Mariza - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 11:57   #2581
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna
Dot.: Mariza

Cytat:
Napisane przez kaysha16 Pokaż wiadomość
właśnie przez to, że jest młoda i szuka swojej drogi nie powinna mieć wygórowanych cen. Ale myślę, że większości konsultantek nie chodzi tyle o wprowadzone zmiany, ile o podejście wyrażone w sarkastycznych wpisach na fb lub niewyrażone w ogóle, bo nie ma odpowiedzi ze strony firmy.
No i moim zdaniem nie ma aż tak bardzo wygórowanych, ale nie będę się spierać.
Masz rację, może nie zachowała się w porządku tym wpisem, ale z drugiej strony też im się nie dziwię.. Każdemu cierpliwość się kończy
Stary 2013-04-30, 12:07   #2582
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Masz rację, może nie zachowała się w porządku tym wpisem, ale z drugiej strony też im się nie dziwię.. Każdemu cierpliwość się kończy
Ja to wszystko rozumiem, ale pomyśl, o ile lepiej by to wszystko teraz wyglądało, gdyby firma umieściła jakiś komunikat, cokolwiek co by świadczyło o tym, że przejmują się opinią konsultantek/konsultantów. Moim zdaniem powinni się postarać jakoś załagodzić całą tę sytuację.

Co do cen to może nie są one aż tak wygórowane, ale moim zdaniem nie powinni zwiększać cen tych produktów, które są w ofercie praktycznie od początku i naprawdę były hitami - tak, jak np. małe lakiery do paznokci. Ale myślę, że i to byłoby jeszcze do przyjęcia mimo, że z katalogu na katalog widać podwyżki.

Ala sama przyznaj, czy w innych firmach nowości nie mają swoich specjalnych cen premierowych, właśnie po to by zachęcić do ich kupna? Czy w przypadku Marizy nie będzie więcej chętnych do kupienia olejku o pojemności 210 ml za 15,90 zł niż 150 ml za 14,90 zł tyle, że w innym opakowaniu?
kaysha16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 12:35   #2583
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez kaysha16 Pokaż wiadomość
Ja to wszystko rozumiem, ale pomyśl, o ile lepiej by to wszystko teraz wyglądało, gdyby firma umieściła jakiś komunikat, cokolwiek co by świadczyło o tym, że przejmują się opinią konsultantek/konsultantów. Moim zdaniem powinni się postarać jakoś załagodzić całą tę sytuację.

Co do cen to może nie są one aż tak wygórowane, ale moim zdaniem nie powinni zwiększać cen tych produktów, które są w ofercie praktycznie od początku i naprawdę były hitami - tak, jak np. małe lakiery do paznokci. Ale myślę, że i to byłoby jeszcze do przyjęcia mimo, że z katalogu na katalog widać podwyżki.

Ala sama przyznaj, czy w innych firmach nowości nie mają swoich specjalnych cen premierowych, właśnie po to by zachęcić do ich kupna? Czy w przypadku Marizy nie będzie więcej chętnych do kupienia olejku o pojemności 210 ml za 15,90 zł niż 150 ml za 14,90 zł tyle, że w innym opakowaniu?
oczywiście, że powinna załagodzić, bo zachowała się nie w porządku takimi tekstami. Tylko dziwi mnie to, że wszyscy wrzucają, że w Marizie jest meeega drogo - a w innych firmach to co, za darmo wszystko dają?
Z tym, że ceny rosną zgadzam się, co katalog małe lakiery drożeją o 10gr.. Jeśli muszą podnosić ceny to niech podnoszą, ale chociaż co drugi katalog Tak czy tak, uważam, że nie ma też co przesadzać, że jest super drogo, bo w innych firmach widziałam droższe produkty, chociażby jakaś kijowa torebka byle jak uszyta za ponad 100zł
Stary 2013-04-30, 12:40   #2584
lenina 2
Przyczajenie

