|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Cytat:
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
No to ba! 6 lat temu tego dnia dostałam już pewien piękny prezent urodzinowy w postaci chrześniaka, teraz czas na "większy" prezencik
OK, to jak już mam kogoś z 18-stego to proszę o relację co już macie, czego jeszcze Wam brakuje i tak daleeeej
|
#1053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. Jakie wstążki ? jaka ściana ?2. Jakie sukienki? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to jego coraz mniej i mniej ale na spokojnie wszystko zdążycie. Myślę ze do sosnowca zaproszenia możecie wysłać...to z Warszawy szmat drogi....
|
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do TŻ to dobrze mu powiedziałaś, niech się chłop ogarnie
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -zamówić kwiaty -ustalić menu -potwierdzić ilość ciasta dla gości -wizyta u księdza 10maja -musze dokleić te nieszczęsne przyssawki do dekoracji -kupić wino -aaaaaaaa krawat dla TZ i bokserki ![]() -dorobić troche zawieszek na wodke -kupić księgę gości ![]() chyba narazie tyle. a jak u Was? |
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
w domu remont, a ja będę się ze zdjęciami bawić
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
. Ciukunia wszystkiego najlepszego, pieknego slubu,aby wszystko bylo po Wasze mysli
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ![]() Muszę wygrzebać naszą listę "to do" i szczegółowo Ci wymienię co i jak, ale to za chwilkę
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja je zmniejszam jak ładuję na imageshack. Tam zanim załaduje się fotki określa się jaki mają mieć rozmiar. |
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
ciukunia wszytskiego najlepszego na nowej drodze zycia
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę jesteśmy w TM zwykle raz na miesiąc - w pierwszy weekend miesiąca.... Skoro na zaproszeniach jest data potwierdzenia 1 lipca, to wydaje mi się że do końca maja/początek czerwca musimy wszystko rozdać.. Cytat:
Ma dziś podjechać do mnie do biura i zejdziemy sobie na taki duży magazyn i popróbujemy walca...
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
PMki
a czy któraś z Was robi dekorację z balonów na tej taśmie?
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
ale nudy...
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a powiem Ci ze my mieliśmy niby mało, ale TZ całymi dniami w pracy, ja weekendami na studiach i nam zeszło...sporo...
|
||
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to jest dobre co Ty byś nam napisała heheh a zamawiałąś moze litery, inicjały gdzieś na allegro, bo wiem, ze ktoś zamawiał i szukam
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
może nadrobię później te 10 stron, teraz mam urwanie głowy ![]() Mell, co do tej szafy, to Ci powiem z doświadczenia (bo mam w domu dwie takie duże szafy przesuwne) - im więcej szuflad, tym lepiej. Na ubrania, ręczniki, pościel i inne duperele. Osobiście wolę trzymać spodnie / bluzki / spódnice itp. w szufladach, niż na półkach, to o wiele wygodniejsze (i właśnie dlatego w sypialni będę miała aż 3 duże komody po 4 szuflady każda, kuchnię też robię wyłącznie z szufladami, drzwiczki tylko pod zlewem). Drążków trzeba sporo, to fakt. Właśnie patrzę do swojej szafy i widzę, że moje ubrania (sweterki, koszule, sukienki) zajmują ok. 150 cm na wysokość. Jak będziesz miała szafę na 4 drzwi, to za dwoma z nich (np. za tymi zewnętrznymi) zrobiłabym dołem po dwie szerokie szuflady, potem drążki a ponad nimi - o ile masz na to miejsce - półkę na rzeczy rzadko używane jak zapasowa kołdra, choinka itp. Za wewnętrznymi drzwiami zrobiłabym dołem po 2 szerokie szuflady, a ponad nimi kilka węższych. Zwróć uwagę, żeby większość tych szuflad była głęboka, bo do płytkiej włożysz 2-3 komplety poszewek albo 5 par spodni i będzie po robocie. |
