|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
pawie oczko widzę że Cię przybiła ta wizyta jak mnie ostatnio. Moja szyjka też twarda i zamknięta. Coś leniwe te nasze córcie i im się nie śpieszy. Mnie też strasznie dołuje perspektywa wywoływanego porodu, bardzo bym chciała żeby się samo zaczęło- najlepiej jakby mi odeszły wody. A mnie to do szpitala przyjmą tydzień później niż Ciebie, to jest chore;/ z drugiej strony nie wiem czy jest sens pchać się wcześniej do szpitala i leżeć a oni i tak nic nie będą robić. Asieni za wizytę
|
|
|
|
|
#1653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze to, że jesteś pod obserwacją i na pewno będą tam o Ciebie dbali i chuchali i nie dopuszczą by stała Ci się krzywda.[QUOTE=gold-fish;40580627] to z takim traktowaniem to sie nie spotkałam, ale fakt że np. chyba z 2 razy musiałam prosić o ustąpienie miejsca w komunikacji (ale wtedy podchodzę do miejsc oznaczonych matka z dzieckiem). W Lidlu raz musiałam stać, przede mną z 6 osób i dopiero laska przede mną pyta się czemu ja nie idę bez kolejki, więc mówię że nie ma żadnej informacji o przywileju sama przerzuciłą moje rzeczy przed siebie, a potem jeszcze ona zapytała się kasjera czy u nich kobiety w ciąży sa bez kolejki obsługiwane kasjer mówi ze chyba nie i krzyczy do kierownika to pytanie. Kiierownik mówi że u nich nie ma takiej polityki sklepu a kolejna starsza kasjerka za kierownikiem że ,,powinna być" (ja już burak ) osoby z kilku kolejek patrza się na mnie, zaczęli coś tam gadać że ma rację. To był chyba najmilszy przejaw ,,dobroci dla ciężarnej" ![]() A ja się zastanawiałam niedawno właśnie czy jak będę w zatłoczonym tramwaju i będzie mi ciężko ( bo w ogóle najsłabiej mi się robi jak stoję w miejscu, jak chodzę to nie) to podchodzić do tego miejsca i prosić o ustąpienie. Cytat:
No kurde, naprawdę ZUS nie ma czym się zajmować. Jeszcze rozumiem, że mógłby się zdenerwować jakbyś tam przyszła miesiąc wcześniej to pracy i od razu na L4, ale Ty tam pracowałaś, tyle, że na innej umowie. ech....Cytat:
Cytat:
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do zusu to mam taka nadzieje chociaz z tego co czytalam w necie wiekszosc takich spraw konczy sie w sadzie, trudno jak trzeba bedzie sie sadowac to na pewno sie nie poddam
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
1,5 miesiaca, wczesniej mialam umowe zlecenie ponad 2 lata... Tyle ze wczesniej bylam studentka a po obronie automatycznie umowa wygasla i trzeba bylo dac nowa..
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalka wielkie gratulacje dla Ciebie i dla malutkiej !!! ale fajnie i pierwsza majóweczka![]() [QUOTE=agatka661;40583434T akzeeee miejcie sie na bacznosci, zdrowka dla bobaskow !!!![/QUOTE] oj mamy mamy dziękujemy Tity a możesz liczyć na kogoś innego niż rodzice? |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
też o niej dziś myślałam
![]() Cytat:
mam nadzieję, że obejdzie się bez sądu
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę że na takim etapie to się zgodzisz na wszystko byle mała już przyszła na świat
|
|
|
|
#1660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzien czy dwa mnie nie zbawia a mam wrazenie ze bede spokojniejsza... Z reszta ja w ogole mam nwdzieje ze mala urodzi sie w pt albo w weekend i tyle![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
ja pozamiatalam troche z mezem i juz mi lepiej pozdrowiam Was z budowy bo mam przerwe
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalka ogromne gratukacje ! Czy ktos wie jak nasza najmlodsza ksiezniczka ma na imie ?
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
To ciekawe czemu się czepiają tym bardziej, że gro osób zakłada specjalnie firmy, płaci najwyższe składki żeby dostać macierzyński i jakoś nie słyszałam żeby jakieś problemy mieli. Prędzej tak mogliby sie czepiać. Choć słyszałam raz o takiej właśnie sprawie w sądzie i dziewczyna wygrała.
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec troche cisnienie mi sie podnioslo, ale Tz bojowo zareagowal, powiedzial ze bedziemy z nimi walczyc jak beda sie czepiac a dodatkowo skarzyc ich za nekanie Musze moja szyjke jakos zgladzic dlatego dzis na budowie siedzimy zeby dojechac na dzialke- przejechalismy przez wertepy, poza tym pije ostro liscie malin i lykam wiesiolka, jutro sprubujemy bardziej cielesnych taktyk fajnie, ze Ty masz cc juz zaplanowane wiesz kiedy i czego sie spodziewac a u mnie wielka niewiadoma
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
happy, Aaś, kalka- ogromne gratulacje i witam Wasze Księżniczki ![]() banka- gratulacje- ale przystojniak z Waszego Michałka Wystarczy przez 2 dni nie zajrzeć do Was a tutaj lista rozpakowanych się powiększa Oby tak dalej Kobiety ![]() My wczoraj z powodu lenistwa Młodego wylądowaliśmy w szpitalu. Przeleżałam w sumie ponad 3 godziny pod ktg bo Adaś miał dzień leniwca i nie chciał się ruszać Na szczęście wszystko z nim ok, ktg wykazało, że mam zadziwiająco wysokie skurcze, na które zalecono mi tak, tak... paracetamol ![]() Najważniejsze jednak, że z Młodym ok i chyba bidulek przejął się tym, że jego ojciec mu pogadankę o straszeniu rodziców strzelił bo całą noc się kręcił i dzisiaj od rana też wariuje niesamowicie ![]() P.S. Jutro zaczynamy 30tc- gonimy Was
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-05-01 o 14:04 |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
gonisz i to bardzo szybko
![]() dobrze że z małym wszytsko ok |
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Ash, z tego co pamiętam to miałyśmy dziś rodzić...
![]() więc jak tam u Ciebie, bo u mnie |
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Ja się boję, że Was w końcu przegonię
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee tam,niech sobie siedzi w środku skoro tak jej się podoba |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też tak wiem wiem bardzo śmieszne to było |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,optymistycznie z tym "w tym miesiącu" chyba pojde na spacer jakis pozadny moze młoda po prostu nie ma kalendarza i nie wie że to już?
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ostatnio mąż powiedział, że ja w czerwcu urodzę nie życzę sobie! ma być maj! ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- nie dałaś jej? i się dziwisz |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- no kurcze zapomniałam :<
|
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może Dziewczynki nie chcą wyjść w międzynarodowe świeto klasy robotniczej?- może czekają na dzień Flagi RP? |
||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 maja – Święto Pracy 2 maja – Święto Polskiej Flagi, Dzień Polonii i Polaków za Granicą 3 maja – Dzień Słońca, Dzień bez Komputera, Dzień Chorych na Astmę i Alergię 4 maja – Międzynarodowy Dzień Gwiezdnych Wojen, Międzynarodowy Dzień Strażaka, Dzień Hutnika, Dzień Kominiarza, Dzień Garncarza, Dzień Piekarza 5 maja – Międzynarodowy Dzień Położnika hm,może na dzień położnika ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje najmłodszych dzieciaczków
![]() dziewczyny a może mi wyjaśnicie jak to jest z urlopem macierzyńskim. czy muszę pisać cos do ZUS-u żeby sie zdekladować jak długo chce być na urlopie. Czy też mogę po pól roku sobie przedłużyć ? mój termin to 7 maj, w poniedziałek lekarz stwierdził, że nie wcześniej niż 7 dni po terminie może cos się zacząć dziać ![]() jwśli chodzi o kolejki to wczoraj kobietka w sklepie mnie przepuściła i raz jak byłam pobrać krew, ale babcia była bardzo wiekowa. inni udają że nie widzą
|
|
|
|
#1680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
" miny mają bezcenne, jak mówię, że to jeszcze 1,5 miesiąca... dzięki za zrozumienie ![]() ![]() dzisiaj u mnie lepiej, chociaż i tak Jaśko daje mi popalić i baaardzo ciężko się oddycha... od paru dni zaczęło mnie też boleć wszystko w okolicach miednicy, brzuch mi się trochę obniżył i zaczynają mnie w nocy skurcze budzić... nie wiem czy to nie za wcześnie, ale 6 maja wizyta, więc się nie stresuję. Jak małż to usłyszał, to zaczął panikować, że jeszcze łóżeczko nie gotowe, torba nie spakowana i meble nie przestawione, że przecież to miało być za 1,5 miesiąca, a ja juz mu takie rzeczy mówię ![]() Dziewczyny, mam pytanie: położna zaleciła mi masaż krocza (jestem w 34 tygodniu), tylko jak zaczynam sie masować, to wszystko mnie w tym miejscu boli... też tak miałyście czy to tylko ja mam takie sztywne mięśnie?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

