|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Mały śpi na dworze (bo umęczyłam go spacerem
) pod nadzorem dziadków a ja wpadłam zjeść obiad i idziemy z mężem i małym oczywiście w trasę A co do zmian- chyba też muszę pomajstrować z wyglądem plany takie' fryzura nr 6, pasemka blond i zmiana okularów A co! I ja też nie ćwicze-bo nie mam potrzeby
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
eh, do d.upy z tymi pieluszkami |
||
|
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40585912]Kolejna fajna zabawka, mamy w tym typie ale innej firmy, używkę. Rok się dziecko bawiło
![]() http://bawibobas.pl/zabawki-edukacja...y-trojkat.html[/QUOTE] kurcze jakie to wszytstko drogie, a ja nowe musze, bo na uzywki niegdzie nie trafilam Cytat:
|
|
|
|
|
#184 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze robisz że na jakiś czas się wyprowadzisz.Może dotrze do niego co nie co. TRZYMAMY KCIUKI TU WSZYSTKIE ZA CIEBIE! Oby Wam się ułożyło. Co do pieluszek to my używamy 3 i nie przesiąkają jeszcze. Ale moja Daria taka kruszynka jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdyby nie mój brzydki brzuch to też bym nie miała takiej potrzeby ![]() Ale w sumie dzięki tym ćwiczeniom poprawię nie tylko brzuch ale i ujędrnię pośladki i nogi ![]() No i ogólnie po ćwiczeniach człowiek jakoś tak od razu lepiej się czuje. Niby w trakcie ćwiczeń zdychałam i myślałam że padnę na twarz, ale jak już doszłam do siebie to SUPER się czułam. Dziewczyny ćwiczące, też tak macie???
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kp kiedy zamierzacie podawac cos do jedzenia dziecku nowego
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to tak, jestem blondina, prosta grzywka i boooob DD Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Silver, dokładnie. Ja ogólnie ostatnio czuję się jak papier toaletowy, którym ktoś się przed chwilą podtarł, ale jak ćwiczę, to mimo że padam na pysk, to przez to zmęczenie żyć mi się chce od nowa.
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Lady właśnie kojarzyłam coś że ty byłaś bardzo chora po porodzie i brałaś antybiotyk ale nie byłam pewna.
Co ci wtedy dokładnie było? Pamiętasz nazwę tego leku? Małemu nic się nie działo?Czekamy na zdjęcie fryzurki
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
O ile dobrze pamietam, to byl Augmentin, ale nie dam sobie reki uciac
![]() A ja mialam typowa grype, goraczka ponad 39st, bol gardla, katarzysko paskudne. Ogolem dostalam leki i dawki typowo dzieciece. Zdjecie wstawie jak dojdziemy do domu, poki co jestesmy u tesciow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Charlizz Tp miałam wyznaczony jakoś tak koło studniówki, więc nawet nie płaciłam i mnie ominęło
jak bym wiedziała że Dzidzia wyjdzie 3 tyg wcześniej.. Ale za to na poprawinach studniówki byłam i też się dobrze bawiłamWisnienka powiedz nam czemu tak późno te 2 kreseczki
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
A, no tak... Cóż. Przez 4 miesiące nie zorientowałam się, że jestem w ciąży.
Nie no, żartuję.Nigdy nie miałam regularnego @, czasami zdarzały się nawet posunięcia o półtora miesiąca. Nastał koniec czerwca i tak myślę "Hmm, chyba nowy rekord". Ale w połowie lipca stwierdziłam, że coś jest nie halo.Uwierzcie, oprócz braku @ i obrzmiałych cyców (ale tak właśnie miałam też zawsze przed @) i może jakiegoś tygodnia z takimi napadami gorąca, nie miałam ŻADNYCH typowych objawów ciążowych. I tak sobie mijały dni, tygodnie. W końcu zauważyłam, że troszkę jakby brzuszek się uwypuklił; myślałam, że w końcu na @, ale nadal nie nadchodził. To już wiedziałam, że ciąża, ale bałam się mówić. I uwierzyłam, jak chyba jakoś w połowie sierpnia... poczułam ruchy dziecka. ![]() To wtedy już od razu: najpierw powiedziałam tżtowi, potem razem jego rodzicom (uhh..) i moim. Okazało się, że mama z tatą od dawna się domyślali, bo "przecież od razu widać". ![]() No i w końcu test, to zrobiłam tak bardziej na utwierdzenie się w przekonaniu, i żeby pamiątka była. Bo jak go robiłam, to pierwsze ruchy Polciowe w brzuchu miałam już dawno za sobą. ![]() A najlepsze, że właściwie do połowy 4. miesiąca nie przytyłam ani jednego kilograma, a brzuch urósł o całe 2 cm. Pod koniec nadrobiłam ostro. ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Bijkora, w ogóle, to jak napisałaś, skąd się Twój nick wziął... Mój świat legł w gruzach. Myślałam, że takie ładne słowo, to pewnie jakieś japońskie, mongolskie czy inne afrykańskie, i coś o pięknie mówi. A tu takie rzeczy.
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to becikkowego chyba nie dostalas?![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobre jesteście dziewczyny no ja myślę! czekamy z niecierpilowścią kochana ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą fajnie miałaś.....ja to rzygałam jak kot przez 3 miechy. I przez to ciągle w szpitalu na kroplówkach byłam z odwodnienia. A co do pogrubionego ![]() Pobiłaś chyba nas wszystkie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-01 o 18:16 |
