|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Dziewczynki.. jeszcze raz.. bo cholercia ja tą listę robię w wordzie a tu się nie da "przerzucić" przekreślenia czcionki.. a szkoda.. bo widać ile się posunęło do przodu od czasu gdy do ślubu było 129 dni...
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Do zrobienia na 94 dni przed ślubem: Sprawy związane ze ślubem: 1. Wyciągnąć skrócone odpisy aktów urodzenia z USC (po Świętach) /OK ZAŁATWIONE 2. Wyciągnąć akty chrztu i bierzmowania z parafii mojej i TŻta (po Świętach) / AKTY TŻta -4.05. 3. Pojechać do księdza w Spale i dowiedzieć się co z licencją / 4.054. Wyłudzić licencje z parafii TŻta? / 4.05 5. Zawieźć komplet dokumentów do księdza w Spale / 6.05 6. Zapowiedzi w naszych parafiach / LIPIEC 7. Urząd Stanu Cywilnego – spisać protokół / 6.05. Pytania do księdza w Spale: 1. Czy mają pokrowce na krzesła dla Młodych i świadków? / 06.05 2. Obejrzeć dywan i ewentualnie w ogóle z niego zrezygnować / 06.05 3. Ustalić czytanie? / 06.05 4. Spowiedź przedślubna – jedna czy dwie? / 06.05 Panna Młoda: 1. Wybrać wizażystkę i zrobić próbny makijaż / OK USTALONY NA 27.05 2. Zapisać się do kosmetyczki (1:1, manicure, pedicure, oczyszczanie twarzy) / LIPIEC 3. Kupić karnet na solarium / czerwiec / lipiec 4. Zamówić włosy clip on / OK. KUPIONE 5. Zawieźć włosy do farbowania / LIPIEC 6. Ufarbować włosy i zrobić próbną fryzurę / LIPIEC 7. Buty – jeśli nie dotrą do połowy kwietnia z bucikowo.pl kupić buty w Nine West i zawieźć do szewca do farbowania / KUPIONE W NINE WEST, ODDANE DO FARBOWANIA, DO ODBIORU 08.05. 8. Kupić materiał na pas do sukienki i muchę dla TŻta – pod kolor butów / 08.05. 9. Zawieźć materiał do Madonny / 08.05. 10. Kupić bieliznę, podwiązkę i gorset w LiParie w Dopasowana / LIPIEC11. Wybrać i kupić biżuterię / OK. KUPIONE KOLCZYKI I BRANSOLETKA 12. Ustalić co zamiast welonu – woalka/kwiat/opaska / NA PRZYMIARCE W LIPCU 13. Schudnąć ![]() 14. Umówić się na piaskowanie i wybielanie zębów / CZERWIEC Pan Młody 1. Wybrać i kupić garnitur, koszulę, bieliznę, buty / MAJ/ CZERWIEC/LIPIEC 2. Umówić TŻta na manicure / LIPIEC3. Zaciągnąć TŻta na solarium / LIPIEC 4. Kupić spinki do mankietów/ MAJ/ CZERWIEC/LIPIEC 5. Umówić się na piaskowanie i wybielanie zębów/ CZERWIEC Wesele 1. Ustalić menu / LIPIEC 2. Wybrać cukiernię, która przygotuje tort / OK. WYBRANA, USTALIĆ SMAKI 3. Umówić się z babką, która upiecze ciasta / WSTĘPNIE WYBRANA 4. Kupić alkohol / OK. KUPIONE 180 BUTELEK 0,5 / 15,50ZŁ 5. Kupić alkohol kolorowy / CZERWIEC 6. Kupić napoje / CZERWIEC 7. Ustalić z managerem restauracji, czy możemy zrobić stół wiejski we własnym zakresie / WEEKEND MAJOWY 8. Zająć się wiejskim stołem – wybrać masarnię / CZERWIEC/LIPIEC 9. Przygotować numery na stoły – zrobić projekt / MAJ10. Przygotować tablicę z ustawieniem stołów / LIPIEC – PO POTWIERDZENIU OBECNOŚCI GOŚCI 11. Zamówić tablicę / MAJ 12. Przygotować zawieszki na wódkę / NIE BĘDZIE 13. Przygotować rożki na płatki / MAJ 14. Przygotować Menu na stoły / LIPIEC – PO USTALENIU MENU 15. Kupić księgę gości / OK. KUPIONA, PRZEROBIONA 16. Dopytać managera o coolery na stoły / OK., BRAKNIE… 17. Załatwić dodatkowe coolery / OD RADKA – WSTĘPNIE ZAKLEPANE 18. Kupić tuby z płatkami / NIE BĘDZIE 19. Zamówić balony z helem / WSTĘPNIE ZAMÓWIONE 40 BIAŁYCH METROWYCH BALONÓW + HEL 20. Zabrać rodziców i pokazać im Restaurację / WEEKEND MAJOWY ?21. Wybrać pakiety SPA dla Rodziców w ramach podziękowania / CZERWIEC 22. Kupić ramki na zdjęcia dla Rodziców / CZERWIEC /LPIEC Muzyka: 1. NAUCZYĆ SIĘ PIERWSZEGO TAŃCA – KURS MEGAPRZYSZPIESZONY!!! 2. Podrzucić do DJa muzykę do pierwszego tańca, żeby nam przygotował utwór dostosowany do naszych możliwości – głośniejsze takty 1-2-3 / ZA DUŻO ZACHODU3. Znaleźć odpowiednią wersję walca na necie / JAK NAJSZYBCIEJ!!! 4. Zapytać trio, czy zagrają nam Grechutę na życzeniach? / WYSŁAĆ MAILA! 5. Ustalić z DJem oczepiny i konkursy / LIPIEC 6. Sprawdzić działanie wytwornicy dymu / LIPIECFotograf: 1. Umówić się na sesję narzeczeńską / CZERWIEC 2. Przygotować film na wesele – niespodzianka dla gości podziękowania dla rodziców / CZERWIEC 3. Przygotować gadżety do filmu / napisy, balony, markery/ / MAJ, CZERWIEC 4. Wybrać muzykę do krótkich teledysków i podziękowań / MAJ, CZERWIEC 5. Ustalić z których momentów będą zrobione teledyski / MAJ, CZERWIEC Goście: 1. Rozdać zaproszenia / DO KOŃCA MAJA / POCZĄTEK CZERWCA 2. Wyjazd do Łodzi, Poznania, Sosnowca / ZAŁATWIĆ ADRESY DO OSÓB, DO KTÓRYCH ZAPROSZENIA BĘDĄ WYSYŁANE POCZTĄ 3. Na początku lipca potwierdzić uczestnictwo gości / DO 5 LIPCA 4. Zamówić ewentualne noclegi w hotelu dla przyjezdnych gości – po potwierdzeniu obecności. 5. Wybrać osoby, które będą strzelały tubami po ślubie / NIE BĘDZIE INNE: 1. Ustalić plan dnia – dopasować godziny 2. Zaplanować „niezbędnik Pary Młodej” · Stoperan · Plastry na otarcia · Plastry zwykłe · Lakier do włosów · Lakier do paznokci bezbarwny · Zapasowe rajstopy · Igła i nici · Vanish · Agrafki · Super glue 3. Odstawić forda do lakiernika / LIPIEC 4. Pomalować puszki do auta / CZERWIEC 5. Przygotować proporczyki na auto „Just married” / MAJ 6. Zamówić obrączki i wybrać grawer / 06.05.
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie wlasnie pomyslalam ,ze u nas na 38 dni przed slubem rzeczy do zalatwienia to :
1. Odbior numerow na stoly 2. Lista piosenek dla DJ 3. Zrobienie listy gosci i wydrukowanie 4.Mani&Pedi 5. Fryzura Probna ( 24maja) 6.Maseczki, oczyszczania itd 7. Kupienie bucikow dla flower girls 8. Zamowienie naklejek na butelki od wina 9.Zamowienie bukietu na cywilny 10. Buty na cywilny i to by bylo wszystko
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdecydował TŻ, co mnie cieszy, bo zawsze mogę powiedzieć, że sam sobie tak wybrał Uzupełniłam klub - prawie nic tam nie ma, a czuję się jakbym odniosła spektakularny sukces ![]() Jak znajdę później chwilę to wrzucę Wam jeszcze co nieco z mojego koloru przewodniego bo dekoracje i małą poligrafię robimy z TŻem samodzielnie
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Olgietka jak bedziesz wybielala zeby?
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się nad innym rozłożeniem stołów ... ta sala doprowadza mnie do szału, a raczej jej wielkość. Jak myślicie jak będzie lepiej? Nie wiem ilu będzie gości Na 98 po lewej i na 100 po prawej
|
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie... Moc lamp była nie dopasowana do typu skóry. Kiedyś pracowałam w tej branży i uważam,że to jest ciężki temat. Bo... właściciele nie chcą inwestować w różne typy lamp, a przede wszystkim nie chcą kupować tych słabszych, bo klient po jednym seansie nie będzie widział efektu. Ale najzdrowsze opalanie ( jeśli w ogóle takie istnieje) to właśnie takie na słabych lampach. Poza tym trzeba wziąć pod uwagę kilka czynników: fototyp skóry, zażywanie leków/ziół fotouczulających, kremów z retinolem itd. Klienci też są winni, bo chcą raz zapłacić i już! Ciężko ich odciągnąć od efektu turbo ![]() To co opisuje to moje doświadczenie sprzed 2,5 roku. Od tego czasu nie wiem czy zmieniło się coś w tej branży, bo rzadko mam okazję korzystać z solarium w PL. Od czasu gdy wgryzłam się w ten temat, nigdy więcej nie miałam tyłka jak pawian i buzi niczym Indianin po opalaniu w solarium. I na słońcu zresztą też
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu kupiliśmy na grouponie wybielanie zębów lampą dla dwóch osób.. ale pogadałam sobie z moją dentystką i przy lampie potrzebne są dwa/ trzy seanse.. więc groupona oddam TŻtowi a ja sobie zrobię nakładkami.. za 700zł
ale nakładki mi zostaną.. więc będę mogła kiedyś dokupić sobie ten żel i powtórzyć zabieg..Przydałaby się tu porada dziobun... Jak to jest z tą lampą?
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką macie sentencję łacińską? Nie mogłam się dopatrzeć a do łaciny mam słabość po studiach
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj chodziłam cały dzień za stanikiem i nie znalazłam idealnego
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że gadam sama ze sobą to sobie idę.
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Cytat:
Po co chcecie sobie wybierać zeby? Mnie to szczerze mówiąc nigdy nie przyszło do głowy.
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
omnia vincit amor
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Wybielalam zeby lampa Beyond ( prawie w ogole nie ma roznicy) zeby bolalay mnie okropnie podczas zabiegu, po zabiegu nie moglam otworzyc buzi na wietrze ..generalnie nie mile bardzo i uciazliwe uczucie. PO laserze mialam nakladki na 7 dni, wytrzymalam 2 dni...trzeba w nich spac cala noc..gorne w sumie mnie tak nie bolaly ale dolne
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Ja albo pójdę na piaskowanie albo kupię Białą perłę bo po koleżance widziałam, że efekty były bardzo dobre. koszt praktycznie ten sam więc się waham...
A miałam się Was zapytać - czy każda z Was idzie do kosmetyczki na regulację brwi. Ja wstyd się przyznać, ale nigdy u kosmetyczki nie byłam i w sumie myślałam, że brwi to sama sobie zrobię - trochę się boję, że zrobi tak jak mi się nie podoba - i tego to już się nie poprawi... |
|
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy ta henna to nie wygląda trochę nienaturalnie, bo ja mam włosy brązowe ale niezbyt ciemne i trochę się zastanawiam czy jak tak sobie tej henny nie dowalę to nie będzie się bardzo odznaczac? |
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc PMki!
Kiedyś się tu udzielałam, gdy zaczynalam planowac swoj slub i pozukiwania sukienki, ale pozniej mialam tyle pracy i obowiazkow, ze praktycznie zrezygnowalam z przygotowan slubnych i udzielania sie tutaj. Ale podczytywalam Was, lecicie jak szalone ![]() Suknia wczoraj zamowiona Tusia, mam ten sam problem z biustonoszem
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja oczywiscie czuje, ze jestem bardzo bardzo do tylu.
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wybralabym nakladki a zawod mam taki jak dziobun![]() pieknie
|
|
#1107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
henna nie zawsze jest konieczna, ja uzywam tylko cienia do brwi, zeby bardzo deliatnie nadac ksztalt
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49
Cytat:
ja mam ciemny blond. Henne robi mi grafitowa![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej brwi zrobią Ci brwi w salonie kosmetycznego koło ul. Spadochroniarzy/al. racławickie. Ja chodziłam do wielu i nigdy nikt nie zrobił mi takich brwi jak tam.
Edytowane przez 19izka89 Czas edycji: 2013-05-01 o 12:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

/ 4.05

ile masz krzeseł do takiej dekoracji? ile wstążek zamówiłaś i ile one kosztowały jak można wiedzieć?

Na 98 po lewej i na 100 po prawej