jak schudnąć? - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-03, 12:22   #4771
neska951
Zakorzenienie

Dot.: jak schudnąć?

dzięki za słowa otuchy
nie stresuję się za bardzo wszystko zawlam na instruktora albowiem ja nie mam zielonegho pojęcia o kierowaniu pojazdami, więc on jest za wszystko odpowiedzialny za naukę i za bezpieczeństwo
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:22   #4772
switezianka
Wtajemniczenie

Nikuś, a może tam do Ciebie wpadł jakis pzrystojny Pan od elektryczności - pzryznaj się Kochana
switezianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:23   #4773
switezianka
Wtajemniczenie

Neseczko Kochana, masz rację to juz problem Twojego instruktora, by nauczyc Cie jeżdzić, w końcu za to mu płacisz.
A jeżdziłąś już po ulicach, czy zaczyznasz na terenach terningowych?
Stary 2007-04-03, 12:29   #4774
neska951
Zakorzenienie

Wczoraj miałam pierwszą godzinę w życiu, nauczyłam się co jest w samochodzie jak zmiennia się biegi itp, jeżdziłam po uliczce parkingowej, dostałam zadanie podjechania do bramy na 1.5 m i świetnie mi się to udało dziś o 16 mam drugą godzinę, pewnie na placyku będę uczyć się skrętów, podoba mi się to że instruktor nie kazał mi brać po 2 godziny tak jak inni instruktorzy...
Stary 2007-04-03, 12:41   #4775
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam pierwszą godzinę w życiu, nauczyłam się co jest w samochodzie jak zmiennia się biegi itp, jeżdziłam po uliczce parkingowej, dostałam zadanie podjechania do bramy na 1.5 m i świetnie mi się to udało dziś o 16 mam drugą godzinę, pewnie na placyku będę uczyć się skrętów, podoba mi się to że instruktor nie kazał mi brać po 2 godziny tak jak inni instruktorzy...
Nesko, ja też jak się zaczynałam uczyć to byłam zakręcona... a po jeździe na mieście za każdym razem wysiadając z samochodu czułam jak nogi się pode mną trzęsą
Masz rację z tymi dwoma godzinami pod koniec kursu to jak najbardziej, ale na początku moim zdaniem już jedna godzina jest bardzo wyczerpująca i myślę że z tej drugiej to się za bardzo nie korzysta może o to właśnioe chodzi niektórym instruktorom?
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:42   #4776
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Dziewczyny ide na 50-ke do siostry mojej mamy,czyli mojej ciotki,tylko tyle,ze ja tu nikomu ciocia-wujek nie mowie,bo sami tego nie chca,a i ja wiecej jestem jak ich siostra a nie siostrzenica....Wypozyczy la sale i jak nas wszystkich znam to zabawa bedzie trwala 2 dni,lubimy sie bardzo bawic,tanczyc....w szczegolnosci ja i moj kuzyn ukochany.....Przyjezdza rodzinka z Polski,w tym moi rodzice...Bedzie zabawa,,,ciesze sie,bo juz tego potrzebuje Specjalnie sobie kreacje kupilam.....bede robila zdjecia,to wam potem podesle...
switezianko..co do mojego kolegi...a niech se gada...ja tez zwracam szczegolna uwage na wyglad....u siebie i u innych...a jego gadanie to i nawet przyjemne jest wiesz... My Kobiety lubimy jak nam sie robi komplementy,co nie.......A przeciez tak malo ich slyszymy.....
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:42   #4777
switezianka
Wtajemniczenie

Neseczko Kochana,
widac trafiłąś na uczciwego człowieka, który w dodatku nauczy Cie jeździć.
Cieszę sie, że tak świetnie Ci szło.
Wyczuwam u Ciebie zadowolenie i zainteresowani temat.
Będzie z Ciebie dobry kierowca, juz teraz masz zapał i sprawia Ci to pzryjemnośc, a do juz bardzo wiele znaczy.
Trzymam więc kciuki kochanie i prosze zdawaj nam relacje

Marus Kochana, wreszcie sie odezwałaś!!!
Gdzie Ty sie PIekna podziewasz?