Dziewczyny...ależ jesteście sceptycznie nastawione...szkoda gadać
Fakt jest taki, że zmiany w firmie są i niestety nie najlepsze...ale nie można też powiedzieć, że nic dobrego się nie dzieje...są przecież nowe produkty, jakieś promocje, konkursy itp.
Jeszcze nie tak dawno katalogi wychodziły tylko raz na trzy miesiące...teraz były na dwa, a to że obecny jest znów na trzy spowodowane jest prawdopodobnie przerwami urlopowymi, najnormalniej w świecie okres wakacyjny
No cóż może ja jestem po prostu bardziej wyrozumiała, a może normalnie się mylę
Z poprzedniego katalogu złożyłam bezproblemowo trzy zamówienia(z bezpłatną dostawą)...klientki same dopytują i przychodzą po katalog...nikt nie narzeka...nic nikogo nie uczula, więc co z nimi jest...cała grupa ludzi trafiła mi się jakaś bogata i zdrowa jak rzepa..? No to szczęściara ze mnie
Nie chce być niemiła i sarkastyczna, ale faktycznie tak jak piszą tu niektóre osoby...trzeba dać coś od siebie...
Ja robię dodatkowe promocje...jeśli ktoś kupi za określoną kwotę, może wybrać sobie np.lakier gratis...albo często dorzucam klientkom jakieś próbki (sól do kąpieli, masło do ciała, perfumki)
Dziewczyny...to działa...
Mam w swojej grupie ponad trzydzieści osób...mało kto z nich zamawia regularnie...jeśli tylko będą chciały dostać jeden katalog i nie płacić 16 zeta za przesyłkę to mogą na mnie liczyć...wyślę im od siebie..
I tak to działa...coś za coś...
Ja też mam nadzieję, że w firmie w końcu zmieni się coś na lepsze i zaczną w końcu o nas myśleć...a tymczasem robię co mogę, aby nie dać innym powodów do narzekania
Więc uśmiech na twarz i miłego dnia życzę
---------------------------------------------------
konsultant/sponsor Mariza 006810
lenina 2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 12:52   #2585
Basiulka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenina 2 Pokaż wiadomość
Fakt jest taki, że zmiany w firmie są i niestety nie najlepsze...ale nie można też powiedzieć, że nic dobrego się nie dzieje...są przecież nowe produkty, jakieś promocje, konkursy itp.
Jeszcze nie tak dawno katalogi wychodziły tylko raz na trzy miesiące...teraz były na dwa, a to że obecny jest znów na trzy spowodowane jest prawdopodobnie przerwami urlopowymi, najnormalniej w świecie okres wakacyjny
Z poprzedniego katalogu złożyłam bezproblemowo trzy zamówienia(z bezpłatną dostawą)...klientki same dopytują i przychodzą po katalog...nikt nie narzeka...nic nikogo nie uczula, więc co z nimi jest...cała grupa ludzi trafiła mi się jakaś bogata i zdrowa jak rzepa..? No to szczęściara ze mnie
Nie chce być niemiła i sarkastyczna, ale faktycznie tak jak piszą tu niektóre osoby...trzeba dać coś od siebie...
Ja robię dodatkowe promocje...jeśli ktoś kupi za określoną kwotę, może wybrać sobie np.lakier gratis...albo często dorzucam klientkom jakieś próbki (sól do kąpieli, masło do ciała, perfumki)
Mam w swojej grupie ponad trzydzieści osób...mało kto z nich zamawia regularnie...jeśli tylko będą chciały dostać jeden katalog i nie płacić 16 zeta za przesyłkę to mogą na mnie liczyć...wyślę im od siebie..
Ja też mam nadzieję, że w firmie w końcu zmieni się coś na lepsze i zaczną w końcu o nas myśleć...a tymczasem robię co mogę, aby nie dać innym powodów do narzekania
Bardzo fajnie i mądrze napisane tez staram sie zachęcić ludzi bo inni Marizy nie znają nie słyszeli o niej, staram się dawać próbki, sama testuje wiem że jak mnie nie uczuli to raczej nikogo nie powinno bo tak jak wcześniej pisałam bardzo dużo rzeczy mnie uczula ... Moi klienci to wyjątkowi alergicy, a Mariza im pasuje, nawet nie wiecie jakie to uczucie gdy ktoś przychodzi do Was i mówi ze wszystko uczula a po kupieniu np cieni do powiek jest wszystko oki

czerwca 2013 - Pedagog resocjalizacyjny

luty 2014 - Pedagog wczesnoszkolny i przedszkolny

Studentka Pedagogiki rewalidacyjnej

Basiulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 18:39   #2586
Loreen
Zadomowienie

Coś się ruszyło.
Mariza organizuje konkurs (teraz już wiem na co potrzebowali kasy z bezpłatnych katalogów).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg konkurs pdf.jpg (84,9 KB, 31 załadowań)

Moje topiki na Wizażu:
SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER

Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza

Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś
Loreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 21:23   #2587
CheerRomance
Raczkowanie