|||
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Nina - , ponawiam moje pytanie (chyba że inne kobitki znają też odpowiedź) ![]() Chciałabym też paczuszkę z hippa dostać i tą książeczkę rabatową. Ale nie wiem jak to załatwić?? ![]()
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Deli, a zdziwisz się, dostałam.
Położna to kuzynka szwagra tż - załatwiła co trzeba. Tylko ciii.... |
|
|
|
#200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wisienko, fantastyczna historia Będziesz miała co opowiadać córce Ja wiedziałam praktycznie od razu, że jestem w ciąży - kilka dni przed okresem odrzuciło mnie od mięsa (pachniało mi martwym zwierzaczkiem), a czosnek strasznie mi śmierdział plastikiem. To już wiedziałam, że coś jest na rzeczy ![]() Moje dziecię gada do siebie od dobrej godziny - uwielbiam to |
||
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze, trzeba kombinować jak tylko sie da;p
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
ultra z tym wprowadzaniem pokarmów to ja też 5-6 m-c
![]() dzisiaj ucięłam sobie z Kubulą rozmowę: ja (po tym jak mu się ulało): widzisz Kubusiu, nie można jeść tak łapczywie, bo potem jedzonko ląduje na bluzeczce Kubuś: ehheeeee i płacz |
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też od razu wiedziałam że w ciąży jestem. Okres spóźniał mi się tydzień i od razu po test poleciałam Wyszły dwie kreski ale ta druga taka ledwo ledwo...no i potem jeszcze 4 testy zrobiłam na drugi dzień
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha, a wiesz, ze u mnie bylo podobnie .. tak mi bylo glupio jak poszlam do ginekologa a on sie pyta czy juz czuje ruchy dziecka
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A my wprowadziliśmy dziś w życie "groźbę" - powiedzieliśmy Julce, że jak dalej będzie puszczać takie głośne i śmierdzące bączki, to powiesimy ostrzeżenie. No i przykleiliśmy przy łóżeczku tabliczkę "Strefa bąków" ![]() http://image.ceneo.pl/data/products/...d-na-drzwi.jpg Jak kupowałam, to wiedziałam, że się przyda
|
|
|
|
|
#206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś pogoda przyjemna ale nie za gorąco. Tak w sam raz jak na spacer
Yellow trzymam kciuki żeby z TŻtem wszystko się ułożyło. Takie sprawy najlepiej wyjaśniać od razu bo jak on nie widzi co złego zrobił i się rozchodzi z nowymi koleżkami to bieda będzie. Tak więc działaj od razu Lady jeju nie mogę się doczekać tej Twojej fryzury, ale zaszalałaś ![]() Co do pieluszek to my nadal na 3 chociaż młody waży ponad 7 kg. no ale mierzyłam te 4 i są ogromne. No ale co się dziwić jak zakres wagowy mają do 18 kg. Jeśli chodzi o ciuszki to zamierzam sprzedać na all i na tablicy. Jak kiedyś się zdecyduję na dziecko jeszcze (a na pewno nie wcześniej niż za 3 lata) to: 1) nie wiem jaka płeć a mam typowo chłopięcych większość 2) nie mam gdzie tego gromadzić bo przecież trzeba kupować coraz większe a miejsca na składowanie za małych nie mam skąd wytrzasnąć 3) kupię w lumpkach znowu a że uwielbiam bo cudne prawie nowe ciuszki tam można dorwać to nie będzie problemu chciałabym ale niestety względy finansowe decydują o tym że nie skorzystam. Mamy kredyt na mieszkanie i te 60 % mojej pensji nas nie urządza. A opiekę dla synka mam w postaci teściowej. Cytat:
Cytat:
Już doczytałam że dostałaś....jak to dobrze mieć znajomości
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-01 o 18:52 |
||
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Illusion
to pamietaj ze jak podpisza to jeszcze 2 tygodnie mozesz napisac rodzilysmy tego samego dnia
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak wiem że rodziłyśmy tego samego dnia. Fajnie Mój Igorek urodził się o 14:30 a Nataszka?
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
szaja fryzure wybralas? Ja mam na glowie cos w tym stylu:
http://www.beauty-box.jp/style/short/me2202/ Tez jestem pokrecona i to bardzo, i takie ciecie wlosom bardzo dobrze robi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

) pod nadzorem dziadków
a ja wpadłam zjeść obiad i idziemy z mężem i małym oczywiście w trasę

ale powiem szczerze- nie chce mi sie i koniec..... czekam,az zacznie sie ciepelko i całe dni na dworku bedą, a bobas coraz wiekszy takze mam nadzieje spalac kalorie, kolo domu tez zawsze jest cos do zrobienia to moze w ten sposób 

ja zawsze chciałam mieć pełną rodzinę.. Mój ojciec też się nie popisał i mama sama mnie wychowywała. Ale mam dobry przykład, świetnie sobie poradziła, lepsze to niż niby rodzina, muszę to przemyśleć co zrobić. Nie widzę tego różowo, ale mam kochanego synka, on mi wszystko wynagradza, jest taki słodki 

6 5 4 3 2 1

Nastał koniec czerwca i tak myślę "Hmm, chyba nowy rekord".