Nice wyłączaja prąd i nawiedza Ją pzrystojny Pan elektryk, Neska rozbija się z Instruktorem, a Ty co kochana - nie mow, że pracujesz
Stary 2007-04-03, 12:48   #4778
switezianka
Wtajemniczenie

Johhanko Kochana,
tak mi się własnie wydawało, że On jest Tobą zauroczony, ale masz racje Kochana, niech się toba interesuje i prawi komplementy - dla naszej duszy to miód - zgadzam sie z TOBą.
Kochanie, to widze, że ty masz dużą częśc rodzinki obok siebie. Dlatego ąłtwiej Ci tam żyć.
Jesli moge CIe kochanie zapytac, to dawno już wyjechałas z Polski?
Zamęczę Cie pytaniami, ale tez jestem bardzo ciekawa jaka sobie kupiłaś kreacje, w jakim kolrze, w jakiej formie? zdradzisz tajemnice Kochana? a ja będę się starała wyobrazic sobie Ciebie w tym pięknym stroju, roześmiana i rozbawiona - bo włąśnie taka jestes Johhanko - widac to bylo na zdjęciach
Pogodna z Ciebie istotka
Stary 2007-04-03, 12:49   #4779
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez switezianka;

Nice wyłączaja prąd i nawiedza Ją pzrystojny Pan elektryk,

Jakiś taki nie w moim typie,chyba zdecydowanie za mlody

Ja też Johannko jestem ciekawa odpowiedzi na wszystkie zdane pytania pzrez Switeziankę
Johannko ale ja nie mam zdjecia Twojego Synka
Nie doszło

nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:52   #4780
switezianka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość

Jakiś taki nie w moim typie,chyba zdecydowanie za mlody
Wiem Nikus Kochana, że Ty wolisz starszych, tak jak ja, ale jak się juz mlody pchał do Ciebie, to mogłas się z nami chociaz widokiem podzielic, a Ty chłopa pogoniłaś???
Stary 2007-04-03, 12:54   #4781
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Nesko zycze wszystkiego dobrego na te twoje prawo jazdy...bedziesz widziala,jak ci sie spodoba jezdzenie samochodem....niekiedy bedziesz miala ochote zabic tego swojego instruktora(przynajmniej ja tak mialam)....nie dawaj sie sprowokowac...badz spokojna...i wszystko bedzie ok A potem jak juz bedziesz miala prawo jazdy..bedziesz sobie myslala,jak ja moglam zyc wczesniej bez..(i znowu,ja tak mam)
Zycze gumowych drzew i dawaj sprawozdania...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 13:01   #4782
switezianka
Wtajemniczenie

oczywiście Neseczko, tak jak pisze Johhanka - czekamy na Twoje sprawozdania z opisem postępów w nauce i twoich nowych fascynacji motoryzacyjnych
Stary 2007-04-03, 13:01   #4783
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość
Marus Kochana, wreszcie sie odezwałaś!!!
Gdzie Ty sie PIekna podziewasz?