Cytat:
Mi też nie podoba się pomysł z katalogami, ale nie dotyczy to mnie, bo jestem aktywną konsultantką. No i nie podoba mi się to, że katalog jest na trzy miesiące, ale cóż poradzić, z jakiś powodów tak jest. Co do cen - nie przesadzajcie, że Mariza to zło bo jest mega droga. Ja ostatnio w oriflame zamówiłam dwie rzeczy - korektor i jakiś olejek na syfy i zapłaciłam 40zł - można? można. Nie tylko Mariza ma wygórowane ceny ale pozostałe firmy również. Co do wysokości zamówień - to zależy też od Was konsultantów. W ostatnim katalogu, który był na dwa miesiące łącznie miałam zamówienie za jakieś 400zł w cenach netto.. Jeśli potraficie zachęcić klientki, coś zaproponować, polecić, dorzucić jakąś próbkę, zrobić własną promocję to i zamówienia będziecie mieć większe. Był błąd w zamówieniu i klientka czeka dłużej na kredkę? Dorzuć jej w gratisie choćby lakier do paznokci za zwłokę (swoją drogą gdy jest błąd w zamówieniu wystarczy skontaktować się z Marizą i oni dosyłają pocztą brakujące np.produkty). Czasem trzeba zainwestować, a nie tylko czekać i narzekać.
PAMIĘTAJCIE, że Mariza to młoda firma, widocznie szuka swojej drogi, próbuje opracować jakąś strategię, wszyscy popełniamy przecież błędy..
1. Tylko zauważ,że oriflame jest na rynku od 20lat jak nie lepiej a nie od ok 3 jak Mariza (mówie o sp.bezpośredniej) jak chce się wybić jakoś to musi zaoferować konkurencyjne ceny
2. Na moje klientki promocje własne jakoś specjalnie nie działają, a próbki do zamówienia za +/- 10 zł (bo na tyle na ogół zamawiają) to mi się nie opłaca dawać bo bym na przesyłke nie uzbierała
3.Zainwestować powiadasz ... Inwestuję tylko w rzeczy w min 80% pewne i cieszę się,że nie zrobiłam tego z Marizą bo bym była sporawo na minusie a chyba nie taki jest cel (przynajmniej nie mój) ...
4. No właśnie, młoda firma,która jak już wyżej napisałam powinna nas zachęcać i wspierać żebyśmy pomogły jej się rozwijać a nie rzucać ciągle kłody pod nogi. No i fakt wszyscy popełniamy błędy ale gdy ktoś nam zwraca uwagę,że robimy coś źle to staramy się to zmienić na lepsze,poprawić a nie mamy głęboko w poważaniu

Tak trochę z innej beczki mogę spytać ile jesteś w Marizie ?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
No, nam też się właśnie kończy

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Loreen Pokaż wiadomość
Coś się ruszyło.
Mariza organizuje konkurs (teraz już wiem na co potrzebowali kasy z bezpłatnych katalogów).
konkurs fajny (konkretniej to nagrody fajne)ale żeby wziąć w nim udział trzeba kupić min 20 olejków a ja wiem,że tylu nie znajdę

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lenina 2 Pokaż wiadomość
1 cieszę się z nowości i chętnie bym z nich skorzystała ale jednak cena (nawet po zniżce) robi swoje a ja nie lubię bulić kasy za coś czego nie jestem pewna więc się nie dziwię klientką,że też się na to nie rzucają bo ceny dla nich to już w ogóle (mogliby wprowadzić jakieś jednorazowe ceny dla konsultantek np nowy produkt za np 3-5zł)
2. gratuluję klientek i życzę żeby było tak dalej
CheerRomance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 23:05   #2588
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez CheerRomance Pokaż wiadomość
1. Tylko zauważ,że oriflame jest na rynku od 20lat jak nie lepiej a nie od ok 3 jak Mariza (mówie o sp.bezpośredniej) jak chce się wybić jakoś to musi zaoferować konkurencyjne ceny
2. Na moje klientki promocje własne jakoś specjalnie nie działają, a próbki do zamówienia za +/- 10 zł (bo na tyle na ogół zamawiają) to mi się nie opłaca dawać bo bym na przesyłke nie uzbierała
3.Zainwestować powiadasz ... Inwestuję tylko w rzeczy w min 80% pewne i cieszę się,że nie zrobiłam tego z Marizą bo bym była sporawo na minusie a chyba nie taki jest cel (przynajmniej nie mój) ...
4. No właśnie, młoda firma,która jak już wyżej napisałam powinna nas zachęcać i wspierać żebyśmy pomogły jej się rozwijać a nie rzucać ciągle kłody pod nogi. No i fakt wszyscy popełniamy błędy ale gdy ktoś nam zwraca uwagę,że robimy coś źle to staramy się to zmienić na lepsze,poprawić a nie mamy głęboko w poważaniu

Tak trochę z innej beczki mogę spytać ile jesteś w Marizie ?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

No, nam też się właśnie kończy

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

konkurs fajny (konkretniej to nagrody fajne)ale żeby wziąć w nim udział trzeba kupić min 20 olejków a ja wiem,że tylu nie znajdę

