|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :)
mathilda-podoba mi sie
|
|
#9722 |
|
Zakorzenienie
|
mathilda ladnie
i faktycznie chyba powazniej.ehh ciagle pisze do mnie ten gosc o ktorym wspominalam w zeszlym tygodniu, moze i jest mily i nic do Niego nie mam, ale takie zagadywanie bez celu.. nawet jak mnie nie ma to pisze mam dosyc mojej mamy i babci.. to jak mnie traktuja to szczyty, wd nich zalezy mi tylko na a) kasie na ciuchy b) kasie na imprezy c) kasie na wszystko inne.. kiedy jedziemy na jakas osiemnastke to normalne, ze skladamy sie po 20 pare zl na prezent, sklada sie ok 10 osob wiec wychodzi ponad 200 i juz cos porzadnego mozna kupic.. nawet nie wiecie ile musze "sepic" o te 20 zeta poza tym kazde moje slowo to dla nich prowokacja do klotni.. normalna mina = zlosc.. jak mowie matce o jakiejs piatce to slysze "a i tak nie utrzymasz tych ocen" itp. i takie tam
|
#9723 |
|
Zakorzenienie
|
laylaaa
biedna, normalnie jak to opisujesz to jak jakaś tyrania wygląda :/Za to moja mama ostatnio dopowiada sobie takie głupoty np. jak jej nie chcę powiedzieć ile kasy mi zostało to mówi że uważamy ją za idiotkę i myślimy że ją w ch***a zrobimy masakra! I też wszystko kręci się wokół kasy, a tak naprawdę jak pyta mnie czy trzeba mi coś kupić to przynajmniej od roku za każdym razem odpowiadam jej że nie, wszystko co mi potrzebne mam! Ech Rodzinka
|
#9724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że chcialam to zwolnienie jedynie z względu na wf.Ogólnie biagać lubie. A roweryy!! Ojjj kocham. Tylko zrobi się cieplo ja od razu na rowerku. Przez to szybko chudne. Bo i jak jest ciepło wiadomo mniejsza ochota na słodkości i duuzowarzyw w diecie. Dzisiaj musze sie pochawalić,że przejechałam z TŻ-tem 30 km Byliśmy u niego na domkach nad jeziorem. Laylaa:U mnie w domu jest czasami bardzo podobnie. I strasznie glupio jest mi przez to brać pięniądzeod rodziców ( sama nie zarabiam niestety). Mam nadzieje,że jednak dogadasz się z mamą. U mnie ostatnio mamy dość dobry kontakt. |
|
|
|
|
#9725 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, ale musiałam TO tu wkleić. Nie słyszałam nigdy, ale wg. mnie słowa tej piosenki są tak GŁUPIE, że aż zasługują na pokazanie.
PIOSENKA NA IMPREZĘ (Muzyka: Tomasz Lubert. Słowa: Doda) Czuję w sobie moc Zaraz znów coś zmącę Lepiej nie podskakuj do mnie bo Dłonie mam gorące Czuje w sobie blask Niezłomną w siebie wiarę Lepiej nie przylizuj do mnie się Język Ci przypalę Tak to na mnie działa, tak to na mnie działa Magia mocy cała Czasu brak na głupoty, trzeba brać sie do roboty Driny, faja to jest to! Parkiet, barek, Twój "kanarek" Jedną noc mamy tylko Nosek przypudrujmy szybko Nagie ciało to mój szpan Każde oczy szok zamroczy To właśnie ja To pora ma Wolny umysł mam, wolne całe ciało Lepiej nie przybliżaj do mnie się spokoju będzie mało Humor lepszy mam, wygląd jak maszyna Lepiej nie przechwalaj przy mnie się Rozporek się zacina ![]() Tak to na mnie działa, tak to na mnie działa Magia mocy cała Czasu brak na głupoty... Niech Cie omota mój szał Niech Cie omota mój szał Nic więcej nie będziesz chciał Czasu brak na głupoty...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#9726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dlaczego tak jest?laylaaa-a probowalas jakos z mama pogadac, na spokojnie wszystko wytlumaczyc? A w ogole czemu ona sie tak zachowuje? Przepraszam, ale z tego co pisalas kiedys i teraz to odnosze wrazenie, ze Twoja mama strasznie chlodno sie do Ciebie odnosi.. Dlaczego rodzice i dzieci nie moga sie doagadac?
