495 wyjść nie chciało. Ale gin mi powiedział, że te wszystkie IgG i IgM które tam mam to już są do porodu i już robić tego przed nie będę musiała robić. Jeszcze miałam Wam pisać: Moja koleżanka która niedawno urodziła powiedziała mi żebym już od 8 tygodnia zaczęła śpiewać jedną konkretną piosenkę codziennie np wieczorem, bo ona tak robiła i teraz choćby nie wiem jaki był ogromny ryk czy cokolwiek to jak Mała słyszy jak śpiewa tę piosenkę to jest momentalnie cisza... Więc zaczęłam zastanawiać się co bym mogła śpiewać, a zaznaczam że śpiewam gorzej niż Okupnikowa Skyfall ![]() ![]()
#4564 |
Zakorzenienie
|
A nie dodam, że mówiłam, że te kłucia obok pępka i bóle to jest wlaśnie Dzidzia jeszcze zanim wiedziałam, że ona tam jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne, że ktg...myślałam, że to się robi dopiero przed porodem ![]() Oby zapalenie szybko sobie poszło ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- A to zapalenie męczy mnie parę dni i dobrze, że dzisiaj miałam wizytę. Ale czuję, że niechętnie będzie dawał mi l4, bo za bardzo nie chce skoro dobrze się czuje i wgl ![]() A następna wizyta 24.05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
Witam dawno ie pisalam ale tyle spraw na glowie bylo ze nie wiem jak sie ogarnac . u mnie jak narazie dobrze lekkie mdlosci sa piersi bola i czesto mocz musze oddawac hehe.
Fajnie ze u was wszystko ok na wizytch , Fajna sprawa uslyszec sreduszko chociaz ja nie slyszalam tylko lekarz mowil ze bije mam nadzieje ze jak teraz pojde 10 maja to juz uslysze to bedzie 11t1d wg OM. Mi rowniez podoba sie nr 5 co dowatku. MAm nadzieje ze bede mogla czesiej pisac chociaz staram sie nadrabiac czytanie. ja za swoje badanie nie musialam placic i szczerze myslalam ze jak sie chodzi na NFz do lekarza to myslalam ze nie trzeba nic placic. ja tez mialam bardzo duzo wynikow robionych , Mam jeszcze pytanie czy wam lekarz rowniez zalecil zrobienie biocenoze pochwy? ja mialam robiona. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w razie problemów podpisujesz jakiś papierek w przychodni że jesteś ubezpieczona no nie? Mya ![]() Tak czytam o badaniach i nie rozumiem,robicie badania prywatnie z własnej woli żeby mieć z głowy od razu większość czy po prostu musicie w przychodni za niektóre zapłacić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam tyle leków dopochwowych, maści, że masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-04-30 o 18:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Wtajemniczenie
|
Jestem,
Na początek powiem że z dzidzolem wszystko ok, mierzy już 8,5cm, serduszko ładnie bije,no i troszkę się Nam ruszał ![]() Ale ogólnie jestem niezadowolona z wizyty i wkurzona.... Czekaliśmy 1,5 h na wejście do gabinetu ![]() ![]() Weszliśmy i kazała się przygotować do badania więc pytam się czy przez brzuch czy dowcipnie a ona zdziwiona,że ja w 14t chcę przez brzuch... bo przecież ona musi wszystko posprawdzać;szyjkę itp... Tż zapytał kiedy płeć można poznać to na niego ruszyła że teraz za wcześnie że dopiero w połowie ciąży... Ani razu jeszcze nie podała wagi dziecka. No i wkońcu dała mi kartę ciąży w której powypisywała swoje wymysły bo na 2 pierwszych wizytach nie ważyła mnie ani nie mierzyla a mam tam wpisane wagę i ciśnienie (nie moje!!!), nie wiem skąd ona sobie to wzięła,z kapelusza chyba ![]() Tyle czekania a wizyta trwała 10 minut... Poważnie zastanawiam sie nad zmianą lekarza... Powiedzcie mi jak to wygląda na tym etapie ciąży? Czy ta nowa lekarka wszystko wpisywała by mi do tej aktualnej książęczki ciąży? Mya- gratuluję udanej wizyty;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-30 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Dzastin najważniejsze że z Dzidziolem ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o badania, ja wszystkie robie w przychodni i mam za darmo. Natomiast jak robiłam kilka innych bo sprawdzałam swoją anemię na jakim jest poziomie to wtedy szłam do laboratorium i tam robiłam
![]() Mya- dajnie usłyszać serducho ![]() ![]() Dzastin- na lekarza faktycznie trafiłaś ..:/ Ja pisałam już na ten temat, a raczej pisałam ![]() ![]()
#4576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nikt ładniej nie zaśpiewa jak mamusia ![]()
![]() |
#4577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się coś wydaję że ona ma kiepski sprzęt...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzastin08 wspolczuje ze musialas sie nasiedziec i jeszcze ci baba dała w kość, to chyba prawda ze kobiety ginekolożki są wredne! ważne ze z dzidzią wszystko ok ![]() ![]() mój rekord w czekaniu w kolejce do prywatnego ginekologa to 4 godziny!
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
ale jestem głupia
![]() No ale dzastin ważne że z dzidziem wszystko ok ! ![]()
#4580 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Podczytuję Was na bieżąco, ale tak pędzicie, że nie jestem w stanie być z Wami regularnie ![]() Wszystkim serdecznie gratuluję wizyt, serduszek, pozytywnych testów, a za wszystkie najbliższe wizyty trzymam mocno kciuki! ![]() Dżastin, rzeczywiście lekarka słaba ![]() ![]() ![]() ![]() Jak czytam niektóre Wasze opisy wizyt, to podwójnie doceniam mojego lekarza, jego profesjonalizm i to, jak wyglądają wizyty ![]() Pisałyście o cenach badań. Ja też robiłam wszystkie prywatnie, w sumie zapłaciłam coś koło 300zł. Na najbliższą wizytę mam znowu zrobić morfologię i mocz. Co do refundacji badań, to słyszałam różne zdania - generalnie na część badań można dostać skierowanie od lekarza ogólnego i wtedy nic się nie płaci, ale o toxo np. słyszałam, że płaci się zawsze, mimo skierowania. Może są jakieś wyjątki? Może jak jest skierowanie od gin, to jest za free?! W każdym razie ja do lekarza chodzę prywatnie, to i badania niestety muszę robić prywatnie... U mnie bez zmian... Jr chyba sobie rośnie, bo co jakiś czas mnie coś zakłuje i zaboli. Lekarz mówił, że ma prawo boleć, bo wszystko się w środku rozciąga i póki to nie jest ból, który wymaga środków p/bólowych, to jest ok. Poza tym kręgosłup strasznie mi dokucza ![]() ![]() Poza tym brzuchol zaczyna być widać, na razie wypycha się mój tłuszcz, ale ewidentnie jest już większy. Jako, że na razie wygląda to bardziej na przytycie niż na ciążę, to częściej dopada mnie dół niż euforia ![]() A poza tym przed nami 5 dni laby! ![]() Miłego weekendu dziewczynki! ![]()
#4581 |
Zakorzenienie
|
z tego co ja wiem, to jak jest skierowanie NFZ to się nie płaci za żadne badania. Ja mam włąśnie za 3 tygodnie-4 maks zrobić kolejne badania i tam też jest toxo i jest bezpłatnie
![]()
#4582 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam to od lekarza do zrobienia do 10tc, nie dał mi skierowania tylko listę badań. Nigdy nie robiłam takich badań na NFZ zawsze robię prywatnie, jakoś się nad tym głębiej nie zastanawiam. Liczyłam się z tym że ciąża będzie kosztować, więc jestem przygotowana i na takie wydatki. I nie wiem czy każde badanie zrobi się na NFZ...
Dzastin kurde ![]()
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi badaniami na NFZ też jest tak, że lekarz nie może dać więcej niż 3 rodzaje badań na tydzień.Dają np TSh FT3 FT4 lub morfologia,mocz,cukier.Py tałam ginki bo wiadomo lepiej być kłutym raz niż kilkanaście, ale powiedziała że niestety fundusz tylko 3 badania na tydzień refunduje i więcej na skierowaniu wypisać nie może.PARANOJA!. Nie dołuj się tylko ciesz !! ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-04-30 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
potwierdzam ja tez mialam robione toxo HIV i wiele innych i wszystko za free.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Idę luknąć na "M jak miłość"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |||
Zakorzenienie
|
a tak...ale chodzac do przychodni <u nas> oszczedzilabym jakies 50 zl,a czekalabym do tej pory na skierowanie
![]() Cytat:
ale faktycznie dziwne zachowanie lekarki...moj lekarz chyba od 12 juz robi przez brzuch. Cytat:
nie rozumiem dlaczego ta moja kolezanika chodząca na NFZ tez placi - o dobrą wolę lekarza tu chodzi?? Cytat:
nie przeliczam tego na zlotowki, decydując sie na dziecko decydujemy sie na duze koszta. choc fakt - lepiej by bylo,zeby to wszystko bylo ujednolicone i jednakowe prawa obowiazywaly wszedzie,a nie ![]() Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-04-30 o 20:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Nemosek, a ja ostatnio miałam mocz, morfologię, Wr, grupę krwi i coś tam ejszcze, czyli pięć i za darmo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest z tym becikowym? bo cos slyszalam ze do 10tc trzeba gdzies zglosic, tak?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Ale dziewczyny, ja też decydując się na dziecko liczyłam się z kosztami, ale po co mam płacić za badania skoro moge mieć za darmo - dodatkowo sama sobie płacę 680 zł miesięcznie ZUS - bo tż mnie zatrudnia i jakbym jeszcze miała płacić 500 zł za badania to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą jak można wpisywać w kartę ciąży jakieś informacje z kosmosu??? ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.