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

1 cieszę się z nowości i chętnie bym z nich skorzystała ale jednak cena (nawet po zniżce) robi swoje a ja nie lubię bulić kasy za coś czego nie jestem pewna więc się nie dziwię klientką,że też się na to nie rzucają bo ceny dla nich to już w ogóle (mogliby wprowadzić jakieś jednorazowe ceny dla konsultantek np nowy produkt za np 3-5zł)
2. gratuluję klientek i życzę żeby było tak dalej
Krótko jestem w Marizie, bo jakieś pół roku. Ale co to ma do rzeczy?
Co do próbek - ja je robię sama. Kupuję masło dla siebie to i z niego robię próbki, korzystając z Programu Twój Pewny Start też robiłam próbki (z soli i kremu, bo wiadomo z pudru nie da rady ) - więc praktycznie robię je za darmo. Do tej pory te próbki które dawałam to z nich mam zamówienia - a bo masło się spodobało, bo nie uczula, a to sól świetnie się sprawdza. I tak leci. Nie wiem, może mam farta, do tej pory nikt mi nie zgłaszał, że ma jakieś 'ale' co do mojej działalności czy kosmetyków. Co do firm z większym stażem - fajnie, z tym, że dla mnie katalog przesyty pierdołami typu majtki wyszczuplające lub torby masakrycznego kroju itd które są tandetne (a na torbach się powiedzmy, że znam, bo tym też się zajmuję i za tę cenę co oferują te firmy to można kupić o niebo lepszą w tej samej cenie), ale jeżeli to klientki lubią - proszę bardzo. Jeśli masz uwagi do firmy i nie reagują na maile - zwróć się do sponsorki bądź też zadzwoń, ale do jakiegoś kierownika. Jak widać nie jesteś pierwsza i na pewno nie ostatnia, która ma jakieś uwagi, więc może spróbuj?
Mówisz, że nie lubisz bulić. Ale czasem trzeba. Nie bez powodu kosmetyki niektórych firm (nie mówię o Avonie czy Ori, tylko o kosmetykach dostępnych choćby w Rosmanie) mają mega wygórowane ceny, a jednak warto za nie 'przepłacić'. Może ten olejek o którym była mowa jest super ekstra zaje*isty i wydajny (jakkolwiek to określić), że na prawdę warto go kupić i później polecić innym - może się zwrócić. Kto nie ryzykuje ten nic nie ma.
I UWAGA. Nie chodzi o to, że moje stanowisko jest AVE Mariza. Nie - też mam wiele uwag i zgłaszam je na bieżąco - przynajmniej się staram. Po prostu dzielę się z Wami swoim stanowiskiem, bo być może, któraś z 'narzekających' potrafi jedynie to, a żeby coś dać od siebie to już gorzej, a chyba na tym polega sprzedaż bezpośrednia - przynajmniej ja do tego tak podchodzę, a działam w 'handlu' nie od dziś.
Stary 2013-04-30, 23:43   #2589
CheerRomance
Raczkowanie

Ale my też nie narzekamy tylko wyrażamy swoją opinię a,że jest jaka jest to coś na to wpłynęło(wbrew pozorom nie lubie narzekac i żebym to robiła trzeba mi dać naprawde konkretny powód) .
A to ile jesteś ma dość sporo do rzeczy bo nie wiesz jak było kiedyś. Ja też jakoś specjalnie dużo nie jestem ale jestem lekko ponad rok i to co było na początku to była bajka a wiem,że wcześniej było jeszcze lepiej.
"Majtki i torby" też mi przeszkadzają i cieszę się,że w Marizie tego nie ma ale nie te produkty miałam na myśli mówiąc,że są dłużej i mogą sobie pozwolić na wiecej tylko to,że mają stałe grono klientek i nawet podwyżka cen tego nie zmieni (w wiekszości przypadków przynajmniej) a nie tak jak w M,że raz klientka patrzy na katalog i widzi np krem za 6zł patrzy nastepny widzi ten sam krem za 7 zł i w nastepnym katalogu 8zł.. Nie róbmy z ludzi idiotów ..
A co do olejku mam starą wersję (każdy olejek ma to do siebie,że jest NIE wydajny) niewiem jak nowa wersja ale starą uwielbiałam ze wzgledu na działanie i cudowny zapach i starą zapewne kupię na zapas i przeleje. Jakoś nie widzi mi sie płacić tyle za 150ml tylko dlatego,że atomizer dodali.
O moich uwagach ze sponsorką nie pogadam bo nie mam z nią kontaktu.
Stary 2013-05-01, 00:04   #2590
Basiulka19
Zadomowienie

To ja zapytam o sprawe kosmetyczną czy używala ktoraś z was tej zielonej oczyszczającej maseczki z glinką ?? fajna jest fajnie oczyszcza ?? dziekuje za odpowiedź

