|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
biedny gucio
zobaczcie sobie gazetkę lidlowa-juz pod lato-sa m.in. tanie stroje kąpielowe, kąpielówki dla dzieci, piżamki letnie itp.
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
POP mnie tez wlasnie ledzwiowy ale mi w dół idzie a tobie do góry
. Nie zaproponowali ci innych metod leczenia ? Ja jeszcze mam dwie alternatywy , zastrzyki w plecy i to zazwyczaj pomaga , i w ostatecznie operacja na która raczej sie nie zdecyduje . EVI no brawo dla małej , ale komiczny widok musiał byc jak ona z ta buzia otwarta siedziała MEGI kurcze bidulek, ciekawe co lekarz powie . EDZIA W dzien chce ci sie spać czy nie ? Ja mam tak samo jak ty , późno chodzę , a nawet jak sie nie zdrzemne w dzien to i tak późno idę . Ostatnio oglądałam program , wstydliwe choroby , była babka z depresja sezonowa ( spowodowana brakiem promieni słonecznych ) . Zaproponowali jej ta lampe emitujaca promienie słoneczne . Podzialalo babka odrazu poczuła sie lepiej , a na prawdziwe rezultaty trzeba poczekać ok 6 tyg . Lampa powoduje wytworzenie sie hormonu szczęścia - serotoniny , człowiek mam wiecej energi i tym samym hamuje sie hormon melatoniny ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam , ale była taka zależność ) , który jest odpowiedzialny za sen . I moze byc tak ze ja go mam za dużo i dlatego ja taki spioch . Chyba zainwestuje w ta lampe , koszt ponad 100f . Aha mam nadzieje ze czegoś nie pokickalam
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Monka masz może fb? w sumie, kto nie ma w dziejszych czasach
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Megi-
szybkiego powrotu do zdrowka!Ja chodzilam do siostr, nie do przedszkola. To sie zwalo katechizacja. Nie zrobili mi wody z mozgu. Powiem szczerze, ze mam mile wspomnienia. A teraz bezboznica ze mnie
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wam kochane ...
pogoda u nas do bani kregoslup tez mnie boli i ciagnie do gory megi oby goraczka zostala opanowana i gucio szybko do zdrowka wwraca monka ja to sama nie wiem ale cos mi sie zdaje ze ja to mam spowodowane nerwami. Mam strasznie plytki sen ... Wogole jestem osoba nerwowa ciagle sie oo cos martwie w dzien funkcjonuje normalnie ale przez to ze malo spi czesto mniee boli glowa .... Wiec u mnie chyba ta bezsennosc z nie z powodu malej ilosci. Hormonu szczescia ....ale sprobuj ta lampe. Slyszalam ze inne schorzenia tez sie ttakimi lampami leczy .... Dobra ide budzic starego. Z pracy o 4rano wrocil a ja do sklepu musze
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-04-30 o 10:29 |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
ja na poczatku bylam strasznie na nie ale tak sobie przemyslalam i w sumie w tym wieku az takiej krzywdy dziecku nie zrobia... bo to zuplenie inne tematy i inny sposob przekazywania tego niz poniej w szkole, gdzie do szkoly jakiejs tego typu na bank bym nie wyslala... mamy sporo dzieciakow po tym przedszkolu i jest ok... ale w wiekszosci rodzice to tacy fanatycy
choc sa tez niewierzacy ale w zwiazku tym ze przedszkole na prawde cieszy sie dobra opinia to ludzie walcza o miejsce w nim... a na sali z dziecmi sa 2 babki swieckie i siostra
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz jakąś prawidłowość w tych dniach? tzn. są od czegoś zależne czy nie bardzo? Ja też ostatnio śpię znacznie gorzej (nawet jeśli Gabrysia prześpi całą noc, to ja i tak nie mogę spać)
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KURCZĘ TRZEBA ZMIENIĆ GARDEROBĘ I WYMIENIĆ ZABAWKI
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
Cytat:
Olera jasna !! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc to już wydawało mi się dziwne a tu proszę, Megi biedny Iguś, dobrze że A. się zaangażował. |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj będę miała opóźniony obiad, bo dopiero się gotuje :/
Byłam dzisiaj z małym na kontroli u ortopedy z raczką. Ku pamięci korzystałam z okazji o podpytałam się o stopy małego. Pamiętacie jak wypytywałam Was o wygląd stóp dzieci. Mój ma chude strasznie i może przez to kostki jakoś wystające i wogle. Lekarz jakiś lepszy specjalista więc skorzystałam. Kazał małemu stanąć na boso na takim szklanym taborecie z podświetleniem i lustrem. Powiedział że ma stopy płasko koślawe, co jest normale u dzieci w wieku naszych, bo to jest fizjologiczne i minie. Powiedział że najlepszym ćwiczeniem dla stóp jest chodzenie na bosaka po dworzu, trawa,piasek, oczywiście żeby było bezpiecznie,przenoszenie kredek i kamyków paluszkami u nóg. Tyle to wiedziałam. Ale powiedział że najlepszym ćwiczeniem poza tym boso chodzeniem jest kupienie sandałów tzw jezusków o numer za dużych. bo dziecko musi w nich podginać paluszki, pracować stopą żeby sie nie przesuwały. Jakei macie plany na majówkę? Ja w sobotę jadę z małym na pierwszy jego spływ kajakowy
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jedziemy do karpacza zaraz zaczynam się pakować bo wcześnie rano wyjazd Megi zdrówka Do usłyszenia dziewczyny , miłego weekendowania
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy do Warszawy jutro od rana
Właśnie wyszła ode mnie ta koleżanka ze studiów, nie widziałyśmy się ponad 5 lat, a nagadać się nie mogłyśmy. Nataszka- jak ja tam chodziłam to sporo dzieci w moich okolic wtedy tez tam chodziło, nie wiem dlaczego moi rodzice tam mnie posłali, nie pamiętam by kiedykolwiek szli do kościoła tylko na uroczystości komunije czy ślubne tam chyba bylo "normalnie", jak w normalnych p[rzedszkolach. Tylko chyba raz dziennie się modliło ale to był chwila (z tego co pamietam oczywiscie a pamięć może mnie mylić)
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamy anginę. Panadol nawet nie ruszył gorączki, w kółko na Nurofenie lecimy. Dostał antybiotyk... cholera.
