|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
mnie się wczoraj babsztyl chciał zepchnąć w kolejkę
"no, ja się tu wepcham bo tylko dwa kawałeczki chcę a już się na drobiu nastałam" - już bym ją puściła
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem zadowolona |
|
|
|
#1594 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ładną masz wagę u mnie jest 13 kg i rozstępy na dole brzucha, tam gdzie wzrok nie sięga. A smarowałam kremami przez całą ciążę ![]() Jenny i Paulina za udane wizytyCześć dziewczyny, wczorajsza wizyta OK. Mały waży 2600 i jest ułożony główką w dół. Szyjka się trochę skróciła, wg gina Sebcio będzie chciał wyjść przed TP. TP wg OM 30 maja, w wg USG 22.05. Wymiar główki i kości udowej wychodzi na 39 tc a jesteśmy w 35 tc. Gin powiedział że nie powinno mnie to martwić z punktu widzenia rozwoju malucha bo teraz powinien nabierać masy w innych obszarach ciała i to się wyrówna ale jeśli nadal będzie tak sobie rósł to poród sn może okazać się niemożliwy. Trochę mnie to martwi mimo wszystko. Czy u Was też zdarzają się takie dziwne rozbieżności w wymiarach?Mam też zrobić GBS, zapomniałam zapytać orientacyjnie ile to kosztuje? |
||
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1596 | |||
|
Zadomowienie
|
Kurde, próbuję sobie przypomnieć i za cholerę nie umiem.
Miałam napisać, bo to było kilka dni temu, oczywiście wypadło mi z głowy, a teraz już nie pamiętam po co byłaś w moim śnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi mąż ciągle wypomina sytuacje jak parę miesięcy temu ( brzucha jeszcze nie było widać) wryła się baba z wózkiem w kolejkę , że niby tu stała i kolejkę zajmowała. A ja z tej złości powiedziałam, a stój se babo, pójdę do kasy pierwszeństwa i tak będę pierwsza A ostatnio miałam też przypadek w biedronce. Zasadniczo całe zakupy zrobiłam w tesco ( u nas tesco graniczy z biedrą) ale w tescu nie znalazłam pieczarek, więc poszłam do biedry, pieczarki pod pache i ryje się na przód kasy bo kolejka na 15 ludzi. " Przepraszam ja tylko z pieczarkami" A jakiś facet do mnie " a ja tylko z wodą mineralną" no to mu odpowiedziałam " ale ja z pieczarkami i z brzuchem" Koleś miał większy brzuch ode mnie i myślałam, że będziemy tak dyskutować, ale odpuścił
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za kalkę i idę się przeprowadzać
tylko cholercia mam znów mdlejący dzień... pewnie jeden karton spakuję i tyle będzie mojej roboty jakoś dam radę!
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za paciora płaciłam 30zł
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...95625474_n.jpg /edit A teraz troszkę wzruszeń... ![]() https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...85001161_n.jpg Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-05-01 o 11:04 |
|
|
|
|
#1601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed nas raz się wryła baba w tesco właśnie do kasy pierwszeństwa, mąż coś tam powiedział, że ciekawe czy też w ciąży a ja na to, dość głośno, że to także kasa dla niepełnosprawnych, umysłowo też spojrzała na mnie głupio ale się nie odezwała... brzuch już było wtedy widać ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
no a drugie zdjęcie... boskie! |
|||
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak Aaś
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Alkohol jak alkohol![]() Cytat:
Co do naszych szyjek z cementu.. możemy sobie przybić piątkę Cytat:
Mnie przepuszczają wszędzie generalnie. Ale ja tego nie lubię. Ostatnio w Ikeii stanęłam do kasy pierwszeństwa ale się nie pchałam przed tych wszystkich w kolejce, bo nigdzie się nie spieszyłam I nagle słyszę za sobą, jak babeczka mói do męża: "no idz do tej kasy-po coś te kasy w sumie są"on:"ale pewna jesteś?" ona: "no tak nie będę stała w takiej kolejkce z dzieckiem" Odwróciłam się z ciekawości bo akurat przepychali się obok mnie i faceta zamroziło - ta na niego się drze, żeby szedł a on do niej:"ale tu jest pani w ciąży i się nie pcha tak jak ty-postoimy za nią" Oni byli z dzieckiem takim na oko 2 letnim w spacerówce. Dodatkowo dziecko spało a ona się o mało co nie zesrała tak jej było spieszno do wyjścia