Stary 2013-05-01, 04:28   #2591
gosko18
Zadomowienie

Hey, od wczoraj jestem konsultantką tej firmy i mam pytanie czy przy odbiorze kosmetyków mam płacić za paczkę tylko czy również za kosmetyki?
Umowę o współpracę każdy musi to wypełnić? Odsyłamy do nich?
gosko18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 09:29   #2592
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Ale my też nie narzekamy tylko wyrażamy swoją opinię a,że jest jaka jest to coś na to wpłynęło(wbrew pozorom nie lubie narzekac i żebym to robiła trzeba mi dać naprawde konkretny powód) .
A to ile jesteś ma dość sporo do rzeczy bo nie wiesz jak było kiedyś. Ja też jakoś specjalnie dużo nie jestem ale jestem lekko ponad rok i to co było na początku to była bajka a wiem,że wcześniej było jeszcze lepiej.
"Majtki i torby" też mi przeszkadzają i cieszę się,że w Marizie tego nie ma ale nie te produkty miałam na myśli mówiąc,że są dłużej i mogą sobie pozwolić na wiecej tylko to,że mają stałe grono klientek i nawet podwyżka cen tego nie zmieni (w wiekszości przypadków przynajmniej) a nie tak jak w M,że raz klientka patrzy na katalog i widzi np krem za 6zł patrzy nastepny widzi ten sam krem za 7 zł i w nastepnym katalogu 8zł.. Nie róbmy z ludzi idiotów ..
A co do olejku mam starą wersję (każdy olejek ma to do siebie,że jest NIE wydajny) niewiem jak nowa wersja ale starą uwielbiałam ze wzgledu na działanie i cudowny zapach i starą zapewne kupię na zapas i przeleje. Jakoś nie widzi mi sie płacić tyle za 150ml tylko dlatego,że atomizer dodali.
O moich uwagach ze sponsorką nie pogadam bo nie mam z nią kontaktu.
1. - z tym się zgodzę, nie wiem jak było dużo wcześniej, bo od pół roku w zasadzie jest tak samo.. ale to ciekawa jestem jak było, skoro mówisz, że bajka
2. - z tym się też zgadzam i pisałam już wcześniej, że również mi się to nie podoba. Teraz pierwsze co robię jak się pojawia nowy katalog to patrzę na ceny - co zdrożało a co nie i jeszcze domawiam parę rzeczy po 'starych' cenach.
3. - właśnie, nie wiesz a może jest o niebo lepsza od starej wersji ale patent też wymyśliłaś dobry
Żeby nie było - nie chcę się kłócić. A chyba trochę tak to wyszło.
Cytat:
Napisane przez Basiulka19 Pokaż wiadomość
To ja zapytam o sprawe kosmetyczną czy używala ktoraś z was tej zielonej oczyszczającej maseczki z glinką ?? fajna jest fajnie oczyszcza ?? dziekuje za odpowiedź
ja ją mam, ale użyłam dopiero z raz, więc ciężko mi coś powiedzieć. Ma okropny kolor
Cytat:
Napisane przez gosko18 Pokaż wiadomość
Hey, od wczoraj jestem konsultantką tej firmy i mam pytanie czy przy odbiorze kosmetyków mam płacić za paczkę tylko czy również za kosmetyki?
Umowę o współpracę każdy musi to wypełnić? Odsyłamy do nich?
Przy odbiorze płacimy za wszystko - za kosmetyki również.
Umowę nie musi podpisywać każdy, poszukaj we wcześniejszych postach (gdzieś na początku?) bo była o tym mowa już w tym wątku
Stary 2013-05-01, 10:59   #2593
gosko18
Zadomowienie

Dziękuje ślicznie za odpowiedz
Mam nadzieje ze na dłużej zabawie byciem konsultantki Marizy
Fajne są te malutkie lakiery
gosko18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 11:09   #2594
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez gosko18 Pokaż wiadomość
Dziękuje ślicznie za odpowiedz
Mam nadzieje ze na dłużej zabawie byciem konsultantki Marizy
Fajne są te malutkie lakiery
najlepiej jak zamówisz sobie wzornik lakierów, bo te kolory w katalogu są trochę przekłamane z tym, że ostatnio dołożyli kilka nowych kolorów i nie wiem, czy są już one na wzornikach, może któraś z innych dziewczyn wie?
Stary 2013-05-01, 12:35   #2595
lenina 2
Przyczajenie

Ja jestem w Marizie od maja ubiegłego roku...powiem szczerze, że nie odczułam wielkich zmian (oprócz tych ostatnich z katalogami).
Kiedyś pojawiało się moim zdaniem dużo mniej nowości...odnosiłam wrażenie, że stary katalog nie różni się od nowego niczym oprócz zmian miejsc poszczególnych stron..
Ja też robię próbki z własnych produktów, czyli kremów, maseł czy soli, które kupiłam dla własnego użytku.
Przykro mi, kiedy słyszę, że niektóre z was nie mają kontaktu ze swoją sponsorką...
Ja jestem w marizie dopiero dwunasty miesiąc...stworzyłam swoją grupę (w tej chwili już ponad trzydzieści osób) i staram się być ze wszystkimi w stałym kontakcie (niestety nie wszyscy odpowiadają na moje maile)...pomagam jak potrafię najlepiej, bo przecież komu jak nie mi ma zależeć na tym, żeby im się dobrze współpracowało..?
Sponsorka zarabia, jak jej grupa pracuje...dostaje rabaty od obrotów swojej grupy...więc powinna o to zabiegać
Cieszę się, że zdecydowałam się na tworzenie grupy i że się rozrasta...zamówienia są bardziej "zrabatowane"i zysk większy... Może dlatego jest mi łatwiej przełknąć taką gorzką pigułkę jak podwyżki cen
A co do olejku to jest naprawdę super...hit mojego zeszłorocznego urlopu. Na minus tylko to, że buteleczka była wciąż "ulana"i musiałam kombinować jak ją zabezpieczyć...może z tym atomizerem sprawdzi się lepiej...
Pozdrawiam
-----------------------------------------------
Konsultant/sponsor Mariza 006810
lenina 2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 13:59   #2596
Basiulka19
Zadomowienie

Cytat:
najlepiej jak zamówisz sobie wzornik lakierów, bo te kolory w katalogu są trochę przekłamane z tym, że ostatnio dołożyli kilka nowych kolorów i nie wiem, czy są już one na wzornikach, może któraś z innych dziewczyn wie?
Nowe kolory sa już na wzorniku

