|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Wojtusiu, ja Ci nie pomogę. Przy Zuzi miałam ale krótko bo sie szybko popsula - dostałam na prezent. To była jakaś no name a przy Macku nie miałam.
Czarnula, co do przedszkola to to koło nas jest bardzo blisko, 5 min spacerkiem. A to go którego teraz chodzi to ok 6km i w innej miejscowości. Tutaj jest jeszcze taki plus ze dzieci które pozna beda chodziły z nią do podstawówki. Szkoda mi po prostu tamtego przedszkola bo jest super a to nie wiem jakie będzie. Dyrektorka fajna ale wiecej nic niewiem Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2013-04-28 o 22:58 |
|
|
|
#782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Hej
![]() Cytat:
![]() Super Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() *** Wiecie co? U nas jest 8 stopni
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
milego dnia Moj Maz poszedl dzis pierwszy dzien do pracy ![]() Organizuje sobie dom po swojemu ![]() No i mam pierwsze spotkanie w szkole tuz przed nocka. Sam stres
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mariolu, a jak to u Was wygląda? To jest coś a'la przedszkole czy co?
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Cytat:
Ale najbardziej do nas rzecz jasna![]() Agga a co tam? ![]() *** Trochę mi lepiej, ale szału nie ma ![]() Jedziemy zaraz po obiedzie na jakieś zakupy spożywcze na wyjazd i jutro w nocy śmigamy. Potrzebuję tego wyjazdu. I cieszę się, że jedziemy bez Zosi. Jakkolwiek to brzmi.
|
|
#787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie możesz iść do tego przedszkola i zobaczyć co i jak? ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
dla mężaJa dzisiaj napisałam cv po angielsku, ale jestem dumna. Jeszcze chciałabym aby ktoś zerkną na to moje cv czy ok ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Dziewczyny, dziękuje Wam za miłe słowa. Miramej, nie to nie jest przedszkole tylko szkoła, aczkolwiek do stycznia wg prawa Antos nie jest objęty obowiązkiem szkolnym (czyli do roku kalendarzowego kiedy skończy 5 lat), więc jak nie dałby rady, to mógłby chodzić przez pól dnia lub kilka dni w tygodniu. Pózniej już musi. Będzie miał mundurek, książki, będzie sie uczył pisać,czytać, liczyć itd oczywiście ma początku bardziej w trakcie zabawy. Szkoła jest piękna, grupy są 21. I 22 osobowe. Oczywiście będzie uczył sie religii i bedą go kształcić w duchu katolickim. Szkoła ma 15-20% lepsze wyniki w nauczaniu od pozostałych szkół na wyspie. Pomiędzy maj a lipcem mamy dwie "lekcje" czytania i śpiewania, gdzie A będzie ze mną - 45 minut i cztery 1,5 godz gdzie go zaprowadzam i zostawiam. Jako ten początkujący zaczyna szkole 11 września. I będzie uczył sie w tej szkole do 12 roku życia, w czasie nauki przyjmie tez komunie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#789 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam Dyrektorkę - fajna babeczka rozmawiałam też z jedną mamą - przedszkole jest ok jest tylko jedna niefajna babeczka, teraz ma maluchów, czyli od września 4-latków, mam nadzieję że Zuza do niej nie trafi ![]() no i też dlatego mi trochę szkoda, bo tam ma super Panie no ale nic, gdyby to był ost rok przedszkola to może bym się i zdecydowała a tak to jednak zdecydowałam się na to blisko nas od czerwca idę do pracy, byłby problem z jej wybieraniem na pewno, a tak wroce, wezmę Macka i za 5 min jestem po nią ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maju, jakie masz podłogi? Panele czy deski? *** Mieliśmy dziś jechać z Kubą do teściów, bo małż 4- i 5-go ma zajęcia. A tu w nocy gorączka, teraz też i tyle by było na temat wyjazdu
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Po południu już nie zajrzę z braku czasu, a o 20 planujemy iść spać , więc życzę wszystkim udanego długiego weekendu![]()
|
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w salonie deski olejowane (jestem na etapie ich impregnowania właśnie), na schodach lakierowane, w pokojach dzieci panele z V fugą czyli wyglądają jak drewniane trochę a w naszej sypialni i garderobie wykładzinę Zuza - http://www.swiatpaneli.com/panele-po...aly-h2709.html - ok Maciek - http://www.komfort.pl/panele-podlogo...lington-369963 - suuuper wygląda Angy, dzięki i wzajemnie *** zaraz będę mieć gości więc papa
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2013-04-30 o 15:16 |
|
|
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wzjemnie ![]() Cytat:
, ja planuję panele właśnie z V-fugą A powiedz mi jeszcze - jaką masz wykładzinę w sypialni i co pod nią? Marzy mi się wykładzina w sypialni, puszysta, mięciutka *** Byliśmy u lekarki, bo Kuba miał 39 stopni i ciągle wracała taka wysoka temperatura, spał 3 godziny. Panadol mi się przeterminował, od poprzedniego Nurofenu za mało czasu minęło, więc pojechaliśmy. Dała mu Panadol, zrobiła CRP z palca i mówi, że jakiś złośliwy wirus, bo za małe CRP na zakażenie bakteryjne.