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to 30letnie whiskey nie jakas nastka tylko 30stka ![]() a co do babek ktorym sie bardzo "spieszy" do kasy. wiesniary zawsze sie smieje jak sie scigaja do kasy,szczyt buractwa i glupoty
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
KALKA KALKA KALKA
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(190 cm wzrostu) Uwierzycie że tatuś urodził się z wagą 5200? jak mi to teściowa powiedziała to nie mogłam uwierzyć jak da się wycisnąć takiego kloca ale to kawał baby a ja 1,62 m w kapeluszu ![]() No nic.. Mam nadzieję że z tym moim maluchem wszystko OK |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przygotuj się, że faktycznie Wasze dziecko będzie z tych większych a na bank wszytko jest ok! |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smakuje paskudnie
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój teść urodził się prawie 6kg a jego mama to drobniuteńka kobietka była - 158cm w kapeluszu i chudzinka.. Nie wiem jak ona go wypchnęła
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie ją rozerwało całą
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
OMG! Podziwiam mamę teścia. Dobrze ze ta dziedzina poszła na tyle do przodu ze da się to kontrolować
Edytowane przez AsieniA Czas edycji: 2013-05-01 o 11:37 |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie bardzo dzisiaj bolą plecy i się zastanawiam czy to skurczowo czy nie...rano było skurczowo. Eh...jeszcze chociaż do wtorku mogłabym wytrzymać, to bym sobie z mężem i synkiem posiedziała i poopychała się lodami
![]() Pogoda pikna....10C....ale idziemy na dwór... |
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
ee tam ale to tylko Ballentine's
Cytat:
to bedzie zadowolony.Kiedyś jak Wam się uda to kupcie sobie to:http://www.google.pl/search?q=grand+...w=1536&bih=764
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
na pewno latwiej zapanowac, jak nie ma zbyt wielu pokus dookola. Ja z moja wyobraznia zaraz widze te cudenka tutaj opisywane i w ustach czuje ich smak wiec przylaczam sie do apelu marchewki! ![]() Cytat:
ale bedziemy silne. Najwazniejsze ze pierwszy miesiac spedzi caly z nami ![]() Cytat:
Anoxee co do TBBT to ja poczatkowo ogladalam "bo musialam" ale jak sie pierwszy sezon rozkrecil to i ja sie wciagnelam. Narazie jestesmy na 3im i bawimy sie swietnie ogladajac ![]() aaa, co do mierzenia miednicy, to mnie zmierzyli tym cyrklem przy przyjeciu do szpitala i mierzyli w dwoch miejscach przodem (jakos wyzej i nizej) i bokiem. Nie wiem do czego przyrownac te pomiary ale lekarka powiedziala,ze jest git i sie kwalifikuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maaatko! szklaneczki whiskey z lodem |
|
|
|
|
#1620 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kalka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
DMAAAAJJ rodzimy |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

"no, ja się tu wepcham bo tylko dwa kawałeczki chcę a już się na drobiu nastałam" - już bym ją puściła 

u mnie jest 13 kg i rozstępy na dole brzucha, tam gdzie wzrok nie sięga. A smarowałam kremami przez całą ciążę
a jesteśmy w 35 tc. Gin powiedział że nie powinno mnie to martwić z punktu widzenia rozwoju malucha bo teraz powinien nabierać masy w innych obszarach ciała i to się wyrówna ale jeśli nadal będzie tak sobie rósł to poród sn może okazać się niemożliwy. Trochę mnie to martwi
mimo wszystko. Czy u Was też zdarzają się takie dziwne rozbieżności w wymiarach?
?

Miałam napisać, bo to było kilka dni temu, oczywiście wypadło mi z głowy, a teraz już nie pamiętam po co byłaś w moim śnie.

jakoś dam radę!

ale nie ma bata, jutro ja wypleniam :p
a ona się o mało co nie zesrała tak jej było spieszno do wyjścia
nie jakas nastka tylko 30stka
Ślub 27. X. 2012
ale bedziemy silne. Najwazniejsze ze pierwszy miesiac spedzi caly z nami