Nice wyłączaja prąd i nawiedza Ją pzrystojny Pan elektryk, Neska rozbija się z Instruktorem, a Ty co kochana - nie mow, że pracujesz
Pracuję, serio a jak tylko mogę się oderwać, to grzebię w internecie, czytam akty prawne i kombinuję czy grać potulną owieczkę czy iść na udry
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 13:05   #4784
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Johhanko Kochana,
tak mi się własnie wydawało, że On jest Tobą zauroczony, ale masz racje Kochana, niech się toba interesuje i prawi komplementy - dla naszej duszy to miód - zgadzam sie z TOBą.
Kochanie, to widze, że ty masz dużą częśc rodzinki obok siebie. Dlatego ąłtwiej Ci tam żyć.
Jesli moge CIe kochanie zapytac, to dawno już wyjechałas z Polski?
Zamęczę Cie pytaniami, ale tez jestem bardzo ciekawa jaka sobie kupiłaś kreacje, w jakim kolrze, w jakiej formie? zdradzisz tajemnice Kochana? a ja będę się starała wyobrazic sobie Ciebie w tym pięknym stroju, roześmiana i rozbawiona - bo włąśnie taka jestes Johhanko - widac to bylo na zdjęciach
Pogodna z Ciebie istotka
A wiec po kolei:
-tutaj jestem 15 lat,przyjechalam do meza,ktory tu jest 20 lat
-mam tutaj moja i meza rodzine,jest tu nas baaaaaaaaaaardzo duzo,w Polsce zostali tylko moi rodzice ze wzgledu na dziadkow,mieszkaja w jednym domu,i siostra mloda mezatka(nauczycielka,yhh) z bliskiej rodziny,bo mam jeszcze kupe rodziny ale w Wroclawiu
-suknia jest czarna z srebrnymi nicmi obszywana,troszke za kolanka,na ramiaczkach ,ktore z tylu ida na krzyz,suknia jest prosta
-nikus posle ci zdjecia tego mojego synka
-tu masz racje switezianko,jestem z natury bardzo wesola,rozesmiana ale umie tez byc inna......uparta,jedza no...
Stary 2007-04-03, 13:11   #4785
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sr.johanna;
-suknia jest czarna z srebrnymi nicmi obszywana,troszke za kolanka,na ramiaczkach ,ktore z tylu ida na krzyz,suknia jest prosta
-nikus posle ci zdjecia tego mojego synka
-tu masz racje switezianko,jestem z natury bardzo wesola,rozesmiana ale umie tez byc inna......uparta,jedza no...
Ależ Johannko Ty będziesz Gwiazdeczka

Czekam na zdjecie

Stary 2007-04-03, 13:23   #4786
switezianka
Wtajemniczenie

Nikus, masz racje nasza Johhanka będzie robiła za gwiazdę.
Kochanie, a jak tam pzrystojny młody pan elektryk - czy znów miałas przerwy w dostawie prądu?

Johhanko,
dziekuję za wyczerpujące odpowiedzi.
15 lat to duzo czasu i czujesz sie juz tam tak jak u siebie i zapewne sobie chwalisz.
To dobrze, ż emasz tyle rodziny wokół siebie - nie czujesz się samotna.
A kreacja - zreczywiście będzie super - elegancka - pasująca do Ciebie
czekamy na zdjęcia.

Marusiu Kochana,

nie znam Twojego problemu, ale uważam, że narazie powinnas zrobic z siebie biedną owieczkę. Wojownicza natura nie zawsze popłaca. A zrobienie z siebie niewiniątka i naiwna prośba o zrekoma pomoc - będzie chyba teraz dla Ciebie łatwiejsza - chociaz wiem, że człowiekowi myslącemu i czującemu trudno jest robic z siebie słodką idiotkę - ale czasem tzreba Kochana - cel uświęca środki.
trzymaj się Piekna. jesteśmy do twojej dyspozycji
Stary 2007-04-03, 13:43   #4787
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

nikus,switezianka dzieki i zobaczymy.....
nikus wyslalam zdjecia...
marus trzymaj sie i podpisuje sie pod odpowiedzia switezianki
Stary 2007-04-03, 13:54   #4788
Lewek
Zakorzenienie

Dziewczynki, jakie potrawy przyrządzacie na święta? Rzućcie mi jakiś pomysł, bo muszę choć jedną zanieść do rodziców
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 14:08   #4789
switezianka
Wtajemniczenie

Leweczku Kochana,
ja to kiedys byłam mistrzyni kuchni, teraz juz mi sie nie chce specjalnie nic szykowac. Jesli juz cos pzryrządze, to upieke schabik z majerankiem i czosneczkiem, a na pzrystawke jajka z kawiorkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 14:13   #4790
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek;
Dziewczynki, jakie potrawy przyrządzacie na święta? Rzućcie mi jakiś pomysł, bo muszę choć jedną zanieść do rodziców
No i znów nie bylo prądu,

O tak kochane i ja poproszę o jakis pomysl,szczególnie na jakąś sałatke.
Schabik Lewka jest u mnie w menu ,wiec jedna rzecz mam z glowy

Johannko kochana lece na poczte

Doczytałam na dole o jajeczkach z kawiorkiem ,napisz proszę Switezianko kochana coś wiecej;jaki kawior ,jakies proporcje czy tak na oko

Stary 2007-04-03, 14:33   #4791
nika672
Zadomowienie

Johannko tym razem doszły tak jak trzebaOdpisałam
Synek niezłe ciacho,no no........Bardzo przystojny dżentelmen

Jahanno a Ty jestes po prostu zjawiskowa, po raz któryś juz napisze, masz bardzo oryginalna urodę emanującą cieplem.