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu a jak mąż po pierwszym dniu?
Mnie trochę choroba rozbiera mam dreszcze podwyższoną temp. i krzyż mnie boli. Nie wiem czy pisałam mąż ma nogę w szynie heh 7 światów poprostu. Za obiad zabieram się pół godziny i nie mogę się zmobilizować.
|
#795 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ![]() Dlatego napisałam,że wiem,że zachowanie Bartosza,może się zmienić,kiedy nastąpią pierwsze poważniejsze zmiany w Jego życiu ![]() Maja Cytat:
Cytat:
Aga kurka u Was też stale coś trzymam żeby to nie było,nic takiego,czego nie da się wyprostować U mnie rankiem bywa jakieś 14 Cytat:
za Twojego Męża,oby do przodu ![]() Cytat:
Cytat:
Wysoka ta temperatura a jak teraz?Mam nadzieję,że Kubuś szybko zwalczy wirusa Cytat:
************** A ja mam cały tydzień Małża w domu i dostęp do neta ograniczony w sumie,to i tak większość czasu spędzamy u siebie na działce |
|||||||
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Miramej, zdrowka dla Kuby
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Jola |
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------- miłego długiego weekendu my już kolejny dzień jedziemy skręcać kuchnię, wieszać lampy i przenosić gniazdko, bo jutro nam drzwi montują... ale jutro wrzucamy materać i grilla i będę jeść kiełbaski przez 4 dni i padnę na zgagę
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() czarnula, zdrówka Cytat:
![]() , będzie starszy, więc też pewnie inaczej , cały czas się utrzymywała, teraz też już zaczyna rosnąć Lekarka dała nam wczoraj skierowanie na morfologię na cito, żebyśmy jutro rano pojechali, jak temperatura będzie się utrzymywać, bo wizytę mamy umówioną na popołudnie, to wyniki już będą.![]() W porównaniu z poprzednią super , no ale coś się większego uczepiło ![]() Cytat:
, weź Rennie ![]() *** Siedzę i dumam, czy kupić termometr bezdotykowy, różne opinie są na ich temat, poza tym kosztują prawie 2 stówy, ale przynajmniej szybko można się zorientować, co i jak. Ma któraś z Was taki termometr?
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Sylka, Miramej dziękuje
Achh komu w drogę temu czas trzeba wstawać. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Miramej my mamy taki termometr, nie jest zły ale rewelacji nie ma. Ja jednak wole z rtęcią niestety podobno są wycofane i ich nie produkują.
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#802 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Jola my mamy, kupilam na grouponie z dwoch stow na stowe przeceniony, niemieckiej frmy
powiem Ci, ze czasem szaleje i pokazuje rozne temperatury, ale ogolnie do szybkiego sprawdzenia czy jest goraczka jest fajny, nie trzeba dziecka meczyc, 3 sek i zmierzone
|
|
#803 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wolne mam dziś ale jutro do pracy i jeszcze robotę na weekend przywiozę no ale co zrobić, taka praca,zawsze mówię, że mamy z mężem rodzinną tradycję na majowy weekend, ja do pracy a on jeździ w błocie ![]() Martynka do przedszkola niestety musi iść jutro, nie ma z nią kto zostać podobno 9 dzieci zapisanych więc moje wyrzuty sumienia trochę zmalały. Mariolu, cieszę się, że u Was dobrze Miramej zdrówka dla Kubusia. Ja mam tylko taki do ucha termometr więc nie pomogę, sama bym raczej średnie zaufanie do niego miała, ale tak jak pisze Svi, na szybkie sprawdzenie czy temperatura jest pewnie się przyda, szczególnie w nocy. Zazdroszczę wszystkim działkującym i grillującym, ale to tak BARDZO ZAZDROSZCZĘ
|
#804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i Rapacholin się przyda ![]() Cytat:
![]() Ale chodzi o dzisiaj,czy dopiero o jutrzejsze jutro? ![]() Cholerstwo zdrówka Nie doradzę Ci,bo nie mam takiego U nas nie ma problemu z mierzeniem,bo Bartosz jak coś Mu dolega,to nie schodzi z rąk,więc termometr pod pachę,przytulam i mierzymy Cytat:
My może w sobotę zapalimy jakiegoś grilla,jak pogoda dopisze i jak chcesz,to podzielę się z Tobą kiełbaską Tak na serio,to myślę,że kiedyś sobie to odbijecie,choć wiem,że trochę smutno,jak tak wszyscy wkoło świętują ![]() Bartosz śpi,więc trochę przycupnęłam od dwóch dni nie spał w dzień i dzisiaj chyba się to skumulowało,bo był nie do zniesienia i płacz nie wiadomo o co ![]() I pogoda się skiepściła,nie pada,ale jakoś chłodniej jest,co daje się odczuwać,po tych ponad 20 stopniowych temperaturach
|
|||
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, no właśnie o noc głównie mi chodzi albo jak ucho boli. Teraz w nocy, jak Kubuś zaśnie w końcu wymęczony kaszlem, to się boję oddychać, a mowa temperaturę w uchu sprawdzać Chyba kupię, tylko nie wiem jeszcze jaki.Ja też ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
, pojedziemy z rana zrobić te badania.No ![]() Kubuś też z rąk nie schodzi, ale pod pachą mierzyć średnio chce, choć i tak nie mam rtęciowego, tylko elektroniczny. Mój chorutek też śpi, nawet na dwór nie możemy, a słonecznie jest, choć bez szału, bo 13 stopni.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-05-01 o 14:55 |
|||
|
|
|
#806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() smutno nie smutno, ale jak się nie chce to masakra Nie ma zmiłuj się, ludzie wypłatę chcą dostać, ktoś to musi policzyć ![]() Martynka już w domu nie śpi w południe, nie ma bata, w przedszkolu czasem zaśnie ale też nie zawsze.Szkoda ![]() Cytat:
Biedulek, na pocieszenie to my też w domu siedzimy bo Martek kaszel i katar ode mnie złapał. Pani w przedszkolu pochwaliła ostatnio Martynkę, mówi, że ma coraz więcej koleżanek, ładnie się z nimi bawi
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zdrówka , mój ma głównie koleżanki , ostatnio pani mi mówiła, że stanął w obronie dziewczynki, gdy inny chłopiec jej dokuczał, ale byłam dumna
|
|
|
#808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciapa ze mnie przecież dzisiaj 1 maja dla mnie to zwykły dzień,nie świętuję więc chyba przez to,wyleciało mi z głowy Zaciskam za badania i daj znać po wizycie Ja do elektronicznych nie mam zaufania,przejechałam się raz jak baterie padały i od tamtej pory,tylko rtęciowy ![]() Biedulki Wy moje :przytu;: Cytat:
![]() Jak to się mówi:ktoś musi pracować,żeby ktoś inny lenić się mógł ![]() Bartosz jeszcze sypia,choć nie codziennie,ale sypia Dla Was również zdrówka Cieszę się,że Martynka się rozkręca ******************** B.wstał,zjadł i zmykamy na dwór.U Was też tak fajnie,wszystko się zazieleniło? |
||
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest już zielono, ale nie tak całkiem , u nas wyjątkowo zimny ten maj się zapowiada, ale kto wie ![]() *** Wiecie co? Normalnie padłam dzisiaj, Kuba wstał rano z małżem, żeby mleko wypić, pił to mleko, a małż coś zaczął czytać. A Kuba przychodzi do mnie i mówi "Czuję się porzucony, tata coś czyta zamiast się mną zajmować"
|
|
|
#810 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupowałam w komforcie na zamówienie, arlington za 49,44zl, a loft za 56,99zl (z upustem )wykładzinę kupowalam na hurtowni, superowa jest, ale nie pamietam nazwy.... ja z Zuza kilka razy przerabiałam takie goraczki, nawet w szpitalu raz bylam i za kazdym (prawie razem okazywało sie ze niewiadomo jaki powód, wirus nie, zum nie, inne choroby tez nie, CRP tez niskie... Cytat:
![]() Cytat:
w szpitalach używają tych bezdotykowych to pewnie zle nie sa ![]() Cytat:
super Cytat:
![]() i jutro tez ma być ładnie ![]() a ja wczoraj mialam gosci, jutro siostra męża przyjeżdża ![]() a w piatek na 3 dni znajomi wpadaja ![]() papa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dla męża

, ja planuję panele właśnie z V-fugą
.
trzymam
Lekarka dała nam wczoraj skierowanie na morfologię na cito, żebyśmy jutro rano pojechali, jak temperatura będzie się utrzymywać, bo wizytę mamy umówioną na popołudnie, to wyniki już będą.