|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Cytat:
Gratuluję dwóch pociech Cytat:
![]() Ja miałam założony wenflon i dożylnie miałam to znieczulenie wstrzyknięte, nic nie poczułam
|
||
|
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za gratulacje
![]() Pierwsze chwile z małym wspaniałe, wynagradza cały ból jaki przeszłam i przechodzę, bo o siedzeniu mogę zapomnieć ![]() mały jest bardzo grzeczny płacze tylko gdy jest głodny ![]() dołączam jego fotkę z pierwszych dni z nami
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale słodziak Kochany
|
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny maluszek, gratuluję
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szybko zapomnisz o bólu Gabrys dostał lekkiej skazy białkowej po zjedzeniu śmietany 30% z pierogami u babci, on uwielbia smietany, jogurty itp, na szczescie juz mu zeszło uczulenie i ograniczamy białko; ostatnio zjadł ser żółty i jogurt i nic sie nie pojawiło. Poza tym zaczął mówic wyrazy "dzieci" i "niunio". |
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczny maluszek
Cytat:
no i za mówienieJa w poniedziałek zaczynam pracę. I już mi smutno na myśl, że nie będę spędzać czasu z Leosiem No ale taka kolej rzeczy... Mam nadzieję, że uda mi się pogodzić pracę z byciem mamą, choć początki będą trudne...
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A co tu tak pusto?? Przybyłam z fluidkami od mojego maluszka Wczoraj miałam usg genetyczne i wszystko ok z moją dzidzią Libra Miałaś już to hsg?? Trzymam kciuki i posyłam fluidka Cytat:
Ale się z Gabrysia gaduła robi ![]() I jak było pierwszy dzień w pracy?? |
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Paula super że z bąbelkiem wszystko w porządku
Byłam zapisać się na hsg, ale Pani w szpitalu powiedziała, że w tygodniu uprzedzającym @ mam przyjść zrobić badanie czystości pochwy, a potem się umówić na konkretną datę.
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby po nim się ruszyło
|
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() paulinko niech bąbelek zdrowo rośnie w brzuszku
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
paulinko super ze wszystko z fasolką ok, oby tak dalej niech rozwija sie i rosne zdrowo
Siedzimy z Gabrysiem ostatnie dwa dni bo trójka go meczy, goraczkował, nie chciał nic jeść, marudził, dzisiaj juz lepiej, bawi sie i je zupe ale zęba nie widac, jak nic nie bedzie sie działo to pewnie jutro juz pójdzie do żłoba. libra za badanka!
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane,wczoraj zaczelam 12 tydz bylam na usg ,widzialam raczkki nozki,serduszko bilo,mimo wszystko lekarz powiedzial ze ultrasonogr.nie moze zmierzyc kregoslupa;/chociaz go widzielismy...zrobil wiec usg przez brzuch tam dzidzi lezalo pieknie,polozna siwe usmiechala i mrugala oczami na tego lekarza(byl troche starszy)ale ok powiedzial ze przez brzuch za male...podal wymiary na ok 5cm pokazal kregoslup a nie mogl zmierzyc(moze stare usg) dzidzi fajne a on kazal powtorzyc usg za 10 dni,pozA TYM ZE OK SERCE 171,A nie bedzie na sile mierzyc bo to mjeszcze za male dziecko,pozniej Znow wlaczyl usg mowil prosze zobaczyc tu jest kregoslup ladnie widac ale ciezko zmierzyc;/ze lozysko na scianie przedniej sie ksztaltuje ....wdlg usg termin sie pokrywal,czyli ok chyba nie wiem czy sie martwic
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-05-08 o 07:44 |
|
|
|
|
#3435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zaglądałam jakiś czas,ale tu pustki.Odkąd jest ciepło całe dnie na dworze jesteśmy,nawet w biegu coś do jedzenia,gorzej z porządkiem,ale co tam mi lepiej spędzać czas z synem na dworze
|
|
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
No i zaczęła sie praca i skończył czas na wizażowanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
Podczytuję Was regularnie, cieszę się że u każdej wszystko w porządku. malinko nic się nie denerwuj na zapas, na pewno wszystko jest ok ![]() Irmusia, miałaś niedrożne jajowody? Później zabieg? Ja dziś dostałam @ ![]() Jutro ma mieć wyniki czystości pochwy i mam się umawiac na termin badania HSG. Czasami chciałabym być chora na coś konkretnego i się w tym kierunku leczyć, a jak nie wiadomo co dolega... Ciekawa jest wyników drożności. A tak poza tym to u mnie średnio. W piątek zmarła moja babcia, jutro pogrzeb. W jednym roku zmarło mi dwóch dziadków ![]() Z pracą raczej lipa, umowa do sierpnia a potem PUP :/ Dostałam @ I na dodatek to był ostatni termin zajścia w ciąże żeby potem dostawać pieniądze z ZUS (muszę być w 3 miesiącu przed końcem umowy). Nic tylko otworzyć flaszkę wina. A co jak się nie uda... ![]() Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, co mogłabym jeszcze sprawdzić, zbadać, jesli okażę się, że jajowody są drożne? Hormony sprawdzone, cykl też był monitorowany, mąż też miał badane nasienie. Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 4 staraczki KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 52, last @ 11.04 Libra22 (Monika, 28 lat, Bydgoszcz) cykl 16, last @ 13.05 Magdulec (Magda, 31 lat, lubelskie) cykl 3, last @ 17.03 Magduś2 (Magda, 27 lat, warszawa) cykl 2, last @ 02.03 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 6 zafasolkowanych: Kadia83 (Anna, 28 lat, Anglia) gratulujemy! dwie kreseczki w 14 cyklu (t.p 13-18.03.2013r.) yolanda9 (Jola, 31 lat, Pomorze) gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu - (tp. 13.08.2013 r.) Coralady gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu - (tp. 12.11.2013 r.) paulinaizabela(Paulina, 29 lat, Irlandia) gratulujemy! dwie kreseczki w ... cyklu - (tp. 18.11.2013 r.) Malinka123108 (Marlena, 22 lata, Podkarpacie) gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu - (tp.28.11.2013 r.) Szczęśliwe mamusie i ich maleństwa, czyli nasze "wątkowe" spełnione marzenia !! Dra - Rafał - ur.14.09.2010r. Lisica1 - Małgorzata - ur.26.10.2010r. Kotek81 - Izabela - ur.21.11.2010r. Coralady - Liliana - ur.08.04.2011r. Bella7 - Lena i Liliana - ur.26.04.2011r. Nadiazloto1 - Amadeusz i Sergiusz - ur.14.06.2011r. Edzia - Camilla - ur.24.06.2011r. Malinka123108 - Lena - ur.13.07.2011r. Egwene6 - Gabriel i Emma ur.12.09.2011r. Magdulec - Gabriel - ur.27.09.2011r. Danika - Olga - ur.04.10.2011r. Tincia - Liliana - ur.04.11.2011r. Karolca - Ewelina - ur. 22.03.2012r. Rinco - Sebastian - ur. 20.05.2012r. Tacca - Piotr - ur. 17.06.2012r. Sas - Lena - ur.07.07.2012r. Irmusia81 - Leon - ur.11.07.2012r. Agasobo(Agnieszka, 29 lat, Łódź) (II w 17 cs)- Antoni (3900g 59 cm) ur. 13.11.2012 cc Kobra913 - Mateusz - ur. 10.01.2013 r Ewakol - Jan - ur. 21.04.2013 r. __________________
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2013-05-13 o 15:47 |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o staranka to patrząc na mnie jedyny sposób to nie myśleć o dzidziusiu i o staraniach. My także miałam wszystkie badania o których piszesz i się nie udawało. Poszliśmy nawet do kliniki leczenia niepłodności i z naszymi dobrymi wynikami lekarz stwierdził że możemy podejść do inseminacji. Po przemyśleniu jednak wszystkiego postanowiliśmy z mężem, że odpuszczamy chwilowo z uwagi na ślub kościelny i związane z nim wydatki, krótko mówiąc nie mieliśmy kasy i zdecydowaliśmy, że do inseminacji podejdziemy po ślubie. Zajęłam się przygotowaniami, potem ślub wakacje i nagle przypomniałam sobie, że @ nie przyszła a test po prawie trzech latach pokazał II kreski ![]() Wiec trzymam kciuki, żebyś też miała taką niespodziankę jak ja ![]() Moja kruszynka jest już z nami 3 tygodnie i dwa dni ![]() Buziaki
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochana, Kruszynkę macie przesłodką
Wiem, ale kurde ciężko by tak było po prostu odpuścić, zapomnieć, zająć się czymś innym... Ciągle rozmyślamy o piesku, ale sama nie wiem ![]() Jutro dzwonię i umawiam się na HSG, już się bólu nie boję, chcę wiedzieć. Miłego wieczoru
|
|
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety jak to mój lekarz powiedział baby są tak skonstruowane, że dół mają połączony z z górą i niestety wszystko siedzi w głowie. Mnie HSG w ogóle nie bolało, a nie miałam znieczulenia, dostałam tylko tabletkę przeciwbólową 30 minut przed Trzymam kciuki za Was
|
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak nigdy nie robiłam tego badanka, ja przed HSG nie musiałam go robić
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
nie musisz byc na czczo na betę
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Ciao
Dawno mnie tu nie było ale mam nadzieję,że mi wybaczycie Widzę,że dużo się pozmieniało w tym czasie ....po pierwsze GRATULUJĘ Wszystkim którym się udało zajść w ciąże !!!! Paulinoizabella nawet nie wiesz jak się cieszę ![]() Pozdrawiam i mocno 3mam za Was wszystkie kciuki
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanie!! Bety nie trzeba robić na czczo ![]() Cytat:
Ale Camilla to ślicznotka |
||
|
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie staraczki, jestem tu nowa ale moje starania trwają już 28 miesięcy
( ale ciągle wierzę że się uda. Libra22 głowa do góry ja w marcu miałam HSG robione w szpitalu miejskim w Bydgoszczy i nie jest to najprzyjemniejsze badanie (miała wrażenie jakby ściskali mnie w jakimś imadle ) ale badanie trwa krótko góra 5 minut i da się przeżyć. Trzymam kciuki. Ja od wczoraj jestem na puregonie i mam nadzieje że to pomoże ....Trzymam kciuki za nas wszystkie oby jak najszybciej każda ze staraczek zafasolkowała
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
edzia, ale masz śliczną córeczkę
paula dzięki agunias witaj na forum A jak badanie, wszystko ok? Jajowody drożne? Za ciebie też trzymam kciuki
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Libra właściwie to wg laparoskopii jajowody miałam/mam drożne. Ale wcześniej robiłam sono HSG i to badanie wykazał niedrożny prawy jajowód, a lewy drożny częściowo. Dlatego zdecydowałam się podejść do laparo, a tam lekarz stwierdził, że z moimi jajowodami wszystko ok.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

No ale taka kolej rzeczy... Mam nadzieję, że uda mi się pogodzić pracę z byciem mamą, choć początki będą trudne...