Stary 2007-04-03, 14:37   #4792
switezianka
Wtajemniczenie

Nikuś Kochana,
ja nabywam droga kupna oczywiście w markecie ogólnodostepnym dla elementu społecznego (najczęsciej Auchan) "pseudo kawior" bo nie z ryb szlachetnych jak bieługa, ale kawior drobnoziarnisty czarny lub czerwony firmy Royal Castel w słoiczku - cena tego rarytasu mieści sie w granicach do 10 zł.

Ze słoiczka kawioru przerobisz - mysle 8 jajek.
Oczywiście jaja gotujemy, studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek.
kroimy na połówki.
z każdej połówki ostrożenie wyjmujemy żółtko (by nie uszkodzic blonki białkowej) i odkladamy je do głębokiego talerza lub miseczki
- żółtka najlepiej podważać nożen, lub łyżeczką.
-otoczki białkowe odkładamy na tace, delikatnie, by ich nie uszkodzić, bowiem posłużą nam za łódeczki do nakładnia farszu "żółtkowego".
-żółtka upzrednio przełożone do miseczki ugniatamy najlepiej widelcem w celu rozdrobnienia ich do postaci mazi - mogacej byc z grudkami,
-nastepnie dodajemy kilka łyżeczek majonezu (to w zalezności od ilości żółtek - masa ma być konsystencji gęstej pasty tak by można ją było nałożyc do łódeczek białkowych),
żótka ugniatamy z majonezem,
doprawiamy sola i pierzem do smaku - z sola nie nalezy pzresadzac, bowiem majonez juz nadaje smak, a kawior sam w sobie bywa słonawy,
-tak pzrygotowana paste nakładamy łyżeczka do zagłębien w łódeczkach białkowych ,
-powierzchnie wyrównujemy wypukłościa lyżeczki,
- w ten sposób pzrygotowujemy wszystkie łódeczki i układamu je na tacy na węższych spodach czyli farszem pastowym do góry,
następnie otwieramy słoiczek z kawiorem ,
-małą łyżeczka nakładamy "bombkę kawioru' na wierzch z pasty żółtkowej.
To tyle - reszta zalezy od fantazji i inwencji.
jajak ładnie wyglądaja z czarnym i czerwonym kawiorem ulożone na listkach sąłaty.
Smakuja pysznie - uwielbiam je i polecam
Stary 2007-04-03, 14:38   #4793
switezianka
Wtajemniczenie

Johhanko,
masz jakies nowe zdjęcia?

Nikuś, a Ty dalej z tym pzrystojnym elektrykiem urzędujesz?
uważaj , bo Mąż zaraz wroci z pracy i nie będziesz sie mogła tłumaczyc awaria w dostawach prądu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 14:39   #4794
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość
Johannko tym razem doszły tak jak trzebaOdpisałam
Synek niezłe ciacho,no no........Bardzo przystojny dżentelmen

Jahanno a Ty jestes po prostu zjawiskowa, po raz któryś juz napisze, masz bardzo oryginalna urodę emanującą cieplem.
Dziekuje...posmialam sie juz przy waszych odpowiedziach bo np.sabbath napisala,ze wygladam jak Hanna Banaszak w mlodosci..taka taka napisala,ze jestem"smaczna" super te wasze wypowiedzi,bardzo sie ciesze,ze nikogo nie wystraszylam a ja ci nikus odpisalam maila..
Stary 2007-04-03, 14:48   #4795
nika672
Zadomowienie

Switezianko Skarbeńku ja już mam ochote na te jaja.
Zrobie je na pewno zwłaszcza,że uwielbiam i jaja i kawior
Oczywiscie kochana,ze ja tez kupuje w sklepach dla elementu spolecznego i tez najcześciej w Auchan bo takowy mam nie daleko.
I chyba jest najtańszy z wszystkich marketów jeśli chodzi o elementy pozywienia spożywczego.
Switezianko te jajeczka już smakuja po tak apetycznym opisaniu ich przez Ciebie

Johannko po prostu taka jestes; piekna ,zjawiskowa i apetyczna

Całuski dziewczynki

Stary 2007-04-03, 14:57   #4796
switezianka
Wtajemniczenie

Nikus Kochana,
to cieszę się, że tY tez nabywasz drogą kupna elemnt pożywienia w sklepach dla elementu spolecznego w dodatku kawior z półelementow szlachetnych ryb.

Kochana Moja, Ty dfzis jakś smutna byłaś , ale to chyba z powodu tego pzrystojnego elektyka, pewnie Mąż Wam pzreszkodził - alez ja małpa wredna jeste, ale Ty mnie znasz Kochana i wieesz, że to tylko żarty.

Całuję Cie mocno i jaja zrób koniecznie - oczywiście yte z kawiorem - nie trzeba czekać na Święta, tylko jeśc, bo to tez mało kaloryczne danie , jak na nasz element spoleczny.

Ściskam Cie cieplutko Moja Kochana i myślec będę o Tobie cieplutko - jak zwykle.

Johhanko - do jutra Śliczna.

Buziaczki Moje Piekne
Stary 2007-04-03, 15:03   #4797
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Johhanko,
masz jakies nowe zdjęcia?

Nikuś, a Ty dalej z tym pzrystojnym elektrykiem urzędujesz?
uważaj , bo Mąż zaraz wroci z pracy i nie będziesz sie mogła tłumaczyc awaria w dostawach prądu
Poslalam nice tylko zdjecia mojego synusia bo nie dostala i jedno z moja siostra z wesela...tak pozatym nic nowego..
Aja kochana switezianko robie te jajeczka dokladnie jak ty,tylko do masy z zoltek,majonezu dodaje jeszcze pore albo szczypiorek drobniutko posiekany...tez pycha...
Ja juz bede sie z wami zegnala,musze na zakupy jechac,zajrze tu wieczorkiem,moze ktos bedzie...
Milego wieczorku dziewczyny,sciskam i caluje,pa do jutra
Stary 2007-04-03, 19:30   #4798
neska951
Zakorzenienie

Dziewczyny dziś byłam w Wilanowie [ szkoła jest przy dolnej] Warszawianki będą wiedziały, jechaliśmy chełmską, posińską do wilanowa a potem z powrotem sobieskiego potem dwa manewry i koniec...
normalnie jestem w szoku że byłam na mieście, muślałam że dziś będę uczyć się skręcać na placyku ale cóż........ chyba muszę śę napić
Stary 2007-04-03, 19:42   #4799
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Dziewczyny dziś byłam w Wilanowie [ szkoła jest przy dolnej] Warszawianki będą wiedziały, jechaliśmy chełmską, posińską do wilanowa a potem z powrotem sobieskiego potem dwa manewry i koniec...
normalnie jestem w szoku że byłam na mieście, muślałam że dziś będę uczyć się skręcać na placyku ale cóż........ chyba muszę śę napić
Tak to jest nesko,nie ma to tego,tylko zaraz fiuuuu na miasto Tez bylam w szoku ale..gdzie chcesz sie nauczyc jezdzic ..na parkingu bedziesz cale zycie jezdzila-tak mowil moj instruktor,i wtedy moglam go pierwszy raz udusic Ale mial racje(jak za kazdym razem,zreszta ),pare razy i bedziesz widziala,strach troszke minie
A teraz sie kochana napij .Pozdrawiam
Stary 2007-04-03, 21:47   #4800
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Nesko, dla mnie jesteś mistrzynią świata, ja nie umiem jeździć, szczerze podziwiam i zazdroszczę

zareklamowałyście dzisiaj Magdę M, przyszłam późno do domu, ale kawałek obejrzałam jednym okiem, dwoma bym nie dała rady
kompletnie nie w moim guście, nie podobają mi się te postacie i ten ich świat i wogóle nic
ale ja wogóle taka mało rozrywkowa jestem
nic mi się ostatnio nie podoba

jakoś przeżyłam ten dzisiejszy dzień, zmęczona jestem, idę do wanny

dobrej nocy życzę
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości