|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez wydalam niby 100 zlotych, a teraz wiem ze moglabym wydac nawet i 300 ale kupic o wiele lepszy sprzet. w koncu to inwestycja na lata. w koncu nie zamiezam nagle rzucic tego nad czym tak dlugo pracuje
|
|
#3543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() już od kilku dni oglądam różne obciążenia i się jaram powoli będę wymieniała swoje badziewie na lepsze. teraz najważniejsze jest dokupić maleństwa |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W grubści nie ma zbytniej różnicy między nim a żeliwnym 5kg obciążnik ma 11mm... Rożnica jest pewnie tylko w cenie i w średnicy krążka. No i w tym, że na krążku nie ma wybitego nominału, ale to jest zbyteczne. Na dniach będę dokupowała, też od tego allegrowicza. Nie widze sensu przepłacac, to tylko krążki. Edytowane przez wooow12 Czas edycji: 2013-04-30 o 17:30 |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak to sobie wykombinowałam
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Rzabbocop
|
0,5 trochę potrzeba i ja biorę jakie dają, nie wybrzydzam
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
ja ambitnie będę kompletowała na czerwono
mam już 2x5kg z tej serii http://allegro.pl/zestaw-sztanga-han...193272074.htmla maleństwa kupię stalowe |
|
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
Też muszę takie maleństwa dorwać
Chyba mnie rodzina z domu wywali, jak zobaczy kolejne obciążenie
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Hevanka masz jeszcze ten obrazek z obciazeniem na suszarce do naczyn ?
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..gdybym wiedziała wcześniej (że zapałam miłością do żelastwa)to pewnie też bym zainwestowała, a tak to się męczę teraz z badziewiem
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
mam mam mam
|
|
|
|
#3555 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
mam dziękuję
|
|
#3559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A po długim weekendzie biorę kolejną taką porcyjkę, tylko jeszcze się nie zdecydowałam odnośnie nominałów.Hertzy śliczne Edytowane przez wooow12 Czas edycji: 2013-04-30 o 22:45 |
|
|
|
|
#3560 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Ostatnio zostałam poproszona przez przyjaciółkę o pomoc w odchudzaniu. Dodam, że dziewczyna ma za sobą kiepską przeszłość dietetyczną, ale od tamtego czasu przytyła i zaczęła jeść w miarę normalnie. Jest niska, 160 i jak wiele kobiet je trochę za mało niż potrzebuje - tak mi się przynajmniej wydaje. Miałam pomysł, żeby zacząć od jakiejś sensownej stabilizacji np najpierw na 1700-1800 kcal (bo jak już mówilam, je za mało, a jak zacznie tyć to może spanikować) Zobaczę wtedy czy jej waga stoi, jeśli tak to będziemy ciąć po ok 100 kcal co jakiś czas. Czy może rozegrać to inaczej? Dodam, że dietetyk nie wchodzi w grę, a przyjaciółka ma nie wyleczone do końca ED z którym ja sama się nie uporam, ale te zachowania już nie dominują w jej życiu, są jakby przytłumione. Nie wiem po prostu jak to zrobić żeby nie pogłębić zaburzeń a pomóc jej schudnąć mądrze, bo wiem, że w tej kwestii widzi we mnie pewien autorytet i już chyba lepiej, żeby miała jakieś drogowskazy ode mnie niż żeby próbowała odchudzać się swoimi metodami. Psycholog prawdopodobnie też wejdzie w grę, ale nie wiem kiedy, więc na razie bym się na to nie zdawała.Jeśli ktokolwiek byłby w stanie poradzić coś to byłabym wdzięczna |
|
|
|
#3561 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;40581701]Hej
Ostatnio zostałam poproszona przez przyjaciółkę o pomoc w odchudzaniu. Dodam, że dziewczyna ma za sobą kiepską przeszłość dietetyczną, ale od tamtego czasu przytyła i zaczęła jeść w miarę normalnie. Jest niska, 160 i jak wiele kobiet je trochę za mało niż potrzebuje - tak mi się przynajmniej wydaje. Miałam pomysł, żeby zacząć od jakiejś sensownej stabilizacji np najpierw na 1700-1800 kcal (bo jak już mówilam, je za mało, a jak zacznie tyć to może spanikować) Zobaczę wtedy czy jej waga stoi, jeśli tak to będziemy ciąć po ok 100 kcal co jakiś czas. Czy może rozegrać to inaczej? Dodam, że dietetyk nie wchodzi w grę, a przyjaciółka ma nie wyleczone do końca ED z którym ja sama się nie uporam, ale te zachowania już nie dominują w jej życiu, są jakby przytłumione. Nie wiem po prostu jak to zrobić żeby nie pogłębić zaburzeń a pomóc jej schudnąć mądrze, bo wiem, że w tej kwestii widzi we mnie pewien autorytet i już chyba lepiej, żeby miała jakieś drogowskazy ode mnie niż żeby próbowała odchudzać się swoimi metodami. Psycholog prawdopodobnie też wejdzie w grę, ale nie wiem kiedy, więc na razie bym się na to nie zdawała.Jeśli ktokolwiek byłby w stanie poradzić coś to byłabym wdzięczna A ile teraz koleżanka waży i ile kcal zjada? Cwiczy coś, ma zamiar cwiczyc? |
|
|
|
#3562 |
|
Konto usunięte
|
Waży 65 kilo, nie pytałam ile kcal zjada bo nie wiem czy powinna liczyć. Ja bym na oko dała te 1600-1700 dziennie wliczając junk food, napoje itp. To i tak nieźle jak na nią. Nie lubi sportu, ale chce dużo spacerować z psem i skakać na skakance. Podrzucę jej też te crossfity co Tygrysek ma na dzienniku, może jej przypadną do gustu.
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam właśnie problem, bo mi brakuje takich 0,5kg, a mam zestaw z Hop-sportu z gryfem 30mm i jedyne obciążenia 0,5kg pasujące udało mi się do tej pory znaleźć Kettlera... po 10zł za sztukę |
|
|
|
|
#3564 |
|
Rzabbocop
|
ED to bagno
![]() Zacznijcie od wyczyszczenie miski z syfu, lepiej niech nie liczy na początku |
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
mam pytań odnośnie tych wszystkich wyzwań, np. przez miesiąc robimy codziennie przysiady/brzuszki itd. Czy tak można? Jak się ma do tego, to że mięśnie potrzebują odpoczynku i nie można ich trenować codziennie? Bo już szczerze powiedziawszy zgłupiałam ... |
|
|
|
#3567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko gdy zamawiasz musisz do nich pisac i przypominac żeby wszystkie były na bank o takiej średnicy, bo mi w paczce przyplątały się 4 maluchy ze średnicą 28 Tragedii nie ma, bo gryfiki mam węższe, ale mimo wszystko warto na to zwracac im uwagę.Hehe... Pamiętam, jak kurier mi to niósł. Takie małe, kompaktowe, niewinnie wyglądające pudełeczko, a on do mnie: " Boże kochany, co Pani tam nazamawiała ". Nie pozwolił mi tego wziąc, tylko wniósł mi do domciu, bo uznał że to dla mnie za wiele
Edytowane przez wooow12 Czas edycji: 2013-05-01 o 12:38 |
|
|
|
|
#3568 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dziękuję za odpowiedź ![]() Na dolną część brzucha mogą być skręty tułowia w leżeniu albo unoszenie kolan w leżeniu płasko? Znalazłam jeszcze coś takiego: "Odwrócone brzuszki - ćwiczenie na dolną część brzucha 1. Połóż się na plecach z rękami obok bioder. Zegnij kolana i podnieś nogi do góry tak aby stopy były nad biodrami. 2. Powoli zbliżaj kolana tak, by dotknęły klatki piersiowej, potem zrób wydech. Skoncentruj się na napinaniu mięśni brzucha, powinno się je czuć po kilku powtórzeniach. 3. Powoli podnieś nogi do pozycji startowej, zrób wydech." to chyba to: http://www.youtube.com/watch?v=6h2Nq2frNMI "Podnoszenie nóg 1. Połóż się na plecach z rękoma pod pośladkami. 2. Powoli podnieś nogi do góry aby tworzyły kąt prosty z ciałem. 3. Następnie powoli opuszczaj nogi ale tak, aby pięty nie dotknęły podłogi. 4. Przytrzymaj nogi w najniższym położeniu przez 2 sekundy i podnieś znów do góry." Nadają się te ćwiczenia? Edytowane przez nolose Czas edycji: 2013-05-01 o 14:34 |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chciałam się poradzić ponownie.
Otóż, pojawiła się u mnie realna możliwość chodzenia na siłownie i ćwiczeń razem z koleżanką. Już się nastawiłam, że osiągnę wymarzoną sylwetkę, ale potem doszłam do wniosku, że wcale nie musi ona być taka wymarzona. Chodzi dokładnie o to, że jestem szczupła (173cm, 56-57kg) i tłuszcz u mnie jest jedynie na brzuchu i trochę boczkach. Jest taka oponka, wałek i nieładnie wystaje. Wiem, że pozbycie się tej oponki wiąże sie ze schudnięciem ogólnym i nadrobieniem tego tłuszczu mięśniami. I teraz pojawia się pytanie, czy jeśli wymodeluję sylwetkę i spłaszczę brzuch, podniosę i umięśnię tyłek to czy jednocześnie dużo mi spanie biust? Problem w tym, że biust i tak mam mały - B to maksimum. Pół roku temu schudłam do 52 kg i miałam naprawdę malutki, źle się czułam z takim. Teraz jest w porządku, mały, ale go lubię. Jednak jeszcze mniejszy nie wchodzi w grę. W mojej sylwetce zależy mi głównie na tym, żeby ogólnie się ujędrnić, spłaszczyć brzuch i podnieść tyłek, to wszystko. Chyba nawet już kiedyś pokazywałam tutaj zdjęcia na jakim ciele mi zależy- zwyczajna dziewczęca sylwetka, tyle, że proporcjonalna. Nie zamierzam wykonywać jakichś ciężkich ćwiczeń na klatę itd. Czy dałoby radę wyrzeźbić ciało według moich preferencji, i zostawić biust tak jak jest? Jeśli nie to chyba zrezygnuję z siłowni i płaskiego brzucha, bo deską surfingową nie chcę być. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

ja tez mam takie zwykle hantle i dopiero teraz widze, ze zaczynaja mi naprawde przeszkadzac

..gdybym wiedziała wcześniej (że zapałam miłością do żelastwa)to pewnie też bym zainwestowała, a tak to się męczę teraz z badziewiem
robiłam selekcję jakiś czas temu i chyba go wywaliłam.
Tragedii nie ma, bo gryfiki mam węższe, ale mimo wszystko warto na to zwracac im uwagę.
Ale dziękuję za odpowiedź