|
|
|
#9727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie cuda to tylko u Dody..
|
|
|
#9728 |
|
Wtajemniczenie
|
uhahana => chyba sobie ściągnę, żeby się pośmiać
słowa to jedno, wykonanie Dody to dopiero będzie coś ![]() laylaaa, mathilda => współczuję Wam takich sytuacji, ja z moją mamą zazwyczaj dobrze się dogaduję, choć oczywiście kłótnie (czasem dość ostre ) się zdarzają... mam nadzieję, że z czasem się u Was ułoży, że może nie będzie jakoś bardzo serdecznie,ale po prostu - normalnie BTW mathilda, ślicznie Ci w grzywce, ale ale a tak w ogóle to wpadam tu dziś ciągle bo czekam na pewne PW ładnemu we wszystkim ładnie ![]() dobra idę wysuszyć włosy i jeszcze coś doczytać ![]() Kurcze, nie jestem pewna na którą mam rekolekcje jutro, ale osoby z klasy które pytałam, też nie ![]() i ciągle sprawdzam, czy już jeszcze nie, więc pewnie niedługo znowu tu zawitam ![]()
|
#9729 | |
|
Zadomowienie
|
Mathilda ładnie wyglądasz
Cytat:
I tak jak się składa zawsze min 10 osób to jest dużo kasy się uzbiera, a przecież nawet za połowę tej kwoty można byłoby coś fajnego kupić. Przecież i tak najważniejszy jest fajny pomysł. Właśnie ostatnio w ciągu 2 tyg musiałam złożyć się na prezent dla 3 osób czyli prawie 100 zł. Jak tak dalej będzie to będę musiała z jakiś 18 zrezygnować. Rodzice mi dają, nie muszę kłócić się o to, ale po ich minie widzę, że nie są zachwyceni, raczej ja się z tym głupio czuję. Ciekawa świata a co to za tajemnicze pw ma do Ciebie przyjść?
|
|
|
|
|
#9730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To jest przeciez moja i moich Plackowych przyjaciół ulubiona piosenka! Śpiewamy ją na każdej imprezie Uwielbiam! ![]() Mathilda-grzywka przeważnie odmładza, a u Ciebie odwrotnie. Ładnie ![]() Laylaa-wszołczuje takich relacji Ja z mamą dogaduje sie całkiem nieźle, bo naprawde jest wspaniała. Dlaczego więc tylko nieźle? Bo ja ja jestem nerwowa ![]() A dzisiaj miałam tylk ojedna lekcję A potem próbę w kinie.Dzisiaj wystawiamy naszą Pasję 2007. Zaproszeni są wszyscy nauczyciele, prezydent, i masa innych "ważnych" ludzi. No a rodzice i znajomi musieli płacić za bilety ![]() O 18 startujemy. Ciesze się
|
|
|
#9731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() noo, przyszłam z rekolekcji, ekhem, ksiądz o dość swobodnym stosunku do młodziezy i w ogóle do wszystkiego ("kto ma problemy ze swoją seksualnością, niech się zgłosi" "bo ja mam problemy" po czym nastąpiła opowieść o jego dawnych nieczystych grzechach ) ![]() jutro chyba nie idę, nie chce mi się... z mojej klasy w kościele było może z 10 osób, a dziewczyny tylko 3 ![]() za to w szkole mieliśmy taki niby wykład, pan (historyk) pokazywał slajdy-obrazy, leciała odpowiednia muzyka i on jakby interpretował te obrazy, ale nawiązując do życia człowieka, do wartości, baaaardzo mi się podobało ale byłam raczej odosobniona w tym zachwycie ![]() BTW w czasie wykładu mówił, że wykłada na Uś chyba historię, ale jakieś zajęcia z historii sztuki, i tak mówił, że może z niektórymi się jeszcze spotka, tak sobie pomyślałam, że chciałabym być w tym gronie, nooo, na razie 99% historia na Uś ![]() ostatnio w ogóle nic mi się nie chce, a niby wiosna idzie, mam się "obudzić", koleżanka chciała mnie wyciągnąć na biały marsz, ale też mi się nie chce ![]()
|
|
#9732 |
|
Zakorzenienie
|
ines dokladnie, mi tez na same osiemnastki poszlo jakies 150 zl nie liczac dojazdow na nie (bo jezdzimy pekaesami przewaznie)
blaque niestety nie ma szans na dogadanie sie z mama, taka sytuacje mam od b. dawna i.. raczej mozna sie przyzwyczaic .. o np wczoraj wieczorem powiedziala mi, ze sie dziwi ze mnie w ogole ktos lubi i zaprasza na urodziny itp nie moge sie doczekac wycieczki, bo to tydzien bez matki, czyli bez zadnych klotni.. jak wracalam ze szkoly widzialam takiego goscia, z ktorym raz sie spotkalam (on juz moje liceum skonczyl) i potem troche zalowalam, ze nic z tego nie bylo, bo ponad rok temu to byl taki moj typ, przystojniacha jak cholera... (jeszcze nie znalismy sie z TZ). jechal swoim gejowym beetleyem (nie wiem jak to sie pisze?), mial grzywke na bok i duze okulary muchy zawsze taki byl, ale dzis.. gej jak nic. widzialam go pierwszy raz od roku i tak jakos.. nie wiem co
|
#9733 | |||||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
No kto by pomyślał.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby tylko do środy.. Na nic nie mam siły.