za wizytę

sama przerzuciłą moje rzeczy przed siebie, a potem jeszcze ona zapytała się kasjera czy u nich kobiety w ciąży sa bez kolejki obsługiwane
kasjer mówi ze chyba nie i krzyczy do kierownika to pytanie. Kiierownik mówi że u nich nie ma takiej polityki sklepu a kolejna starsza kasjerka za kierownikiem że ,,powinna być" (ja już burak
) osoby z kilku kolejek patrza się na mnie, zaczęli coś tam gadać że ma rację. To był chyba najmilszy przejaw ,,dobroci dla ciężarnej" 
pracuje tam ponad 2,5 roku, fakt ze najswiezsza umowe o prace mialam zmieniona na krotko przed pojsciem na l4, ale jakos tylko mnie to dobilo... Kiero mowi zeby sie nie przejmowac bo u nas wszystko legal i faktycznie nie mogla dac mi innej umowy, bo akurat wtedy bronilam mgr, przestalam byc studentka wiec na zlecenie nie moglam byc dalej zatrudniona... A to ze poszlam na zwolnienie to juz nie moja wina... Mamy swiadkow itd ale i tak Ehhh....
07.07.2012 

mu pogadankę o straszeniu rodziców strzelił bo całą noc się kręcił i dzisiaj od rana też wariuje niesamowicie