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
megi, moja w styczniu miała. Najważniejsze, że wiadomo co mu jest. Po antybiotyku powinno szybciutko go puścić. My młodej gorączkę ze 3 dni musieliśmy zbijać. Też tylko ibuprofenem. Zdrówka zatem
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - toż to niedawno Igor miał anginę. Chyba
. Uważaj na Kalinę bo to zaraźliwe. My nigdzie się nie wybieramy. Więc jakby ktoś chciał nas odwiedzić to zapraszam
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, chyba nie miał anginy albo już mnie się myli. Miał ospę, zatoki, uszy... anginy chyba jeszcze nie.
Kalinę izoluję, ale ciężko, bo Igor co chwilę jak nurofen działa, leci do niej. A dzisiaj po ważeniu, mierzeniu, moje najmłodsze waży ponad 5 kg i ma dzisiaj miesiąc
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej siedzę w domu bo mój tz ma cięzko bez pracy przezyć;P Miłych weekendów dla tych które wyjeżdżają, i spokojnych dla tych co w domu siedzą
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Natasza moj na majowke zebral cztery komputery stacjonarne i jeden lapek do robienia. Ale od tego bedzie mial nocki. Bo w dzien musimy na dzialce ppdgonic.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pogodę jaką zapowiadają? jakaś poprawa ma być? dziś jak o 20 wyskoczyłam do sklepu to jak jesień, brzydko, okropnie, pada wieje... chęci brak na majóweczkę |
|
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
Policja nas dziś złapał, nie wiem jak długo jechał za nami, podobno jak wyprzedzilismy auto i tak jechał za nami, albo ktos dał mu cynka. No nic mandatu nie dostaliśmy , sprawdził tz- towi opony , chyba nie wiedział za co nas zatrzymać i pojechaliśmy . U nas majowki nie ma więc dzien jak codzień . Spedzajacym miłej zabawy , a gnijacym w domu miłego odpoczynku ![]() Czytałam ze pochmurno ma byc i deszcz także kwas . |
|||
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No roboty mam sporo ,głównie w ogrodzie , a jeszcze do tego na rower trzeba iść ,cos poczytać , na skejpie posiedzieć , wieczorami szyję i ostatnio oglądam serial Teen Wolf , wciągnęłam się i sobie oglądam codziennie w nocy a później mi szorty falują jak mam do kibla zejść na dół ![]() ostatnio jakoś nie miałam weny do pisania ![]() Asiulek jak wypróbowałaś już wszystkie sposoby na pozbycię się niemiłego zapachu i nie poskutkowały to woda z octem ,ocet zazwyczaj radzi sobie z niemiłymi zapachami a sam później dość szybko wietrzeje Evi powaliłaś mnie tym opisem tego kota ja to jednak chyba instynktownie wyczułam bo od poczatku go nie lubiłamMegi zdrówka dla Igusia PoP a jak u Ciebie nauka samodzielnego jedzenia? bo ja właśnie jestem w trakcie i nie wiem czy to na moje nerwy ,masakra ale jakoś to muszę przetrwać ![]() Nam ubrania z postaciami z bajek nie grożą ,mój nawet pewnie by nie rozpoznał nikogo ale męczy mnie o uszycie kamizelki z New Holland to firma która produkuje ciągniki (takie niebieskie) ![]() U nas też chłodno ,teraz własnie pada. W piecu raz palimy ,raz nie.W każdym razie opału to chyba cały wagon spaliliśmy w tym roku Ze spaniem u mnie nie ma problemu ,ledwo głowę przyłożę do poduszki i już śpie nie ważne czy to dzień czy noc , zasypiam na zawołanie ,kawa na mnie nie działa ani inne pobudzacze. Majówki żadnej nie urządzam , wręcz działa mi na nerwy ten majowy weekend ,więc pogoda mi w sumie obojetna. |
|
|
|
|
#3473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,.... lezy odwrotnie na łózku na brzuchu ... teraz cos sie przebudziła kaszlneła i chyba znów cs jej sie sni bo cos tam majaczy .... ja juz sobie buduje cos w głowie i mam spanie do rana odpukane od tyle---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
dokładnie to czym piszesz powiedział i nam jak byłam z amelia ona ma tendencje do stawiania nog do srodka na szczecie sie ładnie prostuje u juz sladu nie ma ale wkladki mamy i cwiczymy ... powiedział nam tez ze pediatrzy (nie wszyscy) zle sprawdzaja dzieciom płakostopie bo nigdy sie nie powinno sprawdzac stojac na bacznosc , najlepiej w rozkroku wtedy wszystkie wady widać ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
udanej majówki wam życzęzdrówka dla Igorka i powodzenia w izolowaniu Kalinki mnie sie nie udało, Kubuś miał tylko katar, a Iza od wczoraj ma katar gigant i kaszel
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
MAJ
LIBRA no tak myślałam ze zabiegana jesteś i jak nawiedzona kopiesz sadzisz wyrywasz . , nie znam serialu ale odbiło mi sie o uszy , no chyba nawet jak sie wciaglas . Sciagnelas czy na jakiejś stronce oglądasz ?
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
U-MIE-RAM. Wczoraj byłam na ćwiczeniach w parku, tzw. boot camp. I trochę gardło mi przewiało,ale też moje dawno nie ruszane mięśnie dają mi we znaki dzisiaj megi zdrówka dla maluszka
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Megi zdrówka dla Igorka i Kaliny też
Antybiotyk powinien szybko zadziałać Bao oby dzieciakom szybko przeszło Młoda nie wiem ale takim małym dzieciaczkom można zrobić sieczkę w głowie. Dotyczy to również świeckich przedszkoli także spokojnie. Koleżanka z pracy mojej mamy pracowała w żłobku prowadzonym przez siostry zakonne. Widząc jak to od środka wyglądało nie zostawiłaby dziecka w tym miejscu. To było 40 lat temu wiec i czasy też inne. Nie wiem czy jako zatwardziała niewierząca osoba dałabym dziecko do jakiejś religijnej placówki. Niby po co skoro się nie zgadzam z przekonaniami. Wszystko od potrzeb zależy. U nas majówka taka że Tż poleciał do roboty koledze pomagać przy budowie domu a my sobie w domku siedzimy chwilowo i sprzątamy . Nawet cieszę się że deszcz spadł i nie jest zbyt ciepło bo moje dziecko przez te kwitnące wkoło rośliny i latające w powietrzu pyłki jest zaglutowane potwornie. Kaszle bardzo mokro, nos zatkany. Ja też mam gluta w gardle. Deszcz nam tylko pomaga.---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Kinqa zdrówka Evi w ubiegłym roku kupiłam sobie w lidlu strój (drugi dostałam od teściowej) i jestem bardzo zadowolona
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
U nas tez deszczowo. Ta sobie z Tz wspominalismy te poranki pierwszomajowe. Fajnie było. Ja lubilam pochody. Oliwka samodzielnie jeść potrafi. U nas problem w tym ze ona NIE LUBI jeść. Czasem siedzę nad nią i je np. 1 paroweczke jakąś GODZiNĘ, miskę zupy tak ze 2 godziny W przedszkolu tez mało je ale przed wyjściem je butle mleka a po przyjściu je obiad. Moje marzenie to aby jadła sama i zasypiala sama.
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga trzymaj się ![]() Libra kretów nie widać?
|
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bao - katar dla takiego maleństwa jest podwójnie upierdliwy, więc życzę (wam obu), żeby minął szybko Cytat:
Moja też jakiegoś wirusa złapała - mieliśmy jej w poniedziałek po południu Holtera zakładać, a tu w południe wyszła gorączka 38,5. Ale na szczęście udało się Holtera przełożyć na 10go (tak, żeby przed 15, kiedy mamy kardiologa w CZD, zdążyć). Zrobiliśmy jedynie USG - wady ciągle na tym samym poziomie, więc w sumie nie jest nie jest źle. Pediatra obejrzała też krostki pod kolankami i powiedziała, że to najpewniej alergia pokarmowa: mamy na 3 tygodnie odstawić najczęstsze alergeny (czekolada, orzechy, cytrusy, truskawki, maliny i pomidory) i zobaczymy, czy krostki znikną. Najtrudniej będzie z pomidorami - mała uwielbia pomidorówkę. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

. Nie zaproponowali ci innych metod leczenia ? Ja jeszcze mam dwie alternatywy , zastrzyki w plecy i to zazwyczaj pomaga , i w ostatecznie operacja na która raczej sie nie zdecyduje .
.

w sumie, kto nie ma w dziejszych czasach
szybkiego powrotu do zdrowka!

. Tyle roboty ze nie wiesz w co ręce włożyć ? A wieczorem na pysk padasz ? 
udanej majówki wam życzę