|
|
|
#9734 |
|
Zakorzenienie
|
Em:Ja też chce już środowe popołudnie.Ogólnie jestem ostatnio ciągle zmęczona i dzisiaj pokłóciłam się z matką o pieniądze,które nibu wydałam na ,,niewiadomoco".Teraz jestem zła i ogólnie czuje się beznadziejnie
A od rana miałam taki dobry dzień. Musze się pochwalić,że z sprawdzianu z historii (XIX w) dostałam 3 i to była jedna z najlepszych ocen (była tylko 1 czwórka). Ze sprawdzianu z biologii dostałam 4 No i za plakat o JP II dostałam 6 i jeszcze 10 dodatkowych punktów bo został wyróżniony w jakiś konkursie Przepraszam,że tak sie chwale,ale strasznie się ciesze z tych ocen. I wreszcie w szkole zaczyna mi się układać. A niestety rodzicom nie moge powiedzieć o tych ocenach bo i tak mnie nie docenią,tylko zdołują,że mogło być lepiej
|
|
|
|
#9735 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ooo ja mam identycznie..
Nerwowa-tak, to jest to.. Ale moja mamuska tez wcale taka wspaniala nie jest (tzn. jest, ale tez czesto nie ma racji i przesadza-rozumiecie ocb? )Cytat:
Cytat:
Lubie takich smiesznych ksiezy, bardziej wyluzowanych ale wpadajacych w zboczenie.. Taakich smisznych, co umieja pozartowac itp![]() Ja na rekolekcje nie chodzilam. Byly pieronsko nudne.. Cytat:
Cytat:
Ale i tak Was pocieszam, najlepiej jak potrafie Cytat:
Taki seksi boj? Facet to facet-ma byc meski, szorstki i..meski! (ale to nie znaczy, ze nie ma o siebie dbac! Cytat:
Powiedz rodzicom, na pewno sie uciesza
|
|
|
#9736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak dostane 3 albo 4 z jakiegoś sprawdzianu, to zawsze podkreślam, że była to jedna z lepszych ocen. Nawet, jak to nie do końca prawda, ale tego rodzice już nie sprawdzą.
Znaczy mogliby, ale jestem stuprocentowo pewna, że tego nie zrobią. Krówko POWODZENIA! ![]() A ja spadam do wspaniałych, niezastąpionych, rozpalających mnie... logarytmów Mam jakieś ciśnienie na matematykę, tym bardziej, że jutro sprawdzian. Nie powinnam się uczyć, bo zawsze, jak się uczę, to dostaję gorsze oceny, niż gdybym olała, ale wolę nie ryzykować ![]() Miejcie się...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#9737 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie wielocytowanie z 5 dni prawie i mi się coś sp******** (zepsuło
) w odpowiedzi, więc wybaczcie, że nie poodpisuję... ![]() Strasznie się cieszę, że pojechalam do tego Krakowa (chociaż na tak krótko), bo zdecydowałam się dzięki temu ostatecznie już na prawo. Gdyby nie ten wyjazd to nadal bym się wahała. W ogóle fajna wycieczka-długi weekend miałam ^^. Kupiła sobie w Galerii Krakowskiej rurki, pasek, szalik i okulary przeciwsłoneczne. A potem jak wracałam do koleżanki do domu, to bez problemu doszłam na oddalony od Galerii przystanek po czym wsiadłam do autobusu... jadącego w przeciwnym kierunku. Nr dobry, ale strona ulicy nie ta . Ale wszystko się dobrze skończyło.Szkoda tylko, że się z em nie spotkałyśmy Zaczynam intensywną naukę do matury (mam motywację przynajmniej teraz ), tak więc będę spowrotem w środę wieczorem,papapapa
|
|
#9738 |
|
Wtajemniczenie
|
Krówka powodzenia! Już trochę za późno, ale i tak
![]() Laylaa, Marta, Em <glasiu>Mathilda i Em jakie ukryte talenty... ![]() Mathilda raz jeszcze do Ciebie ładnie Ci w grzywce ![]() Mnie jak zwykle na weekend wcięło, ale jakoś nie mam kiedy siedzieć przy komoputerze i też zwyczajnie mi się nie chce... Korzystam z uroków wiosny i natury Wprawdzie dostałam już alergii, ale mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, no i że wytrzymam jeszcze te dwa dni w szkole...
|
|
|
|
#9739 | |
|
Rozeznanie
|
hehe ja tez
teraz juz scholi nie ma , ale dalej spiewamy na jakis imprezach szkolnych, rekolekcjach itd swoja droga, to z okresu scholowego (glownie podstawowka) mam bardzo mile wspomnienia zwiazane wlasnie ze schola i z roznymi wyjazdami poznalam tam wielu przyjaciol ![]() Cytat:
przeciez powinni motywowac dzieci, chwalic itd, a nie.. bez sensu, a wiadomo , ze w liceum to o same 5 raczej trudno :| hehe o 4 i 3 z niektorych przedmiotow tez :P ehh o wszystko jest trudno..macie racje dziewczyny, oby do srody... ( a w srode pisze chemieeee ;/ ;( )
|
|
#9740 |
|
po prostu Em :)
|
Agosek, to cuuudownie! Będziemy mieć kolejną krakowiankę na spotkania wizażanek.
|
|
#9741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznie Cytat:
fajnie ), bo kto jak kto, ale Ty napewno się dostaniesz i znowu spałam całe popołudnie ![]()
|
|
#9742 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie masz Agosek, że wybierasz się na studia do Krakowa, trochę Ci zazdroszę, bo wiem, że ja nie mam szans na UJ, a uwielbiam Kraków jako miasto
Jak jak dostanę się do Wrocławia to będzie dobrze Wogóle postanowiliśmy z TŻem zdawać na maturze historię sztuki i jestem ciekawa, co z tego wyniknie, bo będziemy musielić uczyć się sami
|
|
|
|
#9743 |
|
Zakorzenienie
|
Blaque: Niestety wole nie mówić o tych ocenach i tak nie mam co liczyć na jakąś pochwałe.
Usłyszałam dzisiaj zbyt wiele niemiłych słów Uhahana: Ja tylko czasami wspominam rodzicom co dostaje i zwykle mówie tylko o tych dobrych ocenach. Agosek i Em: Jak ja bym chciała do Krakoowa!!!! Niestety również nie mam szans na studiowanie na UJ. Mam jednak nadzieje,że gdzieś mnie przyjmą na jakąś państwową uczelnie Martusia: Historia sztuki to baardzo ciężki przedmiot według mnie,tym bardziej,że wiem coś o nauce tego.Moja siostra będzie zdawała z tego przedmiotu mature i patrząc na to ile czasu pośwęca na nauke i czytając jej notatki ajj ciężki przedmiot. Mam nadzieje,że dacie rade z TŻ-tem.Toć to jeszcze rok został Lolitka: No moi rodzice uważają,że stać mnie na o wiele lepsze oceny,dlatego też nie doceniają tych co mam.Uważają,że tylko dzięki nauce i dobrej szkole bede miała przed sobą jakąś w miare dobrą przyszłość. Ciekawa świata: Dzisiaj nawet jednego podręcznika nie otworzyłam.A jutro mam sprawdzian z trygonometrii ( nic a nic nie kumam ),ale jak ja to mówie zawsze jest poprawa![]() Jestem jakaś przybita cały dzień. Ale do jutra minie (pozytywne myślenie) Byle do środy!! Byle do środy!! Byle do środy!! Ide poczytać Dziennik
|
|
|
|
#9744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też tak robię, tata mnie zawsze pyta jak przyjdę ze szkoły czy dostałam jakąś ocenę, to jemu zwykle odpowiadam, że nie dostałam żadnej, obojętnie jaka jest prawda ![]() Nie chce mi się opowiadać o ocenach z maty/fizyki/chemii, po co? żeby porównywał z innymi? a co dostał x, y, z ? niby nic złego nie gada, ale mam wrażenie, że jakby chciał mi udowodnić, że inni są lepsi... ![]() to dla równowagi o dobrych też nie gadam... z mamą to co innego, czasem się pośmieję z jakiegoś cudem zdobytego dopa z maty, ale też raczej nie często ![]() i tak jak dostają kartkę na wywiadówce to widzą ![]()
|
|
#9745 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, czy tylko mnie ciągnie bardziej do Wrocławia, niż do Krakowa?
![]() U nas w szkole do dzisiaj był termin składania swoich propozycji tematu na ustny polski. Szkoda tylko, że babka powiedziała nam o tym w piątek... Tak może bym coś pomyślała, no ale cóż...
Choose life.' |
|
|
|
#9746 |
|
Raczkowanie
|
Ja takze jestem urodzona w roku 1989
) Łączny sie!!
|
|
#9747 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]() Billa witaj i ekhm... fajny av ![]() Właśnie wróciłam z czuwania za JP II i czuję że będę miała jutro niezłą chrypę ![]() A tak poza tym to w szkole mi się nudziło więc zaczepiałam kol. przez ruszanie jej czapki, więc jak ta mi odwinęła to jej i moja ręka wylądowały na mojej twarzy a konkretnie na oku i tak mnie zaje***ście bolało i głowa mnie od tego boli... to trwa już od 13!!!!!!!! I razem zwami powtarzam byle do środy!!!!
|
#9748 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam bardzo, ale Wasze życzenia powodzenia, nie spełniły sie....
Aż mi się to nieprawdopodobne wydaje, myślałam ze to nie moze sie coś nie udac, ćwiczymy w końcu ten spektakl od poł roku ![]() No i w sumie nic nie zschrzaniliśmy, ale w kulminacyjnym momencie...siadł prąd ![]() ![]() ![]() Scena była cała ciemna, ludzie nic nie widzeieli, ale my twardo graliśmy dalej. ![]() Faceci odpowiedzialni za oświetlenie zaczeli szukać wyjscia, ale przed sceną finałową(moją ulubioną, kórą dedykowałam przyjacielowi !) powiedzieli, ze spektakl musi być zakończony.....Nie tylko nie było mojej ulubuinej sceny, to jeszcze w dodatku mam poczucie zmarnowanego spektaklu, ludzie nie mogli przeżyć tego jak powinni, a na prawde mogliby się wzruszyć... Nie da sie już tego powtórzyć. No i nie było tego, dla czego się gra- oklasków po udanej sztuce i poczucia spełnienia. ![]() No, a dzisiaj nie poszłam do szkoły
|
|
#9749 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
ale nudno mi na nim... to ja już chyba wolę skakankę Krówko, napewno zagrasz w jeszcze lepszym spektaklu... trzymaj się Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2007-04-03 o 13:55 Powód: . |
|
|
|
|
#9750 |
|
Wtajemniczenie
|
Krówko
ale nie poddawaj się, na pewno jeszcze zagrasz w niejednym spektaklu, i poczujesz się spełniona a ja wróciłam z rekolekcji, na szczęście wyszłam wcześniej w kościoła i zdążyłam na wcześniejszego busa, tak bym dopiero teraz była w domu, a tak to już ok. 11.30 ![]() idę poskakać na skakance (za chwilę... ) na razie piję kawę, bo jakaś nieprzytomna jestem ![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

i faktycznie chyba powazniej.

biedna, normalnie jak to opisujesz to jak jakaś tyrania wygląda :/
masakra! I też wszystko kręci się wokół kasy, a tak naprawdę jak pyta mnie czy trzeba mi coś kupić to przynajmniej od roku za każdym razem odpowiadam jej że nie, wszystko co mi potrzebne mam! Ech 

że chcialam to zwolnienie jedynie z względu na wf.
Ale dlaczego tak jest?

<glasiu>