Stary 2013-05-01, 14:16   #2597
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Nowe kolory sa już na wzorniku
To teraz są po 3 wzorniki do jednej linii czy jak?
Stary 2013-05-01, 14:23   #2598
Basiulka19
Zadomowienie

Mam na mysli ze te nowe kolory co pojawiły sie w kat. 2 są na wzornikach a te nowe co sie pojawią to nie ma jeszcze dalej są dwa... Na stronie pojawiła się próbka nowej wody Subtille Violet

Edytowane przez Basiulka19
Czas edycji: 2013-05-01 o 14:25
Stary 2013-05-01, 14:28   #2599
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Mam na mysli ze te nowe kolory co pojawiły sie w kat. 2 są na wzornikach a te nowe co sie pojawią to nie ma jeszcze dalej są dwa... Na stronie pojawiła się próbka nowej wody Subtille Violet

Nie o to mi chodziło. Do tej pory dostawało się po dwa wzorniki (z numerami 1-60) do każdej linii lakierów, czyli np. zamawiając niby tylko jeden wzornik Mariza i jeden Care&Colour dostawało się w sumie 4 worniki, po dwa do każdej linii.

Dlatego pytam czy teraz do tej linii małych lakierów Mariza są 3 wzorniki (3 te plastiki) zamiast dwóch.
Stary 2013-05-01, 14:54   #2600
Basiulka19
Zadomowienie

Nie dalej sa dwa

Stary 2013-05-01, 15:02   #2601
CheerRomance
Raczkowanie

Cytat:
Jak masz problemy z cerą i chcesz ją dobrze oczyścić to polecam iść do zielarskiego i kupić naturalna glinkę te w maseczkach (każdej firmy) nie są aż tak skuteczne jeśli się zdecydujesz to polecam pierw zrobić lekki peeling na to glinka lub parówka,peeling i glinka i masz buźke jak marzenie
Stary 2013-05-01, 15:08   #2602
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Nie dalej sa dwa
czyli teraz jest po prostu więcej kolorów na jednym wzorniku, tak? Nie po 30, tylko więcej?
Stary 2013-05-01, 15:09   #2603
Basiulka19
Zadomowienie

Cytat:
Jak masz problemy z cerą i chcesz ją dobrze oczyścić to polecam iść do zielarskiego i kupić naturalna glinkę te w maseczkach (każdej firmy) nie są aż tak skuteczne jeśli się zdecydujesz to polecam pierw zrobić lekki peeling na to glinka lub parówka,peeling i glinka i masz buźke jak marzenie
O dziekuje za rade napewno tak zrobie bo po zimie moja cera nie przypomina idealnej

Stary 2013-05-01, 15:19   #2604
CheerRomance
Raczkowanie

Cytat:
1. - z tym się zgodzę, nie wiem jak było dużo wcześniej, bo od pół roku w zasadzie jest tak samo.. ale to ciekawa jestem jak było, skoro mówisz, że bajka
2. - z tym się też zgadzam i pisałam już wcześniej, że również mi się to nie podoba. Teraz pierwsze co robię jak się pojawia nowy katalog to patrzę na ceny - co zdrożało a co nie i jeszcze domawiam parę rzeczy po 'starych' cenach.
3. - właśnie, nie wiesz a może jest o niebo lepsza od starej wersji ale patent też wymyśliłaś dobry
Żeby nie było - nie chcę się kłócić. A chyba trochę tak to wyszło.
1-ceny nie rosły w tak zawrotnym tempie,dbali o nas jako konsultantki,zawsze odpisywali na mailekatalog zawsze miałaś jeden do domu +jeden znów darmowy do zamówienia,braki się nie zdarzały,testery nalane po same brzegi (przy ostatnim zamówieniu jakoś po połowie miałam w każdym), kompletnie nic nikogo nie uczulało,kosmetyki sie nie psuły jeszcze przed otwarciem i nikt nie dodawał głupkowatych wpisów na face .. to tak co na szybko sobie przypomnialam jak mnie z czyms jeszcze olśni to dopisze :p
3-może i tak jest ale biorąc pod uwagę ich ostatnie "ulepszenia" to szczerze wątpię (nawet boję się zamówić starą wersję no ale z tym akurat zaryzykuje).
Też nie chcę się kłócić i w sumie nawet nie odebrałam tego jako kłótnie ale jeśli ty tak to wybacz i twoje zdrówko na zgodę

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
O dziekuje za rade napewno tak zrobie bo po zimie moja cera nie przypomina idealnej
Proszę bardzo Znam ten ból jak zrobisz to daj znać czy Ci pomogło bo jednak każda z nas ma inne wymagania i to co u mnie się sprawdza niewiadomo jak zadziała u ciebie najlepiej zacznij pierw od samej glinki,nastepnym razem zrób peeling +glinka a za trzecim parówka+peeling+glinka i zobacz co działa na ciebie najlepiej
Stary 2013-05-01, 16:57   #2605
Loreen
Zadomowienie

Cytat:
To zupełnie masz zdanie takie jak ja... Dlaczego mam dokładać własnej roboty próbki, skoro ktoś zamawia za 10zł. U mnie to też nie działało.
W próbki które sprzedaje Mariza włożyłam aż za dużo pieniędzy, a niektóre się po 3 miesiącach zepsuły (nie trzymane w gorącu czy na słońcu). Kiedyś dawałam tu fotkę mojego kufra z próbkami Marizy. Był pełny. Kupiłam wszystkie pomadki do ust, bo nie było próbek. Wszystkie podkłady, pudry, próbniki lakierów....Cieszyłam się, że wreszcie pojawiła się polska firma, ale zainwestowałam w powietrze.