|
|
|
#1070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego, ale myślałam,że częściej chodzisz do solarium. Nieeee.... jeśli tak dawno się opalałaś to musisz iść na krótszy czas.Może 5-7 min. Poza tym widzę,ze to jest salon kosmetyczny i mają tylko "stojące"- solaria,te z reguły mają mocniejsze lampy, dlatego żeby klient nie zmęczył się staniem. Ciężko mi jest ocenić jeśli nie widzę osoby i nie znam urządzeń. I niestety w wielu solariach personel jest bardzo,bardzo słabo przeszkolony. ![]() Melleczka w ubiegłym roku budowałam z Tż naszą garderobę. Tzn. kupiliśmy w Ikei, ale też kilka dni myśleliśmy i czerpaliśmy inspiracje. Ostatecznie mamy szafę długą na 250 cm i wysoką245. U góry pawlacz przez całą długość. Potem na wysokości ok.193 cm są dwa drążki na koszule i bluzki(dł.75cm) wysokość dla tej przestrzeni to 100 cm( ja mam jeszcze trochę miejsca, ale dla koszul Tż(187cm wzrostu) jest w sam raz. Pod tymi drążkami są wieszaki na spodnie. To jest fajne rozwiązanie bo wyciąga się jak szufladę i możesz spokojnie przejrzeć co tam jest. Te drążki potrzebują ok 60-65cm wysokości. A pod spodem kosze na buty. Na pozostałych 100 cm długości szafy mamy drążek długi i pod spodem 6 szuflad o wysokości 18 cm. Moim zdaniem szuflady są praktyczniejsze niż półki. Ale szuflady tylko do wysokości Twoich cycków
'Nauczyć się czegoś można wszędzie. Dlaczego więc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2013-05-01 o 10:54 |
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Cytat:
Wygrał 11 z powodów czysto prozaicznych
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także się nie znam kompletnie ![]() Dzięki, będę pytać na miejscu o wszystko
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Do zrobienia na 129 94 dni przed ślubem: Sprawy związane ze ślubem: 1. Wyciągnąć skrócone odpisy aktów urodzenia z USC (po Świętach) / OK 2. Wyciągnąć akty chrztu i bierzmowania z parafii mojej i TŻta (po Świętach) / MOJE WYCIĄGNIĘTE TŻ -4.05. 3. Pojechać do księdza w Spale i dowiedzieć się co z licencją -4.054. Wyłudzić licencje z parafii TŻta? -4.05 5. Zawieźć komplet dokumentów do księdza w Spale - 6.05 6. Zapowiedzi w naszych parafiach 7. Urząd Stanu Cywilnego – spisać protokół – 6.05. Pytania do księdza w Spale: 1. Czy mają pokrowce na krzesła dla Młodych i świadków? 2. Obejrzeć dywan i ewentualnie w ogóle z niego zrezygnować 3. Ustalić czytanie? 4. Spowiedź przedślubna – jedna czy dwie? Panna Młoda: 1. Wybrać wizażystkę i zrobić próbny makijaż – ustalone na 27 maja 2. Zapisać się do kosmetyczki (1:1, manicure, pedicure, oczyszczanie twarzy) 3. Kupić karnet na solarium – czerwiec / lipiec 4. Zamówić włosy clip on/OK 5. Zawieźć włosy do farbowania – lipiec 6. Ufarbować włosy i zrobić próbną fryzurę – lipiec 7. Buty – jeśli nie dotrą do połowy kwietnia z bucikowo.pl kupić buty w Nine West i zawieźć do szewca do farbowania / kupione, oddane do farbowania do odbioru 08.05. 8. Kupić materiał na pas do sukienki i muchę dla TŻta – pod kolor butów -08.05. 9. Zawieźć materiał do Madonny – 08.05 10. Kupić bieliznę, podwiązkę i gorset w Dopasowana - lipiec11. Wybrać i kupić biżuterię / OK 12. Ustalić co zamiast welonu – woalka/kwiat/opaska 13. Schudnąć ![]() 14. Umówić się na piaskowanie i wybielanie zębów - czerwiec Pan Młody 1. Wybrać i kupić garnitur, koszulę, bieliznę, buty 2. Umówić TŻta na manicure ![]() 3. Zaciągnąć TŻta na solarium 4. Kupić spinki do mankietów 5. Umówić się na piaskowanie i wybielanie zębów Wesele 1. Ustalić menu – lipiec 2. Wybrać cukiernię, która przygotuje tort/ wybrana 3. Umówić się z babką, która upiecze ciasta / wstępnie wybrana 4. Kupić alkohol /OK żubrówka biała 15,50zł 180butelek 5. Kupić alkohol kolorowy 6. Kupić napoje 7. Ustalić z managerem restauracji, czy możemy zrobić stół wiejski we własnym zakresie 8. Zająć się wiejskim stołem – wybrać masarnię 9. Przygotować numery na stoły – zrobić projekt ![]() 10. Przygotować tablicę z ustawieniem stołów – lipiec po potwierdzeniu obecności przez gości. 11. Zamówić tablicę - czerwiec 12. Przygotować zawieszki na wódkę /nie będzie 13. Przygotować rożki na płatki 14. Przygotować Menu na stoły – lipiec – po ustaleniu menu 15. Kupić księgę gości / OK kupiona, przerobiona 16. Dopytać managera o coolery na stoły 17. Załatwić dodatkowe coolery – od Radka wstępnie zaklepane 18. Kupić tuby z płatkami /nie będzie 19. Zamówić balony z helem – wstępnie zamówione – 40 szt. Białych balonów + hel 20. Zabrać rodziców i pokazać im Restaurację – weekend majowy?21. Wybrać pakiety SPA dla Rodziców w ramach podziękowania Muzyka: 1. NAUCZYĆ SIĘ PIERWSZEGO TAŃCA – KURS MEGAPRZYSZPIESZONY!!! 2. Podrzucić do DJa muzykę do pierwszego tańca, żeby nam przygotował utwór dostosowany do naszych możliwości – głośniejsze takty 1-2-3 ![]() 3. Znaleźć odpowiednią wersję walca na necie 4. Zapytać trio, czy zagrają nam Grechutę na życzeniach? 5. Ustalić z DJem oczepiny i konkursy – lipiec 6. Sprawdzić działanie wytwornicy dymu ![]() Fotograf: 1. Umówić się na sesję narzeczeńską 2. Przygotować film na wesele – podziękowania dla rodziców 3. Przygotować gadżety do filmu / napisy, balony, markery/ 4. Wybrać muzykę do krótkich teledysków i podziękowań 5. Ustalić z których momentów będą zrobione teledyski Goście: 1. Rozdać zaproszenia do końca czerwca 2. Wyjazd do Łodzi, Poznania, Sosnowca (adresy pocztowe do wysłanie zaproszeń pocztą) 3. Na początku lipca potwierdzić uczestnictwo gości 4. Zamówić ewentualne noclegi w hotelu dla przyjezdnych gości – po potwierdzeniu obecności. 5. Wybrać osoby, które będą strzelały tubami po ślubie. / Nie będzie INNE: 1. Ustalić plan dnia – dopasować godziny 2. Zaplanować „niezbędnik Pary Młodej” · Stoperan · Plastry na otarcia · Plastry zwykłe · Lakier do włosów · Lakier do paznokci bezbarwny · Zapasowe rajstopy · Igła i nici · Vanish · Agrafki · Super glue 3. Odstawić forda do lakiernika 4. Pomalować puszki do auta 5. Przygotować proporczyki na auto „Just married” 6. Zamówić obrączki i wybrać grawer – 06.05.
... jestem, bo jesteś ... Edytowane przez Olgietka Czas edycji: 2013-05-01 o 10:43 |
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, weź rozplanuj i mój harmonogram
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Olgietka
jak dla mnie calkiem fajna lista :P U mnie w pokoju od kilku dni pietrza sie rzeczy na wesele, czyt. butelki z nalewkami, szklo na slodki stol, cukierki i żelki i powoli kompletowany niezbednik.. Niedlugo nie poznam swojego pokoju ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A sukienka tako o ![]() Cytat:
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja caly czas sie zastanawiam co zrobic za nami.. ostatnio dostalam od kumpeli kule ratanowe roznego rozmiaru, myslalam ze moze cos z nich wykombinowac.. ale nie mam kompletnie pomyslu..
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Czesc! Dzisiaj sie wyspalam, za to TZ dalej spi obok mnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na moment
![]() Ciukunia wszystkiego co najlepsze
Aby dzisiejszy dzien byl najpiekniejszym i wymarzonym dniem![]()
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

zwyciężył 18

No i się zaczęłam na niego wydzierać, że ma na to wy.je... , że wszystko jest na mojej głowie, że piłuje się na mnie, że ja tylko ślubem żyję.. a gdyby nie ja to nic by z tego nie było... itd.. itd...

i 

klik!
Poza tym widzę,ze to jest salon kosmetyczny i mają tylko "stojące"- solaria,te z reguły mają mocniejsze lampy, dlatego żeby klient nie zmęczył się staniem. 
jak dla mnie calkiem fajna lista :P