Moje topiki na Wizażu:
SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER

Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza

Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś
Loreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 23:21   #2606
xanthina
Zakorzenienie

ja nadal uważam, że Mariza jest najlepsza i nic mnie nie przekona, ze jest inaczej
chociaż przyznam, że jest wiele niedociągnięć... ale na litość boską wkurza mnie takie porównywanie do konkurencji - NIE PODOBA SIĘ, TO POŻEGNAJCIE SIĘ Z TĄ FIRMĄ, a nie tylko biadolicie i biadolicie... jak typowy polak - tylko marudzicie, trudno wam dogodzić...

każda firma ma swoich zwolenników i przeciwników
dla mnie avon, oriflame i fm to słabizna i koniec kropka
ktoś inny powie, że mariza to beznadzieja i ok - szanuję jego zdanie, mimo iż się zupełnie nie zgadzam, ale ok - każda konsultantka zachwala swoją firmę, ja miałam styczność z wieloma kosmetykami konkurencji i nie przypadły mi do gustu

ja jestem zadowolona i mam nadzieję, że tak pozostanie
póki są niskie ceny (dla mnie są BARDZO NISKIE i dziwię się tym komentarzom typu "drogo!"), jakie drogo??? każdy jak widzi katalog marizowski pierwsze co mówi: "o jakie niskie ceny!" pojawił się lakier za 10 zł i płacz... wolicie te z avonu za 25 zł??? (tak, tak... zaraz mi przedstawicie najnowszą promocję...)

dajcie spokój już z tym przekrzykiwaniem, że mariza jest żałosna itd. sorry, ale czasem mam wrażenie, że jesteście tu "podstawione", żeby zniechęcić ludzi...

nikt was w tej firmie na siłę nie trzyma, nie jest ona całym waszym życiem (a wygląda tak jakby była) więc wyluzujcie!
xanthina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 00:11   #2607
CheerRomance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xanthina Pokaż wiadomość
ja nadal uważam, że Mariza jest najlepsza i nic mnie nie przekona, ze jest inaczej
chociaż przyznam, że jest wiele niedociągnięć... ale na litość boską wkurza mnie takie porównywanie do konkurencji - NIE PODOBA SIĘ, TO POŻEGNAJCIE SIĘ Z TĄ FIRMĄ, a nie tylko biadolicie i biadolicie... jak typowy polak - tylko marudzicie, trudno wam dogodzić...

ktoś inny powie, że mariza to beznadzieja i ok - szanuję jego zdanie, mimo iż się zupełnie nie zgadzam, ale ok - każda konsultantka zachwala swoją firmę, ja miałam styczność z wieloma kosmetykami konkurencji i nie przypadły mi do gustu

póki są niskie ceny (dla mnie są BARDZO NISKIE i dziwię się tym komentarzom typu "drogo!"), jakie drogo??? każdy jak widzi katalog marizowski pierwsze co mówi: "o jakie niskie ceny!" pojawił się lakier za 10 zł i płacz... wolicie te z avonu za 25 zł??? (tak, tak... zaraz mi przedstawicie najnowszą promocję...)

dajcie spokój już z tym przekrzykiwaniem, że mariza jest żałosna itd. sorry, ale czasem mam wrażenie, że jesteście tu "podstawione", żeby zniechęcić ludzi...

nikt was w tej firmie na siłę nie trzyma, nie jest ona całym waszym życiem (a wygląda tak jakby była) więc wyluzujcie!
Nie spinaj się tak każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie to je wyrażamy,my sobie biadolimy a ty gadasz jakbyś chciała nas naprostować,że mamy czcić Marize (a jakoś nie osądzamy cie,że jesteś podstawiona przez firmę żeby zachęcać) no i każda konsultantka zachwala swoja firme,będąc konsultantka w wielu firmach uważam,że mam porównanie jak jest gdzieś indziej i tu cudownie nie jest (nie chodzi mi już o same ceny tylko o traktowanie ludzi i działania żeby zachęcić ludzi).
Stary 2013-05-02, 08:29   #2608
kaysha16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xanthina Pokaż wiadomość

Loreen podaje tutaj nawet swój numer ID, jej profile można znaleźć dosłownie wszędzie w necie (i trzeba przyznać obiektywnie, że naprawdę jest zaangażowana w to, co robi)...

Ja sama jeszcze pamiętam jak dołączałam do Marizy i pisałam tu na forum swoje pytania czy opisywałam wątpliwości, to właśnie ona najwięcej i z cierpliwością mi odpowiadała na wszystko. Naprawdę uważasz, że jest "podstawiona" jak ty to nazywasz?

Mi też nie pasują niektóre rzeczy, ale staram się być wyrozumiała, bo lubię te kosmetyki. Chociaż, gdy krem psuje się już przed otwarciem to sama zaczynam wątpić w cudowność tych produktów.

Puenta jest taka - nie oceniaj tak krytycznie konsultantek, które niepochlebnie wypowiadają się o Marizie, bo są to osoby z długim stażem w tej firmie i moim zdaniem, jeśli narzekają, to mają do tego powód, bo porównują jak było dawniej i wkurza je kierunek, w jakim to wszystko zmierza.
Stary 2013-05-02, 10:27   #2609
xanthina
Zakorzenienie

wy naprawdę macie problem... :/

mam swoje ID podane i dzięki temu mam duże zamówiania, bo dziewczyny z wizazu same do mnie piszą i pytają o kosmetyki, robią zamówienia... ja o konsultantki nie walczę, jestem w Marizie aby zamawiać sama dla siebie i dla znajomych, a jeśli ktoś się do mnie zgłosi z chęcia zamówienia - nie odmawiam

mnie też wiele rzeczy przeszkadza, o wszystkich tych rzeczach już pisałam tutaj, a wy ciągle: mariza jest żałosna etc. etc. - masakra jakaś! najlepiej dla was by było jakby katalogi były za darmo, przesyłka też itd. i do tego rabat 80%

skoro mariza jest taka załosna to do wiedzenia! 99% osób jest zadowolonych, ale zawsze znajdą się jakieś "czarne owce"; zawsze tak jest i mnie to nie dziwi

taka fałszywość z was płynie - firma beznadziejna, drogo, zła jakość, ale zamawiać będę dalej; jakbym ja była na waszym miejscu i tak bardzo by mi to wszystko przeszkadzało już bym dawno zakończyła współpracę... tak trudno? co was trzyma tutaj?

dla mnie mariza to mała przygoda, zabawa no i to, że sama dla siebie mogę zamówić kosmetyki nie dokładając do tego nic ze swojej kieszeni; nie jest to moje źródło utrzymania, nie zrobię zamówienia - nie będę płakać i biadolić na forum, mówi się trudno, zobaczymy jak będzie następnym razem

i żeby było jasne, nie chce "czcić" marizy, tylko także wyrażam swoje zdanie, że póki co jest to najlepsza firma jeśli chodzi o sprzedaż bezpośrednią - TO JEST MOJA OPINIA

zarzucacie mi coś co same robicie, czyli "avon to dopiero coś, a nie jakaś podrzędna mariza"; "tam to tanio, promocje. katalogi ładne" - takie rzeczy to piszcie w wątku o avonie, a nie tutaj, tym bardziej, że jakieś 80% dziewczyn z tego wątku się z tym nie zgadza, ale mniejsza o to

TUTAJ PISZEMY O MARIZIE!

jasne, że nie każdemu wszystko pasuje (mnie także), ale przez jakieś opakowanie czy pojemność kosmetyków nie mam zamiaru krytykować marizy, twierdzić, że jest żałosna i g*** warta; może kiedyś zmienię zdanie, ale póki co jestem zadowolona jak większość dziewczyn' jeśli coś mnie wkurzy, irytuje, zmaleje rabat dla konsultantek - odejdę, proste! nie jestem związana umową, nic nie muszę!

nie oszukujmy się, ale w Marizie jednak póki co jest więcej osób "za" niż "przeciw", a jeśli chodzi o avon czy oriflame - wiadomo jak jest: pół na pół", albo nawet większa osób jest "przeciw"... fajnie, wy jesteście zadowolone, macie klientki - CIESZCIE SIĘ, większość ma przeciwne zdanie do was, odwrotne doświadczenia itd.
xanthina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 10:31   #2610
Gaga1995
Zadomowienie

Któraś z Was pytała o wzorniki kolorów lakierów Mariza. Nadal są dwa po 30 kolorów na jednej, bo ostatnio zamawiałam

A jeśli chodzi o moje zdanie na temat firmy Mariza, to jest ono dobre, a nawet bardzo. Chociaż jestem tu od nie dawna, ale ceny tak jak ktoś już pisał wcale nie są wygórowane. Ostatnio przeglądałam katalog Avonu, który tak polecacie i też są nowe lakiery, a cena to 12,99 zł. A w Marizie za 10 zł to już wielkie narzekanie. Dajcie czas tej firmie, aby się dobrze rozwinęła. Mam jakieś małe uwagi, np. to z tymi katalogami, ale jestem aktywną konsultantką, więc nie mam problemu Ale poszło to na poczet świetnego konkursu, tzn. nagrody są super. Myślę teraz namawiać moje klientki do zakupu tych olejków, bo słyszałam wiele opinii o tych starych i są świetne ponoć. Sama chce zamówić dwa, ten stary i ten nowy z atomizerem, żeby sprawdzić jego skuteczność, wydajność.
Gaga1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości